2013-2014 Sezonu Transfer Söylentileri

Rakibimiz Hollingsworth, Yacoubou ve Tuğçe Canıtez'i remi sitesinden açıkladı. Dün şampiyon oldular, bugün yeni sezon kadroları hazır. Biz de elimizi çabuk tutmalıyız ancak henüz hiç birşey belli değil.

Tuğçe isim olarak iyi ama, realitede balon bence de.

Özge, Yasemen,Ayşe ve Gülşah'ın durumları ne olacak? Gülşah Mersin'e Yıldızoğlu'nun yanına gidebilir bence.

Bence Fenerin aldığı 3 oyuncuda rotasyon bench oyuncusu olur.Yani dominant oyuncular değiller çok fazla kafaya takmamak gerek.Zaten biz alsak Tuğçe yi hiç süre alamazdı .Bu haberle Bahar bizde devam edecek büyük ihtimalle.Fowles gönderilir ayrıca Ann giderse Avrupalı bir uzun alınmalı.
Yerel ligden Pınar Demirok ve Begüm Dalgalar alınabilir.İşin en acıklı yanı rakip hemen şampiyonluk sonrası transferlerini açıklıyor.Bizde hocayla devam edileceği bilinmesine rağmen böyle bir planlama olmuyor.Bu şubeye neden üvey evlat muamelesi yapılıyor?

Burada mantıken yapılması gerekenleri mi anlatmalıyız yoksa olacakları mı bilmiyorum. Başkan her ağzını açtığında insanı heveslendiriyor. "Amatör şubelerde de başarıya odaklanacağız" diyor. Ama gözüken o ki Mecidiyeköy'deki plaza yapılana kadar amatör şubelere para aktarılmayacak gibi duruyor. Takımın durumu şu an belirsiz. Taraftar olarak sesi çıkanların çoğunun amatör branşlarla alakası yok. Herkes o gitsin bu gitsin diyor. :)) O gitsini bu gitsini bırakın zaten o oyuncuları takımda tutamayacağız. Gelecek senenin planlaması yapılmadı her şey donduruldu. Seneye Bir çok yerli oyuncuyu kadromuzda göremeyebiliriz. En basiti Bahar ve Şaziye ile görüşme olmamış olacağı da yok gibi. Herkes kısa rotasyonuna amerikalı istiyor (ben de öyle) Peki Uzun kimi oynatacağız. Nevriye ve Sancho ile sezonu mu bitireceğiz? Işıl Bahar Şaz gitsin eee ne olacak? Hayatımda en gıcık kaptığım insan profilidir çözüm üretmeyen sadece sorun belirtenler.

Öncelikle ülkedeki kadın voleybol dışında herhangi bir branşta yerli oyuncu rotasyonunun yeterli olduğunu düşünmeyin (Belki biraz da erkek basketbol). Basketbolu voleybolu geçtim hadi bana 5 yabancı sınırlamasının olduğu bir futbol liginde CL şampiyonluğuna oynayacak GS'ın ilk 11'ine 6 tane yerli koyun bakayım? Bakın Futbol diyorum. Hani ülkenin neredeyse tamamının ölüp bittiği branştan örnek istiyorum. Burak Yılmaz'ı bile beğenmeyen taraftar kimi koyacak 6 kişilik yerli olarak takıma? Yahu bir Selçuk İnan'ın seçtiği takım ligin kaderini değiştirdi son 2 senede. Düşünün 1 iyi oyuncu ile bile değişti 11 kişi ile oynanan futbol oyununun dengeleri.

Bunun aynısı Kadın basketbolu için geçerli. Hepi topu 5 bilemedin 6 iyi oyuncu var. Ve sen elindeki iyi oyuncuların gitmesini istiyorsun ee kim gelsin? Yoook 'onu da ben mi bulacağım' demeye de hazırsınız. Bu siteye üye olduğumdan beri en çok kullandığım cümlelerden sanırım. "Kardeşim benim kimseyle alakam göbek bağım akrabalığım yok" durum aynen bu. İyiye iyi kötüye kötü diyoruz. GS taraftarı şımarıklığını iyicene arttırdı züppeliğe doğru ilerliyor. Misal futbolda Gervinho Robben deniyor onu bile istemeyen var. Önce o mağrur bakan boynunuzu kırın. GS düsturunu özümseyin ondan sonra koşulların iyi tahlilini yapın ve istençlerinizi belirleyin. Futbol diyorsun hep yıldız. Basketbol diyorsun Sofo-Spanoulis-Zaza-Krstic diyor. Kadın basketbol diyorsun Sue-Becky-Dee-Augustus-Parker diyor. Vay anam vay. Maça geliyor mu? Yoook. Hadi kadın basketbolcular sizi çok üzdü maçlara gelmiyorsunuz e erkek basketbol bak haftalardır yenilmiyor ligi lider bitirdi hanginiz gitti maçına? GS taraftarı anca traş gerçekten. İş yerindeki personele, okulda arkadaşına hava atmalık yapıyor tüm organizasyonlarını.

Bu yüzden son 1 haftadır konuşuyoruz 2011'de o tribünde olan adam candır diyoruz futbol için. Basketbolda Polat ile Erdem Türetken ile Kaptan CÜneyt ile çıkan kadroyu heyecanla takip edenleri anıyoruz sevgi duyuyoruz. GS'lılık önce o düsturu özümsemekten geçiyor. Sen takımın arkasında olacan ki takımı itekleyebilesin. Galatasaray'ı senin diye düşünme ben Galatasaray'ınım diye düşün. Ondan sonra zaten yönetimler bunun arkasını doldurmak zorunda kalır. Şu an görünen tablo karanlık. Daikin gittiği an Voleybolda da işler biter. Basketbolda zaten Medical Park çekilecek. Yönetim kurulu başkanı TS başkanı olmak istiyor. Anında tabii ki desteği oraya verecek iktidar desteğiyle. Ondan sonra gelsin Taurasiler Spanoulisler. Sahi Arma aşkı vardı demi:))

Bence transferlerin hemen açıklanması futboldaki havayı dağıtmak için arkadaşlar. Biz de transferlerde bir noktaya gelmişiz söylenene göre. Anlaşılmış oyuncular da varmış. Ama zamanı gelince açıklanacak bence.

Karşı tarafın hemen açıklaması tamamen kulüp bazında yapılmış bir strateji. Bu oyuna gelmenin anlamı yok. Bizim resmi sitede kadın basketbol takımının transferini koyacak yer yok zaten :) O nedenle sakinliği korumakta fayda var bence :)

Burada mantıken yapılması gerekenleri mi anlatmalıyız yoksa olacakları mı bilmiyorum. Başkan her ağzını açtığında insanı heveslendiriyor. "Amatör şubelerde de başarıya odaklanacağız" diyor. Ama gözüken o ki Mecidiyeköy'deki plaza yapılana kadar amatör şubelere para aktarılmayacak gibi duruyor.
Süha Bey, rica etsem bu plaza konusunu biraz açar mısınız? Benim bilgim yok da. :)

Bence transferlerin hemen açıklanması futboldaki havayı dağıtmak arkadaşlar. Biz de transferlerde bir noktaya gelmişiz söylenene göre. Anlaşılmış oyuncular da varmış. Ama zamanı gelince açıklanacak bence.

Karşı tarafın hemen açıklaması tamamen kulüp bazında yapılmış bir strateji. Bu oyuna gelmenin anlamı yok. Bizim resmi sitede kadın basketbol takımının transferini koyacak yer yok zaten :) O nedenle sakinliği korumakta fayda var bence :)

Ağabey anlaşılmış oyuncular var derken. Biraz açar misiniz ? Duyumlariniz varsa ve paylasmak isterseniz sevinirim.

Arkadaşlar ister sponsor bularım;ister yönetici bunlar günü kurtarma politikaları.Futboldan gelen gelirlerden pay alarak basketbol da, voleybol da başarıya ulaşamayız.Türkiye de birinci spor futbol.Bu gerçeği değiştiremeyeceğimizi göre diğer branşların gelir getirici projelerin olması gerekiyor.Yönetici transfer için değil projeler yapması için gerekiyor.Fenerbahçe spor külübü bu projeleri yaptı ne yazık ki.Onlar kadiköy de salon yapmadı.Biz niye hala Türk Telekom Arena da olmasını istiyoruz anlamıyorum.Başka yerde yapılan güzel ve akıllı proje ile yapılan çok amaçlı salon bile gelir açısından bizi çok rahatlatır.Yeterki yapmak isteği olsun.

Fowles ve Ann gidici, keşke bu sene Fowles'la yola devam etmeseydik. Tina evet savunmada pek yoktu ama hücumda bir akıcılığı vardı, ribaund olarakta çok savaşçı biriydi.

Tina Charles'ı umarım alırız.

Ağabey bana üzümü yeter bağı sormuyorum :) İnşaAllah gelir :) yanına da Penny veya Zelluous 2lisinden biri alınsa dünyalar benim olur :))

Penny Taylor da bizde gibi birşeyler demişti kaynak. Ama Augustus için daha net konuştu, kesin bizde falan dedi. Penny için o kadar da net konuşmadı sanki. İnşallah dedikleri doğru çıkar. Kaynağım bu yazımı okuyorsa konuya açıklık getirsin :)

Yeni sezon öncesi bence en kesin formül önce oyuncuları tutmak Sancho-Wauters'i tutamıyorsak zaten sistem işlemez bu yıl yaptıklarımızda çöpe gider.

Seimone'yi bende duydum.Ama Penny riskine girermiyiz bilmiyorum ama bence girilmeli sağlıklı dönerse müthiş katkı sağlar zaten çok fazla alternatifte yok Penny olmazsa Pg olarak Skylar Diggins alınabilir.

Gelecek yıl Çift Guard'lı sistem devammı bilmiyorum ama devamsa (Ki Işıl Alben'in olduğu kadroya farklı bir sistemin tutmayacağını düşünüyorum).3 Numaramızın mutlaka Şutör olması gerekiyor ki Penny var.Penny Taylor'u alıyorsak da Eu Pg şart oluyor öncelikle Palau-Bojovic(Ki kendisi Fener'e yazılan Pg'dir.)gibi takımı yönlendirebilen bir PG lazım bize.

Yerli Pivot ihtiyacımız var rotasyonun rahat dönmesi için Newlin harika olur ama bırakmazlarsa da bulmak gerekli en azından kısıtlı süreler alacak bir oyuncu lazım.Esra Ural düşünülebilir 1991 doğumlu Kaski'de rotasyona giriyor.

Takım ile ilgili bir kaç fikrimi beyan etmek isterim ;
* Uzun zamandır şampiyon olamamak ve bu şampiyonlukları karşı tarafın alması çok can sıkıcı.
* Işıl eleştirebiliriz ( makul seviyelerde ) , fakat posizyonunda şu anda Türk olarak ilk 2 oyuncudan biri.
* Sezon başından beri takımın şutör eksiği göze batıyordu , bunu çözemedik.
* Alba çok iyi bir oyuncu , fakat bize katkısı ( sakatlıktan dolayı ) nerede ise hiç olmadı.
* Devşirme iyi oyuncu bulmamız şart.
* Kesinlikle Sancho kalmalı , mümkünse Avrupa için Ann de kalsın.
* Peny ve Agustos isimleri geçiyor , keşke olsa süper olur. ( Peny sağlam ise )
* Işılın yükünü hafifletecek bir oyuncu bulmamız şart. Bu şu anda ya amerikalı yada avrupalı ile olur gibi bu seviyede yerli bulmak imkansız.
* Çok kaliteli ve dengeli 5 yabancı olmalı kadroda. Avrupa üst turlarında iyi bir 6. yabancı bile düşünülmeli.
* Yerli oyunculardan ; Işıl , Bahar , Nevriye , Şaziye, Yasemen belki Şebnem takımda kalmalı.

Nacizhane fikirlerim böyle.

Işıl Bahar Şaziye Nevriye Ann Sancho kalsın.
Fb Quanitrayı aldığına göre Nevlini oynatamayacak sadece tek devşirme olabiliyor kadrolarda, alalım onu. Ann, Sancho, Nevriye, Nevlin, Bahar uzun rotasyonu için gayet yeterli olur.

Kıta dışı hakkımızdan ikisinide kısalardan ve skoru iyi olan oyunculardan seçelim Pondexter tarzı. Oyun kurucu olarak Gizem Yavuz düşünülebilir orayı Özge yada Yasemenden çok daha iyi yedekler.

En çok istediğim sıkıştığımız anlarda kaldırıp şutu atacak yada çembere gidip sayı bulabilecek bir oyuncu. Bütün bunlar Ekrem Memnun ile birleşince bu takımı kimse tutamaz.