2014-2015 Sezonu Bütçe Kısıtlaması

Zellous ve EDD aynı anda çok zor bence. Geçen yıl da her maçını takip ettim sayılır. Top paylaşımı zora girebilir. Nuria yerine ABD'li bir PG daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Pota altında Avrupa'da iş yapabilecek tek oyuncu Kobryn bence. Onun dışında bizim istediklerimizi yapabilecek bir oyuncu yok.

Yahu ne Leuchankasi ne Wautersi ne Miyem'i ölmüş basketbolcularin bu takimda ne isi var? Ne Angel'i Ne Tugbasi? Angel kadar disiplinsiz, maclara bile takimla birlikte gitmeyen bir oyuncu daha var mi? Sutu olmayan, savunma da hirsi nedeniyle (!) aksayan bi oyuncunun takimda ne isi var? Tugba berbat bi sezon gecirdi, sirf ismi var diye transfer etmek niye? Kadro korunsun, sutor bir isim alinsin yeterli.

Sakin herkes görüşlerini yazıyor. Burada yazıldı diye olmuyor bunlar. Gönlünden ne geçiyorsa yazıyor insanlar

Delinin biri bir taş atıyor kırk akıllı çıkaramıyor:) Newlin'i GS aldı deniyor mesela. Yok öyle bişi. Newlin Üniversite ile imzaladı oraya gidecek. Evet Nuria ile anlaştık o cepte ama Kaptan? Işıl ile ilgili hala görüşme olmadı. Başkan sanırım Futbol sezonu bittiğinde tüm transferler yapılır diye bir şey duydu. Futbol sezonunun bitmesini bekliyor. Ama şubenin bütçesi de belli değil. Olmayan bütçe üzerinden ne desek aslında havada kalacak. GS'ın ilk yapması gereken şey Kadın basketbola o bütçeyi hazırlamaktır. Yılın bu zamanı 200'e alacağın oyuncuyu daha sonra 600'e almak zorunda kalıyorsun çünkü.

Bence GS için olmazsa olmaz 2 isim var tabii ki Işıl ilk isim. 2.si de Sancho. Onun dışındakiler takımdan gitse yenisi gelse falan hiç dert etmem. Sancho ve Işıl'ın ikamesini bulmak zor ve pahalı.

Ekrem Hoca'yı beğenirsiniz beğenmezsiniz. Ki sezon boyunca da ben kendisini eleştirdim. EL'i aldığında bile eleştirdim. Her eleştiriden de bir şeyler almaya çalışan komplexsiz biri kendisi. Ama güç onda. 3 kupa almış takımın hocası olarak istediğini gönderme hakkı da var. Alba'yı göndermeyi zaten planlamıştı ve buna göre de çözüm üretiyordur. Düşünün Geçen sezon Alba'sız Nevriye'siz ligi alıyorduk az kalsın:) Ki Kupayı aldık. Hatta o sırada Sylvia'da babası öldüğünden gitmişti. Sancho-Bahar-Ann ile oynayıp kupayı aldık ligi elimizden aldılaer. Yani Alba'sız bu başarıları yakalayamaz demek de mümkün değil aslında.

Neyse bu başlığın konusu değil bunlar. Şubede hala para yok. Öyle açılamayacağız. Gülşah gene Canik'de kiralık oynayacak. Nevriye'nin baskete dönmesi için biraz gaz vermek gerekiyor sanırım. O gazı da sen ben değil belli kişiler vermeli. O zaman olmaz değil. En azından rotasyonda sınırlı dakikalarla oynayabileceği bir koşul yaratılabilir. Hemen hemen akranı sayılan Esra'nın bu sene aldığı süreden en az 3-4 kat fazla süre alır ölüsü:))

Ben FB'nin bırakması halinde Angel'in GS'a gelmesini çok istiyorum. Bence yaşı fazla ilerlememiş tecrübeli olan (Dee-Mone ile birlikte) en iyi 3 basketbolcudan biri. Nuria'yı da 1-2 bölgesine aldığımıza göre 2-3-4 oynayabilecek ve Ekrem hocanın sistem basketbolunda o savrukluğunu da atarak efsaneleşecek bir oyuncu. Ki Olimpiyatlarda Türk bayrağı ile Türk milli takımına verdiği desteği de unutmam. Trk basket camiasında da sevilen cana yakın bir kızdır. Bİze ve tribünlerimize de yaptığı bir terbiyesizlik yok.

Işıl-Nuria
Tuğba-Şaz
Angel-Şebnem
Sancho-Bahar
Bone-Nevriye

Temiz bir kadro gibi.

Daha önce yazdığım gibi yine yazacağım,FB,de oynayıpta hakemler yardımıyla maç kazanmaya alışmış oyuncuların takımımıza monte edilmesi takımımızı ve asaletini bozmaktan öteye gitmez,şahsen istemem,ha diyeceksinizki Nevriye,de oradan geldi derseniz,Nevriye zaten yuvaya döndü.Esra,da öyle biliyorum ama KOÇ,umuz bu sene yaptığı gibi cesaret edipte süre vermeyecekse göndersinler gitsin boşuna kadro israfına gerek yok.ANGEL,in üstelik,ilk seride kendi sahamızda yapılan bir maç sonunda topu bizim oyunculara attığını unutmadık yani onlar bize yaramaz ancak bozar !!!

Yahu ne Leuchankasi ne Wautersi ne Miyem'i ölmüş basketbolcularin bu takimda ne isi var? Ne Angel'i Ne Tugbasi? Angel kadar disiplinsiz, maclara bile takimla birlikte gitmeyen bir oyuncu daha var mi? Sutu olmayan, savunma da hirsi nedeniyle (!) aksayan bi oyuncunun takimda ne isi var? Tugba berbat bi sezon gecirdi, sirf ismi var diye transfer etmek niye? Kadro korunsun, sutor bir isim alinsin yeterli.
Burda herkez kendi düşüncesini yazıyor arkadaşım.Burası bir forum ve herkez görüşünü açıklamakta serbest.Bizde bilirdik direk oraya Guruda'yı yazmayı, En iyi Avrupalı kısamızı göndermeden Fowles'ı,Tinayı,Lauren Jachsonıo yazmayı.Bunlar benim düşüncem.Kadroyu ben kurmuyorum.Ben sadece mantıklı gördüğüm düşünceleri paylaştım.Agrasife bağlayacak bir şey görmüyorum.Sakin ol...

Kadın badketbolda adam akıllı avrupalı kısa oyuncu yokken,(en iyisi bizdeydi tutamadık Alba'yı), Shavonte'yi gonderip Bone takımda tutmaya çalışmak gerçekten saçmalık, Shavonte bu takımın başarısında en büyük pay sahibi oyunculardan, Bana göre Bone'danda daha fazla katkı vermiştir, daha oncede dedigim gibi avrupalı olup Bone kadar katkı verecek oyuncu bulunur, ama Shavonte bulunmaz...

Kadın badketbolda adam akıllı avrupalı kısa oyuncu yokken,(en iyisi bizdeydi tutamadık Alba'yı), Shavonte'yi gonderip Bone takımda tutmaya çalışmak gerçekten saçmalık, Shavonte bu takımın başarısında en büyük pay sahibi oyunculardan, Bana göre Bone'danda daha fazla katkı vermiştir, daha oncede dedigim gibi avrupalı olup Bone kadar katkı verecek oyuncu bulunur, ama Shavonte bulunmaz...

Shavonte hakkında yazdıklarınız tek kelimeyle doğru tartışılmaz bile ama şurası biraz şüpheli; BONE,nin verdiği katkıyı verecek AVRUPA,lıyıda ben göremiyorum ha eğer varsada bulunursa astarı yüzünü geçer ücreti açısından ...

Hem bütçe kısıtlamasından bahsederken iddialı olacaksak Nevin tercihi doğru gelmiyor pek bana. Avrupa'da 2 kıtadışı+1devşirme kısıtlamasına takılacak Sancho varken oynayamayacak. Sadece Türkiye içinmi alacağız. Kelsey veya başka bir pivot muhakkak olacaktır. Kelsey+Sancho+Nevriye+Bahar zaten yetiyorlar. Artı Nevriye kadarmı katkı verecek, Bahar kadarmı. Oda şüpheli. Nevriye kadar olsa muazzam. Ama Bahar kadar kalırsa para çöpe gider. Şu 3 yabancıyla (Nuria, Sancho, Shavante), Türkiye için 2 kontenjanımız var. Kelsey'i çok beğenmeme, çokta katkı vermesine rağmen, Albanın gidişinden dolayı. Kısa forvete Amerikalı+Avrupa'lı uzun en makul çözüm gibi görünüyor.

Alba yerine bende Angel'ın iyi olacağını düşünüyorum.Angel'ın şu anda Kıta dışı olarak Avrupa'da fark yaratan 4 isimden birisi olduğunu düşünüyorum( Dee-Moore-Parker-Angel)

Bizim yapımıza da uygun bence Hırslı bir oyuncu iyi bir Skorer ve en önemlisi iyi bir savunmacı.Alba'nın boşluğunu doldurabilecek fazla isim yok Angel'da bunlardan birisi.

Newlin'i bence kaçırmamız hata ligde oynama durumunu bilmiyorum ama Sancho Ocakta gelecekse zaten alınmalı da hele ki Nevriye bırakacağım demişken takımda yerli Pivot eksikliği olacak.

Newlin'in yetenekli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum kullanabilen takımlarda ve Koçlarda ciddi bir silah olabilir.Ki Ekrem hoca ciddi bir katkı alırdı kendisinden.

Aslında gelmesini istememdeki ana neden Newlin'e burun kıvırıyorken gidip yerli Pivot yokluğunda Yasemin Horasan'ı falan alırsak o zaman işler daha da kötü olur.

Hem bütçe kısıtlamasından bahsederken iddialı olacaksak Nevin tercihi doğru gelmiyor pek bana. Avrupa'da 2 kıtadışı+1devşirme kısıtlamasına takılacak Sancho varken oynayamayacak. Sadece Türkiye içinmi alacağız. Kelsey veya başka bir pivot muhakkak olacaktır. Kelsey+Sancho+Nevriye+Bahar zaten yetiyorlar. Artı Nevriye kadarmı katkı verecek, Bahar kadarmı. Oda şüpheli. Nevriye kadar olsa muazzam. Ama Bahar kadar kalırsa para çöpe gider. Şu 3 yabancıyla (Nuria, Sancho, Shavante), Türkiye için 2 kontenjanımız var. Kelsey'i çok beğenmeme, çokta katkı vermesine rağmen, Albanın gidişinden dolayı. Kısa forvete Amerikalı+Avrupa'lı uzun en makul çözüm gibi görünüyor.

Sancho ile Nevlin,in devşirme durumu biraz farklı diye biliyorum şöyleki; Nevlin Milli Takımdada istenirse oynayabildiği için Devşirme kontenjanına takılmayacağı gerçeği var ama ben FB,den hiç bir oyuncu alınması taraftarı değilim ve bu görüşüm kolay değişmeyecek >:/

Peki yabancı kontenjanı, devşirme kuralları ve ortalıkta dolaşan bütçe spekülasyonları varken öneriniz nedir?

Üzerindeki forma yüzünden kıl olduğumu Angel gelirse Dee'yi, Nevriye'yi benimsediğim gibi benimserim. Ekrem Hoca'nın elinde Avrupa'nın en iyi hücum oyuncusu olur. Bu yıl Avrupa'nın en iyi savunma yapan takımıydık ve Angel bize karşı kaç sayı ortalama ile oynuyor? Gelirse hırsını da düşünürsek kadın basketbolun Melo'su olur.

Angel gelsin ifadesi 2 kez daha yazılırsa forumu 1 hafta süreyle donduruyoruz,üyelerimizin ilgisine ve bilgisine. :)
Takıma oluşan aşırı sevgi ve bağlılıktan ötürü aralar gerilebiliyor,sorunumuz bu olsun pek tabi.Herkesin içinde ukte kalan isimler olabilir -şahsen bende yok- yalnız bu isimlerle alakalı hayallerimizi daha yumuşak bir üslupla yazarsak aralar gerilmemiş olur.Öznel konular neticede.

Artık "Cappie gelsin" iletilerini görmeyeceğim için sevinirken Angel nereden çıktı :)
Bizim çok güzel takımımız var, çirkinleştirmeyelim. Olmaz o iş

Türkiye de bi kulüpten alınan, sözleşmesi bitmiş yabancı oyuncular için, 1 yıllık ücreti kadar bonservis veriliyordu. O kural kalktı mı? Hala duruyor mu? Biz şimdi Kaski ye bonservis ödeyecekmiyiz.

İyi oyuncunun Galatasaraylısı,Fenerlisi falan olmaz. Angel gibi bir oyuncuya asla hayır demem. Eğer yapılabilirse yani rakipten koparılabilirse buyursun gelsin, bu formayı giyerse başımın üstünde yeri var. Zaten "o Fenerli, nefret ediyorum" veya "bu bilmem nereli, demek ki bir halt olmaz" laflarını hayatım boyunca anlamadım, bundan sonra da anlayamayacağım. Nevriye bunun en somut ve canlı örneğidir, Fenerbahçe'deyken öldüresiye nefretle izlediğim bir oyuncuydu ama bize geldiği gün bayram etmiştim. Ayrıca Işıl, Shavonte olmayacaksa mali koşullarda anlaşma sağlanabilirse Pondexter'i de bu forma altında izlemek isterim. Son söz: Herkes fikrini atarlanmadan, gider yapmadan, bağırmadan, çağırmadan yazsın. Beğenen beğenir, beğenmeyen beğenmez.

Angel gelsin diyenleri gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum. Sanki Angel bedava oynayacak gelirse. Ona vereceğim parayla Moore gelsin. Angel çok itici bir basketbolcu ve aynı zamanda disiplinsiz.
Bence çok paramız yoksa kadroyu bozmadan Alba'nın yerine 1 Avrupalı alarak yola devam edelim.

Angel imkansız, Fenerden aldığı parayı Fenere vermemiz lazım bonservisi için bu da 1 milyon falandır. Öyle bir lüksümüz olduğunu sanmıyorum.

Taraftarımızı anlamakta zorlanıyorum; tamam bu bir spor ve kazanmak önemli ama heryol mübahtır anlayışı bana mantıksız geliyor. Forumda olsun, sosyal medyada olsun birçok kişi gördüm, ''Keşke Cappie gelse, keşke Birsel gelse, keşke Meral gelse, keşke Angel gelse'' diyen. Ben en güçlü rakibimin oyuncularını alarak güçlenmekten ne anlayacağım ki? Angel, Cappie FB ile özdeşleşmiş sporcular ben onları her zaman o formayla düşünüp hiç bir zaman %100 destekleyemem gelip bu formayı giyseler bile; bizim kendi yıldızlarımızı, karakterlerimizi yaratmamız gerekiyor, yanlış mıyım? Kelsey Bone'un ilk transferi ortaya çıktığında ne kadar yanlış bir transfer olduğunu bas bas bağırmıştım; ama gördüğünüz gibi yanılmışım, beklediğimden çok daha fazla bir katkı verdi ve takımın ruhuna uygun hareket ederek elinden gelenin en iyisini yaptı ama ne olursa kalsın diyeceğim bir oyuncu mu? Daha iyisini daha iyi fiyata bulamıyorsak elbette kalacak ve yine GALATASARAY için elinden gelenin en iyisini yapacak. Nevriye de Fenerbahçe'den geldi diyenler de olacaktır haklı olarak; ona da ilk geldiğinde karşı çıkmıştım ve oynadığı dönemde para için geldiği gerçeğini savundum ve pek de haksız olduğumu düşünmüyorum; kabul edelim son dönem hariç çıkıp doğru düzgün oynamadı hiç birkaç maç hariç... Ayrıca Nevriye, Birsel ve Meral milli takımın önemli oyuncuları olduğu için onlara bir istisna olabilir kalbimizde çünkü inanıyorum ki bu forumdaki kimse milli takımda ''Bu FBLİ desteklemem'' dememiştir; bizzat kendim maçlarda her basket olduğunda her savunmada Birsel, Meral diye bağırdığımı biliyorum. Bir parantez daha açarsak Birsel ve Meral, Nevriye'nin aksine çok daha sakin, nerede nasıl hareket etmesini bilen, sağa sola sataşmayan, küfür etmeyen oyuncular...

Lütfen cevap olarak; Cappie, Angel çok iyi oyuncular bunların fblisi gslisi olmaz gibisinden yazmayın... GALATASARAY HİS TAKIMIDIR

"Anlatsam hayatım roman olur" deriz ya bazen,Galatasaray'ın hikayasi de biraz öyle işte... 1990'lı yılları forse eden,2000'li yılların başında maddi sıkıntılardan etkilenip,bir ara kapatılması düşünülüp, bütçe kısıtlamasına giden 2005'de küme düşen,1 yıl sonra namağlup şampiyon olup,3 yıl sonra Türkiye'nin ilk Avrupa Kupası'nı Türkiye'ye getiren,2011-2012 sezonunda tarihinin en büyük bütçesiyle yola çıkılıp,sonu hüsranla biten 2 sene sonra alınmadık kupalar bırakmayan bir Galatasaray ...Hani derler ya film gibi diye,Galatasaray'ın hikayesi film gibi gerçekten..Biraz geriye gidelim..1990'lı yıllar...Türkiye'de fenomen olmuş bir Galatasaray Bayan Basketbol takımı.Futbol takımının başarısıyla paralel ilerleyen bir takım,bizi gururlandıran takım.O dönemler yenilgisi imkansız olan bir takım.Deniz Nakliyat karşısında aldığı 67-63'lük yenilgi,sezon boyunca konuşulmuş olan bir takım.Didem'li,Arzu'lu,Clarissa Davis'li,Çelen'li,Handan'lı,Derya'lı "Yenilmez Armada".Önce Didem Akın ve Arzu Özyiğit,sonra da Wnba'in efsane oyuncusu Clarissa Davis suyun karşı tarafının yolunu tutuyor ve basketboldaki hegemonyamız sona eriyor.Davis'e karşılık Stinson'u alıyoruz,1 sene sonra tekrar şampiyon oluyoruz.Ama maddi sıkıntılar ve kötü kulüp yönetimi bizi sevdamızdan ayırıyor.Belki o gün bayan takımımızla 2007-2008 sezonunda tekrar görüşmek üzere kısa! bir süreyle ayrılıyoruz.2007-2008 sezonunda sevdamız Galatasaray'ı güçlü bir şekilde tekrar karşımızda görüyoruz.Vickie,Sophie Young,Işıl,Petra,Esra ile dönemin güçlü takımı Fenerbahçe'ye kafa tutuyoruz,final serisini şanssız bir şekilde kaybediyoruz.1 sene sonra Cem Akdağ görevi bırakıyor,yerine kısa bür süre Hakan Acer refakat ediyor sonra da Okan Çevik göreve geliyor.Olmaz denileni yapıyoruz Eurocup'u Türkiye'ye getiriyoruz.Sezon sonu yeni bir yapılanmaya gidiyoruz.Zafer Kalaycıoğlu'nu göreve getiriyoruz.Isınamayoruz Zafer Kalaycıoğlu'na, o sezon Fenerbahçe'yi 1 defa yenebiliyoruz sadece sezon sonunda yollar ayrılıyor,yerine Ceyhun Yıldızoğlu geliyor.Takım yenileniyor.Eski aşkımız Seimone,büyük dev Fowles ve bir -iki yerli oyuncu takviyesi ile sezona başlıyoruz.Sezonu lider bitiriyoruz.Şampiyonluk beklerken,saha avantajımızı kaybediyoruz,federasyon-$ike lobisinin de gayretleriyle şampiyonluğu kaybediyoruz.1 sezon sonra Taurasi-Prince-Fowles-Tina Charles-Fowles-Elche Sulciete-Ticha Penicheiro-Ivanka Matic yabancılarıyla sezona devam ediyoruz,sezon hüsranla bitiyor.Artık yüksek bütçeli takımlarla ve oyuncularıyla bütünleşmeyen teknik akıl ile bir yere varılamayacığını anlıyor Galatasaray.Bayan basketbolunun fenomen ismi Ekrem Memnun göreve geliyor.Türkiye Kupası'nı alıyoruz,Euroleague'de hayal kırıklığı yaşıyoruz,şampiyonluğu şanssız bir şekilde kaybediyoruz. 1 sezon sonra bütçeyi iyice küçültüyoruz ama hedefleri büyütüyoruz! Alınmadık kupa bırakmıyoruz ve bu günlere geliyoruz.Şu anda olası transferleri konuşuyor,gönlümüzden geçen isimleri burada paylaşıyoruz.Evet,bu şampiyon takımın,kesinlikle ihtiyaçları var ve bu ihtiyaçlar kısılan bütçe çerçevesinde giderilmeye çalışılacak.Alba ayrıldı,diğer oyuncuların durumu belirsiz.Ancak ben Shavonte'nin de ,Sancho'nun da takımda kalacağını düşünüyor,1-2 yabancı ve yerli takviyesi ile kadromuzu şekillendireceğimizi düşünüyorum.2011-2012 sezonunda kurulan rüya takımla,sezon sonu yaşanan hüsran örneği bence halen düşünmemiz gereken bir örnek.Dengeli-hocasıyla ve kulüple özdeşleşen oyuncularla başarılarılarımızın süreceğine inanıyoruz....

Alba'nın üzerine Elena Delle Donne gelirse bence hiçbir şey kaybetmeyiz.. Bone yerine bir Avrupalı uzuna bakar olay. Ama bizde o bütçe olur mu bilemiyorum.