2013-2014 Sezonu Transfer Söylentileri

.Mc Coughtry'nin ismi yoktu...Birsel Vardarlı'nın durumu nedir onu bilmiyorum ama şubedeki belirsizliği çözüp onu mutlaka almalıyız.

Birselin ve Angelin 2015'e kadar sözleşmesi var. Hiç yoktan esmeral'i koprsaydık iyi olucaktı. Kaskiden kesinlikle pınar ve begum gelmeli. ve artık whalen agustus diana üçlüsünden mutlaka ikisi geri gelmeli bahar ann kalmalı. adamlar bu sene euroleage için transfer yapıyorlar zaten lig garanti diyor bizim basiretsiz yöneticilerde anca kendi içinde kavga edip dursun

Açık ve net söylüyorum isterseniz beni taşlayın ama kadın takımımızın bütçesi iyice daraltılıp erkek takımının bütçesi arttırılmalı.Bunu kadın basketbolunu umursamadığımdan değil Galatasarayı düşündüğümden söylüyorum.Yıllardır harcanan paralar boşa gidiyor elde cumhurbaşkanlığı veya Türkiye kupasından başka birşey olmuyor.Her yıl bu gibi başlıklara fantezi veya duyum üzerine kadrolarımızı kurup duruyoruz.Ama hep hüsran...Daha üzüldüğüm noktaysa fb bize şampiyon olamamanın hırsıyla para harcatıp üstüne Türkiye şampiyonu oluyor.Bizim burada hangi oyuncuların gelmesi gerektiğini değil hangi idarecilerin şubenin başında olması gerektiğini tartışıyor olmamız gerekir.Önce şubeye doğru düzgün insanları koyup dar bütçeyle neler yaptığını görmek ve başarı gelirse yavaş yavaş bütçeyi arttırmak gerekir ki başarının kıymeti bilinsin ve eldeki para "adam gibi" kullanılsın...

Açık ve net söylüyorum isterseniz beni taşlayın ama kadın takımımızın bütçesi iyice daraltılıp erkek takımının bütçesi arttırılmalı.Bunu kadın basketbolunu umursamadığımdan değil Galatasarayı düşündüğümden söylüyorum.Yıllardır harcanan paralar boşa gidiyor elde cumhurbaşkanlığı veya Türkiye kupasından başka birşey olmuyor.Her yıl bu gibi başlıklara fantezi veya duyum üzerine kadrolarımızı kurup duruyoruz.Ama hep hüsran...Daha üzüldüğüm noktaysa fb bize şampiyon olamamanın hırsıyla para harcatıp üstüne Türkiye şampiyonu oluyor.Bizim burada hangi oyuncuların gelmesi gerektiğini değil hangi idarecilerin şubenin başında olması gerektiğini tartışıyor olmamız gerekir.Önce şubeye doğru düzgün insanları koyup dar bütçeyle neler yaptığını görmek ve başarı gelirse yavaş yavaş bütçeyi arttırmak gerekir ki başarının kıymeti bilinsin ve eldeki para "adam gibi" kullanılsın...

Aynı mantıkla bakarsak Erkek basketbolda benim bildiğim 20 senedir bir kupamız var. Bence Erkek basketbolu da kapatmak lazım. Medical park veya Telekoma da söyleyelim futbola aktarsınlar o parayı ve Bayern Münih gibi bir takım haline gelelim. Sanki EL'e kalsak bile maça gelen taraftar mı vardı Erkekler de de? Tüm enerjimizi futbola verelim. Bizim için de iyi olur. Yılda 80 maça gidiyoruz bize de yazık. Bak maça gitmeyen arkadaşlar ne kadar rahat.

Transfer haberlerine gelirsek bir kere Tİna ve Whalen'i unutun. İkisi de beraberce Dinamo Moskova'ya gidiyor.

Ann Wauters UMMC'ye gidecek. Sancho ileyse sözleşmemiz devam ediyor.

FB'ye evet Q geldi Newlin de var ve bu ikisi aynı anda takımda olamıyor. Ama Newlin'in GS'a gelebileceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Newlin'in FB ile 1 yıllık daha sözleşmesi var. Ve FB onu kiralayacaktır. Takdir edersiniz ki kiralayacağı takım kolay kolay GS olmayacaktır.

Bahar FB'ye gider mi denmiş Bahar'ın GS ile sözleşmesi var 2 yıl daha sanırım GS'da. Ki Sözleşmesi olmasaydı da GS kovmadığı sürece ayrılmazdı GS'dan. O anlamda Bahar'a güvenirim. FB'nin Tuğçe'yi alması iyi oldu. Forumda bir ara efsane haline gelmişti Tuğçe. Göreceksiniz bakalım o efsaneniz Tuğçe nasıl oynuyormuş. :)

Seimone ile ilgilendik bizden haber bekliyordu. Hatta hala bizden haber bekliyor. Ama kız uzun zamandır GS'dan haber bekliyor. GS'da ise daha önce de dediğim gibi transfer işleri donduruldu. Ve kıza hala haber verilemedi. Büyük ihtimalle Seimone yarın öbür gün D.Kursk ile imzalayacak. ŞAyet bu anlarda GS kanadından bir gelişme olmazsa.

Bence mevkisinin en önemli isimleirnden biri olan Şaziye ile sözleşmemiz bitti. Ve kulüpten hala bir görüşenin olduğunu sanmıyorum. Malum transfer donduruldu. Şaziye de yani bugün yarın başka bir kulüple anlaşırsa aaa demeyin

Işıl hakkında artık konuşmayacağıma kendi kendime söz verdim. Konuşmayacağım.

Ekrem hoca ile sözleşmemiz devam ediyor. Kadın basketboluna yabancıydı. Uzun zamandır uzak kalmıştı ama 1 sezon geçirdi ve sezon sonunda ne kadar aktif olduğunu gördük. Seneye çok daha iyi olacaktır ama bu adam da Büyücü Merlin değil. Eline verdiklerin kadar ondan alabilirsin. Kulübün ise onun eline bir şey vereceğini sanmıyorum

Yerli oyuncu olarak alınmasını en çok istediğim oyuncu Pınar Demirok. Geçen sene de istemiştim onu. Size'ı itibarıyla gelişmeye açık yapısı var. Çünkü 1.80'i aşan boyuna rağmen top sürüyor oyun kurabiliyor ayrıca 2-3 de de onu değerlendirebilirdik. Ama gene söylüyorum transfer donduruldu.

Transfer donduruldu diye ısrarla yazdım. Ki belki insanlar bir şeyler anlar kulübe tepki verir diye. Ama yarın Robben gelir büyük başkan olur Faruk SÜren mi Ünal Aysal mı kıyaslamaları başlar. Kimse demez ki Faruk süren zamanı GS logosu GSK'ya ait değildi. Kulüp, üzerinde GS arması olan hiç bir şeyi satamıyordu ama futbolu geçtim amatör branşlarda bile iyi konumdaydı. Yani Ünal Aysal efsane başkan olmak istiyorsa GS'ın spor kulübü olduğunun farkına varmalı. Ama ümidim yok. Başkan o anlamda hep çelişkili. Ağzını açtığında amatör şubelerde de başarı hedefliyoruz diyen de kendisi Spor salonu yapmak için çabalayan da kendisi ama amatör şubeleri şirketlere teslim edip oradan kurtulmaya çalışan da kendisi.

Ben gelecek için ümitli değilim. Futbolla herkesin gözü boyanmış durumda. Erkek basket bu sene şampiyon olamazsa aynı şeyler onlar için de geçerli olacak. Anlayacağınız "Bindik bir alamete"

Geride bıraktığımız sezon son yılların en zayıf kadrosu gibi gözükse de çok da takviye gerektirmeyen bir kadro durumunda.

Işıl-Şaziye-Şebnem-Bahar-Nevriye ve kalırlarsa Ayşe-Yasemen-Özge-Gülşah ve gelirse Pınar Demirok yerli rotasyonu için yeterli hatta kalabalık bile denebilir.

Torrens-Sancho ve Ann ne yapıp edip kadroda tutulmalı. 2 kısa Amerikalı alıp transferi kapatsak yeterli.

Fenerbahçe'nin yaptığı transferlerin lig için olumlu bir etki yaratacağını sanmıyorum. Yerli rotasyonunu Birsel-Esmeral-Quanitra ve Tuğçe paylaşırlar. Bu 4 ismin Işıl-Şaziye-Şebnem-Bahar-Nevriye rotasyonundan üstün olduğunu düşünmüyorum. En azından bu yıl böyle bir fark yaşanmadı final serisinde. Önemli olan Pondexter-Angel-Verameyenka(Yacoubou)-Matovic dörtlüsünün karşısına çıkartılacak 4 yabancının kim olacağı.

Sühan Ağabey,gelecek sene ile ilgili tüm umutlarimi tükettiniz:) çok sağolun:) bu arada transferler neden donduruldu ağabey ? Biraz açar misiniz size zahmet ?

Seimone ile ilgilendik bizden haber bekliyordu. Hatta hala bizden haber bekliyor. Ama kız uzun zamandır GS'dan haber bekliyor. GS'da ise daha önce de dediğim gibi transfer işleri donduruldu. Ve kıza hala haber verilemedi. Büyük ihtimalle Seimone yarın öbür gün D.Kursk ile imzalayacak. ŞAyet bu anlarda GS kanadından bir gelişme olmazsa.

Sağlam bir kaynak bana "kesin" geliyor dedi pazar günü :(

En basiti Bahar ve Şaziye ile görüşme olmamış olacağı da yok gibi.

Abi şimdi Bahar ile görüşme durumunu da anlayamadım. Daha iki sene sözleşmesi var demişsin, burada da görüşülmemiş demişsin, kafam karıştı :S

Ayrıca Şaziye giderse hangi takıma gider kaç dakika süre alır, bunu özellikle çok merak ediyorum. "Beni bıraksanıza birşey deneyeceğim" diyorsa gidebilir. Şaziye'nin aldığı ortalama 22 dakika 30 saniyede attığı 4,9 sayıya kaldıysak zaten vay halimize.

Ben parayı yalan yanlış harcarım,çarçur ederim.2008-2012 arası o kadar parayı batırdıktan sonra 2012-2013 için olabilecek en doğru adamı bulurum.Adam içeride para sıkıntısı oluşana kadar tıkır tıkır götürür.Para sıkıntısı yaşanırken bile 2-3 ekstra galibiyet çıkarır.(2008-2012 arası hasret kalınan türden)Bu adamın sisteminin mihenk taşı,benim Galatasaray kadın basketbol takımında gördüğüm en doğru yabancı türlü saçmalıklarla sezon ortasında kaçırılır.Her şey bitti gibi gözükür.Final serisinde seriyi 2-0'a getirmesine ramak kalmışken galibiyeti gasp edilen,sonrasındaki en kritik maçı son saniye basketiyle kaybeden;rakibine tüm unsurlarıyla(legal,illegal) Allah kitap yüklenmeyi zorunlu kılan bir takım ortaya çıkar.
Hal böyleyken ''babacığım burada bir bok olduğu yok,biz en iyisi parayı kısalım'' deniyor.Hani ne yaptın da ne olacaktı sorması ayıp?Şu ortamda 2011 ve 2013'ün federasyon eliyle rakibine verildi üstelik.Karşında devasa,tıkır tıkır işleyen bir yapı vardır.Sense kendince doğruları yaparsın,baktın olmuyor paraya yazık dersin küçülürsün anlarım da şu 2 paragrafın ışığında hangi akıl mantık çerçevesinde küçülelim diyorsun be abiciğim?

Ünal Aysalın bir açıklaması vardı artık amatör şubeler bu seneki performansları ile önümüzdeki sezon için kaderlerini kendileri belirleyecek.

Ticari anlam da bakıldığın da doğru bir karar. Keza Erkek Basketbolun yaşadığı tüm talihsizliklere ve neredeyse 4 önemli ve bunların 2 si çok çok önemli oyuncu kaybına rağmen hala şampiyonluğun en büyük favorisi. Mucizevi bir şeyler olmazsa da seneye eurolegue de. Voleybol, tekerlekli sandalye basketbol ve su sporların da zaten başarılı olunmuştur. Ancak iki takımla ligde ikinci olmak,bayanlar euroleguede alınan fiyasko sonuçlar ve yıllardır süren Fenerbahçe egomanyasına engel olamamak ve bir de bunun mali portrede ki etkisi göz önüne alındığın da bayan basketbol kaderini belirlemiştir.

Ancak Futbol da ya da erkek basketbol da yapılan doğru hamleler bayan basketbol da yapılmış mıdır? Bu tartışılır. Ya da yine Galatasaray Spor kulübün de bir şube de böyle bir cezalandırma (tabiri caizse) uygulamak kime ve neye ceza vermekdir. Oyunculara ise oyuncular bugün burdalar yarın başka bir takıma giderler umurların da olmaz. Teknik heyet için de geçerli. yönetim kendi kendini mi cezalandıracak? Taraftara mı ? Yapılan yanlışların ya da şu takıma sadece bir augustus takviyesi ile şampiyonluğu kazanacak takıma bu eksikliği gidermeyen Taraftar mı?

Evet katılıyorum. Bekara kadın boşamak kolay. Taraftar gözüyle bizler iddalı bir takım görmek isteriz ama başkanlık , bir camiayı idare etmek ve neredeyse 10 üzerinde branşı olan bir spor kulübünü maddi anlam da idare etmenin zorlukları ve bazı yerlerden feragat ettirmeyi gerektiren bazı durumlar olabilir.

Ancak şube ile ilgili gereken doğrular yapılmadan , hamleler gerçekleşmeden böyle bir durumun yaşanılması idari bir eksikliktir.

Aklım almıyor, aklım almıyor yeter artık be. Ne zaman adam gibi şu kulübü adam gibi yöneteceksiniz?

Abi Bahar ın sözleşmesini geçen yıl artı 1 olarak uzatmıştık. Hatta Bahar bundan haberim bile yok. Ben sözleşmem devam ediyo sanıyordum gibi bi şeyler demişti. Ben mi yanlış hatırlıyorum.

Tek bir yetkiliden gelecek sezona dair herhangi bir açıklama geldi mi? Elalem transferi kapadı biz daha planlamasını yapmamışız gibi duruyor!

Galatasaray bir SPOR kulübüdür. Başkan bu duruma el koymalı.

Transferin askıya alındığı falan yok, hoca belli isimler ile görüşüyormuş. Yönetimin bu takım ile ilgili ilginç planları olduğunu duydum sadece ama ne olduğunu bilmiyorum.

Saygılar.

Sayın Aysal ticaret adamı bir kurum zarar ediyorsa oraya yatırım yapmanın yada o kurumu elde tutmanın hiç mantığı olmadığını düşünür.Kadın basketbol şubesine bu mantıkla bakıyor.Haksızmı diye düşündüm haklılık payı var.Adam onca yatırım yapıp para harcıyor ancak sonuç sahada değil masa başında belirleniyor.Aslında başkan radikal bir karar alıp şubeyi kapatsa ve bunun nedenlerini açıkca vurgulayan bir bildiri yayınlasa belki o zaman gerçekten hem basında hemde kamuoyunda önemli etki yaratır.Ben böyle bir durumda TBF ve rakibin ne yapacağını merak ediyorum.
Hiç birşey değil kaç gündür beri adamlar çaldıkları şampiyonluğu sanki hak ederk almışcasına övünüyorlar bu gerçekten insanın içini acıtıyor.

Transferden önce takımda yada şubede bir çok çözülmesi gereken problem var.

Pinar Demirok'un İÜBGD'ye gittiği doğru değildir inşaAllah. Ondan daha kaliteli kisa yerli bulamayiz yoksa. Bu belirsizlik canimi sıkıyor. Bu şube adami ateist yapar !!!

Her söylenene inanmamak lazım, Kadın voleybol takımı ile ilgili haftalarca yatırımı kesecek, küçülmeye gidecek diye söylenip durdu, ama sonuçta yerli olsun yabancı olsun alınabilecek en iyi oyuncuları aldılar, Kadın Basket takımıyla ilgili Ekrem hocanın transferler için çalıştığı ve bazı oyuncularla da anlaşıldığı söyleniyor, beklemekte fayda var..

Karşılaştırma yaparkende artık karşı kıyı ile kıyaslama yapmamak lazım, 2 farklı yönetim şeklinden söz ediyoruz, Bir tarafta sürdürülebilir bir yapıya kavuşmak için ayağını yorganına göre uzat mantalitesi, öbür tarafta taşıma su ile derğirmeni döndür zihniyeti, Şuan için ikinci şık cazip gelebilir ama nereye kadar, FB futbolcusundan, kadın basketbolcusuna ve voleybolcusuna kadar Yöneticilerin ceplerinden koyduğu paralarla oyuncu alıyor, biz ise bütçemiz dahilinde, (Mehmet Ali Aydınlar gittikten sonra Kız Voleybol takımlarının halini gördük), Ederinden fazlada bir oyuncuya para vermeye gerek yok..