2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bence de Nolan Smith o combo. Harika değil, harika ötesi hamle olur. Artık Spa falan değil de gerçekçi hamleleri beğenmeliyiz. Arroyo-Smith-Pocius-Aradori-Micov-Erceg-x harika yabancı rotasyonu. X umarım Esteban değil de daha iyi olur çünkü ucuza kapattık diğer oyuncuları. Pleiss, Lampe, Vougioukas çok iyi olur. Ama Javtokas ya da Maric yerine Batista'yı tercih ederim.

Nolan Smith hakkında biraz bilgi verebilir mi konuya hakim arkadaşlar

Ben geçen sene iki kere beşiktaş ile oynadıkları maçı izlemiştim tv den ve bende hiç bir iz bırakmadı ama demin geçen sezon oynadığı maçların istaistiklerine baktım ve o iki bjk maçı tüm sezon oynadığı en kötü iki maç :). Gene istatistiklerinden anlayabildiğim ve az birşey hatırımda kaldığı kadarı ile şutu istikrarlı deil, peneteresi güçlü ama savruk bir oyuncu. Duke çıkışlı olması artı hanesine yazılır. Ben jamon gordon'u tercih ederim daha komple olduğu ve tecrübesi dolayısıyla.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ben geçen sene iki kere beşiktaş ile oynadıkları maçı izlemiştim tv den ve bende hiç bir iz bırakmadı ama demin geçen sezon oynadığı maçların istaistiklerine baktım ve o iki bjk maçı tüm sezon oynadığı en kötü iki maç :). Gene istatistiklerinden anlayabildiğim ve az birşey hatırımda kaldığı kadarı ile şutu istikrarlı deil, peneteresi güçlü ama savruk bir oyuncu. Duke çıkışlı olması artı hanesine yazılır. Ben jamon gordon'u tercih ederim daha komple olduğu ve tecrübesi dolayısıyla.

Sent from my iPad using Tapatalk

Savunması nasıl?

2 Gündür Fenerbahçe Basketbol forumlarına göz atıyorum. Micov ve Aradori transferlerine baya bozulmuşlar anlaşılan. B.k atmak için neler yazmışlar neler bir görseniz :) '' Aradori kim ya vasat İtalyanın vasat oyuncusu '' , '' Ya bi dakka Akın, İtalya Milli takımını saysana Aradori orda oynasa nolacak? Çok mu kaliteli İtalya. Saçmalama ''. vs.vs. :) Ama asıl kudurdukları nokta bu transferleri nasıl bu kadar ucuza mâl ettiğimizi tartışıyorlar.

Bu forumda günlerdir saçma sapan yorumlar yapıldı. Yok oyuncu kalmadı, yok kimi alacağız falan. Beyler sakin olun ya bu işe yaşınızın 2 katı daha fazla yıl vermiş Ergin Ataman'dan daha mı iyi bileceksiniz? Hayır ne yani bu tatavanız. Şu transferler gerçekleşirse Fener-Efes'in neredeyse 3 katı daha az maliyete aynı kalitede kadro kurduk. Ligte seyirci avantajı sıralamasında önde olursak zaten Şampiyon oluruz rahat bir şekilde. Bu kadro da en az Final Eight görür tekrar ve iyi kura gelirse Final Four neden olmasın?

Dorsey ve Batista'dan bahsetmiyorum fakat tarz olarak Dorsey değil,Batista gibi bir uzuna ihtiyacımız var,Furkan ve Kerem Gönlüm zaten atletik,oraya sert ve sırtı dönük oynaybilen bir adam lazım,Vougioukas iyi olurdu mesela.

Düzgün yazarsan düzgün karşılık görürsün. Gereksiz gibi laflar kullanıp sonra da benim düşüncem diyemezsin. Herkes hakettiği karşılığı alır. Sen bilirsin kısaca.

Orada bana göre gereksiz anlamında dedim.. Şuanda böyle tartışma ortamına girmeyelim transferleri konuşalım sorun yok eğer saygısızlık olarak algıladıysan özür dilerim ama uyarı şeklin yanlıştı ... Saygılar

YERLİ: Furkan Göksel Kerem Nikolov Sinan
YABANCI: Arroyo Aradori Pocius Micov Erceg
1 yabancı 5 numara +1 yerli Guard

Böyle kadro kurarsak Ender ve Cenk işine baksın derdim şahsen ama Ender ile de anlaşılmış. Cenk ile de anlaşılır. Ama gerçekten Cenk uçuyorsa gitsin Daçka'ya yurtdışına veya başka bir yere.

300bin dolara Cenk'ten daha iyi oyuncular alabiliyoruz. Ama pasaporta bakıp 4 kat zamlanıyor tarife. Devam devam, yabancı sınırı TÜrk sporunu değil Türkiye'de spor üzerinden para kazanan komisyoncu yavşakların palazlanmasındna başka bir işe yaramıyor. Ve sektördeki hemen herkesin tuttuğu üzerinden para kazandığı birileri var. Kadınlarda durum daha kritik.Top sürmesini hala bilmeyen kızlar var boyu 170-180 arası diye yıllık 100bin alıyorlar. Bİr de güzel alımlıysa bu 200bin demek. Arada degajına doğru resim çekse kafi. Ama yabancı sınırı kalksa o kızda rekabete girecek gelişecek veya girmeyecek evlenecek tribüne gelecek.

Sahada yerli olması şartının olmaması bile bak takımlaırn elini nasıl güçlendirdi. Çok heyecanlı güzel bir lig olacak bu sezon. Ve GS kültüründen gelenleri inkar etmez takım içi arkadaşlık dostluk ve kenetlenmeyle şu takım ile bile iyi işler yapar. Kİ bu kadroya 7. yabancı da alınacaktır.

3-4 oynayan oyuncu yerine 2 tane 2-3 oynayan alıp Micov'u 4'e kaydırma seçeneğini kullanacağız. Bence en mantıklısı oldu. Ligde bazen Arroyo oynamaz Nolan oynar.

Arroyo - Ender - Nikolov
Aradori - Nolan - Sinan
Micov - Pocius - Cenk
Erceg - Kerem - Kanter
Pleiss - Furkan - Ege

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Kısa rotasyonundaki yabancılar Arroyo-Nolan-Pocius-Aradori-Micov şeklinde olursa 5 numara tercihinde şutu olan birini aramak çok abes olur. İyi kötü sırtı dönük oyunu olsun, çemberi savunsun yeter.

Nolan Smith iyi bir atlet,iyi bir bitiricidir..oyun kurma anlamında da faydalı olacağını düşünüyorum..Duke çıkışlı bir oyuncu olması 21.sıradan draft edilmesi zaten potansiyeli hakkında fikir veriyor..Önceki sayfalarda hakkında bişeyler yazdığım istediğim bir oyuncuydu.En büyük dezavantajı şutunun biraz istikrarsız olması ama onu da daha istikrarlı hale getirebileceğini düşünüyorum esasen..

Önümüzde Jamon Gordon ve Nolan Smith gibi seçenekler varsa ben bu iki oyuncu içerisinden daha ucuz olan Nolan Smithi seçer ve Pivot bölgesine daha fazla para ayırırım..
Pivot bölgesine gelince birinci tercihim Tibor Pleiss olur ve o konuda da şartların zorlanması taraftarıyım eğer Pleiss olmazsa Lampe o da olmazsa Aleks Maric olur benim pivot tercihim..

Aradori'nin ardından combo guard da gelecekse, Pocius'a gerek yok. Keith Simmons'a buyout ödeyip alsınlar. Jamon Gordon'ı alsınlar. 4 numaraya DaJuan Summers, 5 numaraya da Gustavo Ayon.

Arroyo / Gordon / Ender
Aradori / Sinan / Göksenin
Micov / Cenk / Simmons
Summers / Erceg / Kerem
Ayon / Furkan / Doğukan

Bu kadro bizi uçurur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...