Transferin son günü bu durumu bekliyorduk. Ünal Aysal'ın ticari oyunları Eskişehir'e sökmedi , çünkü mecbur olduğumuzu biliyorlar. 4.5+Gündoğan transfer için biraz fazla ama mevcut ülke şartları buna sebep oluyor. Tarık Veysel ve Balta'ya göre daha eforlu bir oyuncu yani maç sırasında sprint sayısı standardın biraz üstünde.Koşu mesafesi farklı , sprint sayısı farklı.İyi bir hücumcu bekin koşu mesafesi çok üst seviye olmayabilir ama sprint sayısı muhakkak fazladır , Tarık bu açıdan iyi bir transfer fakat hala yetrli değil.Gelişimine devam etmeli yoksa sıradanlaşır. Ben milli takımda Gönül'ü kesebileceğini düşünüyorum GökhanGönül düşüşte bir oyuncu. Ne kadar sağ bek diye alsak da solda da oynayacak. Burada Veysel mi Balta mı sorusuna cevap vermek gerekiyor.Ama ilk etapta sağ bekte başlayacağını düşünüyorum.
Bugün orta saha bakıyorsak 'box to box' almamız gerekir yanlış yoldayız dedim.Song ve Mbia isimlerine dayanarak bunu söylemiştim.Dzemaili bu profile yatkın bir oyuncu ama ben daha bu işi üst seviye yapacak birinin alınmasını tercih ederdim.Mesela geldiği takımda bu işi Hamsik yapıyordu.Shaktar'dan ayrılmak isteyen Douglas Costa mükemmel olurdu , sağ içte harika kullanırdık. Ama verilen bonservis ücretlerine bakarsak bu paralara çıkamıyoruz gibi zaten. Dzemaili ilk 11 oynar mı ? Sisteme bağlı. 4-3-3 oynarsak Melo-Selçuk-Dzemaili oynar ileride Wes-Olcan-Burak olur.Yani Muslera / Tarık-Chedjou-Semih-Balta / Melo-Dzemaili-Selçuk / Wes-Olcan-Burak 5 yabancılı 4-3-3 ümüz olur.Tabi Balta stopere , Tarık sola ,Veysel oyuna Chedjou dışarı yaparak 1 kontenjan tasarrufunda bulunup bu şekilde Bruma-Pandev birine yer de açabiliriz. 4/3/3 beklerden max verim elde etmek için çok ideal bir sistemdir fakat buna uygun beklerimiz mevcut değil.Öndeki 3 oyuncunun skorerliği çok önemlidir ve orta sahalardan mutlaka zaman zaman skor katkısı gelmesi gerekir.
Pandev artık kariyeri düşüte olan bir oyuncu mutlaka fayda sağla ama ben kanatlarda da etkin kullanacğaımız bir oyuncuyu isterdim. 4-2-3-1 oynarsak Wes-Pandev-Olcan önde Burak şeklinde dizilebiliriz. Pandev rakip ceza yayı civarında topu tutmamızı sağlar takım olarak en büyük eksiğimizi ortadan kaldırabilir fakat oyun merkezindeki patlayıcılık-birebir sorunumuzu gidermez.Pandev'i forvet arkası gibi kullanırsak Wes sola kayabilir.
Yapılan transferlerle sistem değişikliklerinde esneklik sağlayabilir hale geldik ama ilk 11'e direkt çok ekstra işler yapacak oyuncu almadık. Faydalı olurlar bence ama kötü bir transfer yönetimi var. Orta sahaya yapılan takviye çok öenmliydi , omurgamız Melo-Selçuk artık yaşlanıyor,eskiyor.Buraya yapılacak takviye önümüzdeki 3 yıl öngörülerek yapılmalıydı.Son gün Dzemaili kötü transfer değil ama son kazandığımız 2 şampiyonluğa bakarsak oyun merkezinde oynayan oyuncuların takımı ne derece etkilediğini görmüş olurduk. Şimdi ilk düünelen sistem nedir onu merak ediyorum.Prandelli 4-2-3-1 mi 4-3-3 mü oynayacak bunu öğrenirsek transferlerin rollerini ve ilk 11'e ne derece etki ettiklerini görürüz.Önümüzdeki maçlardaki dizilimimizi merak ediyorum.