2013-2014 Sezonu Transfer Söylentileri

Fenerbahçe iç transferde;Esmeral,Matoviç,Veremeyenka,Pondexter ve Biba ile tekrar anlaştı.Mc Coughtry'nin ismi yoktu...Birsel Vardarlı'nın durumu nedir onu bilmiyorum ama şubedeki belirsizliği çözüp onu mutlaka almalıyız.Yacobou ve Quanitra ile Fenerbahçe pota altı güçlendi ancak Quanitra'nın o kadar efektif oyuncu olduğunu düşünmüyorum.Nevin Nevlin boşa çıkacak alırmıyız bilmiyorum.Kaski'den Pınar Demirok ve Esra Ural iyi seçimler olabilir.Tamam Fowles bu sene bir şey oynamadı ama yine içimden geçeni söyleyerek onun kalmasını istiyorum.Çeşitli forumlarda Penny Taylor ve Seimone'un isimleri geçiyor.Bu iki oyuncuyu alırsak,Avrupa için kıtadışı hakkımızı dolduruyoruz.O zaman da Fowles sorunu ortaya çıkıyor.Wauters'ın gideceğini varsayarsak iyi bir Avrupa'lı uzunla anlaşmalıyız.Teknik ekip olarak da ,bence Galatasaray staffı,Fenerbahçe'den daha iyi.Ekrem Memnun dar rotasyona rağmen Inıquez'e üstünlük kurdu bence.Türkiye'de bayan basketbolunu en iyi bilen isimlerden Ekrem Memnun ile mutlaka devam etmeliyiz...

Yine geçen sezonlardaki gibi hatırı sayılır bir bütçe ayrılacak mı? Bu konuda bilgisi olan var mı? Bütçe ayrılmayacaksa zaten kafa patlatmanın anlamı yok, yapabileceklerimiz sınırlı.

fenerbahçenin yaptığı transferler tabii ki güzel fakat Nevini biz alırsak durum değişir.Yacoubou'yu ben UMMC de izlediğimde keşke bize gelse demiştim.Fakat bu transfer Euroleague için yapıldı.Anastasiya ya da Isabelle Yacoubou ligde oynayamayacak.Bence Yacoubou oynamayacak.Angelın durumunu bilen varsa yazsın.Giderse yerine Angeldan iyi 3 numara kimi alabilirler sıkıntı.Ben Angelın kalacağını düşünüyorum.Ligdeki 4 yabancı hakları Ivana-Anastasiya-Angel-Cappie 4 lüsü olacak büyük ihtimal.Buna karşılık bizim onlara cevabımız Sancho-Ann-Seimone-Lindsay Whalen olabilir.Whalen daha bu takıma gelmez diyenler bence haklılar fakat Seimone ile konuşup onu ikna edebiliriz,ikisi takım arkadaşı Amerikada.Tuğçe Canıtez konusu ise tamam Tuğçe iyi ama Bahar ondan çok daha iyidir.Adam akıllı mantıklı bir takım kadrosu oluşturulup bu takıma değer verilirse bütün kupaları alabiliriz.Fakat şu an ki durum öyle durmuyor.Ünal AYSAL her branşta iyi işler yapacağız demiş ama şu an bayan basketbol çok kötü durumda.Biriside çıkıp bir şey diyemiyor.Takıma e-mail filan atabiliyor muyuz?Genel bir yazı hazırlayıp oraya atabiliriz aslında.Artık bu takıma üzülüyorum.

bu tuğçeyi milli takımda da izledim düz biri. Yerli kalitemiz onlardan çok daha iyi. Birsel filan artık miyadını doldurdular. Bu yüzden o siyahi ouyncuyu aldılar.

Palau-Işıl-Özge
Bahar-Şaziye
Augustus-Şebnem
Sancho-Ogwumike-Bahar
Wauters-Nevriye

Swingman bahar öztürk takıma çok şey katar. Tina yerine 4/5 oynayan Ogwumike tercih edilmeli. 90'lı, potansiyeli hayli yüksek. Penny sakatlıktan ne şekilde dönecek, alırsak bir sakatı daha bu bünye kaldırır mı? bunlar önemli. Bu nedenle tercihim Augustus. Oyun kurucuya da Palau en doğru isim. Tabii kontratlar ne durumda fikrim yok. Olması gereken, dengeli bir kadro yaptığımı düşünüyorum.

Tuğba İÜGBD ile sözleşme imzalamış yeniden. Ne yapıyor anlamış değilim. Bize gelip Euroleague'de oynamak varken,gerçekten ilginç.Onu kaybetmemizi sağlayan Ceyhun Hoca'ya Allah final yüzü göstermesin inşaAllah milli takımımız hariç diğer takımlarda.
Seimone ile anlaşıldı sanırım.
Penney olmazsa 2.kıtadışı oyuncu tercihimizi Zellous'dan yana kullanabiliriz.
Eğer Wauters'dan daha iyi kimse gelmeyecekse mutlaka kadroda kalmalı.
Alba ve Sancho mutlaka takımda kalmalı.
Kaski'den Pınar Demirok,Begüm Dalgalar ile Esra Şencebe,Nevlin olmazsa Yasemin Horasan ya da Esra Ural'den birisi kadroya dahil edilmeli.
Özge Yavaş ve Ayşe Cora kiraya verilmelidir.

Eğer bütçeyi düşüreceksek ve Bird gibi bir guard alamayacaksak mutlaka Whalen'ı geri getirmeliyiz şahsen ben ilk geldiğinde beğenmemiştim ama sonra ona hayran kaldım çok akıllı bir guard.
Diğer yandan skorer winner olarak Seimone'yı asla istemiyorum tamm seviyoruz o da bizi seviyor ama artık başarı istiyoruz Seimone, Ekrem hocanın sisteminde yumuşak kalır daha sert savunmada daha disiplinli kaybetmekten nefret eden bir winner lazım bize bu isim Augustus olamaz! Penny-Tamika gibi isimler olabilir.
Ayrıca Nevlin de gelirse iyi olur.

Seimone'nin Ekrem Memnun'un sistemine katkı sağlamayacağı fikrine katılmıyorum, getirilmesi lazım, getirilmelidir.

simone kulübden haber beklıyor,ancak arayan soran olmadığı için başka takımla imza atacağını belirtti.

Kaynak: M. DURAN

istanbul üniv de transfere başladı ama bizde hala ses yok?

İstanbul Üniversitesi BGD, Sopron formasıyla Kadınlar Avrupa Ligi’nde yıldızlaşan ABD’li guard Shenise Johnson’ı renklerine bağlamayı başardı. 1.80 boyundaki başarılı guard, Avrupa Ligi'nde bu sezon 18.3 sayı, 8 ribaund, 2.7 asist ortalamalarını yakalarken ligde 15 sayı 5.5 ribaunt, 2.7 asist istatistikleriyle oynadı.

Sopron formasıyla Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe’ye karşı mücadele eden Shenise Johnson her iki maçta da double double yaparak sahanın yıldızı olmuştu. İlk maçta 20 sayı, 2 ribaund, 10 asist, 4 top çalma istatistikleriyle parlayan ABD’li, ikinci karşılaşmada da 24 sayı, 4 ribaund, 12 asist, 2 top çalma ile mücadele etmişti.

İstanbul Üniversitesi BGD bombayı patlattı | Basketbol, Basketbol Haberleri, basketbol Dünyası, Basketbol Maçı, Basketbol Maçları

Ünal Aysal bu şube yönetiminin lağvedilmesi için neyi bekliyor? Şu forumdan herhangi dört-beş kişi mevcut yönetimdeki beceriksizlerden daha iyi iş çıkarmazsa ben de hiç bir şey bilmiyorum!

Sayet Quanitra Hollingsworth Hamlesını yapabılseydık bence kırıtık bır hamle olurdu ama transfer butcemız ve ılgılı yonetıcımız olmadığı ıcın yıne suprızlerı bekleyeceğiz.

Seimone Kaski'ye en az 3 gömlek büyük gelir kimse Ashja Jones falan demesin Seimone ile aralarında dağlar kadar fark var.

Geçen yıl Ros Casares dağıldı bu yılda Spartak kadroyu dağıtıyor yine oralara el atabiliriz.Ama bu bize sorun yaratır ileride.

2 Spartak'lıya teklif yapmışız diye duydum biri Augustus desek diğerini bulamadım.Seimone'den sonra Takımı yönlendiren bir PG şart bu takıma benim için en önemli hamle olur.