2013 Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası-Slovenya

Sonuç itibariyle pek bi Milli(!) takımın maddi manevi küsküyü aldığı maç olmuştur.
Hele o son hücumun rezilliği.. Dahada beter olmanız dileğiyle.

Bu açıklanan takımın bana kimse türkiye basketbol millli takımı olduğunu anlatamaz İNANDIRAMAZ!!! Turgay milli takımının kadrosudur ... Asla bu takımı desteklemeyeceğimi hatta rakipleri tüm kalbimle destekleyeceğimi açık ve net olarak buradan açıklıyorum... Bir önerim var ; kadro açıklanırken dahi Sinan Güler (Efes Pilsen) yazarak Galatasaray ı ötekileştirme ve küçültme çabası içinde olan soysuzların kurduğu takımda yer alan 2 basketbolcumuz (ender ve sinan ın) bu kardodan çıkarılması için kulübümüzün gerekn adımları atması ve 2 oyuncununda bu TURGAY TAKIMINDA forma giymemesini öneriyorum.. BU ÖNERİM ÇOK CİDDİ BİR ÖNERİDİR UMARIM DİKKATE ALINIR... Mümkünse bi açıklamayla turgay ve sırp koç gidene kadarda tüm yerlilerimizi göndermeyelim....
Turnuva başlamadan önceki dileklerim bunlardı finlandiya güzel bi tokat attı inşallah devamıda gelir 5te 0la kapatır bu turgay ve sırp ın takımı bu takım benim milli takımım değil... HELAL OLSUN FİNLANDİYA..

Sıradiki takımım İTALYA:) Şöyle okkalı bi tokat atın italyanlar lütfen 20 üstü bi farkla rezil edersiniz inşallah bu sırp ın ve şerefsiz turgay ın takımını... Başarılar İTALYA...

İhtiyacım yok diye Cenk'i almazsın. Ama takımda 3lük atacak adam olmayınca rezil olursun. İlhi Adalet diye ben buna derim.

Cenk olsaydı atacağı 2-3 üçlükle maçı kazandırırdı eminim.

Fener Milli Takımı artık bu gruptan çıkamaz...

Olan oldu beyler! Yenildiniz biriniz kadar para etmeyen Finlandiya takımına. Şimdi Başbakan’a nasıl ‘yavşayacağınızı’ düşünün bakalım…

Neyse! Eski defterleri karıştırmayalım. Önümüze bakalım. Bence.. Bundan sonra sizin yapacağınız tek şey, demode biniciniz Tanjevic’ i üstünüzden atarak bireysel yeteneklerinizi ortaya koymaktır. Yoksa.. Kuyruğunuzu bacaklarınızın arasına alıp, ilk turun sonunda döneceksiniz evinize. Tıkayın kulaklarınızı yaşlı koça, çıkın oynayın bildiğiniz basketbolu. Savunmayı onun dediği gibi yapmaya çalışın ama hücumda rahatlayın. Kasılarak oynanmaz basketbol. Ayağınıza vurulan taktik prangalarından kurtulun. Adam eksiltin, savunmanın dengesini bozun ve coşun…

Ah! ‘Bu dizilişle sıkıysa gel de sen boz savunma dengesini’ diyeceksiniz şimdi. Teknik detaya girmeyeceğim ama… Haklısınız! Adam eksiltmek çok zor bu düzen içerisinde. Eh! Onu da kendi çıkarları uğruna ülke basketbolunu ateşe atan adam düşünecek…

Tamam! Tanjevic kötü bir takım kurdu. Tamam! Oyun kurucusuz takım olmaz. Tamam! Maç içerisinde yapılabilecek en kötü zamanlarda en kötü seçimleri yaptı: Örneğin, ikinci periotta savunmayı oturtmuş beşi bozdu, rotasyon çılgınlığını sürdürdü ve son topta alan savunmasına geçerek tüy dikti her şeyin üzerine. Bre koç! Bilmez misin ki alan savunmasının en büyük zaafı rakibe hücum ribaundu şansı vermesidir. Oyuncuların bireysel çabalarla getirdikleri kazanma şansını acemice bir kararla aldın takımın elinden. Git artık! Git evine ve dinlen. Yoksa.. Katran ve tüyle yollanacaksın bu ülkeden!

Çocuklar! Turgay Demirel (artık bilinen bir nedenle) vazgeçmeyecek bu adamdan. Bu durumda yapılacak tek şey, onu yok sayarak yolunuza devam etmektir. ‘Dere geçerken at değiştirilmez’ derler ama at, tehlikeyi görünce binicisini sırtından atabilir. Sallayın şu Tanjevic’i gitsin. Ya da.. Sallamayın söylediklerini. Çıkın basketbolunuzu oynayın. Bunda kötüsü olacak değil ya?

Şimdi Başbakan’a nasıl ‘yavşayacağınızı’ düşünün bakalım…

Ahmet Kurt

Ricky Hickman, Tyrese Rice, Bo McCalebb..

Bunlar rakiplerin bazı devşirmeler, hepsinin verdiği katkı belli. Hickman şu anda Hırvatistan maçının ilk yarısında saha içi tek şut kaçırdı, 15 sayı üretti. Dün de Gürcistan kazanırken, katkı vermişti. Scavolini'de Hackett ile takım arkadaşıydılar, geçen sene Maccabi'de çok iyi bir sezon geçirdi. Rice, 10 sayı 3 asist 3 ribaund ile oynadı, Letonya'ya karşı ilk yarıda, saha içi tek şut kaçırdı. Dün de Makedonya'yı yenerken takımın en skoreriydi. Bo McCalebb'i zaten söylemiyorum.

Biz ise devşirme tercihimizi ne yönde kullandık,ne verim alıyoruz, ortada. Takımın ne oynadığı, koçun ne yaptığı da ortada. Turnuvanın en geniş uzun rotasyonlarından birine sahip takım, dün turnuvanın en kısa takımlarından biri olan Finlandiya'ya karşı kaç kere topu içeri indi, Oğuz'a kaç kere oyun hazırladı, Ömer'i kaç kere P&R'de kullandı, Ömer'in screenlerinden neler üretti, takımın şutörü kimdi, biz ne oynadık..

Neyse yaşasın Turgay Demirel, yaşasın büyük coach Tanjevic, yaşasın sponsorlar..

Bu takımda emeği geçen ve adlarını aslında ağzıma dahi almak istemediğim Tanjevic ve Demirel denen şahıslara teşekkürlerimi sunuyorum. Övünün eserinizle.

Bir tokatda İtalyanlardan. Çok güzel oldu be. :)
Atletizm, futbol ve son olarak basketbol.
Her alanda dibe vuran bi ülke..
Başka sözüm yok hakim bey.

Takım oyunu oynayan özellikle Yunanistan, Rusya gibi takımlara karşı oynayacak olan takımımızda; oyuncuların, teknik ekibin bu takımlara karşı galibiyet inancı nedir? Sorgulanması gereken nokta budur aslında.

Ne teknik ekipte, ne oyuncularda, ne de bizlerde hiçbir inanç yok. Tek galibiyetle bitiririz şampiyonayı.

Millî takım olsun, kulüp takımı olsun, düşüş yaşanması normaldir; ama başta -federasyonda- kirlilik varsa, farklı bir şekilde sorgulanmalıdır bu durum. Ne kadar hayalî bir düşünce olsa da bu.

Uzun zaman olmuştu sanırım herhangi bir Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesinde dominant bir şampiyon adayının çıkmaması. Tabi bunda zirve adayı bazı takımların çok önemli eksiklerinin olması da etkili. Bu açıdan şu ana kadar güzel ve denk bir turnuva geçiyor. Bize gelirsek; bu sadece basketbolda vs. değil, ülkece her konuda kafa olarak uzay yolu kadar almamız gereken mesafe var.

Yunanistan ve Rusya karşısında tarihimizin en ağır mağlubiyetlerini alabiliriz.

Görünen köy kılavuz istemez, Tanjevic ve Turgay Demirel "sayesinde" bu şampiyonada çuvallama ihtimalimizin hayli yüksek olduğu aşikardı.

Her ikisi de bir an önce Türkiye basketbolunun yakasından düşer umarım.

Yunanistan ve Rusya karşısında tarihimizin en ağır mağlubiyetlerini alabiliriz.

Görünen köy kılavuz istemez, Tanjevic ve Turgay Demirel "sayesinde" bu şampiyonada çuvallama ihtimalimizin hayli yüksek olduğu aşikardı.

Her ikisi de bir an önce Türkiye basketbolunun yakasından düşer umarım.
Rusya'dan hezimiyet beklemiyorum,en fazla 15-20 sayı fark yeriz ama Yunanistan maçı 30 dakika ciddiye alsın 50 sayı fark yeriz
Enes Kanterin bu seneki performansına göre takımı onun üzerine kurmalıyız..
5 Enes
4 Ersan
3 Cenk
2?
1?
Kesinlikle asist özelliği üst düzey bir oyun kurucu lazım ama şu alt yapılardaki yaş küçültme şerefsizliğinden dolayı Kenan'a güvenemiyorum

Sıradiki takımım İTALYA:) Şöyle okkalı bi tokat atın italyanlar lütfen 20 üstü bi farkla rezil edersiniz inşallah bu sırp ın ve şerefsiz turgay ın takımını... Başarılar İTALYA...

Helal olsun İtalya :) 2de 0 son dönemlerin en istikrarlı turgay takımı sırp ve turgayın bu takımının aldığı her yenilgide ayrı bi keyif alıyorum. Böyle devam 5te 0 için hadi İSVEÇ hadi RUSYA hadi YUNANİSTAN... Başarılar bu 3 milli takımada sırp ve şerefsiz turgayın takımına karşı :)

Yazık oldu. Fenerbahçe Ülker'e kıyak geçilecek diye Slovenya federasyonuna 500 bin dolar verilip Milli Takım oyuncusu yapıldı Emir. Tam bizim oyuncumuz Türk statüsüne geçecekken statü değiştirdi TBF ve hala kimse bir şey diyemiyor. Hala konuşulmalı diye sayıklıyorlar hala pozisyon analizi yapıyorlar. Yahu senin yapın çürümüş.
3-4 sezon önce Fenerbahçe Ülker'den parasını alamadığı için sözleşme feshi isteyen Ömer Aşık'ın dosyasını sümen altı edip sürüncemede bırakıp bir de Fenerbahçe Ülker'in 9 ay oynatmamasına göz yummuş senin TBF'en. 2010'dan önceki bir turnuvaya 2010'da yaşlı olmayacaklar bu yüzden genç oyuncuları alacağız deyip çağırmadığın oyunculardan 3'ü bugün milli takımda.
Ertuğrul Erdoğan geçen yıl ne yaptı da hala milli takımda.

Ben ABD'yi tebrik ediyorum. Coach Mike Kryzswksi ki adam NCAA coach'u yardımcı Thebadou Chicago Coach'u. Bir ara Gregg Popovich Goerge Karl'ın yardımcısıydı.
Biz de egolarda büyük. Ne olur Ergin Ataman Erman Kunter ortaklığı olsa.

Bu açıklanan takımın bana kimse türkiye basketbol millli takımı olduğunu anlatamaz İNANDIRAMAZ!!! Turgay milli takımının kadrosudur ... Asla bu takımı desteklemeyeceğimi hatta rakipleri tüm kalbimle destekleyeceğimi açık ve net olarak buradan açıklıyorum... Bir önerim var ; kadro açıklanırken dahi Sinan Güler (Efes Pilsen) yazarak Galatasaray ı ötekileştirme ve küçültme çabası içinde olan soysuzların kurduğu takımda yer alan 2 basketbolcumuz (ender ve sinan ın) bu kardodan çıkarılması için kulübümüzün gerekn adımları atması ve 2 oyuncununda bu TURGAY TAKIMINDA forma giymemesini öneriyorum.. BU ÖNERİM ÇOK CİDDİ BİR ÖNERİDİR UMARIM DİKKATE ALINIR... Mümkünse bi açıklamayla turgay ve sırp koç gidene kadarda tüm yerlilerimizi göndermeyelim....Turnuva başlamadan önceki dileklerim bunlardı finlandiya güzel bi tokat attı inşallah devamıda gelir 5te 0la kapatır bu turgay ve sırp ın takımı bu takım benim milli takımım değil... HELAL OLSUN FİNLANDİYA.. Atilla Özan;581184' Alıntı:
Helal olsun İtalya :) 2de 0 son dönemlerin en istikrarlı turgay takımı sırp ve turgayın bu takımının aldığı her yenilgide ayrı bi keyif alıyorum. Böyle devam 5te 0 için hadi İSVEÇ hadi RUSYA hadi YUNANİSTAN... Başarılar bu 3 milli takımada sırp ve şerefsiz turgayın takımına karşı :)

Bu ve buna benzer yazdığın şeylerin çoğuna temelde katılsamda üslubunu fazlasıyla yanlış buluyorum.Evet bu takım bo.dan'ın turgayın ama en önemlisi bu kuklaları oynatan hükümetin takımı.Yani bir milli takım olmaktan çok "hükümet" takımı olarak sahaya çıkıyorlar. Sinan Güler konusunda yanılıyorsun.Dünyanın her yerinde her sporun milli kadroları açıklanırken oyuncunun son sezonunda bağlı olduğu kulüp,oyuncunun yanına yazılır. Sinan'da da bu durum var. Ayrıca önerinde çok ütopik. Milli takıma gidip gitmemekle ilgili kulüplerin yetkisi yoktur.Olsaydı milli takımlara oyuncu bulunamazdı.Kaldı ki mümkün olsa da yapılamaz. Bende turnuva başlamadan önce "milli takımın"başarısız olmasını istiyordum ama sahaya çıkınca rakibini tutamıyorsun her şeye rağmen. Nasıl bir zihniyettir anlamıyorum.Milliyetçilikten nefret ederim ama benimle aynı yollardan geçen insanlara sırtımı çeviremem.Zaten başarısız olsa ne olacak ki...Bo.dan gidecek TD kendi kongresinde yine başkan olacak. Şu jenerasyon kurudu gitti. Ayrıca umarım sırp koç diyerek ırkçı bir tutum izlemiyorsundur. ZATEN ADAM karadağlı.

Son olarak ilk 2 maçı fazla izlemeye tahammül edemedim.Ama tanjevic'in açıklamaları çok komik.Finlandiya'yı küçümsediler diyor.Adamlar son şampiyonada 2.turu yani son 12yi gördüler.Bizimle aynı dereceyi yaptılar.Belki bizim grubumuz daha zorluydu ama sonuç aynıydı.Bu algıyı değiştirmek coachun işi değil mi?İtalya maçında adamlar bench katkısı sınırlarını aşıp direkt yedeklerle yenme olayına girmişler.Koç ne diyor sorun savunmada belkide benimde hatam vardır.Nefes alması bile hata o ayrıda savunan takımı rotasyon takıntın yüzünden dağıtan fin maçının gazıyla sahaya çıkan takıma "aaa kenarda tanjevic vardı değil mi tüh!"dedirtip gazını kaçıran adam tanjevic.İkili oyun daha az oynamalıyız diyor ama ender'den başka yapanda yok ki.Başka hücumda ne yapıcağız merak ediyorum.En kötüsüde ne biliyor musunuz?Bu federasyon 2010 toylar dünya şampiyonasının 2.'si yaptığı için tanjevic'i hep iyi anacak ve bizi aptal yerine koymaya çalışacaklar.

Eyüp takımı destekleyecek hal kalmadı. Ne futbolda ne de basketbol erkeklerde... Adamlar bizi bıktırdı. Milli takımlar birilerinin oyuncağı oldu. Böyle genç bir nüfusu olan ülkenin bu potansiyelini kullanamaması acı verici. Kadın Voleybol ve Basketbol'da bir tek iyiyiz. İyi hoş voleybolun başına geçen şahıs sistemi bozmazsa Kadın voleybolun geleceği parlak tabi sistem bozulmazsa.