2013 Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası-Slovenya

İnadına...

Gezi Parkı olayları sırasında ırkçı tweet’ler atan milli güreşçi Rıza Kayaalp’e aferin ödülü olarak Akdeniz Olimpiyatları açılışında bayrağımız taşıtıldı.

Bu duruma tepkiler çoğalınca yanlış mı yaptık diye düşünen bir Allah’ın kulu çıkmadığı gibi bir aferin ödülü daha verildi; kamu spotunda oynatıldı milli güreşçi...

Bu arada NTV’nin Gezi olaylarındaki tavrını protesto edip mikrofonunu yere atan milli basketbolcu Cenk Akyol, milli takım kadrosuna alınmadı. Ya bizdensin ya onlardan anlayışı toplumun her kademesine hiç bu kadar hakim olmamıştı...

Cengiz Semercioğlu / Hürriyet

Bu açıklanan takımın bana kimse türkiye basketbol millli takımı olduğunu anlatamaz İNANDIRAMAZ!!! Turgay milli takımının kadrosudur ... Asla bu takımı desteklemeyeceğimi hatta rakipleri tüm kalbimle destekleyeceğimi açık ve net olarak buradan açıklıyorum... Bir önerim var ; kadro açıklanırken dahi Sinan Güler (Efes Pilsen) yazarak Galatasaray ı ötekileştirme ve küçültme çabası içinde olan soysuzların kurduğu takımda yer alan 2 basketbolcumuz (ender ve sinan ın) bu kardodan çıkarılması için kulübümüzün gerekn adımları atması ve 2 oyuncununda bu TURGAY TAKIMINDA forma giymemesini öneriyorum.. BU ÖNERİM ÇOK CİDDİ BİR ÖNERİDİR UMARIM DİKKATE ALINIR... Mümkünse bi açıklamayla turgay ve sırp koç gidene kadarda tüm yerlilerimizi göndermeyelim....

Milli takımdan Türk milletini soğuttular. Bunların amacı başarı değil ( zaten başarısız olunduğunda hesap verme sorumluluk alma gibi bir durumları da yok ) öylesine katılıyorlar turnuvaya.
Milli takımı analiz edersek; Ömer Aşık ve Semih gibi iyi uzunlar var pota altında. 4 numarda ise Ersan ve Kerem gönlüm gibi hem savunmada hem de hücumda iyi oyunculara sahibiz. Dışarda ise dış savunmayı iyi yapacak Sinan-Doğuş-Serhat-Ömer Onan gibi oyuncular var. Eksik olarak şutör oyuncu göze çarpıyor ( cenk )
Bu takımın savunmada hiç bir sorunu olmaz. Yalnız sayı üretmede sıkıntı çekecek gibi görünüyor. Yine de oldukça iyi bir kadro var.
İlk 5 şöyle olabilir.

Ender
Sinan
Hidayet
Ersan
Ömer

Rotasyon 5

Barış
Ömer Onan
Emir
Kerem Gönlüm
Semih

son 2 ise İzzet ve Serhat

Avrupa Şampiyonası öncesi takımların hazırlık maçlarının gösterildiği bir sayfa var. Onu paylaşalım, takipte kalalım.

Preparation Schedule | EuroBasket 2013

İstatistiklerin yer aldığı hazırlık maçlarından da skorlar verelim;

Slovenya 74 - Ukrayna 46
http://www.kzs.si/index.php?id=114&game_id=2741461&league_id=undefined&season_id=87271#mbt:33-400$t&0=1

Makedonya 60 - Ukrayna 69
http://www.kzs.si/index.php?id=114&game_id=2741471&league_id=undefined&season_id=87271#mbt:33-400$t&0=1

Slovenya 63 - Makedonya 54
http://www.kzs.si/index.php?id=114&game_id=2741481&league_id=undefined&season_id=87271#mbt:33-400$t&0=1

Almanya 72 - Portekiz 45
http://www.basketball-bund.de/wp-content/uploads/A-Herren2013GER-POR-1-.pdf

Almanya 87 - Portekiz 56
http://www.basketball-bund.de/wp-content/uploads/A-Herren2013GER-POR-2-.pdf

Macaristan 72 - Karadağ 76
http://195.56.77.56/n4/?vwg0jbj0

Bu 20 sayı atan Sehovic nasıl bir oyuncudur?

2'sinden itibaren de Türkiye'nin hazırlık maçları başlıyor.

Tamam kızgınız ama en azından bir şeyler karalanması gerekiyor buraya diye düşünüyorum. Hani dün yoldaydım, maçı izleyemedim ama izleseydim belki bir şeyler yazardım. Boş bırakmayın buraları ya.

Maça dair yorumları Twitter'dan okudum da klasik Tanjevic dönemi hazırlık maçlarını gözümde canlandırdım diyebilirim. Eski başlıklara göz atarsanız benim ilk zamanlardan beri bu adama karşı olduğumu hatta başarılı olduğu dönemlerde bile karşı olduğumu görürsünüz. Yalnız bir gerçek var ki Tanjevic'in takımları turnuvalarda kalitesinden daha ileride oynuyorlar bence. Kalitesinden ileride derken de yıldızlardan arındırılmış ya da 1-2 yıldızın etrafında toplanmış takımlardan bahsedebiliriz. Bu yüzden hazırlık maçları biraz değerlendirme dışı olacak gibi görünse de dünkü maç biraz acı olmuş galiba. Neyse biz biraz istatistikleri verelim onun yerine.

Fransa 101 - Finlandiya 93
Les Bleus s'imposent dans la douleur face à la Finlande » BasketActu.com

Sırbistan 78 - Türkiye 63
http://www.kzs.si/index.php?id=114&game_id=2741491&league_id=undefined&season_id=87271#mbt:33-400$t&0=1

Slovenya 71 - Letonya 67
http://www.kzs.si/index.php?id=114&game_id=2741501&league_id=undefined&season_id=87271#mbt:33-400$t&0=1

Sırbistan karşısında Krstic'i durduramamışız.Ersan ve Ömer gelince pota altında daha iyi oluruz.Ömer olsaydı Krstic böyle bir performans gösteremezdi.

Yinede Teodosic'in olmadığı Sırbistan'a farklı yenilmek kötü olmuş.

Letonya'ya da yenildik.

Maçı bölüm bölüm izleme fırsatı buldum da organizasyon konusunda ciddi eksiklerimiz var. Bunun da başlıca nedenlerinden biri oyun kurucu eksikliğimiz. İki tane iyi sayılabilecek back up guardımız var ama ikisi de önemli oyunculara sahip (Ersan ve Ömer de gelecek) bir takımın 1 numaralı guardı olamazlar. Hal böyleyken Cenk, Enes veya bir başka oyuncunun da olması hatta koçun da olması sonuçlara çok fazla etki etmezdi sanırım. Eskiden yine biraz olsun Kerem Tunçeri vardı ama artık o da yok. Kenan inşallah iyi bir oyuncu olur yoksa ya devşireceğiz ya da asla birinci sınıf bir takım olamayacağız.

Milli futbol takımını 2 yıldır takip etmeyişim dışında buna basketbol branşı da eklendi. Alıp başlarına çalsınlar milli takımları. Benim için sadece Galatasaray var artık.

Türkiye 61 - Letonya 66
Ko

Slovenya 67 - Sırbistan 52
Ko

Bugün Slovenya ile karşılaşıyoruz. Muhtemelen yine kaybedeceğiz.

Yarın da Litvanya'nın maçı varmış. Kleiza'yı merak etmiyor değilim nasıl dönecek diye.

Milli takımın şu an sorunları Semih'in çok kötü oynamasından dolayı pota altında zaafları var gibi duruyor. Ömer ve Ersan'ın takıma katılması le bu sorunlar ortadan kalkar. 4 numarada daha efektif bir takım oluruz. Ancak çözülemeyecek sorunların başında 1 ve 2 numara skor bulma eksikliği. Cenk olsa ceza şutları açısından iyi bir verim alırdık. Emir'in çok kötü oyunu da bunların üzerine daha da olumsuz bir durum ortaya koyuyor. Emir'in yerine İyi bir combo guard devşirseydik çok fark ederdi.

Bugün de kaybedeceğimiz açıktı aslında ama ilk yarıda iyi oynasak da berbat bir ikinci yarı oynayarak kaybettik. Organizasyon yok, sahada liderlik edebilecek bir oyuncu yok, oyun kurucu yok, skorer yok, pota altında dominant bir adam yok kısacası hiçbir şey yok. İkili oyunlar, takım savunması falan da hak getire. Bu turnuvada berbat bir Milli takım izledik kısacası.

3 yıl önce dağıttığımız Slovenya bize fark atıyor.Hemde maçın başında Goran Dragic'in diskalifiye olduğu bir maçta.

Ömer ve Ersan takıma girince daha iyi oluruz.Takım olarak savunmamızı da bir şekilde toparlarız ama hücum olarak iyi olacağımızı düşünmüyorum.Muhtemelen kısa bir Eurobasket macerası bizi bekliyor.Rusya-İtalya-Yunanistan'dan birini eleyebilecek potansiyalimiz yok gibi.

Ersan bu takımın 1.Skor opsiyonu olmalı Hidayet'le falan olacak iş değil gibi duruyor.Emir konusunda da biz bu adamı niye devşirdik ki böyle kaçak oynayacaksa ne gerek vardı.Emir yerine 3.sınıf ABD'li Guard alsaydık daha iyi olacakmış diyorum.

Şu anki uzun yokluğunda oynuyor diyebiliriz.Pek iyi olduğu söylenemez.

Diğer uzunlarımızla hiç karşılıklı oynamadı diye biliyorum ama kıyaslama yapabileceğimiz NBA draftları var İzzet-İlkan-Furkan 2012 NBA draftında seçilirken.Deniz 2013 gibi çok daha basit ve kötü bir draftta seçilemedi.

1 numara boş -boş
2 numara boş -boş
3 numara cenk -boş
4 numara ersan -boş
5 numara enes kanter-ömer aşık
3 numarayı cenk bir şekilde idare eder ama bu takımın acilen 1 veya 2 numara devşirmesi lazım olmadı sabredip alttan gelen gençlerden umut bekliyeceğiz...
aklında isim olanlar var mı?

1 numara boş -boş
2 numara boş -boş
3 numara cenk -boş
4 numara ersan -boş
5 numara enes kanter-ömer aşık
3 numarayı cenk bir şekilde idare eder ama bu takımın acilen 1 veya 2 numara devşirmesi lazım olmadı sabredip alttan gelen gençlerden umut bekliyeceğiz...
aklında isim olanlar var mı?

Enes bu turnuvaya çağrılmadı ya da galiba yine oynamak istemedi. Alttan gelen Kenan Sipahi var. Ben voleybol ve basketbol gibi sporlarda pek sıkıntı çektiğimizi hatırlamıyorum oyuncu konusunda bizde mesele adil forma dağıtımı. Sezonu yerlerde geçiren oyuncuların milli takıma alınması. Yaşlı diye alınmayan oyuncuların daha da yaşlandıkları zaman alınması.