2013-2014 Transfer Sezonu

Melo geçen sene, sezonun neredeyse tamamında yokları oynadı. O dönem çoğumuz "iyi ki almamışız" diyorduk. Derken, ligin son dönemecinde, Melo iyi oynamaya başladı. Ardından taraftarlar, tıpkı geçen yılki gibi, yönetime Melo'nun alınması için baskı yapmaya başladı. Bunu fırsat bilen Juve de fiyatı 8-9 milyon eurolara çekti. Üstüne Melo da fiyat arttırdı. Şu saatten sonra alacak olsak 30 yaşındaki ve bu disiplinsizlikteki Melo'ya 8 milyon bonservis + yıllık ortalama 3 milyondan 4 yıllık garanti maaş vermemiz lazım. Toplamda 20 milyon euro eder. Melo bu meblağya değecek bir oyuncu mu? Bence asla...

Belki bazıları Melo'nun geçen sezonki formsuzluğunu sezon başı kampı yapmamış olmasına bağlayacak. Fakat bu adam bütün yazı ailesiyle birlikte tatil yaparak ve resimlerini paylaşarak geçirdi. Sorumluluk sahibi bir futbolcu olsa, gider Juve tesislerinde antreman yapar, kendini diri tutardı. Eylül ayında, 9 kilo fazlasıyla takıma katılmazdı.

Şahsen, yönetimi böyle bir oyuncuya 20 milyon euro yatırmadığı için suçlayamam. Yönetim Melo'yu almayacaksa yerine mutlaka iyi bir oyuncu alacaktır. İsmi geçen Wellington maliyet olarak hem Melo'dan ucuz hem de çok genç. Sakatlığını atlatmış ise (aksi halde talip olmazdık sanırım) çok faydalı olur. Hatta ileride iyi bir fiyata satıp para da kazanabiliriz. Tabi oyuncuyu tanımıyorum. Lakin zamanında Melo'yu da tanımıyordum. :)

Obi Mikel, İnler, De Rossi demişsiniz de bunlara kapı 8-10 milyondan açılıyor. 30 una gelmiş Gökhan'a 12 milyon istiyorlar. Alsak diyceksiniz ''o yaşta birine o kadar para verilir mi '' , De Rossi zaten biz isteyince alabilceğimiz bi adam değil. Her söylediğinize katılırım ama Aysal'ın acemi olduğuna asla ! :)

Hedefler büyükse ona göre davranmak gerekir. Hem çok iyi futbolcu olsun, hem de ucuz olsun. Yok öyle bir dünya. Ya elini cebine atıp hedeflerine yakışır bir kadro kuracaksın ya da sıradan maliyeti az futbolcular alıp büyük konuşmayacaksın! De Rossi'yi de parayı bastırdık mı rahatlıkla alırız. Sonuçta şampiyonlar ligi takımıyız ve dünyaca ünlü bir sürü futbolcumuz var. Gökhan İnler 29 yaşına 30 yaşındaki disiplinsiz Melo'ya verilecek para istikrarlı hem de Türk pasaportlu Gökhan'a rahatlıkla verilir.

Hedefler büyükse ona göre davranmak gerekir. Hem çok iyi futbolcu olsun, hem de ucuz olsun. Yok öyle bir dünya. Ya elini cebine atıp hedeflerine yakışır bir kadro kuracaksın ya da sıradan maliyeti az futbolcular alıp büyük konuşmayacaksın! De Rossi'yi de parayı bastırdık mı rahatlıkla alırız. Sonuçta şampiyonlar ligi takımıyız ve dünyaca ünlü bir sürü futbolcumuz var. Gökhan İnler 29 yaşına 30 yaşındaki disiplinsiz Melo'ya verilecek para istikrarlı hem de Türk pasaportlu Gökhan'a rahatlıkla verilir.

Ben de parayı bastırıp iyisini alma taraftarıyım ama burası Master Lig de değil. Bazen parayı bastırsan da oyuncu yada klüp kabul etmiyor. Hele 30 una gelmiş İnler için ''tamam alın 12 milyon'' demek çok mantıksız. Mesela Nani gibi adamı 7-8 milyona bitirmeye çalışmak da çok hayalcilik. Yönetime bu konuda ben de kızıyorum ama verilcek oyuncu var verilmiycek oyuncu var.

Çok sessiziz. İnşaAllah ''olumlu'' bir fırtınanın sessizliğidir bu..

Metehan benden sana bir abi tavsiyesi; takımla ilgilenmen çok güzel hem basketbol hem futbol sürekli takip ediyorsun sanırım. Ancak bu kadar dert etme. Bırak sen düşünme kulüp yöneticilerimiz düşünsün. Önünde uzun bir tatil var ilk önce tatilin keyfini çıkar sonra okul zamanı derslerini asla aksatma. Galatasaray'a bir süre ara verebilirsin, bırakma asla ancak çok sıkı takip etme. Lise için bol bol çalış :)

Metehan benden sana bir abi tavsiyesi; takımla ilgilenmen çok güzel hem basketbol hem futbol sürekli takip ediyorsun sanırım. Ancak bu kadar dert etme. Bırak sen düşünme kulüp yöneticilerimiz düşünsün. Önünde uzun bir tatil var ilk önce tatilin keyfini çıkar sonra okul zamanı derslerini asla aksatma. Galatasaray'a bir süre ara verebilirsin, bırakma asla ancak çok sıkı takip etme. Lise için bol bol çalış :)

Ağabey,annem gibi konuştunuz :) Önerinizi dikkate alırım inşaAllah ama kalbim Galatasaray Sevgisiyle dolu. Yatarken,otobüsteyken,yemek yerken aklımda hep Galatasaray'ım var.

Spa transferi ne olacak?
Euroleague'de bu sene ne yapacağız?
Ergin Hoca nasıl bir takım oluşacak?
Bayan basketbol şubemizin hali ne olacak?
Futbolda bu sessizliğin sonu ne olacak?
Voleybol da yatırımlarımızın karşılığını alabilece miyiz ?

Ve daha nice sorular aklımdan çıkmıyor.

Aklım ruhum bedenim Galatasaray dolu ağabey. Elimden gelen birşey yok.

Öneriniz için tekrar teşekkürler ağabeyim. Kalın sağlıcakla...

Ön libero sorununu Wellington ile çözen Galatasaray’da heyecanlı bekleyiş söz konusu. Teknik heyetin Felipe Melo’ya tercih ettikleri Brezilyalı yıldızdan şüphesi yok ama taraftarların sarı-kırmızılıların yeni transferi hakkında pek fikri yok.

AMK, Wellington’u belki de en iyi bilen isim olan Mircea Lucescu’ya ulaştı ve Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü, bonservisinin %30’una sahip oldukları Wellington’u A’dan Z’ye anlattı. İşte Galatasaray’ın eski hocası Lucescu’nun Galatasaray’ın yeni transferi hakkında söyledikleri

BİREBİRDE GEÇMEK İMKANSIZ

“Galatasaray doğru bir iş yaptı. Wellington’u defalarca seyrettim. Top kapmada tam bir uzman. Birebirde onu geçmek neredeyse imkansız. Kolay kolay çalım yemez, sezgisi yüksektir ve rakibin pas kanallarını kapatır.”

BATISTA – AMARAL KARIŞIMI

“Onu size şöyle tanımlayabilirim; Batista-Amaral karışımı bir oyuncu Wellington. Melo’yu kesinlikle aratmaz.”
“Bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjisi var. Oyun zekası yüksek. Her şeyden önemlisi yaşı daha 22 ve gelişime çok açık. Tek dezavantajı, mevkisine göre boyunun kısa olması.”

SINIR OLMASA LUCESCU ALACAKTI…

“Bu transfer döneminin başında Gremio’dan Fernando’yu transfer ettik. Ukrayna Ligi’nde yabancı sınırı olması Wellington’u da alacaktık. Zaten bonservisinin yüzde 30’u bizde.”

OPSİYONU BİTİYOR KAP’A AÇIKLANIYOR

Düne kadar Shakhtar Donetsk, yüzde 30 bonservisine sahip olduğu Wellington’u satın alma opsiyonuna sahipti. Ama yaz başında 11 milyon euroya Fernando’yu kadrosuna katan Ukrayna ekibi bunu tercih etmedi ve Wellington’un Galatasaraylı olması için hiçbir engel kalmadı. Sarı-kırmızılılar, oyuncu ve kulübü Sao Paulo ile günler öncesinden anlaşmasına rağmen Shakhtar ile mevcut opsiyonu yüzünden suskun kalıyordu. Cimbom bugün Wellington’u KAP’a açıklayacak ve çarşamba günü Brezilyalı’ya kavuşacak.

Sözde transferlerimiz kampa yetişecek, fit bir şekilde girecektik yeni sezona.
Ama noldu; yine, yeniden, tekrar dejavu yaşamaya mahkum bırakıldık.
Bahanede hazır tabiki; yabancı sınırı. :)

Senin ilk önceliğin ön libero. Olmazsa olmazın. Kötü mü olurdu opsiyonu kullanıp Meloyu kampa yetiştirmek. Çok mu zordu yani.
Şu adamı alsanız bu kadar sıkıntımız olmayacaktı. Kafamız rahat, hergün transfer haberi beklemek zorunda kalmayacaktık.
Yönetim sağolsun ciddi kabus olmaya başladı artık transfer dönemleri.
Bitmiyor dertler anasını satayım.
İki yıldır şampiyon olan başka takım sanki.

Galatasaray'da transfer bitmez palavrasiyla yıllardır yollarına devam ediyorlar. Adnan Polat'ın galatasaray litaraturune soktuğu bir kavram.

Ya arkadaş sanki 10 tane eksiği var takımın. Sol bek -libero- stoper eksiklerimiz vardı. Stoper alındı. Yabancı kuralından dolayı solbek alımayacak sanırım, bu hafta sonuna kadarda melo-wellingtondan biri alıncak biticek. Zaten oturmuş, mükemmel bir takım var elimizde. Dahada transfer flan beklemek hayalcilik olur. Şu şerefsizlerin 6+0 kuralı olmasa bir de kanat alcaktık.

MELO YA DA WELLİNGTON GELECEK"
"Ön libero en büyük eksikliğin olduğu yerdir. Her iki oyuncuyla(Wellington ve Melo) bir yere kadar varılmıştır. Teknik ekibimiz karar verecektir. İki isimden birine imza attıracağız. Top şu anda hocamızda. Ekibiyle karar verdikten sonra bu hafta bu işi bitireceğiz.

Umut Bulut için şu anda çalışıyoruz. Büyük ihtimalle bu iş de bitecek kısa zamanda."

Çok bariz bir şekilde Melo mu Wellington mu sorusuna açık ve net Wellington cevabını verirdim .. Brezilya ligini takip ederim, oyuncuyu çok daha iyi tanırım inanılmaz sürati, top kapma becerisinden de ziyade topu kaptıktan sonra takımını inanılmaz bir şekilde atağa çıkarıyor .. Şahsen 22 yaşındaki bir ismi 30 yaşında bize çok katkısı olsa da malesef 40 maç oynuyorsak 20 25 inde vasat altı oynayıp son dönemde iyi oynayan bir isme tercih ederim bu kumar gibi gözükse de bu kumara girişirdim yine de son karar Fatih Hocamızındır tabi ki ..

Burda soru yanlış Melo'nun 20 maç istenilen düzeyde olmamasının nedeni lig başlamasına 1 hafta kala alınması ve kamp geçirmemesi, tıpkı Riera'nın ilk sezonu gibi. Asıl sorulması gereken soru; bu kadar geçen sürede Melo'nun kendi takımı kampına neden katılmadığıdır. Wellington ismini kim ortaya attı bilmiyorum ama gelecek vaadeden bir oyuncu gibi duruyor. Hücum yönü soru işaretidir. Günümüz futbolunda özellike o mevkide oyuncunun, 2 tarafı da iyi oynaması gerekir.

Umut Bulut'la anlaşmışız galiba. 2.3 milyon euro + 300 bin euro bonus. Çok güzel haber. Presiyle, çalışkanlığıyla, enerjisiyle birinci sınıf bir futbolcu. Benim şahsi görüşüm Umut Bulut > Burak Yılmaz.