2014-2015 Şampiyon GALATASARAY!

Pandev nedir ya ?

Her sene ancak 7-8 gol atan adamdan ne bekliyoruz ?

Tarık'a o para birde üstüne Umut çok fazla ve saçma !

Dzemali nasıl oyuncu ? Gerçekten katkısı olur mu ?

Dzemaili 3 sezon ortalam 5 gol 4 asist ggibi bir istatistiği var. Uzaktan şutları oldukça etkili. Hücuma destek veren bir isim.

Tarık için gerçekten çok büyük meblağlar ama işte bu kısıtlama elini kolunu bağlıyor herkesin nasıl Mehmet Topuz 10 Milyon Avro etmez iken yerli olduğu için bu kadar ediyorsa Tarık'ta aynı sistemin değer kattığı bir ürün. Tesellimiz kendi mevkisinde en iyi yerli ve milli oluşu ve tabiki yaşı .

Pandev yardımcı forvet olarak düşünüyor sanırım Prandelli. Yani çoğumuzunda hiç beklemediği isimler çıktı hele Dzemaili çok sürpriz oldu ama hocanın vardır bildiği diyelim.

Tarık Camdal; evet bonservisi fazla ve Umut verilmemeliydi ama en sıkıntılı yere Türk oyuncu alıyorsan(saçma yabancı kurali da varken) mecbur kalıyorsun. Ben bu transfere cok sevindim.

Dzemali; Italya'da O mevkii de yıllarca üst düzey bir takımda forma giyen bir oyuncuyu gözü kapalı takıma koyarım.

Pandev; Son durumu nedir bilmiyorum ama öyle "yılda 8-9 gol atıyor" diye eleştirilecek bir futbolcu değil. Zaten böyle eleştiri yapan hiç izlememis ya da oyuncuyu tanımıyordur. Eğer iyi durundaysa iyi değil büyük transfer.

Tarık Camdal; evet bonservisi fazla ve Umut verilmemeliydi ama en sıkıntılı yere Türk oyuncu alıyorsan(saçma yabancı kurali da varken) mecbur kalıyorsun. Ben bu transfere cok sevindim.

Dzemali; Italya'da O mevkii de yıllarca üst düzey bir takımda forma giyen bir oyuncuyu gözü kapalı takıma koyarım.

Pandev; Son durumu nedir bilmiyorum ama öyle "yılda 8-9 gol atıyor" diye eleştirilecek bir futbolcu değil. Zaten böyle eleştiri yapan hiç izlememis ya da oyuncuyu tanımıyordur. Eğer iyi durundaysa iyi değil büyük transfer.

Kaan Abi,Tarık ve Dzemali için söylediklerine katılıyorum. Ama Pandev için söylediklerine katılmıyorum. Çok izledim Pandevi bundan şüpheniz olmasın. Büyük transfer değil hayal kırıklığı benim için. Pato ismi daha güzel olurdu.32-33 yaşındaki Pandev'e Allah bilir kaç para vereceğiz ?

Yine de hayırlı olsun demekten başka çare yok.

Kaan Abi,Tarık ve Dzemali için söylediklerine katılıyorum. Ama Pandev için söylediklerine katılmıyorum. Çok izledim Pandevi bundan şüpheniz olmasın. Büyük transfer değil hayal kırıklığı benim için. Pato ismi daha güzel olurdu.32-33 yaşındaki Pandev'e Allah bilir kaç para vereceğiz ?

Yine de hayırlı olsun demekten başka çare yok.

Yıllardır sakatlığından dolayı oynayaman Pato mu? Bakarsan onun da bir defosu var yani. Yoksa Pato özel hayranı olduğum bir futbolcu.

Pandev'e gelince. Dedim son durumu nedir bilmiyorum ama attığı gol ortalaması üzerinden eleştirmek yanlış onu dedim. En iyi döneminde bile cok gol atan biri olmadı. Daha başka bir adam. Yine diyorum eğer o dönemine yakınsa bile büyük transfer. 31 yaşında bu arada.

Napoli'den iki adam alacağına sadece Gökhan'ı al. Bu nedir yahu. Ve Pandev'e 4 yıllık sözleşme.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Dzemaili iyi bir orta saha uzaktan etkili şutları var 5 gol atmış diye eleştiriliyor.Geçen sezon Selçuk-Melo toplam kaç gol attı ki ?

Tarık uzun zamandır istediğimiz bir oyuncu bonservisi pahalı olabilir ama bu paraları verebiliyorsak gidip alacaksın artık.

Pandev eski formunda değil gibi,ateşli bir oyuncu hırslı,istekli.Ben 3 oyuncununda olumlu katkı yapacağını düşünüyorum.

Transferin son günü bu durumu bekliyorduk. Ünal Aysal'ın ticari oyunları Eskişehir'e sökmedi , çünkü mecbur olduğumuzu biliyorlar. 4.5+Gündoğan transfer için biraz fazla ama mevcut ülke şartları buna sebep oluyor. Tarık Veysel ve Balta'ya göre daha eforlu bir oyuncu yani maç sırasında sprint sayısı standardın biraz üstünde.Koşu mesafesi farklı , sprint sayısı farklı.İyi bir hücumcu bekin koşu mesafesi çok üst seviye olmayabilir ama sprint sayısı muhakkak fazladır , Tarık bu açıdan iyi bir transfer fakat hala yetrli değil.Gelişimine devam etmeli yoksa sıradanlaşır. Ben milli takımda Gönül'ü kesebileceğini düşünüyorum GökhanGönül düşüşte bir oyuncu. Ne kadar sağ bek diye alsak da solda da oynayacak. Burada Veysel mi Balta mı sorusuna cevap vermek gerekiyor.Ama ilk etapta sağ bekte başlayacağını düşünüyorum.

Bugün orta saha bakıyorsak 'box to box' almamız gerekir yanlış yoldayız dedim.Song ve Mbia isimlerine dayanarak bunu söylemiştim.Dzemaili bu profile yatkın bir oyuncu ama ben daha bu işi üst seviye yapacak birinin alınmasını tercih ederdim.Mesela geldiği takımda bu işi Hamsik yapıyordu.Shaktar'dan ayrılmak isteyen Douglas Costa mükemmel olurdu , sağ içte harika kullanırdık. Ama verilen bonservis ücretlerine bakarsak bu paralara çıkamıyoruz gibi zaten. Dzemaili ilk 11 oynar mı ? Sisteme bağlı. 4-3-3 oynarsak Melo-Selçuk-Dzemaili oynar ileride Wes-Olcan-Burak olur.Yani Muslera / Tarık-Chedjou-Semih-Balta / Melo-Dzemaili-Selçuk / Wes-Olcan-Burak 5 yabancılı 4-3-3 ümüz olur.Tabi Balta stopere , Tarık sola ,Veysel oyuna Chedjou dışarı yaparak 1 kontenjan tasarrufunda bulunup bu şekilde Bruma-Pandev birine yer de açabiliriz. 4/3/3 beklerden max verim elde etmek için çok ideal bir sistemdir fakat buna uygun beklerimiz mevcut değil.Öndeki 3 oyuncunun skorerliği çok önemlidir ve orta sahalardan mutlaka zaman zaman skor katkısı gelmesi gerekir.

Pandev artık kariyeri düşüte olan bir oyuncu mutlaka fayda sağla ama ben kanatlarda da etkin kullanacğaımız bir oyuncuyu isterdim. 4-2-3-1 oynarsak Wes-Pandev-Olcan önde Burak şeklinde dizilebiliriz. Pandev rakip ceza yayı civarında topu tutmamızı sağlar takım olarak en büyük eksiğimizi ortadan kaldırabilir fakat oyun merkezindeki patlayıcılık-birebir sorunumuzu gidermez.Pandev'i forvet arkası gibi kullanırsak Wes sola kayabilir.

Yapılan transferlerle sistem değişikliklerinde esneklik sağlayabilir hale geldik ama ilk 11'e direkt çok ekstra işler yapacak oyuncu almadık. Faydalı olurlar bence ama kötü bir transfer yönetimi var. Orta sahaya yapılan takviye çok öenmliydi , omurgamız Melo-Selçuk artık yaşlanıyor,eskiyor.Buraya yapılacak takviye önümüzdeki 3 yıl öngörülerek yapılmalıydı.Son gün Dzemaili kötü transfer değil ama son kazandığımız 2 şampiyonluğa bakarsak oyun merkezinde oynayan oyuncuların takımı ne derece etkilediğini görmüş olurduk. Şimdi ilk düünelen sistem nedir onu merak ediyorum.Prandelli 4-2-3-1 mi 4-3-3 mü oynayacak bunu öğrenirsek transferlerin rollerini ve ilk 11'e ne derece etki ettiklerini görürüz.Önümüzdeki maçlardaki dizilimimizi merak ediyorum.