2014-2015 Şampiyon GALATASARAY!

Van Gaal Welbeck'in ayrılacağını açıklamış. Campbell diyene kadar Welbeck'e kanca atsak, hem yetenekleri belli ve santrafor. Ayrıca oyuncu 23 yaşında ve şampiyonlar ligi faktörü ile rahat alabiliriz. Manu da gözden çıkarmış zaten.

Evet NTVSPOR haber geçince tüm Galatasaraylıların aynı şeyi düşüneceği belliydi :D Buralara geleceğini zannetmiyorum ya gelirse iyi olur tabi , Welbeck kenar forvet-santrafor arasında kalmış bir oyuncu , santrafor performansı daha iyi .Welbeck-Sneijder-Olcan Burak ,, Bruma-Sneijder-Olcan- Welbeck uyum sağlayabilir.

Welbeck santraforda çok iyi işler yapıyordu Manchester'da. Ayrıca Murat abinin dediği gibi fiziğini çok iyi kullanan bir forvet, şut tekniği çok iyi, hava toplarında etkili ve sırtı dönük de çok iyi top tutuyor. Yaşı da 23 ve ŞL de oynamak ister. Keşke aklımıza gelse...

Sanırım FB şöyle 2-3 farklı bir mağlubiyet ile bunlara yaptıkları yanlışları en iyi şekilde görmelerini sağlayacak !

Bu kadar aciz , icraat yapmaktan ziyade sadece laf üreten bir yönetim bu camiaya yakışmıyor !

Forvet yok, sağ bek yok, heves o hiç yok...

Heyecanımızı çaldılar, bir forvet ile 2 sınıf atlar bu kadro !

Sanırım FB şöyle 2-3 farklı bir mağlubiyet ile bunlara yaptıkları yanlışları en iyi şekilde görmelerini sağlayacak !

Bu kadar aciz , icraat yapmaktan ziyade sadece laf üreten bir yönetim bu camiaya yakışmıyor !

Forvet yok, sağ bek yok, heves o hiç yok...

Heyecanımızı çaldılar, bir forvet ile 2 sınıf atlar bu kadro !

Rezalet ötesi bir hazırlık,kamp ve transfer dönemi geçirdik.

Kurumsallaşma değil rezilleşme dönemini geçiriyoruz.

Umarım kaybederiz ve herşey ortaya çıkar.

Allah korusun kazanirsak kurumsal başkan kadromuz yeterli deyip transfer bile yapmayabilir.

Cardozo bizim takımda olsa yine sınıf atlardı bu kadro.

Gol atmaktan başka şey yapmıyor denirdi. Jardel 5 gol atıyor sahada yoktu deniliyor.

Arkadaşlar eksiklerin alınması için fener mağlubiyeti falan gerekmiyor herkes biliyor eksikleri lakin yönetim saçma sapan sözleşme hamleleri yaptı. Burak'ın, Selçuk'un revize edilen sözleşmeleri mutlaka irdelenmeli.

Muslera
Veysel-Semih-Balta(Koray)-Telles
Melo-Selçuk
Olcan-Sneijder-Bruma
Burak

Yedek:Amrabat-Chedjou-Sinan-Umut-Yasin-Yekta-Emre Ç

Bu kadrodan başka türlüsü aklıma gelmiyor. Belki Bruma-Emre değişikliği ile Chedjou oynayabilir defansta ama o zaman da üretkenlik çok düşer.

Prandelli hazırlık maçları boynca sürekli oynattığı isim Chedjou'ydu . Savunma hattında ileride muhakkak yapar ama bugün bir değişiklik beklemiyorum.Yani sol ön de Yasin stoperde Chedjou beklentim. 5+3 o kadar saçma bir sistem ki oyuncu değiştirirken iyi oynayan bir oyuncuyu da çıkarmış olabiliyorsunuz. Bugün Bruma veya Amrabat'ın oyuna girmesi gerektiğini farzedelim ne yapacağız? Muhtemelen Balta ,öncelikli olarak Telles veya Chedjou yerine girecek daha sonra Yasin veya her kimse yerine Bruma girecek , saçmalık. Tarık tranferini bu açıdan çok önemli olduğunu düşünüyordum , sol beke Tarık'ı koyduğunuz zaman ileride bir alternatifiniz daha oluyor.

2 yabancı transferinin daha olacağını düşünürsek bu 5+3 başımızı ağrıtabilir.Planlamayı doğru yaparsak bu sıkıntıdan biraz olsun kurtulabiliriz.Mesela sol ön kanat forvet + Tarık olduğu zaman Bruma veya Amrabat'ı oyuna alırken defans hattını bozmanız gerekmez. Şu anki mevcut kadroda maç içerisinde yabancı-yabancı değişimi yapabileceğimiz bölge yok neredeyse.Sadece Bruma oynaması durumunda Bruma-Amrabat değişikliği yapılabilirdi. Her ne olursa olsun özledik takımı, inş bugün kupa sevinci yaşarız.

Rakibimize göre taktik yapmak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama rakibimizden yola çıkarak ya da rakibimizin zaaflarına göre derbilerde pozisyon alınmasının ayıp olmadığı fikrindeyim.

Fenerbahçe'yi hazırlık maçlarını izlemedim(hoş bizimkileri bile izleyemedim)ama geçen seneye göre farklı bir sistemle oynayacaklarını düşünmüyorum ki Diego da maç kadrosuna alınmayacakmış.Diego olmadığına göre,beklerin dinamizmi ve forvetlerinin yırtıcılığından hareket edecektir rakibimiz.Her ne kadar ev sahibi olmamız ve bir nevi sezonu kurtarma gözüyle bakılan(ben bakmıyordum tabii öyle bir kitle vardı)nisan ayında TT Arena'da oynanan maçı referans alırsak galip geleceğimizi düşünüyorum.Rakibimizin orta saha ve forvetler arasındaki mesafeyi arttırırsak zaten yaratacılıktan ve dinamizmden uzak olduklarını düşünürsek işimiz kolaylaşır.Emenike yıpratıcı bir forvet olsa da top tutma ve oyun zekası konusunda sıkıntılı bizim stoperlerimiz oyun bizim sahaya yıkılmadığı sürece onunla baş edecektir(tabii Koray-Semih oynarsa bu dediğim geçerli değil)

Bizim de bundan dolayı defansı düşünen değil ileride baskı yaratacak ve yetenekli oyunculara ihtiyacımız var,olabildiğince yabancı haklarımızı burada kullanmalıyız.Oyun boyunu rakip için arttırmak gerekir.Her şeye rağmen kazanmak gerekir.Kupa ile başlamanın morali başka olacaktır.