2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu Rice gördükçe Gordon'un değerini daha iyi anlıyorum. Gordon'da biraz kafa olsa Rice Mice tanımaz ortalığı süpürür. Biraz kafa biraz da şut istikrarı olsa avrupanın en iyi kısa oyuncusu olur.

Bşlarım Sırp'ına Hırvatın'a alalım amerikalı oyuncu. Macvan'ı aldık noldu ?

Şu Rice gördükçe Gordon'un değerini daha iyi anlıyorum. Gordon'da biraz kafa olsa Rice Mice tanımaz ortalığı süpürür. Biraz kafa biraz da şut istikrarı olsa avrupanın en iyi kısa oyuncusu olur.

Bşlarım Sırp'ına Hırvatın'a alalım amerikalı oyuncu. Macvan'ı aldık noldu ?
Katılıyorum Yugoslav kökenli oyuncuların büyük kısmı alt yapı efsanesi balonlar.Buna Teodosicte dahil.

Özel Durumlar

Kesin olmamakla birlikte Arroyo yüksek ihtimal seneye takımda kalacak.
Seneye yabancı kontenjan'ı 5+1 olacakmış. Yani 5 yabancı ve 1 devşirme. (via İsmail Şenol)
İlgilendiğimiz isimler, Keith Langford, Manny Harris ve Matthew Lojeski.
Seneye A lisans yerine Will Card'ı almak ihtimali daha yüksekmiş.

Kişisel Yorum

Bu sezon çoğunlukla Arroyo'nun yanına skorer oyuncu çıkarmakta zorlanıyorduk. Ayrıca zorlandığımız zamanlarda Gordon'ı çok aradık. Yani penetre eden bir oyuncu eksikliği hissediyoruz. Bence bu iki eksikliğide Keith Langford fazlasıyla giderir.

Seneye Arroyo'yu 20-25 dakika oynatırsak ondan daha verimli bir şekilde yararlanırız. Ender'in bu sezon performansının altında kaldığını hatta büyük maçlarda bizi delirttiğinide göre kesinlikle iyi bir back up guard yada bir combo guard alınmalı. Örneğin Malcolm Delaney, Anton Gavel...

Yabancı sınırı 5+1 olacağına göre bizim devşirme hakımızı kesinlikle ve kesinlikle Türk statüsüne geçmiş olan Keith Langford ile doldurmalıyız. Kim Langford'u alırsa fark yaratır. Ayrıca şu haliyle Ersin hiç iyi gözükmedi. Hem daha çok yedekten gelecek Ersin yerine direk ilk 5 olabilecek bir devşirme daha yararlı olur. Ersin'in yerine de Efes'ten Kerem Gönlüm ile doldurabiliriz.

Bu sezon sıkıştığımız anlarda hissettiğimiz en önemli eksiklerden birisi sırtı dönük oynayabilen bir uzun. Beşiktaş serisinde çok arıyoruz. Furkan yedek uzun olacağına göre hucum tarafı iyi sırtı dönük oyunu olan bir uzun alabiliriz. Örneğin Tibor Pleiss, Paul Davis..

Kadro

Arroyo-Delaney-Ender
Langford-Sinan
Marko- Cenk
Erceg-Kerem-Orhan
Pleiss-Furkan

Not: Marko yerine Lojeski, Cenk yerine Serhat, Pleiss yerine Paul Davis vb isimler yazılabilir.

5 + 1 olursa ve Langford, Efes yada Ulker'e giderse cok buyuk hata yapariz.

Arroyo, Markoishvili ve Erceg kaliyorsa yanina Langford, Pivot ve 6. yabanciyi alalim bitirelim transferi.

Lojeski, Olympiakos'ta 300 bin dolar'a oynuyor diye biliyorum maasi ucuz. 6. yabanci olarak onu dusunebiliriz.

Şampiyon takımdan oyuncu koparmak helede iyi oynamışlarsa çok zordur ama eğer olursa Tyus ve Rice,in alınmasını çok isterim hemde Gordon,un yerine,gördükki daha sağlam ve akılcı skora oynuyor.Gordon,dan akıllı oynamasını beklemekten daha iyidir

Arroyo, Markoishvili ve Erceg kaliyorsa yanina Langford, Pivot ve 6. yabanciyi alalim bitirelim transferi.

Lojeski, Olympiakos'ta 300 bin dolar'a oynuyor diye biliyorum maasi ucuz. 6. yabanci olarak onu dusunebiliriz.

Çok doğru, 6.cı yabancı olarak Arroyo,yu yedekleyecek iyi bir Guard şart oldu,olursa Şampiyon Rice veya Delaney iyi olur takıma ...

Rice konusunda Bayern Münih ve Pesic faktörünün olduğunu düşünüyorum açıkçası. Aynı şey Delaney için de geçerli. İkisi de önemli oyuncular ve Pesic'in oyuncuları iyi seçtiği düşüncesindeyim.

Langford gelmezse çok fena bozarım ağzımı. EL'nin en iyi 5-6 oyuncusundan birini devşirme statüsünde rakiplerine kaptırırsan... kaptırmamak lazım. Lojeski gelirse Marko gider. Extra bir yabancı olarakta Arroyo'yu yedekleyecek bir isim alınmalı. (Ender'i gördükçe) Yukarıda yazdım detaylıca kedimce eksik yerleri.

Langford gelmezse çok fena bozarım ağzımı. EL'nin en iyi 5-6 oyuncusundan birini devşirme statüsünde rakiplerine kaptırırsan... kaptırmamak lazım. Lojeski gelirse Marko gider. Extra bir yabancı olarakta Arroyo'yu yedekleyecek bir isim alınmalı. (Ender'i gördükçe) Yukarıda yazdım detaylıca kedimce eksik yerleri.

Al bendende o kadar,akıl mantık dışı olur zaten, Langford,un devşirilmesini isteyipte rakiplerin kapmasına Ergin Ataman engel olmalı, yönetime baskı yapmalı.biraz kıysınlar paraya o adam için değer !!!

Doğuş grubu seneye 1. Lige çıkacağını düşünerek yerli oyuncu transfer piyasına erken dalmış. Serhat Çetin, Barış Hersek, Can Altıntığ, Oğuz Savaş, Mehmet Yağmur'la ilgileniyorlarmış. Mehmet Yağmur Beşiktaş'la maddi açıdan anlaşmazlığa düşmüş. Seneye takımda kalmayacağı söyleniyor. Doğuş grubu ile anlaştı diyenlerde var. Ender'in yerine iyi giderdi. Şutu istikrarlı, dengesiz değil. Serhat Çetin'de kaçacak gibi.

Yabancı sınırının ne olduğu önemli değil bence ama önemli olan şu artılar ve türk oyuncuların sahada kalma mecburiyeti bu sistem devam ettikçe Türkiye'den bir takım EL'de başarılı olamaz.

Yoksa bu yıl kaç yabancıyla oynadığımız ortada ama ligde başka EL'de başka olmuyor dışarıda kalanları sisteme dahil edemiyorsun.Koç'ların Türkiye'de matematik konusunda uzman falan olması gerekiyor süreleri ayarlayana kadar.

Transfer içinse Langford zorlanır ama alınması zor bence Langford olmazsa Gordon'un yanına Goudelock-Zoran Dragic-Bogdanovic'ten birisini isterim.

Bunun dışında Pivot alınmalı ama yazılan çoğu isim Bonsu'dan iyi değil ve öyle fark yaratamazlar.

Yerli olarak Serhat Çetin-Oğuz Savaş olabilir onun dışında bizde oynayabilecek bir yerli yok ligimizde alabileceğimiz.

kesinlikle katiliyorum hem sutu var hem enerjik hemde taratarida havaya sokabilecek bir oyuncu.Gelirse cok faydali olur.Goudelock ve bogdanovic harika ama cok bireysel oynuyorlar zoran dragic daha faydali olur diye dusunuyorum.

SON DAKİKA: Murat Özyer ve Lütfi Arıboğan'ın katıldığı Euroleague A lisans toplantısından sonuç çıkmadı.Son karar 15 Haziran'da verilecek.

Euroleague Baş Sorumlusu Bertomeu:
G.Saray'ın potansiyelinin farkındayız. Evinizde ve deplasmanda taraftarınız şenlik havası yaratıyor

Euroleague Baş Sorumlusu Bertomeu: Yaptığınız yatırımların da farkındayız. Ancak şu aşamada Avrupa'da ligler bitmeden bir karar veremeyiz

Euroleague Baş Sorumlusu Bertomeu: Sizinle ilgili kararımızı 15 Haziran tarihinde vereceğiz

Kaynak: gshaber24

SON DAKİKA: Murat Özyer ve Lütfi Arıboğan'ın katıldığı Euroleague A lisans toplantısından sonuç çıkmadı.Son karar 15 Haziran'da verilecek.

Euroleague Baş Sorumlusu Bertomeu:
G.Saray'ın potansiyelinin farkındayız. Evinizde ve deplasmanda taraftarınız şenlik havası yaratıyor

Euroleague Baş Sorumlusu Bertomeu: Yaptığınız yatırımların da farkındayız. Ancak şu aşamada Avrupa'da ligler bitmeden bir karar veremeyiz

Euroleague Baş Sorumlusu Bertomeu: Sizinle ilgili kararımızı 15 Haziran tarihinde vereceğiz

Kaynak: gshaber24

Yeni birşey söylememişler ...Murat Özyer Ve Lütfi Arıboğan Eurolegue'i takip eden aramızdan herhangi birinede gelse, ligler bitmeden karar vermez Eurolegue lisans konularında derdik zaten...3 gün içinde karar verecek başvurumuza Eurolegue laflarını falan kim uyduruyor nasıl uyduruyor anlamıyorum...

Bir de Doğuş Grubu çıktı başımıza.Neyse ki kontenjan da düzenlemeye gidildi de rahatız.Baş altı takımlardaki yerlileri toplarlar sanırım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...