2013-2014 Transfer Sezonu

Chedjou, Umut Bulut ve son olarak Felipe Melo'yu kadrosuna katan Galatasaray, sessiz sedasız bir transfer gerçekleştirdi.

Sarı Kırmızılılar Fransa'nın Auxerre takımında oynayan 18 yaşındaki Türk oyuncusu İbrahim Coşkun'u renklerine bağladı. Türkiye U19 Milli takımı ile Avrupa Şampiyonası'na katılacak olan genç oyuncu bundan böyle Galatasaray forması giyecek.

1995 doğumlu genç oyuncu ön libero mevkinde forma giyiyor.

Cimbom - TurkFutbol.com / Tuna Yüksel

Taraftar Melo Melo diye yırtındı durdu. Ardından adamın eline twitterdan büyük kozlar verildi. Hatta 3-5 kuruşun hesabı yapılmasın diye söylenildi. Epey laf yapıldı. Şimdi de aldığı para fazla deniyor. Afedersiniz ama burada suçlu taraftardır. 2.9 versek ve gelmese söylenen taraftar olacaktı. Memnuniyetsizliğin bu kadarı...

Artık para kısmını düşünmeyelim. Bence de son 7-8 maçtaki(yani alışmış haliyle) performansı gösterdiği sürece aldığı para sonuna kadar helal olsun.

Geçtiğimiz 2 seneye göre çok daha güçlü bir şekilde başlıyoruz seneye.

2011-2012 senesi kadrosu- Muslera-Eboue-Ujfa-Semih-H. Balta-Emre-Selçuk-Melo-Engin-Elmander-Necati
2012-2013 senesi kadrosu- Muslera-Eboue-Dany-Semih-Riera-Selçuk-Melo-Hamit-Sneijder-Drogba-Burak
2013-2014 senesi kadrosu- Muslera-Eboue-Chedjou-Semih-H. Balta-Selçuk-Melo-Hamit-Sneijder-Drogba-Burak

2011-2012'den 2012-2013'e geçerken kadroda 5 oyuncu aynı kalmış. Bunlardan Melo'yu da sezonun büyük kısmında formsuz olduğunu düşünerek çıkartırsak aslında şampiyon kadroyu tam olarak korumamış olduğumuzu görüyoruz.

2012-2013'den 2013-2014'e geçerken ise kadroda 9 oyuncunun aynı kalmış olduğunu görüyoruz. Kalan 2 kişiden birisi Dany-Chedjou değişikliği ki bana göre kaliteyi ve defanstan oyun kurma becersini geliştirecektir. Tek soru işareti H. Balta. Umuyorum o da oyun oynadıkça daha iyi olacaktır.

Kısacası bulunduğumuz durumun çok ümit verici olduğunu düşünüyorum.

Sneijder,Drogba,Burak,Selçuk,Muslera,Chedjou, Eboue, Melo gibi 1.kalite, dünya markası olmuş oyuncularımız var. Geçen seneki gibi sürpriz kayıplar yaşamassak bu sene daha erken şampiyon olacağımızı düşünüyorum. Yine de İnşallah diyelim :)

Fenrbahçe'nin de kalitli kadrosu olduğunu duşünüyorum. Stoch ve Krasic gibi kanat oyuncularini da kullanirlarsa olasi bir Cardozo transferiyle çok daha iyi bir hücum hattina sahip olacaklar muhtemelen. Ersun Yanal'ın yapacaği etki Fenerbahçe'nin bu seneki hálini gösterecektir bize. Ama Aykut Kocaman'dan daha pozitif bir etki yaratacaktir diye de dusunmuyor değilim. Beşiktaş ise iyi oyuncular kadrosuna kattı. İyi alternatifleri oldu. Ön libero ve forvette ki sikintilarini cözüp Bilic de olumlu etki yaparsa bu sene değişik bir Beşiktaş izlicez kanaatindeyim. Trabzosporun savunma gücü çok zayif oraya hamle yapamazlarsa çokta iyi bir sezon onlari beklemeyecek bence. Akçay'in yapacaği etki d tabiki Trabzonsporun bu sene ki durumunu gosterecektir bize. Kayseri,Kasimpasa,Antalyaspor ve Bursaspor'da bu sene 4 büyükleri zorlamaya aday 4 süpriz takim olur...

Fenrbahçe'nin de kalitli kadrosu olduğunu duşünüyorum. Stoch ve Krasic gibi kanat oyuncularini da kullanirlarsa olasi bir Cardozo transferiyle çok daha iyi bir hücum hattina sahip olacaklar muhtemelen. Ersun Yanal'ın yapacaği etki Fenerbahçe'nin bu seneki hálini gösterecektir bize. Ama Aykut Kocaman'dan daha pozitif bir etki yaratacaktir diye de dusunmuyor değilim.

Metehan'cım öncelikle ben de katılıyorum sana Fb'nin güçlü kadro kurduğu konusunda. Ancak şöyle biraz detaylı bakalım. Diyelim ki Cardozo geldi. Bu durumda 12 yabancı oyuncuları olacak ve 2 yabancı göndermek zorunda kalacaklar. İstedikleri Sow+Cardozo ikilisi. Muhtemelen de böyle oynayacaklardır. Stoperde Alves, sol bekte de Cadlec yüksek ihtimal garanti diğer yabancılar. Etti 4. Takımın en kariyerli oyuncusu Kuyt'tan da ilk 11'de vazgeçmezler diye düşünüyorum. Yedekte Türk forvet olmadığından Webo yedekte 5+1 şeklinde oynarlar inancındayım. Keza yedekte forvetsiz olmak risktir diye düşünüyorum. Bu durumda bir kanatta Kuyt olacak. Kuyt tam anlamda hızlı bir kanat oyuncusu değil. Sürekli içeriyi, Cardozo'yu ortalarla çok verimli bir şekilde besleyebileceğini düşünmüyorum. Solda bu durumda Caner oynar diye düşünüyorum. Caner de tıpkı Alves gibi kırmızı kart görme konusunda saatli bomba(Tabi bir de Emre Belözoğlu faktörü var). Bu durumda Volkan-Gökhan-Alves-Egemen-Cadlec-Emre-Kuyt-Caner-Alper-Cardozo-Sow gibi bir 11 çıkabilir ki yetenek anlamında kısıtlı olduğunu düşünüyorum. Kapalı defans açmada çok başarılı olamazlar.
Ayrıca yeni bir taktik anlayışları olacağı net. Bundan dolayı da mutlaka başlangıçta alışana kadar puan kayıpları olacaktır. Ancak rakipleri (yani biz) çok kolay puan kaybedecek durumda bir takım değiliz. Yabancılarımızın hepsi belli, son 2 senede onlardan neler aldığımız ve neler bekleyebileceğimiz belli.

Özetle ben de katılıyorum Fb'nin güçlü bir kadrosu olduğuna ancak net bir şekilde onlardan kalite farkımız olduğunu da düşünüyorum.

Metehan'cım öncelikle ben de katılıyorum sana Fb'nin güçlü kadro kurduğu konusunda. Ancak şöyle biraz detaylı bakalım. Diyelim ki Cardozo geldi. Bu durumda 12 yabancı oyuncuları olacak ve 2 yabancı göndermek zorunda kalacaklar. İstedikleri Sow+Cardozo ikilisi. Muhtemelen de böyle oynayacaklardır. Stoperde Alves, sol bekte de Cadlec yüksek ihtimal garanti diğer yabancılar. Etti 4. Takımın en kariyerli oyuncusu Kuyt'tan da ilk 11'de vazgeçmezler diye düşünüyorum. Yedekte Türk forvet olmadığından Webo yedekte 5+1 şeklinde oynarlar inancındayım. Keza yedekte forvetsiz olmak risktir diye düşünüyorum. Bu durumda bir kanatta Kuyt olacak. Kuyt tam anlamda hızlı bir kanat oyuncusu değil. Sürekli içeriyi, Cardozo'yu ortalarla çok verimli bir şekilde besleyebileceğini düşünmüyorum. Solda bu durumda Caner oynar diye düşünüyorum. Caner de tıpkı Alves gibi kırmızı kart görme konusunda saatli bomba(Tabi bir de Emre Belözoğlu faktörü var). Bu durumda Volkan-Gökhan-Alves-Egemen-Cadlec-Emre-Kuyt-Caner-Alper-Cardozo-Sow gibi bir 11 çıkabilir ki yetenek anlamında kısıtlı olduğunu düşünüyorum. Kapalı defans açmada çok başarılı olamazlar.
Ayrıca yeni bir taktik anlayışları olacağı net. Bundan dolayı da mutlaka başlangıçta alışana kadar puan kayıpları olacaktır. Ancak rakipleri (yani biz) çok kolay puan kaybedecek durumda bir takım değiliz. Yabancılarımızın hepsi belli, son 2 senede onlardan neler aldığımız ve neler bekleyebileceğimiz belli.

Özetle ben de katılıyorum Fb'nin güçlü bir kadrosu olduğuna ancak net bir şekilde onlardan kalite farkımız olduğunu da düşünüyorum.

Ağabey şu mesaj oldukça rahatlattı beni Allah razı olsun :)
Saydığınız 11 çok iş yapacak bir 11 değil bence de.
Yedeğe baktığımızda Mert-Hasan Ali-Bekir-Salih-Selçuk-Webo-Topuz 7'lisi de sonradan girip öyle ahım şahım bir katkı yapacak oyuncular değil.
Şu mesajınızdan çok pozitif etki aldım,çok sağolun :)

Oyuncunun hangi takımı tuttuğunun ne önemi var hele ki 15 yaşındaysa.

Ayrıca şu anda A takımımızda farklı takımları tuttuğunu açıklamış oyuncularımız var bence çok önemli değil bu mevzu eğer gerçekten gelecek vaadeden bir oyuncuysa.

Bu sezonki sıkıntılarımız yine her zamanki gibi bekler ve kanatsız oyun gibi gözüküyor, bugün de net olarak gözüme çarptı, hızlı çıkamıyoruz. Melo+Sneijder aynı anda oynayacağına göre sol bek'in hakan balta olması garanti gibi. Ben Sağ Bek'te Hamit/Sabri'yi kullanıp, sol bek alınması taraftarıyım Hamit sağ bek'i defansif olarak her türlü götürür ama sol bek her zamanki gibi büyük sorun ben 1.golün tamamen sol bek hatası olduğunu düşünüyorum santa cruz hareketlenirken Riera en az 5-6 adım gerideydi.

Allah aşkına Hamit'ten sağbek yaratma rüyalarına dalmayın. Robben'in nasıl koridor yaptığını unuttunuz herhalde milli maçta Hamit'in bek olduğu yeri. Hamit ağır adam, rakip hücumcuların peşinde koşamaz, koşamadığını da gördük zaten. Bu yılımız da kanatsız geçecek malesef. Keşke Farfan'ı alsaydık.

Allah aşkına Hamit'ten sağbek yaratma rüyalarına dalmayın. Robben'in nasıl koridor yaptığını unuttunuz herhalde milli maçta Hamit'in bek olduğu yeri. Hamit ağır adam, rakip hücumcuların peşinde koşamaz, koşamadığını da gördük zaten. Bu yılımız da kanatsız geçecek malesef. Keşke Farfan'ı alsaydık.

Başka şansımız olsa keşke, gerçi Bursa'dan Şener var. Sağ bek her türlü idare edilir ama solu idare edecek türk oyuncu yok..

Kanat'sız ne kadar gidebileceğiz bilmiyorum. Allah kolayliklar versin bize...

2 senedir kanatsız şampiyon olup,ŞL'de çeyrek final oynadık kanatsız oynamak problem değil arka sağlam olduktan sonra