2014-2015 Sezonu Bütçe Kısıtlaması

Mevcut kadroyu koruyup Palazoğlu ve Palau'yu alsak kafi. Tabii en önemlisi kadroyu korumak. Işıl'ın istediğimiz sürece gitmeyeceğinden şüphem yok fakat yabancılara belli olmaz. Özellikle Lyttle ve Alba gibi iki değerli oyuncuyu kaptırmamak lazım.

BGD, Ceyhan Belediyesinde forma giyen Asena Yalçın ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. Asena Yalçın 4.3 asist ortalaması ile sekizinci sırada yer almış, 11.0 sayı, 3.1 ribaund, 1.2 top çalma istatistikleri üretmişti.

BGD Yönetim Kurulu Üyesi Osman Baydar transfer ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Genç ve yetenekli bir oyuncu olan Asena Yalçın’ı transfer ettiğimiz için çok mutluyuz. Kurduğumuz pilot takımımızda alt yapımızdan yetişen oyuncularımız ile harmanladığımız kadromuzda çok önemli işler yapacağına inancımız tamdır. BGDSK’nın amacı Türk Kadın Basketboluna hizmet etmektir. Bu hizmeti yerine getirmek için her türlü fedakarlığı yapmaya devam edeceğiz. Bu transferin Basketbol camiasına hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim.”

Asena Yalçın BGD'de - BASKETFAUL - Türkiye'nin basketbol portalı.

1 ve 2 numara rotasyonunu 2 kişiyle götürüyoruz. Işıl 40 dk. boyunca mükemmel'e yakın oynuyorda yırtıyoruz. Çok kaliteli 1 kişi daha eklemek şart. Keşke Lindsay Whalen ile kötü ayrılmasaydık. Bize mükemmel uyardı. Gerçi kıta dışı rotasyon 3'e çıkar. 1 kişi Avrupa'da oynatamazdık. Onun için Avrupa'lı veya Avrupa pasaportlu bir guard daha almamız lazım seneye.

Bütçeyle yada transferle ilgili değil ama Hürriyet'te bir röportaj gördüm Becky Hammon Galatasaray'da oynamak benim için çok iyi olurdu demiş.

Çok peşinden koşmuştuk diye hatırlıyorum geldi gelecek derken bir türlü olmamıştı gelmemişti bize şimdi ise o bizi istiyormuş.Sevdiğim bir oyuncudur ama bu saatten sonra olmaz tabi.Aslında mevzu Becky olunca insan sadece EL için alınsamı diye düşünüyor.

'Gönlümde Aslan yatıyor' - Hürriyet Basketbol

Pardon ama bizimle anlaştıktan sonra daha fazla para verdiği için başka takıma giden Tuğba Palazoğlu mümkünse kesinlikle uzak dursun bu takımdan. Öyle yağma yok arkadaş!

Becky Hammon mevkisinin en üst düzey oyuncularından. Avrupa pasaportu olmasıda mükemmel. Yanlız 77 doğumlu. Ticha'da aynı kalibrede oyuncu idi. Fakat beklediğimiz katkıyı aldığımız söylenemez. Hammon 2012 olimpiyat oyunlarında çok iyi oynamıştı. Geçen sezon Wnba'da ki performansını bilmiyorum. Ancak performansı düşüşe geçmemiş, rölentiye almamış oyuncuları tercih etmek daha iyi olur diye düşünüyorum.

Bizi reddetmiş de o yüzden gelmemeliymiş. Pardon ama biz bu kızı 3 sene önce resmen kovduk. Bi zahmet bir şeylere de hakkı olsun.

Ama benim 1-2 numarayı yedeklemek için her zaman favori yerli oyuncum Meral'dir. Fundamentalının erkeklere yakın olması, önemli tecrübesi ve sahadaki karakteriyle çok beğendiğim bir oyuncudur. Her zaman da hazır kaldığını dünkü maçın hemen başında bulduğu 9 sayı ile gösterdi tekrardan. 1 sene önce 1 gün daha beklese alacaktık, geçen sene yine bize teklif edildi ama parasızlıktan alamadık. Sözleşme durumunu bilmiyorum. Bakalım bu sene nolacak?

Meral'in attığı her sayıda hem içim acıyor, hem de saygım artıyor. Yaşından dolayı performansı düşer mi diye sorguluyorum ama dün de şahit olduk verdiği katkıya.

Bu arada, emin olmamakla birlikte, Parker Rusya'dan ayrılmak istiyor diye bir şeyler okuduğumu hatırlıyorum. Olası bir senaryoda, kancayı Sancho'ya takarlar. Düşüncesi bile ürpertiyor.

Meral'in attığı her sayıda hem içim acıyor, hem de saygım artıyor. Yaşından dolayı performansı düşer mi diye sorguluyorum ama dün de şahit olduk verdiği katkıya.

Bu arada, emin olmamakla birlikte, Parker Rusya'dan ayrılmak istiyor diye bir şeyler okuduğumu hatırlıyorum. Olası bir senaryoda, kancayı Sancho'ya takarlar. Düşüncesi bile ürpertiyor.

Eğer biz bütçeyi daha da azaltacaksak, Sancho takımdan ayrılacaksa gideceği 3-4 takım var. Fenerbahçe veya Rus takımları. Malesef.

Muhammed inanamadım bende gelecek sezon kadrosunu gördüm Takımda tüm oyuncular tutulmuş bunun yanı sıra Birsel,Augustus ve Taurasi ile anlaşmışız baya ütopik ama napcan rüya işte . Umarım bu sezon şampiyonda olur şu takımda yönetim mecburen bütçe arttırımı yapar umarım :(

Gelecek sezon Alba ve Sanco'yu kesinlikle takimda tutmaliyiz zira ikiside Avrupali onlari ikame edecek birilerini bulmak zor. Bulsak bile ayni uyumu gostermeyebilirler.

Bone u cok seviyorum, kendini kisa surede cok gelistirdi ve genc. Onunlada devam edelim.

Zellous bu sezon top sezonunu yasiyor ama ben ondan istikrarli sekilde faydalanabilecegimizi dusunmuyorum.

Euroleague icin 4/5 pozisyona birini alip 2 yerli 1 yabanci transferiyle rotasyonu cok rahatlatiriz.

Isil - Tugba

Augustus - Saziye - Yasemen

Alba Torrens - Sebnem

Sancho - Bahar

Bone - Nevriye

Seiomone son sezonundan sonra bir daha buraya gelmem burada çok pis işler dönüyor demişti. Yine hakemler tarafından fenerbahçe'ye verilen şampiyonluktan sonra.

Zellousugeçirme şansımız yok malesef. Kadroyu koruyup Şaziye ve Tuğba hamlesi çok iyi giderdi alabilsek Nevin bile olabilir ama asıl mesele kadroyu korumak.

Seiomone son sezonundan sonra bir daha buraya gelmem burada çok pis işler dönüyor demişti. Yine hakemler tarafından fenerbahçe'ye verilen şampiyonluktan sonra.

Hiç inanmıyorum buna. İstesek gelir. Hatta Zellous'un yerine cuk oturur ama üç sayı yüzdesi sıkıntı. Bir iki söylenti var. Tuğba'yı herhalde gelecek sezon kadromuzda görebilme ihtimalimiz yüksek olabilir.

4-5'e bıraksa Fener'den Nevlin Nevlini düşünmeliyiz. 5-10 dakika idare eder. Hem TBF kadro'da 2 devşirmeye izin veriyor. Bırakırlar mı bilmem.

Hiç inanmıyorum buna. İstesek gelir. Hatta Zellous'un yerine cuk oturur ama üç sayı yüzdesi sıkıntı. Bir iki söylenti var. Tuğba'yı herhalde gelecek sezon kadromuzda görebilme ihtimalimiz yüksek olabilir.

4-5'e bıraksa Fener'den Nevlin Nevlini düşünmeliyiz. 5-10 dakika idare eder. Hem TBF kadro'da 2 devşirmeye izin veriyor. Bırakırlar mı bilmem.

Son zamanlardaki durumunu bilmiyorum Augustus'un ama o Caferağa denen ahırda yapılan her türlü pisliğe rağmen üst üste soktuğu üçlükler hala gözümün önünde.