2014-2015 Transfer Sezonu

Transfer diyorsunuz ya, dua edin eldekiler de kaçmasın, Durum vahim.

Transfer diyorsunuz ya, dua edin eldekiler de kaçmasın, Durum vahim.

Kulübün sırtındaki en büyük kambur kadın basketbol takımı olduğu için,
Kadın basketbol takımı için yapılan harcamalar, ayrılan bütçe daha da kısılır ve hatta hepten kesilirse kulüp finansal olarak tamamen refaha kavuşacağı ve kar etmeye başlayacağı için,
Kadın basketbolu, erkek basketbolundan daha sıkıcı olduğu ve daha değersiz olarak değerlendirilebileceği için,
Kazanılan kupalar, kadın basketbolu kupası olduklarından, sadece fotoğraf dekorasyonu olacak kadar değere sahip oldukları için,

Kaçırsınlar. Allah aşkına kaçırsınlar. Hepsini kaçırsınlar. Kaçırmazlarsa hatrım kalır.

AGÜ maçına kadar bir oyuncu yetiştirsinler bari diyecekken Berkay Yaman'ın mesajıni okuyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü.

Ahmet Dedehayır Işıl ve kulübünü ikna etmişti. Kursk'un istediği parayı da cebinden verecekti. Her şey tamamdı ama bizimkiler istemedi Işıl'ı.

Bizimkiler derken yanlış anlamayın Ekrem Memun değil, bu hainlerin kim olduğunu az çok tahmin edersiniz.

Bu olay geçen ay oldu ve net bir şekilde kesin bilgidir.

Önder Bey, Ahmet Dedehayır o zaman işin doğrusunu söyleyecek. O transferi hallediyormuşta maliyetiyle, yönetimin onayına kalmış gibi laf cambazlığı yapmayacak. Bonservisini ben karşılıyorum. Kulüpte Işıl'ın alacağını karşılasın diyecek. Işıl'ın ikna edilmeye ihtiyacımı varda, yada kulübünün. Yazın sürdürülen, Işıl'ı geri alma sürecide tamamen parayla ilgili değilmiy di zaten. Gelelim yönetime. Işıl'ı bugün bonservissiz bile bıraksalar normal maliyetiyle bu yönetim alamaz. Alsa Whalen'ın, Zellouz'un bonservisimi vardı. Yada bonservissiz oyuncumu yok dünyada. Onları alırlardı. Işıl'da en az onlar kadar kazanmayı hakettiğini geçen sene fazlasıyla gösterdi.

3 basketbol takımında 3 tane pırlanta gibi teknik yönetime sahibiz. Konu spor olunca işin işin 90'ı teknik. Bu kadar şanslı olduğumuz bir dönemde maalesef, aslında işin en kolay yanı olan, berbat bir idari yönetime sahibiz. (Geçen yönetim sonu ve bu geçiçi yönetim) Tarihinin ve türk spor tarihinin en büyük başarılarını daha geçen sene yaşatmış takıma 300.000-500.000 dolar maliyetle, adaylar belli, bir oyuncu almak. Ve bu elzem, mecburuz. Bunu dahi yapamıyorlar. Gelecek dönemde iyi bir idari yönetim seçilmesi için dua etmekten başkada yapacak birşey yok.

Galatasay'ın vizyonu üzerine söylenenler, yazılanlar var. Başkan adaylarından Adnan Öztürk'ün geçenlerde katıldığı tv programının tamamını izledim. Bir işte esas olan borçtan ziyade, kar-zarardır. Galatasaray mali yönden çok kötü yönetilerek büyük borçlar altına girmiştir. Ve zarar eden bir iş devam edemez. Buraya kadar mali konularda kendisine % 100 katılıyorum. Fakat Türkiye'de bu spor kültürüyle günümüzde ve yakın gelecekte futbol haricinde hiçbir branşın maliyetini sporun kendi kazancıyla karşılaması mümkün değildir. Yıldızda almasan, yarışmacıda olmasan yine karşılayamazsın. Ne yapacaksın o zaman. Kapatacakmısın bu branşları. Ne güzel iş. Okullar olmayınca maarrif vekilliği pek kolay. Adnan Öztürk buna kendince de bir çözüm bulmuş. Galatasaray'ın misyonu yüzmede uluslarası alanda yarışmacı olmak değilmiş. Türk çocuklarını eğitmekmiş. Bugün yüzme için düşünülen yarın basketbol için düşünülür. Bize ne demesin kimse. Galatasaray'ın temel vizyonunu Ali Sami Yen kuruluş ideolojisinde vermiştir. Türk olmayan takımları yenmek. Ve Galatasaray ilk takımında dahi lisenin konumundan dolayı birçok Türk olmayan oyuncuda vardır. Galatasaray'a yılları geçmiş adamlar (Duygun Yarsuvat, Adnan Öztürk ...) anlamadıkları kesinde, bunu nereleriyle anlamaya çalışıyorlar merak ediyorum. Cemiyet işlerinde fazla vakit geçirmiş, Galatasaray'ı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (kendilerine sevgim v saygım sonsuz, ayrı şey) sanıyor. Bu kafa dünyayı sürklase etmiş Gs Tekerlekli Sandalye takımını bitirecek kafadır.

Sen Galatasaray idari yönetimine talipsen zaten tek yapacağın bu. Takımlara yüksek bütçe, düzenli ödeme, sporculara ve teknik ekiplere huzurlu çalışma ortamı sağlamak. Başka ne işin var. Verimliliği artıracaksın, maliyeti düşüreceksin, kaynakları bulacaksın, yaratacaksın. Kira geliri için emlakmı alırsın, sponsor mu bulursun, cebinden mi karşılarsın, varlıklı Galatasaray'lılardan fonmu oluşturursun, devletten yardımmı alırsın, müesseselerle ortaklıkmı yaparsın, ilgiyi artıracak spor kültürümü yaratırsın, taraftarın elini taşın altınamı sokarsın.....

Aynı şeylerden bahsediyoruz. Kulüp Işıl'ı almak istemedi.

Yönetim ile yazdıklarınız doğru ama bir eksik var. Bu kadar ağlayıp sızlanan Galatasaray yönetimi, biri elini taşın altına atmaya davranınca sessiz kalıyor. Biz beceremiyorsak başkası da yapmasın mantığındalar. Bu tamamen bencil insanların yapabileceği bir hareket ve Galatasaray'a ihanet demektir.

Aynı şeylerden bahsediyoruz. Kulüp Işıl'ı almak istemedi.

Yönetim ile yazdıklarınız doğru ama bir eksik var. Bu kadar ağlayıp sızlanan Galatasaray yönetimi, biri elini taşın altına atmaya davranınca sessiz kalıyor. Biz beceremiyorsak başkası da yapmasın mantığındalar. Bu tamamen bencil insanların yapabileceği bir hareket ve Galatasaray'a ihanet demektir.

Önder Bey yapılacak basit. Eğer Ahmet Dedehayır gerçekten de anlaşma yaptıysa konuşacak ve Işıl'ın gelmesini engelleyenleri isim isim açıklayacak. Yönetim çağrı yaptı cevap veren var mı? Musa Sow'u Ali Koç ve Ferih Şahenk para verip aldı. Ünal Aysal ben kız takımına 3 milyon dolar erkek takımına da 5 milyon dolar veriyorum dese çıkıp karşı çıkacak mı var? Kendisi dememiş miydi 17 Haziran duruşu sonrası basketbolda her branşta en iyi takımları kuracağız çok hırslandım. Sonra ne oldu? Geçsinler yasal zorlukları yasaların arkasından dönüp neler yaptıkları ortada. Bu kulübün belli bir kesimi kulübe yardım etmez lakin üstünden prim yapar, yardım edecek olana da engel çıkarır.

"Galatasaray kadın basketbol takımı kıvanç duyduğumuz bir takımdı. Ancak, biraz masraflı bir takım oldu sanki. Bizim yapacağımız şeylerden biri, bu masrafları kısabilmek." Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/supe...i-prandelli-gidecek-mi_sto4433522/story.shtml

attachment.php

Ekli dosyalar

• MMUGE10_2015-Jan-19.jpg
    MMUGE10_2015-Jan-19.jpg
    49.2 KB · Görüntüleme: 88
Yarsuvat: Önemli değil, hallederiz

1421742495.jpg

Galatasaray Liv Hospital oyuncularının paralarını alamadığı gerekçesiyle antrenmana çıkmadığı yönündeki haberlerle ilgili olarak başkan Duygun Yarsuvat, “Bana gelmedi" dedi.

Yarsavut şöyle konuştu: "Geldiği zaman icabına bakarız. Çok güzel bir basketbol maçı oynadık. Orada olmanızı isterdik. 25 bin kişilik bir salonda, 3 bin 500 polisin eşliğinde, bir maç oynandı. Atmosfer bizim için korkunçtu, onlar için muazzamdı ve buradan galip çıktık. Çocukları tebrik etmek lazım. Onun için bu konular önemli değil, biz hallederiz” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili Şube Koordinatörü Murat Özyer ise son yaşananların büyük bir sıkıntı olmadığını kaydederek, “Ufak bir yanlış anlama ve ödemelerle ilgili bir sıkıntı olmuş. Büyük bir sıkıntı yok. Sabah antrenmana çıktılar, akşam da yönetim kurulu üyemiz Can Topsakal beyle konuşmak için randevu aldılar. Konu hallolur” diye konuştu

Adamdaki rahata bak..Hallederiz le karın doyuyormu ??

Dün Murat Özyer açıklamalarda bulunmuş Ahmet Dedehayır'ın Işıl transferi için uğraştığını ama ikna olmayan tarafın Kursk olduğunu söylemiş.

Dediğinin doğrulunu sorgulamıyorum ama ortada ki tek açıklama olduğu için gerçek kabul ediyorum. Tersi bir durum varsa ve bu açıklama üzerine hala ses çıkmıyorsa diyecek bir şey yok!!

Dün Murat Özyer açıklamalarda bulunmuş Ahmet Dedehayır'ın Işıl transferi için uğraştığını ama ikna olmayan tarafın Kursk olduğunu söylemiş.

Dediğinin doğrulunu sorgulamıyorum ama ortada ki tek açıklama olduğu için gerçek kabul ediyorum. Tersi bir durum varsa ve bu açıklama üzerine hala ses çıkmıyorsa diyecek bir şey yok!!

Yalan konuşuyor her zaman yaptığı gibi.

Sene bana değil de ona inanıyorsan devam et Kaan aynı şeyleri söylemeye. Bu sahtekar senin gibi adamları bile kandırabiliyorsa biz boşuna uğraşıyoruz.

Yalan konuşuyor her zaman yaptığı gibi.

Sene bana değil de ona inanıyorsan devam et Kaan aynı şeyleri söylemeye. Bu sahtekar senin gibi adamları bile kandırabiliyorsa biz boşuna uğraşıyoruz.

Abi sen benim demek istediğimi anlamıyorsun bence. Ben de farkındayım ve tabi ki sana inanıyorum. 3 lafından 3'ü de birbirini tutmayan adama inanacak halim yok.

Söylediğim susarak bu adamların yolunun açıldığı. Adam yüzsüzce çıkıp bu açıklamaları yapabiliyor.
Ben diyorum ki (Işıl'ı anlarım susar) en azından Ahmet Dedehayır bu işin aslını açıklamalı bu vasıfsız adamların yüzünü bilmeyenlere de göstermeli.

Şimdi soruyorum sana abi. Bu açıklamaları okuyan ve işin aslını pek bilmeyen taraftar ne düşünür? Ben söyleyim sana Kursk'a küfür eder. Dedehayır ya da diğerlerinden bir şeyler beklerken Murat Özyer için ''elenden geleni yapıyor helal olsun adama'' diye düşünür.
Benim sıkıntım da bu. Birinin çıkıp bu tiyatroya dur demesi lazım.

Ne zaman hallederiz lafını duysam 90'ları ve Bir Demet Tiyatro'yu hatırlarım. Mükremin evden ayrılır ve Tirbüşon'un evine taşınır. Lakin kış vakti hava soğuk ve yakacak yok elektrik sobasını yakarlar, bu sefer de elektrik faturası akıllarına gelir ve Tirbuşon "Hallederiz, Mükremin şşt" der. Elektrik sayacına tuzlu su döker ve yangın çıkar. Murat Özyer'in hallederizi bu olmasın. Binayı yakmak?