2014-2015 Sezonu Bütçe Kısıtlaması

Shavonte gerçekten çok geliştirdi kendini, ilk Türkiyeye geldiğinden belli bu görülüyor, Bizim ligde yaptıklarıda ortada, wnba'ydede indiana için önemli bir lamakonumda şuan, bende Augustus'u çok severim ama Augustus çok üstün, kıyaslamaya bile gerek yok demek Shavonteye haksızlık bana göre, ben Shavontenin kalmasından yanayım, yaptıklariylada bunu hakkediyor...

Takım muhafaza edilmeli istikrar önemlidir. Sadece bunlara bir kaç ekleme yapılabilir. Nevlin'in sözleşmesi bu yıl bitiyor. Pivot olarak alınabilir. Diğer yandan Ekrem hoca uygun görürse Tuğba Palazoğlu ve Avrupalı bir guard ile transfer sezonu kapatılır
Son olarak tüm bunlardan önce eldeki sözleşmesi biten oyuncular ile hemen anlaşılması gerekir. Bunların içinde de ilk sırayı Sancho Lytlle alıyor. Sancho bu takımın en önemli parçası konumunda. Bir çok takımın iştahını kabartıyor. Elimizi çabuk tutup yeni sözleşmeye imza attırmalıyız.

Augustus 2007'de bile savunmada zayıf kalıyordu şu anda ise bu sertlikteki bir oyunu kaldırması imkansız, Ekrem hocanın son tercihi olur kanımca, Seimone Augustus'u çok sevmeme rağmen artık bizim takımda olamaz, Maya Moore ve Brittney Griner'in Çin dışında oynayacağını düşünmüyorum hem lig geç başlıyor hemde Avrupa Basketbol'u gibi değil tercihlerini kolay Basketbol'dan yana kullandılar..

Yönetimden insanların söylediğine göre kadro korunacak. Muhtemelen de aşağı yukarı aynı bütçe olacak. Bu yüzden yüksek maliyetli transferler olmayacak. Kadroyu koruyacağız.

Işıl-Yasemen-Palau
Shovente- Ayşe-Tuğba
Alba-Şebnem
Bahar-Sancho-Nevlin
Bone-Nevriye

En fazla bu kadroya 1-2 transfer yapılır. Esmeral gelmez beyler. Ümitlenmeyelim bırakmazlar. Hele Türk rotasyonları iyice daralmışken. Buraya en makul isim Tuğba Palazoğlunu almaktır. Yedekten 6-7 sayı ortalaması ile oynaması bile katkıdır. En önemli transfer 1 numaraya olacaktır. Tecrübesiyle, oyunu yönlendiren özelliğiyle, top çalmasıyla lafı gevelemeden Palau'yu alalım. Maliyetide uygundur. Birde 4-5 rotasyonuna Fener Nevlini bırakırsa onu alalım. (Yüksek ihtimal değil) Yinede bir şutör eksikliği görülsede yapacak birşey yok. İmkanlarımız kısıtlı.

Augustus ve Zellous'un aynı tipte oyuncu olduğunu düşünmüyorum Augustus'un skorerlik dışında net bir özelliği yok. Zellous'un bunun yanında savunması var ki ben onu Cappie'den daha çok Angel tarzı bir oyuncu olarak görüyorum.

Takımda kalmalı mı? Evet. Daha iyisini alma şansımız pek yok. Önerilebilecek tek oyuncu Elena Delle Donne o da bizim boyumuzu şu bütçe için aşar.

Zellous gitse daha iyi skorer bulabiliriz ama savunma açısından ondan daha iyisi bu bütçeyle zor bence Takıma uydu büyük maçlarda çok iyi oynadı.
Gitsin demek saçmalık daha adam alamıyoruz.

Şampiyon kadro korunsa bile yeterli olur illa takviye gerekirse yerli rotasyonu icin esmeral yada tugba iyi tercihler olabilir.

gerçekçi olmak gerekirse ışıl-palau zellus-tugba alba-şebnem sancho-bahar nevriye-nevin fena sayılmaz ben beşinci yabancıya karşıyım .