Tekrar yazıyorum, ikinci maçı deplasmanda oynamak yada kendi evinde oynamak arasında hiçbir fark yok. Madem bana inanmıyorusunuz, gidin 2 maçlı elemeli yapılan kupaların tarihine bakın. İkisinin de oranının benzer olduğunu görürsünüz. Kusura bakmayın, çoğunuz şu ana kadar böyle elemeli turları görmedi yada ilgilenme gereği duymadı. Bu oyun futbol değil, deplasman golü diye bir şey yok. Seyirci avantaj sağlayabildiği gibi dezavantajda sağlayabiliyor. Ergin Ataman sayfasında Efes'in Koraç kupasını aldığı seneyi örnek vermiştim, tüm eleme maçlarını final dahil, ilk maçı kendi sahasında oynadı. Keza finale çıktığında Tofaş benim hatırladığım tüm eleme ilk maçlarını kendi sahasında oynadı (final hariç !!! ). Finalde kupayı kapan Aris tüm ilk eleme maçlarını kendi sahasında oynadı. Yarı finalde kupanın o seneki 1 numaralı favorisi Benetton'ı geçerken yine ilk maç evindeydi...Ben sadece iki örnek verdim, bu örnekleri çoğaltırım da....Tersi örneklerde vardır onu da yazarım ama İki maçlı eleme maçlarında ilk maçın deplasmanda yada evinde oynamanın avantajı yada dezavantajı yoktur. Sadece maça iyi konsantre olmak gerekir....