2014-2015 Transfer Sezonu

Çok güzel yazmışsınız ama şöyle küçük bir pürüz var Whalen geçen sezonki o rezilliğin ardından bir daha Galatasaray forması giyer mi? Aklı varsa bence giymez
Gerekli teminatlar verilirse neden giymesin ? Whalen iyi bir oyuncu ama bulunmaz hint kumaşı değil.Skylar Diggins var WNBA'de ciddi faydalı oynuyor hemde genç.Alırsın onu imzalatırsın 5 yıl seni sırtında taşır.Bu işler biraz scouting birazda vizyon meselesi

Kendi oyuncun, hem de en çok süre alan oyuncun için, kaptanın için bonservis/tazminat ödemek nasıl bir beceriksizlik, ciddiyetsizliktir?
Şunun onda biri kadar kendi şirketimi zarara uğratsam ışık hızıyla işten atılırım, bir daha çay içmeye bile giremem şirkete.
İşin kötüsü bir ton tazminat ödeyip takımda tutabilirlerse Işıl'ı, bunu bir başarı hikayesi olarak anlatırlar bizlere.
Bu adamlara sen ne iş yaparsın diyen yok mu acaba? Nasıl bir kulüp olduk biz?

Kendi oyuncun, hem de en çok süre alan oyuncun için, kaptanın için bonservis/tazminat ödemek nasıl bir beceriksizlik, ciddiyetsizliktir?
Şunun onda biri kadar kendi şirketimi zarara uğratsam ışık hızıyla işten atılırım, bir daha çay içmeye bile giremem şirkete.
İşin kötüsü bir ton tazminat ödeyip takımda tutabilirlerse Işıl'ı, bunu bir başarı hikayesi olarak anlatırlar bizlere.
Bu adamlara sen ne iş yaparsın diyen yok mu acaba? Nasıl bir kulüp olduk biz?

Geçenlerde yazmıştım; Tencere kapağını bulmuş, AYSAL ve ŞAKŞAKÇI ekibi eşittir Murat ÖZYER. İki taraf birbirini bulmuş yuvarlanıp gidiyorlar, Murat ÖZYER,e hesap sormaları lazım hemde ceza vererek ama bunu yapmak için öncelikle hesap soracak olanların kendilerinin iş bilmeleri ve ciddi olmaları gerekir buda olmadığına göre yaptıkları ihmaller ve zararlar yanlarına kar kalır olan kulübe ve tarafatara olur. Buda yetmez IŞIL olayında kabahati IŞIL,a bile yüklemeye kalkışanlar çıkar olacağına bakın !!!

Murat Özyer sabrımızı taşırmaya başladı. Bu adamı salonda protesto etme vaktimiz geliyor sanırım.

Yeter artık. Başarıyı sahipleniyorsan, yediğin nanelerin hesabını da vereceksin Murat efendi!

Murat Özyer için geçen sene istifa çağrısında bulunduk Mithat abi ile işler çığrından çıkacak dedik ama millet pek dinlemedi.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Geçenlerde yazmıştım; Tencere kapağını bulmuş, AYSAL ve ŞAKŞAKÇI ekibi eşittir Murat ÖZYER. İki taraf birbirini bulmuş yuvarlanıp gidiyorlar, Murat ÖZYER,e hesap sormaları lazım hemde ceza vererek ama bunu yapmak için öncelikle hesap soracak olanların kendilerinin iş bilmeleri ve ciddi olmaları gerekir buda olmadığına göre yaptıkları ihmaller ve zararlar yanlarına kar kalır olan kulübe ve tarafatara olur. Buda yetmez IŞIL olayında kabahati IŞIL,a bile yüklemeye kalkışanlar çıkar olacağına bakın !!!
Ben Aysal'ı, kendisinin tarzını, tavrını, vizyonunu genel olarak beğeniyorum ve diğer kulüplere baktığımda bizim ülkeye fazla bile olduğunu düşünüyorum. Burada doğru yaptığı şey işi profesyonellere yani işin uzmanlarına bırakmak. Yanlış yaptığı iş bizim profesyonellerin sandığı gibi işlerinde uzman olmadığını bir türlü kavrayamaması. Herhalde bir noktada müdahele edecektir geç de olsa.
Olay zaten başarılı olmak olmamak değil. Bazı arkadaşlar yönetim başarılı, üç kupa aldık diyor. Kendi oyuncunun (İlkan) sözleşmesinden bihaber olmak, üç kuruş ödeyemediğin için takımın çok önemli parçasını (Whalen) elden kaçırmak, arkasından atıp tutmak, kaptanınla bir görüşme yapmak için aylarca beklemek gibi şeyler bence bir profesyonel için affedilmez hatalardır.

Ben Aysal'ı, kendisinin tarzını, tavrını, vizyonunu genel olarak beğeniyorum ve diğer kulüplere baktığımda bizim ülkeye fazla bile olduğunu düşünüyorum. Burada doğru yaptığı şey işi profesyonellere yani işin uzmanlarına bırakmak. Yanlış yaptığı iş bizim profesyonellerin sandığı gibi işlerinde uzman olmadığını bir türlü kavrayamaması. Herhalde bir noktada müdahele edecektir geç de olsa.
Olay zaten başarılı olmak olmamak değil. Bazı arkadaşlar yönetim başarılı, üç kupa aldık diyor. Kendi oyuncunun (İlkan) sözleşmesinden bihaber olmak, üç kuruş ödeyemediğin için takımın çok önemli parçasını (Whalen) elden kaçırmak, arkasından atıp tutmak, kaptanınla bir görüşme yapmak için aylarca beklemek gibi şeyler bence bir profesyonel için affedilmez hatalardır.

Emre bey; Ünal AYSAL,ın; Murat Özyer,in bu ihmallerinden ve hatalarından haberdar olduğundan adım gibi eminim, çünkü bu hatalar ve ihmaller 1 yada en fazla 2 kez değil sizinde yazdığınız gibi defalarca yapmıştır lakin gelin görünki ne gibi bağları varsa sesini çıkarmadı bu zamana kadar belki taki çok yüksek sesle tepki doğarsa o zaman el atarsa atar ama iş işten geçtikten ve takım kadrosunu dağıtıp koruyamadıktan sonra el atsa ne yazar ?

( Yanlış yaptığı iş bizim profesyonellerin sandığı gibi işlerinde uzman olmadığını bir türlü kavrayamaması. )
İşte bu yazdığınıza CUK oturacak bir cevap vereceğim yalnız siz yanlış anlamayın lafım yönetimedir; Ali DÜRÜST ve Abdürrrahim Albayrak,gibi işlerinin üstadı isimleri sırf kendisini eleştirmesin ve eski yönetimden kimse kalmasın zihniyeti yüzünden afaroz etmeyi çok iyi biliyor, yani olay bildiğiniz gibi değil maalesef bunu anlatmaya çalışıyorum.Hem sandığınız gibi bu ülkeye fazla falan değildir,doğru yaptığı işler oluyor inkar edemeyiz ama yanlışları o kadar fazlaki azda olsa yaptığı iyi işler fazla şişirildiği için akla zarar hatalar gölgede kalıyor bununda sebebi MEDYA,dır bu kadar net ...

Emre bey; Ünal AYSAL,ın; Murat Özyer,in bu ihmallerinden ve hatalarından haberdar olduğundan adım gibi eminim, çünkü bu hatalar ve ihmaller 1 yada en fazla 2 kez değil sizinde yazdığınız gibi defalarca yapmıştır lakin gelin görünki ne gibi bağları varsa sesini çıkarmadı bu zamana kadar belki taki çok yüksek sesle tepki doğarsa o zaman el atarsa atar ama iş işten geçtikten ve takım kadrosunu dağıtıp koruyamadıktan sonra el atsa ne yazar ?

( Yanlış yaptığı iş bizim profesyonellerin sandığı gibi işlerinde uzman olmadığını bir türlü kavrayamaması. )
İşte bu yazdığınıza CUK oturacak bir cevap vereceğim yalnız siz yanlış anlamayın lafım yönetimedir; Ali DÜRÜST ve Abdürrrahim Albayrak,gibi işlerinin üstadı isimleri sırf kendisini eleştirmesin ve eski yönetimden kimse kalmasın zihniyeti yüzünden afaroz etmeyi çok iyi biliyor, yani olay bildiğiniz gibi değil maalesef bunu anlatmaya çalışıyorum.Hem sandığınız gibi bu ülkeye fazla falan değildir,doğru yaptığı işler oluyor inkar edemeyiz ama yanlışları o kadar fazlaki azda olsa yaptığı iyi işler fazla şişirildiği için akla zarar hatalar gölgede kalıyor bununda sebebi MEDYA,dır bu kadar net ...

Dursun Bey, bizim ülkeye fazla derken demek istediğim spor dünyamıza baktığımızda özellikle futbolda kulüp başkanlarından adını söyleyebilenlere çok düzgün, görgülü adam deniyor. Spor dünyamız mafya, şikeci başkanlar ve onların tetikçileriyle, maşa federasyon başkanlarına dolu. Ben de bahsettiğiniz konuların bir kısmında kendisini desteklemesem de şu ortamda kendisinin bizim için şans olduğunu düşünüyorum.

Fenerbahçe'de Veremeyenka - Esmeral - Cappy - Nevlin - Matovic ayrıldı. Tabiki yerine transfer yapacaklar. Neden yadırganıyor anlamış değilim.
İsterlerse Kadın takımına Spanoulis'i alsınlar bu Euroleague acısı asla çıkmayacak.

Evet,Galatasaray'da kapalı kapılar ardında birşeyler yaşanıyor,oyuncular kaçıyor,yönetimde sıkıntılar doğuyor,takım kaptanları sezon bitmeden başka kulüplerle anlaşıyor.Forumdaki ortak fikir,bu konuda Murat Özyer'in ihmali ve hatası olduğu yönünde.Bir noktaya kadar eleştiriler haklı düzeyde.Ancak ben bu konuda tek suçlunun Murat Özyer'in olmadığını düşünüyorum.Geçen sezon,forumdaki büyük çoğunluğun neredeyse aşık olduğu! ancak benim gibi birçok kişinin ahlaki yönden eleştirdiği(şimdi diyeceksiniz ki profesyonellik,oyuncu kesinlikle haklı) Whalen'in takımı çok kritik bir yerde bırakıp gitmesi(bence Whalen sportif ahlakı olmayan bir oyuncu) olayların günyüzüne çıkmasına sebep oldu.Bir oyuncu 3 aydır parasını alamıyorsa,diğer oyuncuların da benzer durumda olduğu ve kulübe ihtarname gönderdikleri ortaya çıkıyorsa burada tabiiki yönetim suçludur.kaptan Işıl'ın da mevzusu aynıdır.Bir kulüp kaptanın transfer görüşmeleri yapmasından haberdar değilmidir? Haberdarsa mukavelesi sürerken buna nasıl izin verir? Sen takımının lideri konumundaki oyuncuyu takımda tutma konusunda neden istekli davranmazsın? Burada Işıl'a da eleştirilerimiz olacak kuşkusuz.İşte ben bir menajer oyunu olduğunu düşünüyorum,plansızca yapılmış görüşmeler ve manevralar kendisini Galatasaray'dan kopma noktasına getirdi.Şimdi pirincin taşını ayıklamaya çalışıyoruz.Maalesef Galatasaray'da şu anda bir basketbol aklı yoktur.Koskoca bir şube ne yazık ki bir bir koordinatöre emanet edilmiş durumda.Murat Özyer'in yalnız kaldığını daha önce de söylemiştik.Ama Murat Özyer'de gerekli iletişimi yönetimle kuruyor mu,veya sözünü dinletebiliyor mu noktasında zayıf kaldığı da hepimizin ortak fikri.Bu sezondan beri bir küçülme lafları konuşuyoruz.Yönetim 2011-2012 sezonundaki hezimetten sonra kadın basketbol takımından ilgisini ve desteğini çekti.Böyle bir ortamda Ekrem Memnun göreve geldi ve bu sezon çekirdeği çok kaliteli bir kadroyla tarih yazdı.Evet,Fenerbahçe'nin yaptığı yatırımlar ortada.Ancak orada da Türkiye Ligi dışında hiçbir başarı alamadıklarını,Fenerbahçe'nin amatör branşlardaki bütçe zararının seneler boyunca büyük meblağlara geldiğini tarafsız! ve bağımsız medyamız bir türlü yazamıyor.Bu sene yine büyük yatırımlar yapıyorlar ve yine zarar ediyorlar.Galatasaray akıllı hamlelerle fazla zarar etmeden iyi bir takım olgusuyla başarılar kazanılabileceğini bu sezon herkese gösterdi.Ancak basketbol aklının olmadığı bir kulüp bu başarıları maalesef idame ettiremez.Forumdaki,özellikle 15-20 yaş arası taraftarlarımızın kızgınlığı da şu ana kadar transferde sessiz kalması ile alakalı.Bakalım önümüzdeki günler neler gösterecek?

Üzgünüm, ama bu sessizlik beni de rahatsız ediyor ve sakin kalmayı reddediyorum. F8 zamanı oyuncular bağlanır, biz oyuncu kaçırıyoruz.

Ben yıldız transfer beklemiyorum ama oyuncu bulmakta sıkıntı çektiğimizi düşünüyorum. Gitmek isteyen, basketbolu bırakmak isteyen isimleri ikna etme yoluna gidiyoruz, en çok süre alan oyuncuyu kaybediyoruz... Bir ilgisizlik olduğu aşikar. Şampiyonluktan beri sürekli aynı şeyler söyleniyor; "İç transferlere öncelik veriyoruz. Birinci sırada Işıl Alben var." Ne transfer sorunuymuş arkadaş, bir türlü çözülemedi, her kafadan ayrı ses çıkıyor! Kuantum fiziği mübarek! Senelerdir her söyleşide "Galatasaray her zaman ilk tercihim" diyen oyuncu için, kendi kaptanımız için bonservis verme noktasına geldik. Galatasaray, kendi oyuncusunu geri almaya çalışadursun, herkes takımını şekilledirdi, transferleri bitirdi. Sonra kadın takımı zaten başarısızdı, kadın takımı zaten para yakıyordu, kadın takımına ilgi yoktu...

Ekrem Hoca, en "underdog" takımla, bir sezonda kaldırılan 3 kupanın mimarı olan adam, ne kadar bunalmış ki bırakmak istediğine dair dedikodular her yerde çalkalanıyor. Bu mu olacaktı kazanılan onca başarının mükafatı? Milletin takımı şampiyon olunca çekirdek kadroyu korur, biz dağıtmakta sınır tanımadık.

Yönetime kesinlikle güvenemiyorum. Güven kırıcı çok hareketleri oldu ve izlerini unutamıyorum. Taraftar tepki gösterdikçe geri adım atıyorlar, tepkiler sönünce bildiklerini okuyorlar. Diğer arkadaşları bilemem ama ben önüme sunulan bahaneleri yemiyorum. Bu basit oyalama taktikleriyle taraftarı uyutabileceklerini zannetmeleri de sinirlerimi daha çok bozuyor.

Ailece "akil adamlık" hainliği peşinde olan ulu profesyonellerin(!) binlerce Euro maaş aldığı, garibanın rızkından keserek sırf kulübe destek için forma vb. aldığı bir kulübün taraftarıyız.

Bazı arkadaşlar bana kızıyor ama bu kulüpte Bizans oyunları asla bitmez.

Bu sözün sahibi de ben değil Faruk Süren'dir.

Hala bekleyelim, sabredeli, görelim diyen arkadaşlara önceki sayfalarda Tanju Çiçek'in kadın basketbolunda transfer konusunda yaptığı açıklamayı okumasını tavsiye ederim.

Kadın basketbolunu futbol ile karıştırmayalım lütfen; kadın basketbolu nisanda gelecek sezonun kadrosunun kurulduğu ve sınırlı sayıda kaliteli oyuncunun yer aldığı bir spor dalıdır.

Şu anda gelinen noktada atı alan Üsküdar'ı geçti bilesiniz.

Burada Işıl'ın yerine Whalen, Dee, Maya Moore hayali kuran arkadaşların şube konusundaki geekleri göremiyor olmaları sebebiyle gerçekten üzülüyorum.

Boş hayaller kurup sonra hayal kırıklığına uğramayın. Biz burada Işıl'ın bonservisini almayacaklarını defalarca üstü kapalı ifade etmemize rağmen taraftarın oyalanıyor olmasına engel olamadık.

Bunu bilmek için içeriden bilgi almaya falan gerel yoktu; zaten bilgiye istinaden değil tahminime istinaden bu sonuca varmıştım.

Tahmin için şube yöneticilerini biraz tanıyor olmak yeterliydi. Ben de yeterince tanıdığımı düşünüyorum.

Bundan sonra ne mi olur; kaptan hakkında asılsız haberler devam eder bir süre sonra da futbolda transfer haberleri gelmeye başlayınca kadın basket kimin umurunda.

Dua edelim de Ekrem Hoca 'Lanet olsun!' noktasına gelmesin.

Transfer mi? El açıp allaha dua etmekten başka çare yok.

Fenerbahçe 2014-15: Birsel Vardarlı, Olcay Çakır, Miljana Bojovic, Tuğba Palazoğlu, Angel McCoughtry, Kübra Siyahdemir, Agnieszka Bibrzycka,Özge Kavurmacıoğlu, Tuğçe Canıtez, Quanitra Hollingsworth, Astou Ndour, Tina Charles, Cansu Köksal, Hülya Çoklar, Melis Gülcan.

Adamlar transferi tamamladı biz hala daha nelerle uğraşıyoruz sabır Allahım sabır .

Umarim yine gecen sezon ki gibi son dakika transferleri olmaz. Yillardir Turkiye'de orta capli takimlarda oynayan yabancilar gormek istemiyorum. Aklima ilk Doneeka geliyor zaten Avrupali statusunde oynuyor umarim oyle birsey olmaz :(

Parasını istediği için değil,çok kritik bir yerde,önemli maçlar öncesi İstanbul'dan kaçtığı için bu ithamı yapıyorum kendisine...Yönetimin hatasını hepimiz kabul ediyoruz,bence eleştirimde bir tuhaflık yok...

Parası verilmeyince ne yapsın? Kritik kaç maçta oynadı parası yine verilmedi. Hakkını arayan kimseye laf etmeyin.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Benim en sinir olduğum şey şu: Murat Özyer kendi aklınca bizi SALAK zannediyor ve haftalardır "iç transferle uğraşıyoruz", "bu hafta gelişme olabilir", "bekliyoruz, bakıcaz" gibi saçma sapan açıklamalarla taraftarı çıldırtıyor. "Abi iç transferle uğraşıyomuş Murat başkan, helal olsun adama" falan dememizi mi bekliyor?

Yahu çıkın adam gibi anlatın durumu. Ne halt ettiyseniz söyleyin, ama o yürek yok tabi. Paranın kölesi olmuşsunuz, beceriksizliğinizi gizleyip görevinizi (maaşınızı) kaybetmemek için lafı çevire çevire bi hal oldunuz. En başta da Murat Özyer.

Bu takım üç kupayı kazanırken taraftar da dahil herkes onları ihmal etti. Üç kupa geldi, hala ihmal ediliyor. Yazık.