2014-2015 Şampiyon GALATASARAY!

Açık şekilde görünüyor ki Galatasaray tek forvet oynadığı zaman hücum yönünde zorlanıyor. Forvette ya Umut-Burak ya da Pandev-Burak ikilisiyle sahaya çıkmalıyız. Gol atmak futbolun ana ögesidir. Takım gol yollarında sıkıntı çekince oyun olarak da aşağı iniyoruz. Rakip takımda bundan güç alıyor. Hoca değişikliği farz bizim için. Bence şöyle bir kadro uygun olur:

Muslera
Semih-Chedjou-Tarık-Veysel
Melo-Selçuk-Sneijder-Olcan
Pandev-Burak

Muhtemelen seneye Fenerbahçe Avrupa kupalarından herhangi birine katılabilme ihtimalinde olacağı için yabancı kuralında değişme olabilir. Tamamen serbest bırakılmasına karşıyım ancak her bölgeye bir Türk futbolcu zorunluluğu ile sahada 8 yabancı doğru olur. 2'de arkalarında sakatlanma ihtimaline karşı kontenjan eklense 8+2 gayet uygundur. Defans, orta saha ve forvette; bir Türk oynatma zorunluluğu Türk futbolcuları arasında rekabet yaratır.Ve bu rekabet oyuncuların gelişimine katkıda bulunur. Tabi 7+2 şeklinde de güzel olur. Türk futbolunun yıldızları ya hücum yönünden ya da savunma yönünden ünlü olduğu için şöyle bir Pirlo, Xavi, Giggs gibi oyunda çok gol atan değilde oyunu yöneten, takımı oynatan bir oyuncu çıkaramadığımız için orta sahada 2 Türk oyuncu yöntemiyle de 7+2 gayet uygun olur. Tabi bu benim görüşüm. TFF yol haritasını Fenerbahçe'ye göre belirliyor.

Oğuzhan Tonyalıoğlu;n887539' Alıntı:
Açık şekilde görünüyor ki Galatasaray tek forvet oynadığı zaman hücum yönünde zorlanıyor. Forvette ya Umut-Burak ya da Pandev-Burak ikilisiyle sahaya çıkmalıyız. Gol atmak futbolun ana ögesidir. Takım gol yollarında sıkıntı çekince oyun olarak da aşağı iniyoruz. Rakip takımda bundan güç alıyor. Hoca değişikliği farz bizim için. Bence şöyle bir kadro uygun olur:

Muslera
Semih-Chedjou-Tarık-Veysel
Melo-Selçuk-Sneijder-Olcan
Pandev-Burak

Muhtemelen seneye Fenerbahçe Avrupa kupalarından herhangi birine katılabilme ihtimalinde olacağı için yabancı kuralında değişme olabilir. Tamamen serbest bırakılmasına karşıyım ancak her bölgeye bir Türk futbolcu zorunluluğu ile sahada 8 yabancı doğru olur. 2'de arkalarında sakatlanma ihtimaline karşı kontenjan eklense 8+2 gayet uygundur. Defans, orta saha ve forvette; bir Türk oynatma zorunluluğu Türk futbolcuları arasında rekabet yaratır.Ve bu rekabet oyuncuların gelişimine katkıda bulunur. Tabi 7+2 şeklinde de güzel olur. Türk futbolunun yıldızları ya hücum yönünden ya da savunma yönünden ünlü olduğu için şöyle bir Pirlo, Xavi, Giggs gibi oyunda çok gol atan değilde oyunu yöneten, takımı oynatan bir oyuncu çıkaramadığımız için orta sahada 2 Türk oyuncu yöntemiyle de 7+2 gayet uygun olur. Tabi bu benim görüşüm. TFF yol haritasını Fenerbahçe'ye göre belirliyor.

Oğuzhan,dediklerine aynen katılıyorum bir husus dışında.
Veysel bu takımın oyuncusu değil.
Hücumdan anlamayan,hücum yapamayan bek olmaz.
Onun dışında kadrona ve söylediklerine aynen katılıyorum.

Borussia Dortmund Maçı Medya Programı

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda oynanacak Galatasaray – Borussia Dortmund karşılaşması öncesindeki medya programı belli oldu.

Galatasaray – Borussia Dortmund maçının medya programı şu şekilde:

21 Ekim Salı
Galatasaray
15.00 Basın toplantısı: Cesare Prandelli ve bir oyuncu (Ali Sami Yen Spor Kompleksi)
17.30 İlk 15 dakikası basına açık Galatasaray antrenmanı (Florya Metin Oktay Tesisleri)

Borussia Dortmund
19.30 Basın toplantısı: Jürgen Klopp ve bir oyuncu (Ali Sami Yen Spor Kompleksi)
20.00 İlk 15 dakikası basına açık Borussia Dortmund antrenmanı (Ali Sami Yen Spor Kompleksi)

Borussia Dortmund Maçı Biletleri Satışta

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu karşılaşmasında, 22 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 21:45’de, Galatasaray Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde Borussia Dortmund ile karşı karşıya gelecek. Maçın biletleri 16 Ekim 2014 Perşembe günü www.passo.com.tr ve aşağıda belirtilen satış noktalarından satışa açıldı.

Biletler 17 Ekim 2014 Cuma gününden itibaren genel satışa sunuldu.

· Passolig kart kullanımı zorunlu olmayacaktır.

· Passolig kartı olmayan taraftarlarımız aşağıda belirtilen satış noktalarından TC Kimlik Numaralarını beyan ederek maç biletlerini satın alabilirler.

· Maç biletini www.passo.com.tr adresinden satın almak isteyen taraftarlarımızın; Passolig kartı sahibi olmaları veya tamamlanmış bir başvuruları bulunması gerekmektedir.

. Passolig kartı eline geçmemiş kombine sahipleri ve internet üzerinden maç bileti satın almış olan taraftarlarımızın tek kullanımlık elektronik geçiş kartlarını Ali Sami Yen Spor Kompleksi Aslanlı yol gişelerinden teslim alabilirler.

· Stadyum kapıları saat 18:45 itibari ile hizmete açılacaktır.

· Bir kişi Farklı TC kimlik numaraları bildirerek 5 (beş) adet bilet satın alabilir.

Satış Noktaları ve çalışma saatleri:

- Ali Sami Yen Spor Kompleksi Aslanlıyol ve Güney gişeleri H.içi : 09:00 - 20:00 Pazar: 10:00 - 19:00 ( 18.10.2014 tarihinde satış yapılmayacak.)

- Capitol GSStore 10:00 – 22:00

- Mecidiyeköy GSStore 10:00 – 22:00

- Mall Of Istanbul Avm GSStore 10:00 – 22:00

- İstanbul Forum GSStore 10:00 – 22:00

- Maltepe Park Carrefour GSStore 10:00 – 22:00

Kategoriler Fiyatlar
Kategori 1 (Yemekli Vip) 800,00 TL
Kategori 2 600,00 TL
Kategori 3 500,00 TL
Kategori 4 300,00 TL
Kategori 5 200,00 TL
Kategori 6 110,00 TL
Kategori 7 Rakip Tribün 110,00 TL

Prandelli'yi seven ve güvenen biri olarak Bruma-Telles ikilisinin kadroda olmadığını duyduğumda yuh dedim. Amacını neyi planladığını çok merak ediyorum.

Maça gelince; Wesley Sneijder. Başka bir söze gerek yok.

Bu maç bir kere daha gösterdi ki Sabri acilen takıma kazandırılmalı.

Dortmund Maçının Hakemleri Açıklandı

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Galatasaray'ın Almanya'nın Borussia Dortmund takımı ile 22 Ekim Çarşamba günü oynayacağı karşılaşmanın hakemleri açıklandı.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan Antonio Miguel Mateu Lahoz yönetecek. Pau Cebrian Devis ve Roberto Diaz Perez Del Palomar'ın yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi Raul Cabanero Martinez, ilave yardımcı hakemleri ise Carlos Clos Gómez ile Xavier Estrada Fernandez olacak.

Basın Toplantısı: Gabriele Pin - Hamit Altıntop

Şampiyonlar Ligi D Grubu üçüncü haftasında yarın Borussia Dortmund ile oynayacağımız maç öncesi yardımcı antrenörümüz Gabriele Pin ve futbolcularımızdan Hamit Altıntop, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Teknik direktörümüz Cesare Prandelli, soğuk algınlığı geçirdiği için tedbir amaçlı basın toplantısına katılmadı.

Gabriele Pin, Prandelli'nin selamlarını iletip rahatsızlığı sebebiyle toplantıya gelemediğini, birkaç saat dinlenmesi gerektiğini ve hastaneye tetkiklerine bakılması için gittiğini belirterek "Kendisi antrenmanın başında olacak. Umarım çabuk bir şekilde iyileşir" dedi.

Dortmund maçının önemine değinen Pin "Bizim için her Şampiyonlar Ligi maçı gibi çok önemli bir maç. Sadece Türkiye'de değil Avrupa basınında da önemli bir yer teşkil ediyor Dortmund maçımız. En önemlisi ligde derbi galibiyeti alarak geliyoruz. Buradan da bir galibiyet alırsak özgüven ve moral olarak çok üst düzeye çıkabiliriz. Biz her maç adım adım, gelişme göstererek ilerlemek istiyoruz. Yarın da umarım iyi geçer" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının sorularına geçmeden önce karşılaşmaya dair görüşlerini dile getiren Hamit Altıntop "Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk iki maçın sonuçları bizim için iyi değildi. Anderlecht beraberliği bizi üzmüştü. Ondan sonra Londra'dan ilk devredeki kötü futbol ve sonuçla geri döndük. Hedefimiz gruptan çıkmak ve bu turu atlamaksa gelecek iki maçtan puanlar almalıyız. Yarınki maç başlangıç olabilir. O gücümüz var. Bazı eksiklerimiz olabilir. Ama onların da nedenleri var. Günden güne iyi bir seviyeye geliyoruz, özellikle kendine güven olarak. Yarın da bunun devamı gelir inşallah" sözleriyle belirtti.

Arsenal maçındaki taktiksel anlayışın yarattığı sürprizin devam edip etmeyeceği üzerine gelen soruya Pin "Arsenal maçı bizim için bir dönüm noktasıydı. Dersti bizim adımıza. O maçtan bir şeyler öğrendik. Sistem önemli olabilir bir takım için. Ancak daha önemlisi takımın mentalitesidir. Taktiksel anlamda daha iyi takımlar ve hocalar görebilirsiniz ancak biz de her gün çalışarak gelişme gösteriyoruz. Her gün birbirini daha iyi tanıyan ve kenetlenen bir gruba sahibiz. Üstüne kata kata ilerleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Hamit Altıntop tamamen hazır olup olmadığıyla ilgili gelen bir soru üzerine "Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğimi düşünüyorum. Altı hafta boyunca hiç idman kaçırmadım ve ağır idmanlar geçirdik. Sonra küçük bir nüksetme vakası oldu ama takımdan ayrı kalmadım. Hocamız tercihini başka futbolculardan yana kullandı o dönemde. Son maçlarda kenardan oyuna dahil oldum. Evet, ben oynamak istiyorum. Formayı aldığımda da bırakmayacağıma inanıyorum. O kadar kendimi iyi hissediyorum. İsteğim ve motivasyonum bu takıma yardımcı olmak. Bunu da en iyi şekilde burada konuşarak değil de sahada gösterebilirim" dedi.

Sistem değişiklerine dair yöneltilen bir soru hakkında Gabriele Pin "Dediğiniz gibi son maçlarda birden fazla sistem denedik. Bir şey hatırlatmamız gerekiyor. Fenerbahçe 10 kişi kaldıktan sonra 4-3-2-1’e döndük. Maçtan maça değişebiliyor. Rakibin kondisyonuna ve maçtaki taktiksel anlayışına göre karar verebiliyoruz. Son iki kullandığımız sistemin takıma denge getirdiğine inanıyoruz ve oyuncular da buna alıştı, o yüzden buna devam edeceğiz" diyerek cevapladı.

Geçmişte Schalke formasıyla Dortmund'un çok canını yaktığının hatırlaması üzerine Hamit Altıntop "Benim için özel bir maç olacak. Bundesliga'ya çok iyi bir başlangıç yapmıştım onlar karşısında. 2003'ten bu yana çok değişiklik oldu. Dortmund'un yönetimi, hocaları, oyuncuları her şeyi tamamen değişti o günden beri. Daha farklı bir yerdeler, farklı bir futbol oynuyorlar. Alman takımına karşı oynamak benim için ayrı önemli Alman-Türk biri olarak söyleyeyim. Orada vatandaşlarımız var. Onları sevindirmek istiyoruz. Son iki senede tur atlamıştık, bu sene de aynısını yapmak istiyoruz. Bunun için yarınki maç çok kıymetli" ifadelerini kullandı.

Taktiksel denemelerin futbolcuları etkileyip etkilemediğine dair belirtilen soruya Altıntop "Şunu unutmamalıyız. Ligde hemen hemen istediğimiz puanları aldık. Balıkesir'de hiç beklemediğimiz bir kaza geçirdik. Orada yenilmek bize yakışmadı. Ama futbolda bunlar oluyor. Bir şeyin altını çizmemiz lazım. Yeni bir hoca için, bunu kendim de yaşadım, yeni bir lige, kültüre gelmek zor. Zaman istiyor. Hocamız Türkiye Ligi'ni Almanya, İspanya gibi tanımıyordu. Burayı öğrenmesi zaman alıyor. Oyuncuları tanıması zaman alıyor. Wesley Sneijder var dünyada herkes tanıyor. Diğer oyuncular ben dahil kaç kişi tanıyordur, anlatabiliyor muyum? Sadece futbolculuğumuz değil kişiliğimizi de öğreniyor hocalar. Eleştirilere hak veriyorum ama yol aldığımız da ortada. Buna da saygı göstermek lazım. 2009-10 sezonunda Bayern Münih'te oynarken Louis Van Gaal yeni gelmişti. Çok kötü başladık sezona. Juventus'u son maçta deplasmanda yenip gruptan çıkmıştık. Hatta Prandelli'ye karşı da oynamıştık. Sonrasında maç kaybetmeden sezon sonu şampiyon olduk ve Şampiyonlar Ligi finali oynadık İtalyan takımına karşı. Çok iyi başlamasak da çok iyi sonuçlandırabiliriz" dedi.

Şampiyonlar Ligi'nin gediklisi olmanın ekstra motivasyon sağlayıp sağlamadığına dair gelen bir soruya Pin "Avrupa futboluna son iki üç sene içinde yenilikler getiren bir takıma, Dortmund'a karşı oynamak önemli bir motivasyon olabilir. Dortmund rakibine bile prestij veren bir takım. Çok başarılı işlere imza attı. Biz de böyle bir takıma karşı sonuç elde etmek istiyoruz" diyerek görüşlerini belirtti.

Hamit ise hedefin öncelikle Türkiye Ligi olduğunu dile getirip "Aynı durum Dortmund için de geçerli. Ligde başarılı olmadan Şampiyonlar Ligine katılamayız. Bundesligada kalite ve tempo daha yüksek. Bu yüzden favori gösterilmeleri doğal. Ama biz kendimize inanıyoruz ve bunu sahada gösterebiliriz. Ben çok ümitliyim. Allah'ın izniyle taraftarımızla, Şampiyonlar Ligi müziğinin altında güzel bir futbol izlettireceğiz" şeklinde sözlerini tamamladı.

Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline giden yolda Schalke'ye attığı gol öncesi de sakallarını kısaltmasının uğur olup olmadığı hakkında yöneltilen soruya dair Altıntop "Alman arkadaşlar son senelerdeki sakallı hallerime çok alışık değiller. O yüzden bu soruya gülümsüyor olabilirler. Ona dikkat etmedim ama keyfime ve ruh halime göre hareket ediyorum. Bana yakışan neyse onu yapıyorum. Kesmenin zamanı geldi diye düşündüm. Şans getirsin diye yapmadım" ifadelerini kullandı.

Dortmund ligte çok kötü günler geçiriyor doğru ama hiçte yabana atılmayacak bir ekip,herkes hem fikir sanırım.

Çok tehlikeli hücum oyuncularına sahipler. Immobile,Ramos,Aubemeyang,Mikhitaryan,Kagawa,Reus gibi müthiş isimlere sahipler.

Ilkay,Mikhitaryan ve Reus sakatlıktan döndüler ve cok daha tehlikeli bir takım oldular.

Özellikle Arsenal maçında araya atılan paslarda çok çaresiz kaldık. Bu maçta da aynı sorun ile karşılaşmaktan korkuyorum açıkçası. Çünkü Dortmund'ta çok ince paslar verecek iyi ara paslar atacak Kagawa gibi Mikhitaryan gibi Ilkay gibi iyi oyuncular var.

Ara paslara çok daha dikkat etmemiz gerekecek. Yoksa Arsenal maçı gibi bir maç olur Allah korusun.

Kazanmamiz için Sneijder gol atar :)

Muslera
Tarık Chedjou Semih Telles
Melo Dzemaili
Hamit Sneijder Olcan
Burak

Aubemeyang zorlar bizi, defansımız çok hızlı değil ve bu adam çok hızlı. Kalan isimleri saymıyorum bile. Hedef 3 puan ama 1 puana da üzülmem. Bruma-Olcan muhakkak oynamalı, Sneijder en büyük güvencemiz yine. Başarılar ! :)

Prandelli'den sürpriz karar! O isimler kadroda yok Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli'den sürpriz karar Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli'den sürpriz karar...

Borussia Dortmund kadrosunu şekillendiren İtalyan teknik adam, kritik 90 dakikaya saatler kala herkesi şaşırtacak bir karara imza attı.

Prandelli; Olcan Adın, Veysel Sarı ve Bruma'yı Borussia Dortmund maçı kadrosuna almadı.

Ne yapıyor bu adam anlamış değilim !!

Muhtemel 11:

Muslera
Tarık Semih Chedjou Telles
Selçuk Melo Dzemaili
Sneijder
Pandev Burak

Daha ilk yarıda 3-0 oldu maç.

Prandelli'nin tercihleri, ezik futbol anlayışı, hiçbir müdahale yeteneğinin olmaması artık bıktırdı bizi. Böyle gitmez, gitmemeliydi de. Fener maçından sonra yollar ayrılmalıydı.

Yeni başkandan ilk beklentim maaşları arttırılan herkesin maaşlarına düzenleme yapması. Ünal Aysal ve yönetimi sırf bu yüzden bile Galatasaray'a ihanet etmiştir.

Bu takımın hocası kim olursa olsun 4-4-1-1 dışında hiçbirşey oynayamaz. yok 4-4-2 yok 5-3-2 masalları geçelim abi.
muslera
-
tarık
semih
ched
eboue
-
olcan
dzemaili
melo
hamit
-
wesley
-
umut
Ligde de Tarık'ı sağa atıp Eboue'nin yerine Hakan'ı alır oynarsın. Başka da takım makım çıkmaz. Bu kadar basit. Hiç boşuna uğraşmasın kimse.

Kerem Seçer;n887724' Alıntı:
Daha ilk yarıda 3-0 oldu maç.

Prandelli'nin tercihleri, ezik futbol anlayışı, hiçbir müdahale yeteneğinin olmaması artık bıktırdı bizi. Böyle gitmez, gitmemeliydi de. Fener maçından sonra yollar ayrılmalıydı.

Yeni başkandan ilk beklentim maaşları arttırılan herkesin maaşlarına düzenleme yapması. Ünal Aysal ve yönetimi sırf bu yüzden bile Galatasaray'a ihanet etmiştir.

Fenerbahçe yenilgisi olsaydı gönderilmişti.
Ama malesef kazandık.
Yazıklar olsun hocaya ve oyunculara...

Veysi Deniz Baskın;n887728' Alıntı:
Bu takımın hocası kim olursa olsun 4-4-1-1 dışında hiçbirşey oynayamaz. yok 4-4-2 yok 5-3-2 masalları geçelim abi.
muslera
-
tarık
semih
ched
eboue
-
olcan
dzemaili
melo
hamit
-
wesley
-
umut
Ligde de Tarık'ı sağa atıp Eboue'nin yerine Hakan'ı alır oynarsın. Başka da takım makım çıkmaz. Bu kadar basit. Hiç boşuna uğraşmasın kimse.

Gel de bunu Prandelli denen futboldan anlamayan,kalitesiz hocaya anlat.

Dzemaili hariç kadrona aynen katılıyorum. Belki Umut yerine de Burak olabilir.

Bruma ve Olcan gibi iki mükemmel kanat oyuncumuz varken Yasin'i oyuna aldık şu an kurtarıcı olarak. Teşekkürler Prandelli !!

Anderlecht 1-0 öne geçti Arsenal karşısinda...

Nihat Bölgi;n887731' Alıntı:
Gel de bunu Prandelli denen futboldan anlamayan,kalitesiz hocaya anlat.

Dzemaili hariç kadrona aynen katılıyorum. Belki Umut yerine de Burak olabilir.
Kimi alacağız Dzemaili yerine ? Takımdaki bütün diğer ortasahalar daha ayağını yere sağlam basamıyor.
Burak da artık bu takımda oynamamalı bi süre. Umut'u da bişeye benzediğinden değil de alternatifsizlikten yazdım.

Veysi Deniz Baskın;n887735' Alıntı:
Kimi alacağız Dzemaili yerine ? Takımdaki bütün diğer ortasahalar daha ayağını yere sağlam basamıyor.
Burak da artık bu takımda oynamamalı bi süre. Umut'u da bişeye benzediğinden değil de alternatifsizlikten yazdım.

Dzemaili yerine Furkan Özçal gibi Emre Çolak gibi Birhan Vatansever gibi yerli genç oyuncular tercih ederdim ben.

Prandelli Olcan'ı lig maçına saklamış. Özür diliyoruz kendisinden.