2015-2016 Eurocup Şampiyonu Galatasaray!

Taraftarın da artık ağırlığını koyması gerekiyor. Bilenmiş 12 bin kişi o salonda olursa kralı gelse bize direnemez, hele genişlemiş rotasyonumuzu da düşününce.

Takıma maşallah diyeyim, taraftarı da salona çağırmış olayım bu vesileyle.

Oguzhan kardeşim,

Yazdığın çoğu konuda seninle hem fikirim. Bence de valencia çok iyi takım, ama takım yani bi langford yada ne biliyim devin smith gibi, oyun olarak sıkıştıklarında eline bakabilecekleri iyi penetreci olarak, biraz san emetario dışında sazı eline alabilecek bir kısaları yok. Limoges özellikle dünkü macta sindirdi onları, tabi van rossom un sakat olması cok büyük dezavantaj onlar için. Bence bizim açımızdan kilit nokta Dorsey. Eğer kafa olarak sahada olursa mevct eurocup seviyesinde savunamayacağı uzun oyuncu yok ama adam normal değil ne yazık ki. Ayrıca her ne kadar forum da tukaka edilse de, chuck davis bir kaç haftaya hazır olunca özellikle savunma anlamında ve rebound konusunda ekstra katkı verecektir. Chuck lasme ikilisi aynı anda 4-5 switclerinde hem savunmada hem de hucumda çok fark yaratırlar.

Bu arada valencia ikinci olursa ki bence yüksek ihtimal, son 16 da strasbourg ve son 8 de kazan ile oynıyacak. Eğer biz birinci olursak burdan gelen takımla yarı final oynama durumumuz olabilir, tabi yarı finale kalırsak. Bu durumda sanki bizim grupta ikinci olsak daha iyi gibi geliyor bana. O taraftan milano ve maccabi gelir ki bence iki ayaklı maçlarda biz ikisinide geçeriz gibime geliyor.

Abi Valencia'nın bu yıl ilk haftalardaki Madrid maçından son haftaki Barcelona maçına kadar bu 2 maçı ön plana özellikle çıkarmakla birlikte birçok maçında bahsettiğin o sıkışma oldu aslında. Bu gibi anlarda mükemmel sakin kalabiliyorlar ve oyun düzenlerinden çıkma gereksiniminde bulunmuyorlar. 4 numaradaki Sikma'dan falan oyunu açmak adına katkı alıyorlar yani birçok tehdit noktası var Valencia'nın. Valencia genel itibariyle rol dağıtımının homojenize olduğu, bunun yanında uzunları vitrine çıkaran ama bunu düzen dahilinde yapan bir takım. Kazan öyle değil yani onlar sıkışırsa Langford'a gidiyor ama Valencia bunu farklı maçlarda farklı oyunculardan alıyor. Kazan'ın dominant 1-2 saldırı noktası var Valencia'nın benzeri kadar dominasyon göstermeyen birçok saldırı noktası var. Yani oyun sıkıştığında şu kaldırır atar dediğimiz takımlardan biraz farklı ama bu da son derece işlevsel bir metod. Aslında bizim takımımızda öyle diyebilirim sonuçta baskın asist lideri ve sayı liderimiz yok. Forvetler üzerindeki görev paylaşımının kalitesine göre inşa edilmiş bir yapı.

Demek istediğim bazı takımlar dominant saldırı noktaları kurup yanlarına tamamlayıcı parçalar entegre ediyor ki çoğunluk bu şekilde. Bazı takımlar da daha fazla saldırı noktası kuruyor fakat bu saldırı noktasının eşiği bir önceki cümledeki takımlara göre düşük. Daha çok ilk örnekteki gibi takımları gördüğümüz için Valencia'nın kadrosuna bakıp " bunlarda şöyle sağlam bir el yok ya" diyebiliyoruz ama bu da bir sistem ve doğru işliyorlar. Önemli olan onların hücumda hayat aldığı 2-3 noktayı tıkamak ki eğer eşleşirsek anasayfadan bir yazı yazarım.

Dorsey o savunurken zorlandığımız "size"lı uzunlara karşı mücadele etmesini beklediğimiz uzun,net olarak katılıyorum. Kafayı sahaya verse mutlaka bunu başarır ama ben Dorsey'nin kritik maçlarda farklı bir eşiğe çıkabileceğini düşünüyorum,ümidimi diri tutuyorum. Yalnız burada ciddi bir "Dorsey'i yönetme" sorunu var teknik ekip özellikle de Ataman tarafından. Abi Dorsey'i alıyorsan bunları bilerek alıyorsun zaten yani buna göre planın olmalı. Dorsey'e bireysel koç tutulmalı gerekirse adam hep böyleydi. Dorsey eleştirilerini getirirken benzer ölçüde Ataman eleştirisi getirmek gerek diye düşünüyorum bu konu özelinde. Dorsey biraz şımartılmayı bekleyen çocuk gibi, eşşek kadar adam ne uğraşacağım diyebilirsiniz ama alırken onun şımarık olduğunu zaten biliyordunuz.

Şu aşamada Valencia 2 olursa ve Savaş Abi'nin bahsettiği Eurocup'ı arka plana atma durumuna girmeyip kayıpsız devam ederlerse yarı final gibi görünüyor. Çeyrek finalde muhtemelen Münih ile eşleşeceğiz ki çok değerli bir eşik. Çeyrek finalin ötesi ciddi psikolojik eşik anlamına geliyor ve zihinlerdeki "ulan hakkaten şampiyon mu oluyoruz" alt yapısını harekete geçiriyorsunuz.

Valencia da 2 mac kaybetti limoges e diye yermeyin hala net favori valencia gsw yede milwakuee ters gelmişti oluyor ara sıra böyle takımlara .

Şöyle bir bakıyorumda herkes Valenciadan bahsediyor kadro olarak iyiler güzelde serileri vardı ama orada birde Kazan takımı var 2 maçtır seyrediyorum performansları çok iyi ben yarı finale Kazanı gözüm kapalı yazarım.

Öncelikle bir sonraki tur Karşıyaka gelir gibi. Dışarda Trabzon'u, içerde de Emilia'yı 8 sayı farkla yenerlerse gelirler. 3. tur için sert bir eşleşme ancak bu bizim avantajımıza. Henüz Eurocup'ta favori ya da favorinin bir tık aşağısı diyebileceğimiz takımlarla maç yapmadık.Bu durum başımıza çeyrekte iş açabilir. Bu yüzden sert bir Karşıyaka serisi ilerisi için yarar getirir.

Umarım bize Karşıyaka gelmez. Malum son zamanlarda stresli ve yenilgiler aldığımız maçlar oluyor. Onun yerine İtalyan temsilcilerini tercih ederim.

Karşıyaka o gruptan çıkamaz bence. Trabzonu da deplasmanda yenebileceklerini sanmıyorum en başta. Onlar o treni kaçırdı

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

McCollum, Jerrels, Şafak,
Sinan, Shilb,
Micov, Göksenin
Green, Davis, Ege,
Lasme, Dorsey

Eric-Sinan-Micov-Davis-Lasme
Curtis-Goksenin-Schilb-Green-Dorsey
Şafak ve Ege

Allah nazarlardan saklasın taş gibi kadromuz var.
Eğer bir sakatlık ve ödeme sorunu gibi yönetimsel sorunlar olmazsa Eurocup'ın net favorilerinden biriyiz.

Şu kadroda kritik 3 isim var.
Eric-Curtis ve Dorsey.
Bu 3 isim gerekli katkıyı verir, takımı sabote etmezlerse En büyük favori biz oluruz.

Allah utandirmasin..

Ev sahibi avantajı dediğiniz ikinci maçın ipekçide olması mı ?

Evet öyle. Normalde avantaj ama bizim gibi içeride de dışarıda da sansasyonel sonuç alabilme potansiyeli olan bir takım için bu avantaj tartışılır.
Top 16 ve sonrasında 3-4 yıl önceki kültür döner de İpekçi'de "No way out" kültürünü oluşturabilirsek finale kadar ev sahibi avantajı bizde olur.

Eurocupta 26 ocak akşam 19:00 da transfer kapandı o saatten sonraki hiç bi transfer maçlara çıkamaz eurocup ta kendi ligi için almışlardır bence ligde felaket durumdalar sezona euroleague de başlamış bi ekip olarak liglerinde 12. durumdalar?

Zaragoza maçı ile beraber ligtede 3 zorlu deplasmanımız var.Zaragoza maçı Eurocup'ta yarı finale kadar ev sahibi olmamız açısından hayati bir maç.Ligte ise Efes,Antep ve Fener deplasmanlarını en az hasarla atlatabilirsek sakat oyuncularımızın dönüşü ve yeni transferlerimizin katkılarıyla ligi iyi bir yerde bitirebiliriz.

Karşıyaka o maçı nasıl öyle kazandı, izleyen bilen var mı? Skor çok ilginç geldi bana

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi