2014-2015 Sezonu Bütçe Kısıtlaması

Augustus en sevdiğim oyunculardan biri ama Shavonte'yi biri için gönderecek olursak o Taurasi olsun :) Lig şampiyonluğuda gelince sıradaki hayalim Taurasi'yi tekrar bu takımda görmek, birde bir kıta dışı takımdan gidecekse o Shavonte olmamalı, avrupalı uzun bulursun ama avrupalı skorer bulamayız, Sancho, Alba ve Işıl birde Nevriye kesinlikle takımda tutulmalı, Eğer bizim federasyonun biraz aklı varsa Shavonteyi Turk yapıp 2014 oynatilar...

Su takimi o kadar seviyorum ki kendim kombine almama ragmen onemli maclara 5 6 tane bilet alip okulda arkadaslara dagitiyorum.Bu kizlar bizim gururumuz 1 numarali sporumuz oldu artik lutfen mali katkiya devam.

Skorerlik bakımından tabi ki Zellous yeri geldiğinde olmuyor ama savunmada kendisinden kat kat uzun pivotlara yaptığı bloklar hırsı yeter bu takıma dediğim gibi takım korunsun Esmeral ya da Tuğba ve Nevlini alırsak çok çok iyi bir şekilde bitiririz sezonu çünkü Boneun daha da iyi olacağını düşünüyorum gelecek sene .

gönül ister ki zellous-kelsey bone yerine elena delle donne-griner gelsin ama nerdee :( ciddi soruyorum britney griner-delle donne ikilisi gelse ne kadara gelirler? bizi aşar mı avrupada ilk seneleri çünkü? ayrıca mantıksal olarak konuşursak; shavonte ile bone yerine biraz daha kalitelileri gelebilir ama bone'un gideceğini zannetmiyorum. türk olarak pınar demirok-gülşah akkaya takviyesi yeter. ama birsel'den bile çok istediğim esmeral; gel artık be!

Bende onu diyecektim Della Done 4 numara Alba gibi 2-3-4 opsiyonu olsa belki ama ben Shavonte'yi ancak Maya Moore gibi bir komplike oyuncuya karşı değişirim. Onun dışında Shavonte'yi bu kadar çabuk gözden çıkarmak istemiyorum.

Zelleus'un kontratı devam ediyor.İyi bir şekilde katkı da verdi.Bence o da bu takımda kalmayı hak ediyor.Takımı aynen koruyup sadece Bone yerine Wahlen,Su Bird veya Diana alıp Bone yerinede Guruda yı alalım. Veya o kalitede biri.FB Deki Yakubu'yu izlemesem onu isterdim ama artık net şekilfe istemiyorum... :) :) Türk olarak da Tuğba veya Esmeral'i alıp transferi kapatabilişriz bence...

Takım EL şampiyonu olmuş, TR kupasını almış, ligde şampiyonluğa ramak kaldı ve tüm bunları ezeli rakibi yenerek yaptı ve o gitsin bu gelsin diye konuşuyoruz. Belki doğrusu bu ama bana itici geliyor.

Bu takım bu sene mükemmel işler çıkardı hepimizi sevindirdi hepsinin yüreyine sağlık ama burası da bir taraftar formu.Hepimiz başarılar geldikçe gelecek seneye dair başarılar geldikçe isimler üzerine heyacan duyuyoruz...Normal karşılamak lazım bence bunu...İşin zevki birazda burda.... :)

Muhammed inanamadım bende gelecek sezon kadrosunu gördüm Takımda tüm oyuncular tutulmuş bunun yanı sıra Birsel,Augustus ve Taurasi ile anlaşmışız baya ütopik ama napcan rüya işte . Umarım bu sezon şampiyonda olur şu takımda yönetim mecburen bütçe arttırımı yapar umarım :(

Hatta ütopik ötesi. Taurasi ve Parker takımlarında kalır, zayıf halka Jacobsen, muhtemelen o gönderilir.

Büyük oyuncuları getirmemizin mümkün olmadığını düşünüyorum eldeki yıldızlarımızı tutsak yeterlidir bence vazgeçemeyeceğimiz 3 oyuncumuz var Işıl-Alba-Sancho.

Kıtadışı tercihlerimiz ne olur bilmiyorum ama bence dünyada kadın basketbolda ABD Milli takımda oynayan fark yaratacak 4 oyuncu var bence Taurasi-Parker-Moore-Angel bunların dışında gelecek herhangi bir oyuncunun Zellous'tan daha iyi katkı vereceğini sanmıyorum.Bone iyi bir oyuncu ama pota altında daha iyi tercihlerimizde olabilir birisinden vazgeçilecekse Zellous olmaz bence Avrupalı ve Kıta dışı alınabilecek çok sayıda Pivot var.

Aslında aynı kadroyu muhafaza edip Bone yerine Avrupalı bir Pivot alıp kıta dışı hakkımızı kısa bir oyuncudan kullanabiliriz.Mesela Sue Bird gerekirse Ocaktan sonra da gelebilir.5 yabancıyla çok iyi bir kadromuz olur.

Takımda Işıl , Yasemen , Ayşe , Sancho , Alba , Bone , Nevriye, Bahar , Şebnem, Zellous kesinlikle kalmalı bunların yanına Tuba ya da Esmeral Esranın yerine alınıp , Zellousun yedeği olarak Şaziye takıma katılmalı , bir de Fenerbahçe'den Nevlini alırsak tadından yenmez . Bütçeyide çok zarara uğratmayız böylece . Buarada Kaski Pınar Demiroku serbest bırakmış ben iyi oyuncu diye hatırlıyordum yanılıyor muyum ?

Seimone'nun 3 sayı kariyer ort. % 37, Shavante'nin % 34, Diana'nın % 36. Takıma katkısı değişebilir ancak oyunculuk kalibresi yönünden Shavante ile Seimone kıyaslanmaz. 2011'de yapılan WNBA tarihinin en iyi 15 oyuncusu tekrar seçilse muhtemelen listeden Cappy çıkar. Seimone girer. O zaman girememesinde de muhtemel neden sakatlıktan dolayı yaşadığı süre kaybı ve takımının zayıf olmasından kaynaklı büyük başarılara sahip olamamasıydı. Shavante 2009 draftında Quanitra'nın 9 seçildiği listede 11. sırada. Fakat Shavante'nin son 2 senede çok büyük çıkışı var. Bu çıkışla yaptığı iş muazzam'a yakın.

Aynı şey Kelsey içinde geçerli. Tina Charles takasına karşılık 2015 draftın 1. sıra hakkı + 2014 draftın 4. sırası + Kelsey Bone Newyork Liberty'nin verdikleri. Her iki oyuncumuzdada bizim için değerli olan verebileceklerinin maksimuma yakınında katkı alabilmemiz, çok muhtemel düşük kontratla oynamaları ve takım olmaya gösterdikleri uyum.

ABD milli takımını hafife almayın. Örnek Epiphany çok yetenekli oyuncu. Ancak WNBA'da başlar başlamaz (ve benzer durumdakilerin) rus milli takımının teklifini değerlendirmesinin nedenleri ABD milli takımında oynayacağına dair hiç umutlarının olmaması. Son 15-20 senede ABD'li olmayıp ABD milli takımına girebilecek oyuncu sayısı çok az olmuştur. Benim gördüğüm şu an dışardan ABD milli takımına girebilecek tek oyuncu Sancho. Aisha Jones, Rebekah Brunson, Swin Cash 'tende iyi durumda.

Bütçe kritik nokta. Takımımızı Esra hariç koruyabilirsek. Guard rotasyonuna kesin ihtiyaç var. Bütçeyi fazla şişirmeden, Palau en uygun aday gibi duruyor. İspanyol olmasıda hem kendi için hem Alba ve Sancho için avantaj olur.

Elena Delle Donne kaçırılmaz oyuncu ancak kısıtlama konuşulurken öyle yatırımlara girmezler heralde. En büyük iş kadroyu korumak olur.