2013-2014 Sezonu Transfer Söylentileri

Sayın Aysal ticaret adamı bir kurum zarar ediyorsa oraya yatırım yapmanın yada o kurumu elde tutmanın hiç mantığı olmadığını düşünür.Kadın basketbol şubesine bu mantıkla bakıyor.Haksızmı diye düşündüm haklılık payı var.Adam onca yatırım yapıp para harcıyor ancak sonuç sahada değil masa başında belirleniyor.Aslında başkan radikal bir karar alıp şubeyi kapatsa ve bunun nedenlerini açıkca vurgulayan bir bildiri yayınlasa belki o zaman gerçekten hem basında hemde kamuoyunda önemli etki yaratır.Ben böyle bir durumda TBF ve rakibin ne yapacağını merak ediyorum.
Hiç birşey değil kaç gündür beri adamlar çaldıkları şampiyonluğu sanki hak ederk almışcasına övünüyorlar bu gerçekten insanın içini acıtıyor.

Transferden önce takımda yada şubede bir çok çözülmesi gereken problem var.

İyide o zaman geçen sene neden Taurasi, Charles, Prince, Torrens gibi büyük yatırım yapıldı ? Aysal zarar eden yeri kapatmaz, tam tersine zarar olan her yeri zirveye taşımaya çalışır. Zaten bunu kendisi de söyledi.

Vallah bu saaten sonra oyuncu bulduysa bravo doğrusu.
Her söylenene inanmamak lazım, Kadın voleybol takımı ile ilgili haftalarca yatırımı kesecek, küçülmeye gidecek diye söylenip durdu, ama sonuçta yerli olsun yabancı olsun alınabilecek en iyi oyuncuları aldılar, Kadın Basket takımıyla ilgili Ekrem hocanın transferler için çalıştığı ve bazı oyuncularla da anlaşıldığı söyleniyor, beklemekte fayda var..

Karşılaştırma yaparkende artık karşı kıyı ile kıyaslama yapmamak lazım, 2 farklı yönetim şeklinden söz ediyoruz, Bir tarafta sürdürülebilir bir yapıya kavuşmak için ayağını yorganına göre uzat mantalitesi, öbür tarafta taşıma su ile derğirmeni döndür zihniyeti, Şuan için ikinci şık cazip gelebilir ama nereye kadar, FB futbolcusundan, kadın basketbolcusuna ve voleybolcusuna kadar Yöneticilerin ceplerinden koyduğu paralarla oyuncu alıyor, biz ise bütçemiz dahilinde, (Mehmet Ali Aydınlar gittikten sonra Kız Voleybol takımlarının halini gördük), Ederinden fazlada bir oyuncuya para vermeye gerek yok..

Gidecekler ve kalanlar bellimi bilmiyorum koç Ekrem Memnun devam edecekmi onuda bişmiyoruz.. Şube nin bu tavrı ilgisizliği bu yönetimi herşeyi açıklıyor rakip şampiyon ve buna rağmen kadroyu güçlendiriyor yıldızlar bir bir elden gidiyor kimi kimleri alacağız merak ediyorum.. !

İyide o zaman geçen sene neden Taurasi, Charles, Prince, Torrens gibi büyük yatırım yapıldı ? Aysal zarar eden yeri kapatmaz, tam tersine zarar olan her yeri zirveye taşımaya çalışır. Zaten bunu kendisi de söyledi.

Olayın ne kadar ironik olduğunu vurgulamak için böyle bir cümle yazmıştım.Elbette geçen yıl EL de final oynayacak kadro vardı ancak benim bildiğim Ünal Aysal ve ekibi gelmeden önce Adnan Polat yönetimi Taurasi,Torrens ... transferleri yapmıştı.Hakan Üstünberk yönetimde olmamasına rağmen şubeyle ilgilenmeye devam etmişti.

Ben Bekliyorum şahsen bu hamleyi Yerli Pivot şart.Doğru düzgün biriside kalmadı.Yarın bir açıklama yapıp MİLLİ YILDIZ GALATASARAY'DA diye duyururlar resmi siteden.

Dalga geçiyorsunuz herhalde? Ne işi var Yaseminin bizde? Bitmiş okeye dönüyor, hareket edecek hali bile kalmamış, en fazla gideceği yer Beşiktaştır.

bir teselli verecek kimse yok mu ? ne olacak amatör şubelerin hali ... inanın futboldaki şampiyonluktan çok önemsiyorum bu şubelerin geleceğini hala umudumu korumak istiyorum güçlü bi yapılanma olur diye sponsor olur birleşme ya da kendi kaynagımızı yaratacgımız bi sistem olur diye ama artık herkesin hem fikir olduğu doğru planınlı bi şekilde bişeylerin yapılmasının gerekliliği umarım kendimiz çalıp kendimiz oynamayız burada ...

Pınar ve ön protokol kısmı bana da ilginç geldi. Biraz ön protokol nedir ne değildir diye baktım, net bir fikir oluşmadı kafamda. Protokol metnine göre imkan varsa alınabilir gibi.

Yasemin, bu takımda görmek isteyeceğim en son oyuncu. Zaten sınırlı kabiliyeti var. Onun yerine 19, 20 yaşında bir genç oynatırız inanın daha çok faydalı olur.

Galatasaray küçülüyor
Galatasaray, futbolda şampiyon olmanın ve gelirlerin artmasının keyfini yaşarken, amatör şubelerde yol ayrımına geldi.

Sarı kırmızılı kulüp, bu sezon futbol gelirlerinde kulüp tarihinin en yüksek rakamlarına rağmen borcun artması yüzünden birçok branşta küçülmeye gidecek. Yönetimin bu kararında amatör şubelerin bu yıl 56 milyon lira zarar etmesi yatıyor. Basketbol, voleybol, yüzme, sutopu ve kürek şubelerinin toplamda 56 milyon gider fazlası oluşturması Ünal Aysal yönetimini zorlamaya başladı.
Özellikle basketbol ve voleybolda kadın ile erkek takımlarının maliyetlerinin her geçen yıl artması üzerine gerçek anlamda amatörlüğe dönüş için geri adım atılması planlanıyor.
Yönetimde ağırlık kazanan görüşe göre, kadın basketbol ve erkek voleybol takımlarında yatırım kısıtlamasına gidilecek ve bu iki takıma sadece geliri kadar gider yapılacak. Erkek basketbol ve kadın voleybol takımlarına ise yine takviye edilerek şampiyonluk mücadelesi verilecek. Yönetim bu kararı alırken son aylarda yapılan birçok toplantıda bu konuda gergin anlar yaşadı. Başkan yardımcısı Adnan Öztürk'ün hazırladığı raporda amatör şubelerin geride kalan sezonda 56 milyon lira zarar etmesinin başkan Ünal Aysal'a da geri adım attırdığı öğrenildi. Bu yüzden yönetim içinde birbirine çok yakın olan Adnan Öztürk ile voleybol şubesi sorumlusu Mehmet Cibara'nın aralarının açıldığı ve artık konuşmadıkları öğrenildi.

DİVANDA İPUCU VERİLDİ
Mayıs ayı olağan divan toplantısında da, kulübün duayenlerinden Hayrettin Kozak'ın, şampiyonluğa rağmen kulübün artan borçlarına dikkati çekmesi ve bankalardan yine faizle kredi alındığını hatırlatması, divan toplantısında şapkaları öne düşürdü. Yönetim kurulu adına söz alan Refik Arkan da basketbol ve voleybola yapılan yatırımı sponsor gelirlerinin karşılamadığını belirtti ve futbolun gelirleri ile bu iki branşta ayakta kalmaya çalıştıklarına dikkati çekti. Bu nedenle gelecek UEFA kriterleri gereği futbolun gelirinin başka şubelere aktarılmasının mümkün olmayacağı gerçeği de sarı kırmızılı yönetimi basketbol ve voleybolda küçülmeyi zorunlu kılıyor.

Kaynak : milliyet

Madem adam gibi sponsor bulamıyorlar, futbol gelirleri amatör branşlar için de kullanılıyor o zaman futbol harcamasını dikkatli yapsınlar. Amrabat gibi kapasitesi sınırlı bir kanat oyuncusuna 8, Yiğit Gökoğlan gibi bir oduna 2,5 milyon euro, Sercan Yıldırım gibi bir karaktersize 3,5 milyon euro bonservis vermesinler! 14 milyon euroya kadın basketbol + kadın voleybol + erkek voleybol takımı kurulur.

Özetle, işlerini doğru yapsınlar. Ya sponsor bulun ya da futbol gelirleri amatörlere gidiyor diye ağlamaktan vazgeçin.