2013-2014 Transfer Sezonu

Dert ertmeyin beyler bayanlar. Bu kuralın devam edeceği belliydi. 2013-2014 sezonu galatasaray futbol takımı planlaması - galatasaray sözlük Ufaktan şurada bir şeyler karaladım. Büyük harf küçük harf mevzusu olmasa kopyalardım yazdığımı kusura bakmayın.

Bizim derdimiz lig değil. Bizim kuruluş amacımız ''Türk olmayan takımları yenmek'' Onlar bunu anlayamayacaklar. Lig şampiyonluklarıyla sadede GS'ı geçtiği için sevinenler yine hüsrana uğrayacak. Onların bu sezon ligde kabusu Erman Kılıç olur, kamp yiyen Engin Baytar olur, Arda Turan olur, X olur, Y olur. İdeal dizilişe 1 Türk fazladan sokarız sıkıntı yok. Tek üzüldüğüm olası bir yarı final veya 3.olup UEFA kazanarak elde edilecek bir başarıda ''Biz bu kuralı getirdik, böyle oldu.'' diyecek adamlar.

Şuraya bol sinkaflı cümleler kurup hıncımı alayım biraz olsun diye düşünüyordum ama tüpçüyü ifade etmeye yetecek küfür bulamadım..
Resmen küfürler kifayetsiz kalıyor..

ulan bu ne beladır arkadaş ya 2 yıldır def edemedik şerefsizi başımızdan ! apaçık galatasarayın önü kesilmeye çalışılıyor ya 6+0+4 nedir 5 yaşındaki çocuk bile güler bu kurala

İlhan Cavcav, "17 kulüp karara hemfikir görüş bildirmiştir bir tek Fenerbahçe iştirak etmedi. Fenerbahçe'nin 12 yabancı oyuncusu bulunmakta bu bakımdan onları anlayabilmiş değilim ama tabiiki bu o kulübün kararıdır. 17 kulüpten ayrılmak demek bana göre hakkaniyetli bir davranış değildir. Yönetim kurulumuz 18 kişiden oluşmaktadır. Bu 18 kişiden bırakın 17 imzayı 9'un üzerinde bir oy fazla olsa dahi ekseniyeti delalet eder. Futbol Federasyonunun 'Ben yaptım, doğrudur' demesini hayret ve ibretle izledim. Dolayısıyla Temmuz 17'de Kulüpler Birliği'nin genel kurulu var ve orada gereken neyse onu yapacağız. Büyük kulüplerin yabancı oyunculara yüksek miktarda ödeme yapmasıyla yerli oyuncular da haklı olarak büyük paralar istemektedirler. Ligde büyük kulüpler şampiyon olmak için diğer takımları yenmek zorunda. Bu bakımdan bence diğer takımlar figüran rolünde. Bu bakımdan bu kararın hem seyirciye hem yayıncı kuruluşa çok büyük zararı olacağını düşünüyorum. Dediğim gibi bu alınan kararı şaşkınlık ve ibretle karşılıyorum" dedi.

Cavcav, TFF yönetiminin istifasını hakkında ise; "Sayın Demirören "Biz istifa etmeyeceğiz" diyor ancak yönetmelikler ve kanunlar var. Herkes bu doğrultuda hareket etmek zorunda" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Spor Kulübü’nden Açıklama

TFF’nin Yanlışında Israrı Türk Futboluna Vurulmuş Ağır Bir Darbedir.

Türkiye futbolu uluslararası arenada başarı merdivenlerini hızla tırmanırken içerden vurulmuştur. Geçtiğimiz yıl takımlarımızın yakaladığı ivme sonrasında bizlere düşen görev bu başarıyı daha da ileriye taşımak iken, TFF yanlışında ısrar ederek takımlarımızı sportif açıdan mahkum durumda bırakmıştır.

Alınmış yanlış kararın sürdürülmesinde “Biz zaten AB’ye üye değiliz” gibi, “U20’de başarısız olduk” gibi gerekçelerin gösterilmiş olması kulüplerimizin geleceğini belirleyecek böylesine önemli bir kararın hiçbir araştırmaya dayanmadan, son derece keyfi olarak alındığının açık kanıtıdır.

Galatasaray Spor Kulübü, bu federasyon işbaşına geldiği günden beri en haklı olduğu olaylarda bile negatif yanıt ve tutumlara maruz kalmıştır. Bunların artık tesadüfi olduğunu düşünmek aşırı iyimserlik olur.

Kendi seçmeni ve varoluş sebebi olan kulüplerin en gerçekçi taleplerini bile görmezden gelen bir TFF’nin artık ne tarafsızlığından ne de meşruiyetinden bahsedilemeyeceği açıktır. Bizim için artık bu talihsiz dönemin sonrasını beklemek ve bunun için çalışmaktan başka bir alternatif kalmamıştır.

Saygın ve başarılı bir futbol ülkesi olmak için her şeyin FIFA, UEFA veya başka bir uluslararası kuruluş tarafından empoze edilmesinin sağlıklı bir çözüm olduğuna dün olduğu gibi bugün de inanmıyoruz.

Türkiye’yi Avrupa’nın başarılı futbol ülkeleri seviyesine taşımak yerine her hareketi ile aşağıya çekmeye çalışan ve bunda da maalesef son derece başarılı olan bu garip zihniyetin bir an önce son bulması ve tekrar sağduyulu, tarafsız ve saygın bir futbol yönetimine kavuşulması en içten dileğimizdir.

Galatasaray Spor Kulübü

Biz de resti çektik bakalım, ne olacak? :)

Hukuk ve adalet sadece sanki bizim için var, yeter arkadaş.

Milat olsun diye en ağır cezaları bize verin, Fatih Hoca'yı çıldırtıp sezonu kapattırın, Engin'e 10 maç dayayın, tükürmeyen Melo'ya 4 maç cezayı gömün, bize seyircisiz oynama cezası verin, 17 kulübün ortak isteğini "hukuksuz" diyerek keyfi şekilde yoksayın..

Ne güzel dünya arkadaş, onca zaman geçti, onca süreç geçti, bir tane lehimize karar çıkmaz mı? Bir tek Gökhan Zan'ın cezasının ertelenmesini sayabiliriz heralde. Ya adamların yaptığı, tescilliyi "şike"yi örtbas etiniz, neyin "hukuk"u, neyin "adalet"i bu. Siz kime, neyi anlatıyorsunuz. Meireles göz göre göre tükürdü, kanıt yok dediniz; adam milletin içinde edep yerini gösterdi ses çıkarmadınız; Volkan, Sabri'nin canına kastetti, kıytırıktan bir ceza ile geçiştirdiniz.

Şimdi ise "hukuk", "adalet".. Allah'ınızdan bulun, başka diyecek bir şey yok. Bir gün o kulluk ettiğiniz, korkudan, baskıdan ses çıkartmadığınız adamların devri bitecek, o zaman lekelenmiş geçmişiniz asla peşinizi bırakmayacak, tarih bu yaptıklarınızı yazacak, insanların sizin hakkınızda söyledikleri kalacak.

YD yabancı kararını değiştirmedi. Gerekçe olarak da bu saatten sonra statü değişemenin "hukuki olarak" mümkün olmadığını söyledi. Aksi halde FB tahkimde kararı bozdurabilirmiş.

Çok değil, henüz iki sene önce, Ağustos ayında, Süper Ligin statüsünü değiştirip Play Off sistemine geçen TFF değil miydi?

Aynı sezon, Ziraat Türkiye Kupası maçları oynanırken, kupa statüsünü değiştiren; çift maç eleme sisteminden tek maç elemeye çeviren TFF değil miydi?

Bunlar yapılırken hukuki engel yoktu da; şimdi mi var!?

Play off neden yapıldı bu ülkede? Federasyon ligi ertelemiş olsada o sezon başlamıştı ve sadece maçlar ertelenmişti lakin başlayan sezon içinde kural değişikliği yapıldı ve süper final denilen saçmalık oynandı. Hiç biri tahkim demedi oysa bir kulüp itiraz etse kesin tahkimden dönerdi.

Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarını akşam saatlerinde yaptığı günün ikinci antrenmanıyla sürdürdü.
Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda futbolcuların iki grup halinde 5'e 2 top kapma çalışmasının ardından dar alanda çift kale maç yaptığı bildirildi.
SEMİH İNGİLTERE'YE GÖTÜRÜLMÜYOR
Yabancı cisim çarpması sonucu gözünden yaralanan Semih Kaya'nın tedavisine devam edildiği belirtildi. Tedbir amacıyla dinlendirilen Semih'in, 8-16 Temmuz'da İngiltere'de yapılacak kampta yer alamayacağı, sağlık ekibi denetiminde İstanbul'da tedavi ve çalışmalarını sürdüreceği bildirildi.

SON DAKİKA: AMK gecenin 2. bombasını açıklıyor; Wellington, Galatasaray'da! Brezilyalı yıldız Pazartesi günü İstanbul'a geliyor.

Hadi bakalım hayırlısı. Yine mi kiralık ama ya yeter !

Bence Well'in alınması Nuri'nin alınacağını gösteriyor.TR'de Nuri sol iç Selçuk ortada Hamit sağ iç oynıcak.Nasıl olur sizce ve alınma olasılığı nedir?

Wellington'un ofansif olarak Melo kadar iyi olmadigi ama cok iyi kesici ve savasci bir oyuncu oldugu soyleniyor. Ofansif olarak zaten silahlarimiz cok bence hoca oraya daha disiplinli ve defansif bir oyuncu istemis olabilir.

Melo yerine Wellington ha. Kafanız çok güzelmiş canım, güle güle kullanın.

Ramazan öncesi son rötuşları yapmış yönetim ve teknik ekip. Kafaların güzel olması bundan sebep..

Dua etsinler Türkiye Ligi gibi kalitesiz bir ligde, Ersun Yanal gibi yamak bir hoca ile mücadele ediyoruz. Yoksa bu oynadığımız ön libero kumarı bir tarafımızda patlamıştı şimdiden.

Drogba gelmiş, Wesley gelmiş, kale Muslera'ya emanet edilmiş. Ne olursa olsun yıllardır şu takımın transfer politikasından nefret ediyorum nefret..

Ünal Aysal yönetimi saçmalamaya başladı. Kendisi daha acemi. Yıllardır bu işlerin içinde olan Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak gibi yöneticileri de çıkardı yönetimden. Kendisi gibi bir sürü tecrübesiz insan doldurdu. Resmen holding olduk. Onu geçtim uzaklaştırdığı adamlar Fatih Terim'in en yakınındaki yöneticilerdi. Transfer işlerini de Haldun Üstünel gibi bir duayen dururken gidip Terim ile arası bozuk olan Bülent Tulun'a verdi.

Tff'nin aksi yönde karar vereceğine sokaktaki çocuğa sorsan söylerdi. Bunu bir tek Aysal ve yönetimi göremedi. Hadi yabancıları geçtim, yerli transferlerde de birşey yok. Hani Umut? Hani Kerim Frei? Kamp başlamak üzere. Kamptan sonra gelecek oyuncunun ne kendisine ne takıma faydası olur.

Melo konusunda ne olduğu belli değil ancak ben para ve sözleşme konularında Melo'nun menajerinin de gazıyla abarttığını düşünüyorum. Bu da yönetimin zaafiyeti. Arkadaş bu adamı bizden başka isteyen yok zaten. Restini çekersin gelirse gelir, gelmezse kendi bilir. Ne diye uzatıyorsun? Asıl Melo'nun Galatasaray'a ihtiyacı var. Hem geçtiğimiz sezon gördük. Yazın herkes antrenman yaparken o tatilde foto paylaşıyordu. Son derece sorumsuz, disiplinsiz. Tamam çok faydalı oldu ama yine de güven veren biri değil Melo. Ben yine de Terim'in Melo'da ısrar ettiğini fakat Aysal'ın Sneijder olayında olduğu gibi kendi istediğini yapmaya çalıştığını düşünüyorum. Wellington hakkında erken yorum yapmak yanlış olur. Gelirse umarım faydalı olur fakat yönetim vizyondan bahsederken oraya paraya kıyıp Gökhan İnler, Obi Mikel veya De Rossi tarzı Avrupa tecrübesi olan birini almalıydı.

Sonuç olarak yönetim sos veriyor. Umarım herşey kısa zamanda düzelir..

Obi Mikel, İnler, De Rossi demişsiniz de bunlara kapı 8-10 milyondan açılıyor. 30 una gelmiş Gökhan'a 12 milyon istiyorlar. Alsak diyceksiniz ''o yaşta birine o kadar para verilir mi '' , De Rossi zaten biz isteyince alabilceğimiz bi adam değil. Her söylediğinize katılırım ama Aysal'ın acemi olduğuna asla ! :)