2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Oyunun her iki tarafını oynayabilen dominant bir pivot alınmalıydı. Jawai+Vou 'nun yıllık ücretlerini merak ediyorum. İkisini almak yerine Avrupa'da farkını ortaya koyacak biri alınabilirdi.Tabi belki de baya düşük paralara oynayacaklar bu konuda net bilgi olmadığı için kesin yargılarla eleştirmek zor.

8.yabancı bence yıl içerisinde alınmalıydı , Top16 turu öncesinde veya sırasında fırsat transferleri çıkıyor ortaya. Şimdi yapacaksak da Vou+Jawai ikisini birden almak yerine 4-5 oynayan biraz daha atlet biri alınabilirdi. Geçen yıl penetre eden kısalara karşı çok zorlanıyorduk , bu sene bu tip sıkıntılar ortadan kalkar mı emin değilim.Ya da EL'de tüm uzunlar yıldızlaştı neredeyse bizim maçlarda , onu geçtim Zoric ve Oğuz'da final serisinde yıl içerisindeki performanslarının çok üzerinde oynadılar bize karşı.Dudley'i tutup yıl içerisinde ekstra bir uzuna bakmak daha iyi olabilirdi.

Valla Murat Özyer'i sevmiyoruz ama Galatasaray hep geç transfer yapar sakin olalım diyordum da ben bu kadar iyi bir takım kurulacağını açıkçası beklemiyorum.Artık tek soru işareti Arroyo'nun durumu ve Nikolov'un akıbeti olacak heralde.

Jawai ve Vuyukas'ın kontratlarını merak ediyorum, inşallah kısalardaki gibi uygun kontratlar yapabilmişizdir. İkisine verilen paraya Aron Baynes ikna edilemez miydi diye de geçiyor insanın aklından.

Takımı açıkçası çok bende çok beğendim ve bence son zamanların en iyi takımı ama rakipler hakkında fazla iyimser konuşmuşsun bence.Bu sene rakiplerimiz de eskisinden daha iyi kadrolarla ve çok iyi hocalarla çalışacak.İşimiz çok zor ama güzel bir basketbol oynayacağımız ve sonuna kadar savaşacağımız kesin.

Beklediğimden iyi kadro kurduk. 8 yabancı mecburiyetten, uzun rotasyonunun darlığı nedeniyle yapılmıştır. Haftada 3 maç oynayacak ve türkiye kupası sebebiyle hiç ara vermeden yoğun maç temposuna girecek takımımıza 4 uzunu reva görenler mevcut. Ataman'ın bir bildiği var o kesin de, taraftarın çoğunun bir şey bildiği yok. Bu da kesin. Sanki geçen sezon bir dönemde pivotsuz oynayan başka takımdı, yine 4 uzun vardı. Fakat bizim milletçe bir sorunumuz var; kendimizi dev aynasında görmek gibi. Burada bütçemiz ve etimiz butumuz belliyken uçuk isimleri ısrarla istemek buna net örnek. Biz en iyisiyiz zira. Ruslar'da olduğu üzere musluklar sonuna kadar açık ama faaliyete geçmiyor bir türlü.

İan vougioukas la 1 yıllık anlaşma imzalandığı haberini geçiyor ntvspor. Bence jawai ile birbirlerinin alternatifleri oldu ayni tip oyuncu transfere anlam veremiyorum.

Ian Vougioukas açıklandı.
Kendisini 2 sene önceki Eurocup maçında İstanbul'da bize karşı izlemiş ve sinir olmuştum. 17 sayı 7 rebound ile oynamış o maçta. Sakin sakin oynayarak önemli işler yapmış ve bizi son dakikalarda geriden gelip yenmişlerdi. İyi bir transfer olduğunu ve katkı sağlayacağını düşünüyorum, ümit ediyorum.

Vougioukas+Jawai'nin yıllık ücretlerine Baynes ikna edilecekmişmiş :) İkisinin toplam aldığı bence max 750 bin Euro civarı. O paraya da Baynes'in yarısını anca ikna edebilirsin.

Ben bu transferle jawaiye bu yil cok da güvenilmediğini çıkarıyorum. Ama jawai cok büyük potansiyel onun için de gitmesi de istenmemiştir diye düşünüyorum. Cünkü ikisi de benzer oyuncu ama ben mutluyum iyi transferler.

Gerek Vougiokas gerek Jawai çok iyi post upa sahipler.Hemde fena pasör değiller.Yani yardıma geldikleri anda dışarı rahatlıkla pası çıkarıp boş üçlüğü atabiliriz.Yardım gelmezsede rahatlıkla post upı oynayıp bitirebilirler.Çok güzel bir kadro planlaması kurduk.

Gerek Vougiokas gerek Jawai çok iyi post upa sahipler.Hemde fena pasör değiller.Yani yardıma geldikleri anda dışarı rahatlıkla pası çıkarıp boş üçlüğü atabiliriz.Yardım gelmezsede rahatlıkla post upı oynayıp bitirebilirler.Çok güzel bir kadro planlaması kurduk.

Euroleague için bence de çok güzel bir kadro planlaması yaptık.
Ama lig için aynı şeyi söyleyemem.
Muhtemelen lig için yerli bir oyuncu transferi daha olabilir pota altına. Izzet Türkyılmaz gibi bir 4-5 yerli oyuncusuna ihtiyacımız var.
Keşke Cenk de kalsaydı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...