2014-2015 Sezonu Bütçe Kısıtlaması

Rakipte Cappy veda etmiş. Angel ile Rusyadan bir takımla görüşüyormuş. Sanırım Nadezhda ile görüşüyormuş. Takımı değiştirecekler herhalde.

Nevin bize gelmiş. Ligde Sancho ile birlikte oynamaz diye biliyorum ben. Bone kaldıysa 3 numara avrupalı biri olacak ? Orasıda sıkıntı.

Rakipte Cappy veda etmiş. Angel ile Rusyadan bir takımla görüşüyormuş. Sanırım Nadezhda ile görüşüyormuş. Takımı değiştirecekler herhalde.

Nevin bize gelmiş. Ligde Sancho ile birlikte oynamaz diye biliyorum ben. Bone kaldıysa 3 numara avrupalı biri olacak ? Orasıda sıkıntı.
Nevin Milli olduğu için sorun olmaması lazım. Angel'i tutmak istiyorlardı, eğer tutmayacaklarsa Çin'deki oyunculara salça olacaklardır o da zor gibi geliyor bana.
Bone kaldıysa, Zellous'tan vazgeçip Avrupalı 3 numara yerine Avrupalı 2+Amerikalı 3 de düşünebilir yönetim. Bu durumda karşı yaka Zellous'a atlayacaktır.

- Nevin Milli takımda forma giydiği için problem olmaz Sancho ile oynayabilir..

- Elena D.Donne kız kardeşinin rahatsızlığından dolayı onun yanından ayrılmıyor bundan dolayı ABD dışına çıkmaz..

- Vieru takımından ayrılmış onu almak önemli bir hamle olurdu ama Kelsey, Nevriye ve Nevlin varken tahminim düşünülmemiştir..

Nevriye yüzde 99 bırakacak üzerinden yorum yapmak sağlıklı geliyor bana.Rakipte 6 yabancı,2 devşirme vardı yanılmıyorsam.5. ve 6. yabancılarına verdikleri ücretlerle biz 4 Kelsey Bone oynatabilirdik muhtemelen. :) Bütçe değişimini böyle okumak lazım.
Şahsen 3 numaraya sınırlı sayıdaki Avrupalılardan birini getirip hiç başımı ağrıtmam.Daha büyük oynayabilir miyiz bilmiyorum da 2 Amerikalımızı feda etme düşüncesi içimi acıtıyor.

Açıkçası Kelsey yerine Avrupa'dan koyabileceğimiz bir uzun gelmiyor. Vieru ona göre biraz hafif kalabilir o pozisyona. Kobryn nasıl olur bilemiyorum. Amerikalıları değiştirmesek de olur bence.

Avrupalı ve yerli piyasasını takip etmemiz olası. Alabileceğimiz iş yapabileceğimiz oynuncular Jelena Dubljevic ve Sonja Petrovic bence.

Bir yandan da Sancho'nun ocak ayında katılma isteği varmış..

Zellous'un yollanmasına ben de karşıyım. Hem hücumda hem savunmada verimli oynayan, kenara alınınca jazz yapmayan, üstüne takıma pozitif hava katan ve takımı sahiplenen bir yabancı bulmak kolay değil.

Şu bizim yaşadığımız başarıyı başka bir kulüp yaşasaydı bırakın küçülmeyi, daha iştahla saldırır, elindeki kadroyu muhafaza edip gerekli yerlere de takviye yapardı. Bizim yönetimin yaptığı meyve veren ağacı taşlamak resmen. Zaten twitter hesabından fb ile rakip sahada yapılan maçlardaki hakemleri savunan Murat Özyer'den olumlu bir hamle de beklenemezdi. Benim anlamadığım tek bir maça gitmeyen, bu şubenin başarısız olması hatta kapanması için elinden gelen yönetici görünümlü kişiler kupa geldiğinde nasıl fotoğraf karelerinde en önde yer alıyorlar? Hiç mi utanmanız yok? Ayıptır, yazıktır..

Alba... Yazarken bile içim acıyor, ellerim titriyor, gözlerim doluyor. Zellous'un gitmesi de ne demek? Oldu olacak Işıl ve Sancho'yu da gönderin de rahat edin. Bu takım bu yönetime rağmen Avrupa'nın da Türkiye'nin de en büyüğü oldu çünkü!

Alba yerine Viteckova o boşluüu doldurabilir kanımca.Alba kadar olmasada katkı verir bence.Bone konusuna gelecek olursak takım için çok değerli kendisi ama ben vazgeçilmez olduğunu düşünmüyorum.Ann Wouters,Endy Miyem,Yelena Louchenka, biraz daha paraya kıyılırsa Guruda falan olabilir...(Eskiden hep Yakubu'yu isterdim ama onun bu sezonki FB'deki oyunundan sonra olmayacağına karar verdim.Ama hala bizde daha başarılı olacağını düşünüyorum... :) )Zelleus'un yanına bir süper yıldız getirsek eğer bence güç kaybetmiş olmayız.Ama top paylaşımını bence biraz düşürür...
İsteğim:
Işıl-Nuria Martinez,Yasemen
Tuğba-Zelleus-Ayşe
Simone/Della Done/Taurassi,Şebnem,Viteckova
Sancho,Bahar,Nevriye
Nevin,Wouters/Endy Miyem/Guruda

Zellous ya da Bone'den birini yerli yapsak hiçbir sıkıntımız kalmayacak bence.

Birsel'i bir yoklamak gerekiyor. Eminim o gelmeyi isteyecektir.

Elena Delle Donne alabilirmiyizki, bence hem albadan hemde taurasiden daha komple oyuncu.

Isil, Yasemen (Artik onasin bu kizda)
Elena Delle Donne, Sebnem
Zellous, Tugba P. , Ayse Cora
Sancho, Bahar
Nevriye, Guruda, Newlin( Latoya Sanders Türk statüsündeyse o olsun)

Bu Elena Delle Donne,yi bilmiyorum ama çok methediyorlar, Yazdığınız gibi komple oyuncuysa kesinlikle alınsın derim.Shavonte,nin gitmesi çok doğru olmaz, şayet Bone devşirme için ikna edilemezse Shavonte biçilmez kaftandır <=-P hem skorer hem dişli bir dişi savunmacı *call me* ama hakikaten zor anlarda sorumluluk alıp topu potaya sallayabiliyor bazen kaçırsada. Daha ilk senesinde büyük oynadı diyebilirim hemde sempatik,ALBA,dan sonra onuda kaybetmek doğru olmaz açıkçası ama KOÇ,umuz eğer yerine daha kalbur üstü bir ismi düşünüyorsa yapacak bir şey yok ama üzülürüm gerçekten.

Seneye transfer de gidebileceğimiz 2 yol tahmini bunlardan biri olur.
1.Albanın yerine yine avrupalı bir 3 numara almak ama böyle bir oyuncu bulmak zor belki Petrovic olabilir.
2.Bone ile yolları ayırıp yerine avrupalı 5 numara getirip 3 numara içinde amerikalı hakkımızı kullanabiliriz.

Işıl-Martinez-Özge
Tuğba Zellous Cora
Sebo Petrovic yada amerikalı 3 numara
Sancho Nevlin Bahar
Nevriye Bone yada avrupalı 5 numara

Ekrem hoca Avrupalı 5 numaralı yoksa Amerikalı 3 numara mı seçecek bu onun tercihi.

Seçenekler mantıklı ama 1 nolu seçenek dahada mantıklı,çünkü BONE; üstlerde yazan bir arkadaşın yazdığı gibi Cüssesini gayet iyi kullanıp savunma anlamında avantajını iyi değerlendiren,alternatifi çok zor bulunabilecek nadir oyunculardan.Birde şu var,maçlardaki katkısı yüksek olup hem kendilerinin CAMİA,yı benimseyip sevmeleri, hemde kendilerini sevdirmeleri bunlar çok önemli hususlar.Çoğumuz hataya düşüp sadece oyunculuklarını ve katkılarını konuşuyoruz ama karakter ve yaydıkları enerjileri,yakınlıkları yani bir bütünü oluşturan takım olma duygusu.İDDİA etmeksizin net söylüyorum şu an AVRUPA,da belkide Dünya,da bunu yakalayan tek takımımız var kıymetini bilelim *call me*

Nevriye yüzde 99 bırakacak üzerinden yorum yapmak sağlıklı geliyor bana.Rakipte 6 yabancı,2 devşirme vardı yanılmıyorsam.5. ve 6. yabancılarına verdikleri ücretlerle biz 4 Kelsey Bone oynatabilirdik muhtemelen. :) Bütçe değişimini böyle okumak lazım.
Şahsen 3 numaraya sınırlı sayıdaki Avrupalılardan birini getirip hiç başımı ağrıtmam.Daha büyük oynayabilir miyiz bilmiyorum da 2 Amerikalımızı feda etme düşüncesi içimi acıtıyor.

Al bendende o kadar, yazdıklarının altına imzamı attım !!! <=-P Gerçekten öyle,hem birinci sınıf oyuncular hemde sempatikler her iki tarafta birbirini sevmiş,EKREM hocamızın bu unsurları gözardı edeceğini sanmıyorum

Alba yerine Viteckova o boşluüu doldurabilir kanımca.Alba kadar olmasada katkı verir bence.Bone konusuna gelecek olursak takım için çok değerli kendisi ama ben vazgeçilmez olduğunu düşünmüyorum.Ann Wouters,Endy Miyem,Yelena Louchenka, biraz daha paraya kıyılırsa Guruda falan olabilir...(Eskiden hep Yakubu'yu isterdim ama onun bu sezonki FB'deki oyunundan sonra olmayacağına karar verdim.Ama hala bizde daha başarılı olacağını düşünüyorum... :) )Zelleus'un yanına bir süper yıldız getirsek eğer bence güç kaybetmiş olmayız.Ama top paylaşımını bence biraz düşürür...
İsteğim:
Işıl-Nuria Martinez,Yasemen
Tuğba-Zelleus-Ayşe
Simone/Della Done/Taurassi,Şebnem,Viteckova
Sancho,Bahar,Nevriye
Nevin,Wouters/Endy Miyem/Guruda

Başka alternatiflerde yazmışsınız ama özellikle Ann Wauters,BONE,nin yanından bile geçemez ama şu hususta hemfikiriz. KOÇ,umuz ve takımımız bir süper yıldız oyuncu hak ediyor bakalım biraz paraya kıyabileceklermi ?

Delle Donne ikna edilebilirse inanilmaz fark yaratir. Tum pozisyonlarda oynatabiliriz, dis atis, post-up, dribbling, blok tehtidi, hersey var hatunda.

Yanina Zellous ve Sancho gibi iki savunmaci dusunun. Ekrem hoca hak ediyor boyle bir kadroyu ya, zorlasinlar tum imkanlari.

ya arkadaslar uzun zamandır wnba i takıp edemedım. bu yuzden Delle Donne yi tanımıyorum.oyuncuyu biraz anlatıp mumkunse de göruntu onerebılecek var mı

Delinin biri bir taş atıyor kırk akıllı çıkaramıyor:) Newlin'i GS aldı deniyor mesela. Yok öyle bişi. Newlin Üniversite ile imzaladı oraya gidecek. Evet Nuria ile anlaştık o cepte ama Kaptan? Işıl ile ilgili hala görüşme olmadı. Başkan sanırım Futbol sezonu bittiğinde tüm transferler yapılır diye bir şey duydu. Futbol sezonunun bitmesini bekliyor. Ama şubenin bütçesi de belli değil. Olmayan bütçe üzerinden ne desek aslında havada kalacak. GS'ın ilk yapması gereken şey Kadın basketbola o bütçeyi hazırlamaktır. Yılın bu zamanı 200'e alacağın oyuncuyu daha sonra 600'e almak zorunda kalıyorsun çünkü.

Bence GS için olmazsa olmaz 2 isim var tabii ki Işıl ilk isim. 2.si de Sancho. Onun dışındakiler takımdan gitse yenisi gelse falan hiç dert etmem. Sancho ve Işıl'ın ikamesini bulmak zor ve pahalı.

Ekrem Hoca'yı beğenirsiniz beğenmezsiniz. Ki sezon boyunca da ben kendisini eleştirdim. EL'i aldığında bile eleştirdim. Her eleştiriden de bir şeyler almaya çalışan komplexsiz biri kendisi. Ama güç onda. 3 kupa almış takımın hocası olarak istediğini gönderme hakkı da var. Alba'yı göndermeyi zaten planlamıştı ve buna göre de çözüm üretiyordur. Düşünün Geçen sezon Alba'sız Nevriye'siz ligi alıyorduk az kalsın:) Ki Kupayı aldık. Hatta o sırada Sylvia'da babası öldüğünden gitmişti. Sancho-Bahar-Ann ile oynayıp kupayı aldık ligi elimizden aldılaer. Yani Alba'sız bu başarıları yakalayamaz demek de mümkün değil aslında.

Neyse bu başlığın konusu değil bunlar. Şubede hala para yok. Öyle açılamayacağız. Gülşah gene Canik'de kiralık oynayacak. Nevriye'nin baskete dönmesi için biraz gaz vermek gerekiyor sanırım. O gazı da sen ben değil belli kişiler vermeli. O zaman olmaz değil. En azından rotasyonda sınırlı dakikalarla oynayabileceği bir koşul yaratılabilir. Hemen hemen akranı sayılan Esra'nın bu sene aldığı süreden en az 3-4 kat fazla süre alır ölüsü:))

Ben FB'nin bırakması halinde Angel'in GS'a gelmesini çok istiyorum. Bence yaşı fazla ilerlememiş tecrübeli olan (Dee-Mone ile birlikte) en iyi 3 basketbolcudan biri. Nuria'yı da 1-2 bölgesine aldığımıza göre 2-3-4 oynayabilecek ve Ekrem hocanın sistem basketbolunda o savrukluğunu da atarak efsaneleşecek bir oyuncu. Ki Olimpiyatlarda Türk bayrağı ile Türk milli takımına verdiği desteği de unutmam. Trk basket camiasında da sevilen cana yakın bir kızdır. Bİze ve tribünlerimize de yaptığı bir terbiyesizlik yok.

Işıl-Nuria
Tuğba-Şaz
Angel-Şebnem
Sancho-Bahar
Bone-Nevriye

Temiz bir kadro gibi.

Yahu ne Leuchankasi ne Wautersi ne Miyem'i ölmüş basketbolcularin bu takimda ne isi var? Ne Angel'i Ne Tugbasi? Angel kadar disiplinsiz, maclara bile takimla birlikte gitmeyen bir oyuncu daha var mi? Sutu olmayan, savunma da hirsi nedeniyle (!) aksayan bi oyuncunun takimda ne isi var? Tugba berbat bi sezon gecirdi, sirf ismi var diye transfer etmek niye? Kadro korunsun, sutor bir isim alinsin yeterli.