2014-2015 Şampiyon GALATASARAY!

Takımda o kadar çöp var ki. Ya arkadaş şu Veysel Sarı'nın nesini beğeniyorsunuz anlamıyorum ki. Adam top sürmekten aciz dünyanın en yavaş oyuncusu. Adamın topu ayağına alıp ayağından çıkarması 1 saat sürüyor. Bu takıma bek şart. Telles de Veysel de anca rotasyon oyuncusu olur Galatasarayda. İkincisi forvetler. Ya abartmıyorum dünyanın en kötü forvet hattına sahibiz. Burak Yılmaz denen yetenek yoksununu ben daha fazla izlemek istemiyorum yeter ya. Umut Bulutu izlemek istemiyorum ya. Adamlarda Sow Emenike var. Gerektiğinde Webo da oynuyor. Bizde iki tane kalas var. Adamakıllı birini alın forvete adamın canını sıkmayın. Yabancı stoper diye diye yırtınıyorsunuz. 7 tane stoper oynayabilecek adam var bu takımda Gökhan Zan ne diye kadro dışı böle saçmalık mı var? Meloya bağırmışmış. Aynı Meloyu Rieranın ağzını burnunu kırdıktan sonra kadro dışı bıraksaydın ya bakalım. Geçiniz bu işleri. Forvetinde 1 adet kalas bulunduran bir takım izlemek istemiyorum. Topu aldığında dönecek ver kaç yapacak deplase olacak bir forvet istiyorum. Yasin Öztekin denen çöplere para vereceğinize adamakıllı oyuncu alın. Huntelaar yada Campbell. bu ikisinden birini kazandırın bu takıma 3 yıldır eşşek yüküyle para girdi bu kulübe saçma salak teknik direktör maaşları vereceğinize tabanca gibi forvet alsaydınız şu takıma keşke.

Böyle deme 4.yıldızı takmak için en büyük favori biziz Ünal Aysal'a göre :)

Kadromuz çok iyi ve eksiksizmiş :)

Millet Diego,Demba Ba ve Cardozo'yu alıyor. Biz Yasin Öztekin'i :)

Ünal Aysal'ın kurumsal Galatasaray'ı işte :) :)

Dün oynanan maçta Atletico'yla 0-0 kaldık. Hücum yönümüzü test etmek için güzel bir maç oldu ama savunmamızı malesef test edemedik. Atletico bu sezon oynadığı son 3 hazırlık maçında da gol atamamış oldu. Savunma hattımız dün hata vermedi ama rakip hiç ısırmadı. Daha öncede söylediğimiz gibi aşırı denge takımıyız.Oyun merkezinde ve beklerde ciddi patlayıcılık sorunumuz var. Wes gelince pozisyon hazırlama anlamında daha ileri gidebiliriz ama bu takıma bir skorer daha şart. İlk 11e skorer eklemesi mutlaka yapmalıyız. Burak Yılmaz'ın toplu oyuna hiç katkı verememesi ceza yayı civarında pas akışkanlığımızı bozuyor.Burak ; Wes-Bruma-Olcan a pozisyon hazılayacak bir oyuncu değil . Takım olarak orta saha civarında iyi pas yapıyoruz ,set oyununu bir yere kadar iyi taşıyoruz ama tehlikeli bölgede sıkıntı oluşuyor.Wes gelince daha da iyi olacak muhtemelen ama rakip ceza sahası civarında bu pas ağını oluşturamıyoruz bu da pozisyona girmemizi engelliyor.Dün benim gördüğüm ciddi bir Burak ve bek sorunumuz vardı.

BURAK: Yıllık 2.75 verdiğimiz( önümüzdeki yıllar 3ü geçen) bir oyuncu .Yedek bırakamıyorsun,madem yedek bırakacaktın planlamanı ona göre niye yapmıyorsun da yıllık maaşını bu kadar abartıyorsun. Ceza sahası civarında topla oynayamaması Olcan-Wes-Bruma'yı pozisyona sokamamıza sebep oluyor.Burak yerine bu tip bir forvet alsak Burak sol önde verimsiz oluyor (Mancini 4-2-3-1 i) yedek bırakırsan da takım içi huzursuzluk oluşturabilecek bir oyuncu(selçuk-olcan-burak bağlantılı) , hemen yüzü düşüyor. Burak olduğu sürece bu sıkıntılarımız sürecek.Burak yine gol atar 15-20 arası ama takımın geçen seneden farklı olması deplasmanlarda kazanması önemli. Deplasmanlarda Burak kayboluyor , Wes- Yekta birbiriyle karşıyor tipten aralarında hiç fark kalmıyor(geçen sene öyleydi).Bruma-Burak-X arasında rotasyon uygulayacağımız(bir maçta 2si 11 olacak) bir oyuncu şart. Bitiriciliği ve oyun aklı iyi forvetten bozma sol ön olabilir , sol ön ve forvette iyi oynamalı (Sow tipi) . Tabi böyle bir oyuncunun defansif zaafları olacaktır ama aklıma daha iyi bir fikir gelmiyor. Burak yerine yabancı golcü koyarsak defans hattını yerlilerden oluşturmamız gerekir.Stoper ve sol bek soru işareti ? Ayrıca bahsettiğim takım içi denge problemi.

BEKLER: Dün oynanan maçta set oyununu, pas trafiğini zaman zaman iyi başardık(rakip ceza yayı hariç) .Orta saha ve kanatlar arası pas uyumu gerçekten iyi fakat bu yetmiyor.Daha tehlikeli olabilmek için mutlaka BEKLERden ve FORVETten yardım almak gerekiyor.Set oyununu rakip ceza sahasına yıkmak için beklerin hücum katkısı , patlayıcılığı çok önemli. Veysel standardı olan bir oyuncu dün de o standartına uygun oynadı , hücuma katıldığında iyi işler yapan bir oyuncu ama sprint sayısı az, daha fazla ileri-geri koşmalı demiyorum koşu ortalaması kötü bir oyuncu değil ama mesele daha atak olmak, burada sıkıntımız var.
Gelelim Telles'e . Daha önce de yazdım overrated olma yolunda emin adımlarla gidiyor. Medyada ve taraftardaki bu Telles çılgınlığını anlamak mümkün değil. Brezilyalı + 7 milyon ödendi + SCOUT ekibimiz keşfetti diye bir oyuncu bu kadar abartılmaz. İnş yanılırız ve Telles'ten ciddi anlamda bizi tatmin edecek bir oyun gelir.Emre Utkucan binlerce sol bek izledik ama içime her anlamda tek sinen Telles oldu demişti , inş bizim içimize de siner.Hazırlık maçlarında sol bek hep Telles oynadı, Balta'yı orada kullanmadı hoca hiç.Kontanjan dolayısıyla rotasyon uygulayabileceğimiz bölgelerden biri halbuki ,rotasyon durumu göz önünde bulundurup denenmeli.

TARIK: Bu transferi çok istiyordum , şu an transfer piyasasında hücumcu bek bulmak çok zor , biraz daha atak denilebilir Tarık için. Sol bek ve sağ bek oynayabilmesi büyük avantaj.Ünal Aysal defter kapandı alternatiflere bakacağız gibi konuştu.Amannnnnn!!!! Şener Veysel'den daha mı iyi ? peki Sabri'den ?

ESKİŞEHİR = Tarık+Erkan için 6.3 isteyip daha sonra Tarık için 6 isteyen beyinsiz insanlar topluluğu . Ne yani Tarık'ı alana Erkan promosyon mu ?

Uefa'dan mali kriterler yüzünden ceza yememize rağmen oyuncular ücretlerini 2 katına çıkardık.Son 5 senede bonservis parası olarak en az 150 milyon euro zarar vardır.
Baros 5,5
Dany 3,3
Yiğit 3
Sercan 3
Ambramat 8,7
Riera 3
Salih 3
Hajroviç 4
Ontivero 2
Culio 2
Stancu 2,7
Ujfalusi 2
Lincoln 3
Elano 4,1
Musimoviç 4,5

Alınan genç oyuncularda en az 10 milyon euro zarar vardır.Sneijder Gs toplam maliyeti 30 milyon euro iki sene sonra kontratı bitecek.
Bonservis parası kazanmadan zorlanan ve oyuncuları zararla gönderen bir külüp olduk.
Kacırdığımız futbolcular 1992 Gökhan töre 4,5 1991 Alper 6,250 1991 Shaqiri 9+3milyon euro

Eboue ve Engin baytar bonservisini yazmadım takım çok büyük katkıları oldu.
Galatasaray Kulübü'nün yıllık olağan mali genel kurul toplantısında, konsolide borç alacak farkının 555 milyon 138 bin 860 lira (260 milyon 103 bin 481 ABD Doları) olduğu açıklandı.13 nisan 2014

Şu Eskişehir ile halâ transfer mevzusuna girmemeyi öğrenemedik mi ? Vermeyin şu salakların eline koz, Alper falan transfer oldu da ne oldu ? Yıllarca G.Ünal, M.Topuz gibi ''süper'' denilen adamların akıbeti ne oldu ? Bırakın kalsınlar takımlarında. Şimdi BJK muhtemelen elenecek ve en az 10 milyon euro alıcaz. Bu parayı çok iyi şekilde değerlendirmek lazım.

Tarık transferi tamamıyla yattı o bölgeye sanırım Şeneri alacağız ama sol bek sıkıntıya düştü . Yasin 2.6milyon € bedelle imza attı . Ayrıca kadro dışı kalan Emre Güral teklif edilmiş şahsen çok beğendiğim bir forvet umarım olur .

Şener'in Veysel'den farkı yok. Şener'i alacağımiza Hamit'i sağ bekte kullanalım.

Emre Güral'ı kesinlikle almalıyız. Onu alırsak Mevlüt'e gerek kalmaz.

Mevlüt'e vereceğimiz paraya yabancı golcü bir kanat oyuncusu almak gerekir.

Shaqiri'yi kiralayamaz mıyız ?

Serdar Taşçı kiralama girişiminde bulunacağımız söyleniyor. 1.86 boyunda yani Semih'in yanına Balanta gibi 1.81lik oyuncu koymaktan daha mantıklı duruyor.Balanta bileklerine çok hakim bir defans oyuncusu uzun zamandır bu yaşta bileklerine bu kadar hakim stoper görmedim ama kontenjan ve mali durumlar gözetildiğinde Taşçı iyi transfer olur.Balanta muhtemelen büyük transfer yapacak o da alınmalı ama yabancı kontenjanı yüzünden önceliğimiz haline gelemiyor,TFF sağolsun.. Geçen sezon sakatlandı yanlış hatırlamıyorsam Serdar detaylı bir sağlık kontrolünden geçirmek gerekir şu aralar bir sıkıntısı yok sanırım. Hava hakimiyeti iyi , yerli , lider vasıflı bir oyuncu ,, eğer Almanya yıllarına geri dönerse iyi transfer olur.
Hadi bekliyoruz Taşçı'yı.Kontenjan durumunu çok rahatlatır.

Umarım Şeneri alırız. Şener ne vereceği belli olan bir oyuncu. Ayrıca Veyselden 2-3 gömlek üstün bir oyuncu. Ya bu adam zamanında 1.7 milyon euroya alınabiliyordu. Sen sabriyi eboueyi danyi kadro dışı bırakmışsın. Neyi beklersin ey yönetim anlamadım ki! Emre Güral geçen sene trabzonda iyi işler yaptı ama bize uygun bir oyuncu değil. Bir kere çalım özelliği hiç yok. Duvar olmayı tam bilmiyor çok genç daha. Ama Mevlütün yerine bin kere Emre Güral derim o ayrı. Kısaca alınması gerekenler: Tarık-Şenerden birisi. Campbell-Huntelaar-Emre Güral-Mevlütten ikisi. Takımın orta sahası şu an için yeterli. En güvendiğim bölge orası. Ama bize kesinlikle santrafor lazım. Burakla bu iş hayatta olmaz. Burak Selçuku da etkiliyor. Hatırlayın Elmander-Necati zamanında Selçuk nasıl oynuyordu.

Forvet(hatta kanat ve forvet oynayabilen oyuncu) ihtiyacı herşeyin önünde diye düşünüyorum. Geçen sene kötü defans hattımıza rağmen en az golü yemiştik.

Çok ucuz golleri harcamak üzerine bir video hazırlanmış. https://www.youtube.com/watch?v=ypZ1PN8t-tM

Özellikle 2 tane Rize ve 1 tane iç sahadaki Antalya maçını hala düşünüp düşünüp üzülüyorum...

Abartmayı çok seviyoruz..

Veysel gayet iyi bir bek, dengeli, pozisyon almayı bilen, devamlılığı ve istikrarı olan. Hatta dün takımda en hazır gözüken isimlerin başındaydı, takımın iyilerinden biriydi. Geçen sene uzun süre futboldan uzak kalıp bize gelmişti, form tutması zor olmuştu, şimdi kendine gelmeyi başladı. Bahsi geçen Şener ise bana göre bırakın, Veysel'den 2-3 gömlek üstün olmayı, daha vasat bir bek.

Ama şu takıma her halukarda bir ofansif oyuncu almak lazım, skora etki eden bir kanat forvet. Mesela Podolski aşkımız bir depreşse fena olmaz.

Abartmayı çok seviyoruz..

Veysel gayet iyi bir bek, dengeli, pozisyon almayı bilen, devamlılığı ve istikrarı olan. Hatta dün takımda en hazır gözüken isimlerin başındaydı, takımın iyilerinden biriydi. Geçen sene uzun süre futboldan uzak kalıp bize gelmişti, form tutması zor olmuştu, şimdi kendine gelmeyi başladı. Bahsi geçen Şener ise bana göre bırakın, Veysel'den 2-3 gömlek üstün olmayı, daha vasat bir bek.

Ama şu takıma her halukarda bir ofansif oyuncu almak lazım, skora etki eden bir kanat forvet. Mesela Podolski aşkımız bir depreşse fena olmaz.

Elinde olmayan daha değerli görünür ya öyle birşey galiba bu da ! Veysel de Sabri de Şener'den iyi bektir.Şener transferi scout ekibimizin yeni faciası olur.Tarık sağ-sol bek açısından iyi transfer olur ama Eskişehir resmen dalga geçiyor.2 oyuncu için istediği paraya şimdi Tarık'ı istiyor.Sonumuz hayrola...

Podolski için istekli olduğumuz yolunda haberler var(webaslan,hürriyet ..) . Podolski geçen sezon ligin 10 maçını sakatlığından ötürü kaçırdı fakat iyi döndü sakatlıktan . Kanat forvet tipinde oyuncu bakmalıyız tipleme açısından uygun , maliyeti sorun teşkil etmeyecekse çok iyi transfer olacağını düşünüyorum.

Podolski 13/14 : 27 maç 12 gol 5asist - (deplasman=6gol 2 asist) -
Joel Campbell 13/14 : 43 maç 11gol 12asist - (deplasman=2gol 2asist) -

Her 2 oyuncu da kanat ve forvet oynayabilen özellikte oyuncular yani bana göre doğru hamle bu tip oyuncular.Podolski kendini kanıtlamış bir oyuncu ve forvette de gayet başarılı , oyuncunun deplasman performansı da iyi. Podolski ' yi Bruma-Wes-Olcan 3lüsünün önüne daha rahat koyarız Campbell'a göre bu yönüyle de öne çıkıyor. Podolski-Wes-Olcan önde Burak burada da Podolski öne çıkıyor , zira Campbell daha çok sağ açık. Campbell(sol ayaklı) sağ taraftan içeri katetmeyi seven bir oyuncu ve sol kanada kaydığında verimliliği azalıyor.Olcan'ın takımın önemli dişlilerinden biri olacağını düşünürsek bu transfer bana pek mantıklı gelmiyor.Tipleme olarak doğru ama kadro denkleminde soru işaretleri olan bir oyuncu,ayrıca deplasman zaafiyetimizi düşünürsek deplasman karnesinin kötü olması da bir dezavantaj.Yani;

- Sol önde Podolski ,sağ önde Campbell daha iyi (önceliğimiz sol ön,sağ taraf=Olcan)
- Forvette Podolski kesinlikle çok daha ağır basıyor.
- Deplasman performanlarında da Podolski ağır basıyor.
- Campbell 22 yaşında,transfer alış - satış durumunda elde kalmayacak bir oyuncu rahat pazarlanabilir ama kiralamayı düşünüyoruz(mali).
- Joel Campbell yıldız adayıdır , iyi yerlere gelebilecek çok potansiyelli bir oyuncu ama bize sol ön-forvet daha elzem.

- Bu arada Olcan 13/14 : 48 maç 15gol 15asist - (deplasman=7gol 5asist) -

Yasini de almışken neden 4,5 milyon € Gökhana verelim ki Nihat hayırlı olsun onlara zaten 2 transfer daha yapılıp kapatılacak Dany , Eboue hatta Chedju gidene kadar da yabancı oyuncu gelmez keşke bu üç isin gitse onların yerine Emre Güral, Podolski, Şener ve Serdarı alıp transferi kapatırdım ben olsam bilemiyorum oyuncular için Galatasaray çok cazip artık o kadar yıllık veriyoruz ki Gökhanı biz alsak 2,5 milyon € dan aşağı imza atmazdı .

Yasini de almışken neden 4,5 milyon € Gökhana verelim ki Nihat hayırlı olsun onlara zaten 2 transfer daha yapılıp kapatılacak Dany , Eboue hatta Chedju gidene kadar da yabancı oyuncu gelmez keşke bu üç isin gitse onların yerine Emre Güral, Podolski, Şener ve Serdarı alıp transferi kapatırdım ben olsam bilemiyorum oyuncular için Galatasaray çok cazip artık o kadar yıllık veriyoruz ki Gökhanı biz alsak 2,5 milyon € dan aşağı imza atmazdı .

Dediğin 4 isim de olursa lig için iyi bir kadromuz olmuş olur. Ama Podolski ismini pek duymadım medyada. Onun tarzında bir oyuncuya ihtiyacımız var.

Telles'i öne çekip 3 5 2 denemeliyiz. Telles iyi bir bek değil lakin iyi bir hücumcu. Ayrıca bizim öyle aman aman bir transfere ihtiyacımız yok. Geçen sezon forvetlerimiz formsuzdu. Daha çok gol pozisyonuna giren biz olmamıza rağmen düşük gol yüzdesi bizi etkiledi. Geçen yıl her şeye rağmen şampiyon olabilirdik lakin bazı futbolcular başka bazı futbolcuları çok kıskandı.

Ve Cheodjou ile Dany Fransa'da rahat kulüp bulur. Eboue'de bunlara dahil. İşte yabancı serbestliğinin faydaları adamlar biz de 2'ye oynayan adamı 1'e oynatıyorlar. Gerekirse yarı ücretlerini biz verelim ve Dany ve Eboue'yi gönderelim. Cheodjou'ya gelince bence çok iyi bir defans oyuncusu lakin geçen sezon kazmalarla oynadı. Ve biz geçen sezon 32 golle ligin en az gol yiyen takımıyız. Ve orta sahada yeterince destek vermeyince aksaklıklar ortaya çıktı. Ayrıca futbolcularımız nedense fizik olarak çökmüş durumda.

Telles'i öne çekip 3 5 2 denemeliyiz. Telles iyi bir bek değil lakin iyi bir hücumcu. Ayrıca bizim öyle aman aman bir transfere ihtiyacımız yok. Geçen sezon forvetlerimiz formsuzdu. Daha çok gol pozisyonuna giren biz olmamıza rağmen düşük gol yüzdesi bizi etkiledi. Geçen yıl her şeye rağmen şampiyon olabilirdik lakin bazı futbolcular başka bazı futbolcuları çok kıskandı.

Ve Cheodjou ile Dany Fransa'da rahat kulüp bulur. Eboue'de bunlara dahil. İşte yabancı serbestliğinin faydaları adamlar biz de 2'ye oynayan adamı 1'e oynatıyorlar. Gerekirse yarı ücretlerini biz verelim ve Dany ve Eboue'yi gönderelim. Cheodjou'ya gelince bence çok iyi bir defans oyuncusu lakin geçen sezon kazmalarla oynadı. Ve biz geçen sezon 32 golle ligin en az gol yiyen takımıyız. Ve orta sahada yeterince destek vermeyince aksaklıklar ortaya çıktı. Ayrıca futbolcularımız nedense fizik olarak çökmüş durumda.
Murat,peki geçen yılki sorunların bu yıl da devam etmeyeceğinin garantisi var mı?Formsuz golcülerimizin vurduğu gol olacak mı?