• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2013-2014 Sezonu Transfer Söylentileri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hakkı Abukan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:42
Bana diyorsunuz ki nolacak Sancho-Nevriye 5 numara da oynar kadın basketbolun da zaten pek fark yok falan filan; zaten forvet kelimesi de öyle boncuktan ortaya çıkmış... Milli takımda 5 numara oynuyormuş bazen Nevriye ile Sancho, görüyoruz Nevriye 5 numaradayken ribaunt alacaz diye bütün takım pota altında bekliyor, karşı uzunlar Nevriye'nin yanından yürüyerek geçiyor. Nevriye zaten iyi savunmacı değil ama bu sakatlıktan sonra artık ondan 5 numara oynamasını beklemek hayalcilik olur 5-10 dk dahi oynasa büyük handikap yaratır. Sancho Lyttle oynasın? Eee kardeşim Sancho 30-35 dakika sahada kalsın, savunma yapsın, şut atsın, blok yapsın, top çalsın bakalım bütün sezon kadın dayanabilecek mi buna! Ekrem Memnun gibi savunmaya önem veren bir koçun bir de 5 numarada zaafiyet yaratıp, ikili sıkıştırma getirerek savunma yapıp rakiplerin eline koz vermesi akılcı bişey mi? Bahar bile 4 numarada fazla ince kalıyor sen o zaman Nevriye-Bahar, Sancho-Bahar ikilisini aynı anda oynattığın zaman bizim savunma Bobcats gibi olur yürüyerek sayı atarlar. Savunmanın ana kuralı nedir? Bire birde geçilmeyeceksin, eee kardeşim sen ikili sıkıştırma getirirsen bunda bire bir savunma mı kalır? Nasıl bir anlayıştır ki siz hala bana Nevriye ve Sancho 5 numara oynar amma uzattın diyorsunuz. Ayrıca siz Nevriye'nin bir sezonu %100 sağlıklı çıkarabileceğini mi sanıyorsunuz? Hadi bakalım hodri meyden göreceğiz sezon içinde! Küçülecekmişiz, bakalım daha ne kadar küçüleceksek!

Bız herseyekı yaptık federasyon kaldı şimdi rakıp gulerım sen ıyı takımlar kurarsan federasyon bıyere kadar gucu yeter ornek erkek basketbol takımımız. İşin ıcınden çıkmak ıcın bunlar bahane VARSA PARAN GUCLUSUNDUR GIDER IYI OYUNCULARI ALIRSIN KIMSE SENIN ONUNU KESEMEZ SEN BIRSEYLERI EKSIK YAPARSAN İŞ DEĞİL BAHANE URETIRSIN.

Sancho Lyttle ve Alba Torrens'e çok acıyorum gerçekten bu takımda harcanacaklar.YAZIK!

Yardım

Esra'nın gelmesine sevindim, Şaziye ve Şebnem'in takımda olmamasınada üzüldüm açıkcası :( Birde o alacağımız skorer Taylor olsun. Alba&Taylor ikilisini izlemek güzel olur, eğer Taylor alınırsa bir umudum olur. O zaman Alba, Taylor ve Sancho gibi 3 önemli silahımız olur hücumda... Işıl, Yasemen, Esra, Begüm, Bahar ve Nevriye'li yerli kadrosuda bence yeterli, birde Kelsey Bone var tabi, herhalde oda geçen yılki Fowles'ın perfonmansından kötü olmaz. Ayrıca bu Harding'i hayla hangi akla hizmet düşünüyorlar anlamış değilim!.

Benim bildiğim, gördüğüm; küçülmeye giden bir şubede, bütün yüksek kontratlı oyuncular ile yollar ayrılır. Yerlerine geç yetenekler ve düşük maliyetli yerli/yabancı oyuncular alınır.

Erkek voleybol şubemizde bunu yaptık zaten. Henry Bell dışındaki tüm yerli/yabancı oyuncular yolladık. Altyapımızdan 5 oyuncuyu A takıma çıkarttık. İç piyasadan bütçemize uygun yerli/yabancı oyuncuları transfer ettik. Şimdi sponsor da bulunursa 1-2 kaliteli yabancı alnır muhtemelen...

Ancak kadın basketbol şubesinde ne yapılmaya çalışılıyor; anlam veremiyorum? Elimizde Alba, Sancho gibi top class yabancılar ve Işıl, Nevriye gibi A Milli oyuncular var. Bunların yanına WNBA'dan çaylak bir oyuncuyu ve yine yurt dışından "ya tutarsa" kıvamında yabancıları ekleyerek ortaya "kırma" bir kadro çıkartıp, başarı kovalamayı planlıyoruz sanırım?..

İsmi geçen oyunculardan "en iyilerini" alsak bile, Fenerbahçe ve Ekaterinburg gibi takımların yanında Euroleague'de başarılı olmamızı kimse beklemiyordur heralde... TKBL'de de Fenerbahçe'yi geçip şampiyon olmamız, bu kadro yapılanması ile pek mümkün gözükmüyor.

O zaman Alba ve Sancho'ya yazık değil mi? Veya Nevriye ve Işıl'a yazık değil mi? En verimli, en şöhretli yıllarında bu oyuncular, lig ikinciliği ve Euroleague'de klasman derecesi için mi ter dökecekler?

Herşeyi geçtim; taraftara yazık değil mi? Bu muydu Ünal Aysal'ın bahsettiği kurumsal yönetim biçimi?.. Birkaç milyon dolar kar edeceğiz diye, bütün şubeyi harcamak?..

bir tarafta drogba, diğer tarafta spanoulis konuşulurken kadın basketbol takımına üvey evlat muamelesi yapılmasının nedeni nedir acaba? Her sene futbol takımı bir sezon forma giymeyen oyuncuya para öderken kadın takımı 25 bin dolar için, 100 bin dolar için oyuncu kaçırıyor. Kimse demesin şimdi, "futboldan gelen para basketbola aktarılmıyor diye." aktarılmasına lüzum yok zaten, boş boş para ödediğin futbolcuları göndersen, basketbol takımına hatırı sayılır bir bütçe ayırsan ne olurdu? Bu mudur vizyon, bu mudur "Galatasaray Spor Kulübü'dür" cümlesinin anlamı? "Kadın Basketbol Takımı başarılı olamadığı (ki bana göre başarılı) için mi üvey evlat muamelesi görüyor da sezon ortasında bir oyuncu 1-2 alacakları ödenmediği için, hakkı olan parayı alamadığı için kaçıyor?

Ünal Aysal : Benim vizyonumda küçülmek yok, küçülürseniz kaybedersiniz.

Bence de çok sinir bozucu..
Diğer branşlar için Farfan,Nani,Jawai vs tartışılırken bayan basketbol şubesi Bone'yi konuşuyor.
Geçen sezon toplasan 3 maç oynamamış , bu sene belki de bütün sene yedek kalacak Erman Kılıç'a tonlarca para ödeniyor.
Bazılarının dalga geçtiği Darnel&Cibara ikilisi voleybol şubesini gayette güzel yönetiyor.
Darisi basket subemizin basina !

Yahu Yasemen Saylar ile neden anlaşırız? Esra Şencebe neden alınır? Bu iki oyuncuyu serbest bırak bakalım kim talip olacak? Anadolu'da bile takım bulamazlar. Esra yaş itibarı ile yaklaşık 3 hatta 4 senedir temposunu kaybetti. Spor olsun diye basket oynuyor. Ama sempatikliği ile iyi bir çevre yapmış ki onu işsiz bırakmıyor istanbul kulüpleri.

Madem tasarruf yapacaksın Yasemen'i gönder Esra ile anlaşma bırak bari Ayşe'nin önünü açalım. Zaten Esranın oynayacağı hepi topu 5 dk. Onu da bırakın Ayşe oynasın. Ki Yasemen'e verilen para+Esra'ya verilen para= Avrupalı PG demek değil midir? Vasat bir PG bile alsak bu ikisinin toplamında fazla yarar sağlar. Bıraksan kimsenin talip olmayacağı oyuncuları alıyorsun para veriyorsun ŞAziye'yi ise serbest bırakıyorsun:) FB'nin alacağı kesin gibi. Hadi bırak Esra ile Yasemen'i bakalım ne olacak. Tahminimce bu kafayla Yasemin'i de biz alırız. Zaten Yasemin ve Esra'nın İstanbul kulüplerine ait bir belgeye sahip olduğunu düşünmeye başladım. Bir şekilde hep buradalar. Bu yüzden yakında açıklanır Yasemin transferi.

Işıl-Özge-(Yasemen+Esra)PG
XXX- Ayşe-
Alba-Begüm
Sancho-Bahar
Bone-Nevriye

Takımı yazıp çizmeye bile halim yok. Cidden motivasyonum bitti. Ben ki optimist adamımdır ama kulüpten de bıktım bu basiretsizlikten de yıldım. Şu takıma bakıyorum Bir PG Bir SG bir 5 numara lazım. Ama biz hala Yasemen Esra alıyoruz üstüne uzun bölgesinde sorun var. 4 tane uzunla sezon mu biter? Kesinlikle bir avrupalı uzun ve PG-SG lazım (Ceyhun Hoca'yı andım gece gece).

NOT: Yasemen ile Esra ile sorunum yok. Hoş geldiler GS'a. Benim kızma sebebim Küçülmeye gidiyorsan gereksiz transfer yapmazsın. Optimal kullanacağın oyuncularla devam edersin. Sırf KAdro 12 kişi gözüksün diye alıyorsan buyrun kurun turşusunu! :(

Benim tavrım bu konuda net madem küçüleceksiniz Sancho ve Alba'yı da bırakında kariyerlerinin en iyi yılı olması muhtemel bu yılda 2.lik kovalamasınlar. Onlara da yazık.

lütfen ne yaptığını bilen birileri gelsin şu şubenin başına yıllardır sinir krizi geçirmekten bıktık artık ...

Yemin ediyorum Kadın takımıyla ilgili herhangi bir başlık görmek istemiyorum artık. Gördükçe içim kararıyor.

Yakında kadın takımımız yokmuş gibi davranacağım, o noktaya getiriyorlar adamı.
İnsan bu şubeyle ilgili birşeyler düşünmeye çalışınca kafayı yiyor..

Şaziye' le anlaşılamaması ve transfer altanatiflerin içinde Lindsey Harding' in bulunması inanılmaz moral bozucu oldu.Esra şencebe transferine de sevindim. Umarım Begüm kadroya dahil olur çok iyi bir turnuva geçirdi Yalnız Şaziye Fb ye giderse bunun artık küçülüyoruz ekonomik v.s. hiç bir mantıklı açıklaması olamaz

Esra yetmez Yasemin Horasan'da gelsin madem emekli ikramiyesi dağıtıyoruz. Şaziye ile muhtemelen 100.000 TL civarı bir farka anlaşmadık. Ama kim bilir Esra'ya ne kadar verdik!

Gönderin o zaman Sancho Alba Nevriye Işıl Bahar'ı kapatın takımı. Böyle rezil bir düşünce ve yönetim tarzı olamaz. Şu takımı hep desteklerim derdim ama artık iyice sinirimi bozmaya başladı bu olaylar ve ben daha fazla sinir stres yaşamak istemiyorum bu gereksiz, beceriksiz iş bilmez idareciler yüzünden!

Murat Özyer kendi aldığı maaşta indirime gitmişmi? Sevmiyordum ama artık iyicede nefret etmeye başladım böyle bir idarecilik olmaz! Yeter be yeter! Allah'ından bulursun inşallah cezanı!

Şebnem Kimyacıoğlu ne kadar oynuyordu arkadaşlar? Para konusunda anlaşamamışız da bu yüzden merak ettim.

Ayrıca takımda sözleşmesi devam eden oyuncularla maddi küçülmeye gittiğimiz için herhangi bir maaş indirimi düşünüldü mü? Sorumun muhatabı özellikle de yerli oyuncular. Ayırmıyorum kimseyi.

Bayan takımında neler oluyor?

Teknik ekip ile üst yönetim arasında iletişim görevini yapan Müge Erdem ve Murat Özyer yukarıya tam olarak olayları aktaramıyor göze batmamak için. Kendi koltuklarını kaybetme riski olur diye bu takıma 500 bin dolar daha isteyecek yürekleri yok. Takımın içinde bulunduğu durum umurlarında değil. Çünkü şu anda küçüldü denilen takım en fazla 1M Euro daha az harcamış durumda. Yoksa başkan 2 tane oyuncu ve bu kadar az bir rakam için bu takımın başarısız olmasını isteyecek biri değil. Şu anda kulübün yaptığı küçülme falan değil tam tersi olanı da heba etmekten başka bir şey değil. Ve ne yazık ki Murat Özyer gibi vasıfsız, vizyonsuz bir yönetemeyici yüzünden bu olaylar başımız geldi ve gelmeye devam ediyor. Kongrede konuştuğum basketbol ile ilgili insanlar da bu konuda sıkıntılıydı oldukça. Boş durmuyoruz, bakalım.

Saygılar.

Benim anlamadığım bizim başkan akıllı biri. Çıkıp demiyor mu ''ya arkadaş kim bu bayan basketten sorumlular, arkadaşlar size teşekkürler artık buraya kadar'' diyip gönderse de adam akıllı birilerini getirse.

Hali hazırda 4M harcadığın takıma 1M daha harcamayıp bu kadroyu tamamlayacak 2 tane daha oyuncu almıyorsan o 4M'u da çöpe atıyorsun demektir. Bunun adı küçülme olmaz başta harcadığın 4M'u da çöpe atmaktır. Düşünün ki Sneijder, Drogba gibi adamları alıp kalede Aykut'un oynadığını. Bunu bile akıl edemiyorsanız diyecek birşey kalmadı artık!

Türk spor basınında eleştiri yapma kimliğiyle ön plana çıkmış Hıncal Uluç'un büyükfutbol kulüpleri ile ilgili bir sözü vardır:" Büyük takımlar,futbolcu yetiştirme fabrikası değildir." Belki çoğumuz için bu düşünce abesle iştigal eden bir durum olsa gerek.Aslında bu sözün tam zıttını bayan basketboluna uyarlamamız gerekiyor.Hepimiz altyapıdan kaliteli yerli oyuncuların çıkmasını ve takımlarımıza uzun yıllar hizmet etmesini bekleriz.Ancak son senelerde altyapıdan çıkardığımız ve fazla etkili olamasa da tek faydalanabileceğimiz isim Yasemen Saylar... Rakibimiz Fenerbahçe'ye baktığımızda,federasyondaki güçlü lobisi ve iyi altyapısıyla bizim önümüzde gözüküyor.Olcay Çakır,Özge Kavurmacıoğlu,Emel Türkyılmaz,Hülya Çoklar gibi iyi oyuncular çıkardılar ve geçtiğimiz sene bunlardan bazıları iyi de süre aldılar.Birsel ve Esmeral gibi iki kaliteli Türk oyuncunun yanına sanırım bu isimleri de monte edecekler.Biz ise transfere Kelsey Bone ile başladık.Çoğumuzun tanımadığı biri isim.Murat Özyer'in açıklamalarına göre Şebnem ve Şaziye ile anlaşamadık.Bence en büyük kaybımız bu pozisyonda olacak.Begüm Dalgalar ile anlaşabilirsek iyi olacak ama bakalım zaman ne gösterecek? Esra Şencebe transferi için birşey diyemeyeceğim.Sühan Ağabey,yukarıdaki açıklamalarında durumu güzel özetlemiş bence.Ceyhun Yıldızoğlu'nun Galatasaray'daki en iyi kararlarından biri Esra ve Yasemin'i göndermesi olmuştu.Bende Esra'nın geçen sene Fenerbahçe'ye gitmesine kızmıştım.Bakalım Galatasaray'a neler verebilecek? Birçok arkadaşımız Lindsey Harding'e karşı.Evet şutu iyi olmayan bir oyuncu,zaman zaman da biraz savruk oynuyor.Ancak geçen sezon final serilerinde Fenerbahçe'ye karşı iyi oynamıştı.Ekrem Memnun,Harding'den randıman alabileceğini düşünüyor.Aslında 1-2 oynayabilen bir yabancı ile Penny Taylor hamlesi iyi olacaktır.O zaman oyun kurucu tercihini bir Avrupalıdan yana kullanmamız gerekiyor...

Ekrem Hoca'ya,Işıl'a,Bahar'a,Nevrıye'ye,Alba'ya ve Sancho'ya üzülüyorum :-(

:)) Bu da yeni moda oldu. Arkadaş Işıl Bahar Nevriye Alba Sancho ne farkeder ben onlara ne üzüleyim. Galatasaray'a üzülüyorum ben. Ne olacak, onlar misal seneye takım değiştirir şampiyonluk görürler gerekirse. E ben ne yapacağım? GS'ın hem parası Murat Özyer önderliğinde birilerine peşkeş çekiliyor hem küçültme yalanları devam ediyor ortaya karışık bir şey yapılıyor. Başarısızlık gelince kendi savunmaları hazır olacak. "Ama küçültmeye gitmiştik!!!" Yahu madem tasarruf yapacaksınız kovun Murat Özyeri yıllık 500bin cepte kalsın.

Futbolda yabancı sınırlamasında TFF değişiklik yapacakmış ama FB tahkime başvurursa durdurabilir diye TFF yol arıyormuş. E kardeşim Kadın basketbolda bu sezon 2+1 olacaktı FB 3+1 istiyor diye kural gene eskisi gibi kaldı. Neden Tahkime gitmedi bizim koordinatör ve/veya şube? Ancak Galatasaray'ı dolandırın başka bir iş yaptığınız yok! Allah inşallah bunları çıkarır sizden! inşallah!!

Geri