2013 Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası-Slovenya

Alınan mağlubiyetlere sevindiğimi ve mümkünse bu sırp gidene kadarda bu takımın galibiyet yüzü görememesi dileklerimi ve isteğimi yinelemek isterim:) umarım 24 takım içinde şampiyonada 20 ila 24 . lük arasnda bi derece alınırsa çookk mutlu olacağım devam slovenya litvanya ispanya :)

Hazırlık maçında Ukrayna'yı 72-64 yenmişiz.

-Sinan Güler 11 sayı, 1 ribaund, 2 asist
-Ersan İlyasova 16 sayı, 12 ribaund
-Kerem Gönlüm 12 sayı, 3 ribaund

Sırbistan Slovenya'yı 91-66 yenmiş.

Nenad Krstic 16 sayı-Nemanja Nedovic 20 sayı-Bostjan Nachbar 20 sayı

Yunanistan Fransayı 79-67 yenmiş.

Ajinca 16 sayı Diaw 15 sayı Mavrokefalidis 18 sayı Papanikolaou,Fotsis,Sloukas 10'ar sayı attılar.

Ben de 2 yıldır Milli futbol takımını tutmadığım gibi bu şampiyonada Milli basket takımını tutmayacağım. Benim takımım geçen sene ki olimpiyatlarda da olduğu gibi bu sene de Rusya bu şampiyonada.

Valla her seferinde seyredilmez bu düzenin takımı diyorum (basketbol -futbol) ama het seferinde kırmızı beyazı gördüm mü dayanamıyorum. Bir tek voleybol da hak eden hakettiği yerde. Zaten gelen başarılar ortada.

Sinan enerjisi ile bence maçı çeviren isim oldu. Bize de inşaAlah çok bûyûk katkisi olacaktir. Yalniz Furkan gibi bir oyuncu nasil bu takımda olmaz anlamis değilim. Eminim Semih'ten çok daha iyi katki verirdi. Cenk olayi ayrı bir konu zaten. Takimda 3lüğüne gûvenecek kimse yok. Hido,Ersan ve Ömer de dahil. Tanjevic'ten kurtulduğumuz gün bayramimiz olacak insaAllah...

Furkan ve Göksenin'e burada sürekli olarak olmanın şartını geçen yıl teknik ekip söyledi ve bizde konuştuk bu konu üstünde. ülker'e transfer olun dediler.

Ülkerin kuklaları federasyon ve çağ dışı basketbol oynatan üstelik Cenk'i kadro dışı bırakan Hidayet gibi dopingçi sporcuları çağıran bunamış Tanjevic'li takım sonunculuktan başka derece haketmiyor maalesef.

Eurobasket 2013, yarın başlıyor! İspanya, Fransa, Litvanya, Yunanistan, Türkiye, Sırbistan madalya adayları. Rusya'nın kadrosu fazlasıyla eksik durumda, İspanya'da Pau ve "La Bpmba" yok. Bana göre favori; Kabasakal'lı "Hellas"..

Yarın şampiyona başlayacak ama içimde gram heyecan yok. Bizleri bu noktaya getirenlere kucak dolusu teşekkürler!..

Fransa,İspanya,Yunanistan,Slovenya,Sırbistan,Türkiye şampiyonluk için yarışacak takımlar olacak muhtemelen.

Bana göre Yunanistan-İspanya finali olacak.

Erman Kunter yerinde tespitler yapmış.

Bu turnuvada ilk turda elenirsek de şaşmam, yarı finale kalırsak da şaşmam. Maalesef aynı hatada ısrar ediyor ve topu paylaşmıyoruz. Topun dönmesi, 5-6 pastan sonra hücum etmemiz, topun çok ele değmesi halinde şansımız artar. Ne var ki bizim ülke olarak pas sorunumuz var. Bu da mutsuzluklar yaratıyor ve savunmayı da etkiliyor. Bazı maçları o gün bir-iki kişinin parlamasıyla kazanabiliriz ama bu şekilde turnuva boyunca başarılı olmak kolay değil. Top mutlaka uzun oyunculara indirilmeli. Üst düzey takımlara karşı oynarken tempomuzu artırmamız şart. Bizim kadar temposuz ve demode oynayan takım yok. Çok iyi oyuncularımız var ama onları kullanmak için bu tür sorunları halletmemiz lazım.

Erman Kunter iyi yazmışta bizim işimiz tempoyla falan olmaz.

Bu tarz turnuvalarda biz ne zaman rakiplerin oyununu oynarsak sonuç felaket oluyor.Tempolu yada hücum basketbolu bize göre değil.

Kısalarımızın performansı takımın kaderini belirler.

Ömer Onan'ın yerine Birkan'ı almakta garip Barış Ermiş sanki daha iyi bir tercih olurdu.

Yarınki Finlandiya maçını rahat alırız.Rakip şut üzerinden oynayan pota altı çok zayıf bir takım Rusya-İtalya maçıda grubun kaderi açısından kritik.

Bir takım ne kadar kötü yönetilir,son hücum nasıl kötü oynanır, bir takım nasıl rezil oynatılıra örnek maç arıyorsanız, Tanjevic'li milli takımı izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Özellikle Hidayet'in şu şutundan sonra sinirden küfür etmemek için kendimi zor tutuyorum.

Çoğu takımın eksiği var madalya alabiliriz diye yola çıktılar ilk maçta havlu attılar. Sen performansa göre degil sana biat edip etmediklerine göre adam seçersen böyle olur.

Turnuva bizim için başlarken bitti. Finlandiya'yı yenemeyen takım bu gruptan çıkamaz. 12 "Garanti" Adam balonu sönmüştür.

İlk çeyrek hepi topu 8 sayı bulabildik. Ki bunun 6'sı serbest atıştan... Finliler bir ara farkı 19 sayıya kadar çıkardı. Yine de şans yüzümüze güldü; geri dönmeyi başardık. Ancak her geri dönüşte acemice hatalar yapıp rakibin arayı tekrar açmasına izin verdik.

Nihayet bitime 25 saniye kala skoru 55-58 yaptık. Hücum sırası bizdeydi. Tanyeviç mola aldı. Mola dönüşü topu Hido'ya verdik. NBA yıldızımız topu tam bir çaylak gibi kullandı. 2 sayılık denedi ve olmadı. Rakip topu kapıp atağa kalktı ve basket faul ile maçı bitirdi. Elimize geçen son şansı da böylece harcamış olduk.

Maçı 22/4 üçlük isabetiyle tamamladık. Şutör sıkıntısı çekeceğimiz belliyken yalakalık olsun diye Cenk Akyol'u kadroya almayanlara selam olsun. Buna karşın rakip 31/11 üçlük isabeti bulmuş. İkilik atışlarda da 38/15 isabetimiz.

Nerden baksan rezalet bir maçtı. Tanjeviç de, yalakaları da, Turgay Demirel de artık düşsün bu milletin yakasından!..