2013-2014 Sezonu Transfer Söylentileri

Ünal Aysal ve GS yönetimi kadın basketbol bu durumdayken ve Murat Özyer denen yönetici bozuntusu bu kulüpteyken sakın her dalda başarıdan falan bahsetmesin bir daha!!

Şube direktörumüz açıklama yapmış. Tolliver yüksek ücret talep etmiş. Bu yuzden peşini bırakmışız. O da Rsusya'yı tercih etmiş...

Artık üzülmekten başka bir şey gelmiyor elden. Koskoca klüpte antrenmanda rekabeti arrtırmak için küçümsenmeyecek kontratla 3. kaleci kadroya dahil ediyor kadroya. Ayrı branşın erkek takımı için bench'e , kampta antrenman kadrosunu tamamlamak üzere oyuncular transfer ediliyor.

Kadın basketbolunda ise bütçe ve harcamlar bahane edilerek Sancho ve Alba Torrens gibi 2 muhteşem oyuncunun yanına 2 iyi Amerikalı alınamıyor. Yahu elindeki yerlilerin formu tavan yapmış. Son yıllardaki en vasat kadronla kafa tutmuşsun Fener'e , hakem yönetimine kurban gitmişsin. Bu kadar mı zor arkadaş ? Para yok diyorsun bitik Esra'yı alıyorsun. Soruyoruz sayın Özyer'e Tolliver niye olmadı diye para cevabını alıyoruz. Sanırsınız ki Candace Parker para için Galatasaray yerine UMMC'yi tercih etmiş. Penny Ocak'ta geliyor , Tolliver maddi nedenlerle olmuyor demiş sayın Özyer. Tek alternatif Harding anlayacağınız. Ha sordum başka alternatifler de var diyor. Hayırlısı bile diyemiyorum artık.

Kıta dışı kısa bulmamız zor olacak gibi duruyor.

Tolliver pahalı-Penny gelmiyorsa çareyi çaylaklarda arayacağız gibi duruyor.Önümüzde bilinen Diggins seçeneği var.

Ama pahalı gelirse Atlanta Dream'ın 2.Turdan seçtiği çaylak Alex Bentley iyi bir seçenek olabilir.Fena değil gibi Taurasi'ye ait hiç kaçırmadan arka arkaya 10 üçlük sokma rekorunu kırmıştı iyi bir Oyun kurucu faydalı olabilir.

En azından bu tarz oyuncular alıp Ocakta değiştiririz diye ümit ediyorum ama hayal gibi duruyor.

taraftarın biri twitterda murat özyere ''ısıl alben ve bahar caglarla yollar ayrılıyor mu '' diye sormuş
murat özyer ''kontratlı oyuncularımız'' diye cevaplamış

AMAN HARDİNG!

Ozyer, daha önce 3 isim vermişti; Toliver, Taylor ve Harding. Twitterda Toliver'ın para için Rusya'yı istediğini, Taylor'un da ocakta gelmek istediğini söyledi yani o iki isimin gelme ihtimali çok zayıfladı, geriye Harding kaldı.

TKBL Final Serisi'nde gösterdiği performans anlaşılan bazı taraftarlarımızı ve teknik ekibi etkilemiş gibi gözüküyor. Lindsay Whalen'ın yerine geldiğinde yerden yere vurulmuştu ben de onu savunan ender kişilerden biriydim çünkü daha önce WNBA'de izlemiştim ve gerçekten beğenmiştim ama Işıl'ın şutunun problemli olduğunu göz önüne alınca iki tane şut atamayan guardla oynamak hücumumuzu çok kısırlaştırıyor. Gördüm ki WNBA ile Avrupa arasında çok fark var; Harding WNBA performansını Avrupa'ya taşıyamadı, normal sezonda felaketti ama final serisinde Ekrem Hoca'nın da zekasıyla yararlanabildik.

Bu performansı gereğinden fazla kıymet bulmuş ki tekrar transfer listemize girdi ama aynı hatayı bir daha yapamayız; Harding kötü basketbolcu değil ama bizim sistemimizde guardımızın şutunun kesinlikle olması lazım yoksa biteriz. Bu sezona bakıyoruz; WNBA'de Harding 13 sayı-3 ribaunt-5 asist-1 top çalma ve 2 top kaybı. İstatistikler güzel ama WNBA'de istatistik yanıltıcı olabilir.

NBA'de çok ayrıntılı istatistikler hesaplanıyor mesela (atıyorum)Houston'ın maç başına kullandığı hücum ile Bulls'un kullandığı hücum arasında dağlar var her ne kadar Houston'ın takım ve bireysel olarak istatistikleri yüksekmiş gibi gözükse de efektifliğe falan ince ayrıntılar verince aşağı yukarı aynı hesaba gelebilir. Harding'in durumu da bu Sparks, hızlı hücum eden ve çok şut kullanan bir takım o yüzden istatistikler şişiyor. Harding bu tür takımlarda hızlı olduğu için çok faydalı olabiliyor ama bizim gibi hücumda 24 saniyeyi kullanan ve set hücumu yapan takımlarda oynamaya alışık değil ve bu tür takımlarda oynayacak yeterli donanıma sahip değil.

Ayrıca Harding'i hatırlarsanız Fenerbahçe çözmüştü, ikili oyunlarda sağı kapattığın zaman topu sola vuramıyor ve şut yüzdesi düşüyor bu büyük bir handikap Euroleague'de kötü savunma yapan takım çok az bırakın Euroleagu'i TKBL'de de çok zor durumlara düşübiliriz.

Murat Özyer'in açıklamalarını okuyunca zaten sınırlarda olan sinir katsayım her geçen gün daha çok artıyor. Begüm Beşiktaş'ı tercih etmişmiş, yok ya!

Dynamo Kursk,Candice Dupree ve Seimone Augustus ile anlaştı.Diğer Avrupa takımları ve TKBL'deki rakiplerimiz kadrolarını güçlendirmeye devam ediyor.Biz ise twitterden gelecek haberleri bekliyoruz.Aslında hepimizin içi buruk,ilk defa bu sezona sanırım umutsuz başlayacağız.Normalde iyi bir Türk oyuncu rotasyonumuz vardı,Şaziye'yi de sayarsak...Bu kadroya,2 kaliteli Türk ve 2 tane iyi yabancı şutör alabilseydik yine iddialı konuma gelecektik.Twitter'de 1 yerli ve 1 yabancı kısa alıp transferi kapatacağımız söyleniyor.Ben artık yabancı oyunculardan vazgeçtim,alacağımız yerli oyuncuya bakıyorum.Aslında sorgulanması gereken gelirleri artmış bir Galatasaray kulübünün bayan basketbol takımını neden gözden çıkardığıdır? 2006-2007 sezonunda bile Ayhan Avcı yönetiminde takımdan umutluydum.Ligin 2.devresi Teasley ve Moore takviyeleriyle Beşiktaş'ı ligde yenmiştik,çeyrek final serisinde Panküp Kayseri'yi elemiştik.Yarı final serisinde de Caferağa'da Fenerbahçe'ye 79-77 kaybettiğimiz maç halen akıllarda.Bu sezon büyük bir belirsizlik hakim,kaliteli guard getirebilcekmiyiz,Kelsey Bone iyi çıkacak mı, hep bir sürüncemedeyiz. Penny Taylor'u Ocak'tan önce gelmeye ikna edip,bir de Avrupa'lı 1-2 oynayabilen bir oyuncuyu alabilseydik yine iddialı konuma gelirdik.Murat Özyer,geçen sezonki final serisinde oyuncu faktörünün belirleyici olmadığını söylemiş bence yanlış bir düşünce maalesef.Hepimizin ortak fikri keskin bir şutörümüz olsaydı şampiyonluğu kaçırmazdık düşüncesiydi.Bakalım kimleri alacağız,hep birlikte göreceğiz...

Murat Özyer,geçen sezonki final serisinde oyuncu faktörünün belirleyici olmadığını söylemiş bence yanlış bir düşünce maalesef.Hepimizin ortak fikri keskin bir şutörümüz olsaydı şampiyonluğu kaçırmazdık düşüncesiydi.

Öyle demedi. Murat Özyer: ''Geçen seneki kadınlar finalini oyuncu değişiklerinin belirlediğini düşünmüyorum.''

Aslında yapılması gerekenler çok basitti.
1-Fowles ve Harding dışındaki tüm yabancılarımız ile yola devam edecektir. Wauters hariç bu aynen gerçekleşti.
2-Yerli oyuncularımızı kadroda tutup Tuğba Palazoğlu,Esmeral ve Tuğba Demirok'tan en kötü 1si kadroya dahil edilecekti guard pozisyonu için.
3-Begüm dalgalar 2-3 rotasyonu için karoya dahil edilecekti Şebnem ve Gülşah'ın yerine.
4-Kaliteli 1 ve 5 numara kıta dışı oyuncular alınmalıydı. Tolliver ve Brunson gibi.

Bu dediklerim yapılsaydı ki çok bir bütçeye de gerek yoktu bence. Şu anki bütçemizden belki 2 milyon dolar fazla olurdu o kadar. Bu da bizim gibi bir kulüp için çokta zor olmaması gerekn bir meblağ.

Ama aklımın almadığı bir biçimde resmen cimriliğimiz yüzünden bir sezonu daha geride bırakacağız muhtemelen.

Allah Ekrem Memnun'un ve oyuncularımızın yardımcısı olsun.

Bu arada inşaAllah Şaz ile tekrar anlaşabiliriz..

Twitter'da Murat Özyer ile konuşuyoruz. Verdiği cevapları okuyun ve ağlayın.. Bu kadar pişkinlik olmaz. Kadın basketbol takımından şampiyonluk bekliyormuş kendileri.

-Her sene fbyi şampiyon görmekten bıkmadınız mı diyorum.
-Ben takımı başarılı buluyorum diyor.
-Galatasaray için başarı sadece şampiyonluktur. İkinciliği nasıl başarı olarak görüyorsunuz diyorum.
-Temiz emek benim için her şeyden önemli diyor.

Harding kotu oyuncu degil sadece bizim sistemimize uymadigini dusunuyorum. Toliver gelseydi gercekten cok faydali olabilirdi. Ama o Rusya istiyormus sanirim. Geriye aklimda kalan guardlar;
Skylar Diggins, Ivory Latta, Danielle Robinson, Brain January.
Turk 3 numara icin saydiginiz isimlerse hic biri bizim takim kalitesinde degil. Burcu Cigil, Gulsah Akkaya, Nihan Anaz falan gecin bence. Ya Saziye ( Sebnem ) geri gelir, ya da Gulsah Gumusay'la yola devam...