2015-2016 Eurocup Şampiyonu Galatasaray!

Ca4j2gtWAAAVlEM.jpg

OH BE Uzun zamandir forma üyeyim ama yorum yazamiyordum hep burda yazilanlari okuyordum şimdi burda ilk yazimi yazıyorum bu takim bu sene bu kupayı alacak o kadar.

Şimdi tabloya bakıyorum da bizim gruptan çıkan Zaragoza nın gidiş yolu daha basit sanki. Bence bu serilerde Eurolegue gibi lider takıma 1 maç ev sahibi fazlalılığı vermeli. Yoksa lider bitirmenin hiç bir anlamı olmuyor.

Karşıyakanın çıkmasına hiç sevinmedim.

Abi saha avantajını anlamadım ben saha dezavantajı gibi bu durum. Statü çok garipmiş. Furbolda bile Uefada falan seri başı olmayan takım ilk maçı kendi evinde oynuyor. Bana kalsa ilk maçı deplasmanda oynamayı yeğlerdim. Neyse artık Gelebilecek en ters takımlardan birisi geldi. Bunları geçersek yürürüz gibi geliyor. Tabi herhangi bir terslik olmaması kaydıyla. Bir de taraftara büyük iş düşüyor, sadece avrupa maçları değil lig maçlarında da doldurulmalı bir şekilde salon. Takıma o güven ve his aşılanmalı.

Saha avantajı olan takım ilk maçı deplasmanda oynuyor zaten. Mevcut statü ise aslında bizim gibi iç sahada farklı boyuta geçen bir takım için avantaj.
KSK ve Bayern serisinde ilk maç deplasmanda olacak. Eğer Zaragoza maçındaki gibi farklı mağlubiyet almazsak İpekçi'de turu geçeriz.
Olası Kazan serisinde de mevcut statü yine bize yarıyor. İki Kazan deplasmanı işimize gelmezdi. Zira ev sahibi avantajına sahip olmadığımız tek rakip Kazan. Diğer takımların da ikişer yenilgisi var ama averajları bizden kötü.
Benim beklentim Kazan-GS serisi galibinin şampiyon olacağı yönünde.
Tabi bu arada bütün maçlarda tribün performansı CSKA, Barca, Oly, FB maçlarındaki gibi olmalı. Böyle olursa şu statü ile şampiyonluk bizim olur.

Abi saha avantajını anlamadım ben saha dezavantajı gibi bu durum. Statü çok garipmiş. Furbolda bile Uefada falan seri başı olmayan takım ilk maçı kendi evinde oynuyor. Bana kalsa ilk maçı deplasmanda oynamayı yeğlerdim. Neyse artık Gelebilecek en ters takımlardan birisi geldi. Bunları geçersek yürürüz gibi geliyor. Tabi herhangi bir terslik olmaması kaydıyla. Bir de taraftara büyük iş düşüyor, sadece avrupa maçları değil lig maçlarında da doldurulmalı bir şekilde salon. Takıma o güven ve his aşılanmalı.
Zaten ilk maçı deplasmanda oynuyoruz.

Düzeltme yapayım:
İki takım yani Kazan ve Las Palmas ikili averajda bizden üstünler. İkisi de bir sonraki turda birbirleriyle oynayacaklar muhtemelen.
Yani olası yarı finalde her türlü ilk maç İpekçi'de. Bize çok iş düşüyor.

Ben de anlamadım avantaj dediğiniz nedir? Basketbolda 2 olanın tur atlayacağı eşleşmede avantaj dediğin ilk maçın kendi sahanda oynanmasıdır ki 3.maç da senin sahanda oynanır. Bu arada bütün favoriler bizim tarafta eşleşmiş.

Muhammed o dediğin euroleague formatı ilk maç ksk sahasinda 70 70 bitse bile mac uzamıyor.ilk maç 80 70 bitip biz 100 90 yenersek 2.maçta mac uzar.2 ye ulasan kazanan sistem yok yani
Ayrica herkes ksk den korkuyor ksk ye eleniyorsak bırakıp gidelim potansiyelini bildiğimiz takımın olmasi cddiyeti üst planda tutacaktır ama green collum sayesinde genis rotasyonla vurup geçeriz.

Deplasmandak, Nizhny yenilgisi çok eleştirilmişti ama boş takım değiller. Ergin Hocaya da denilmeyen kalmamıştı. O Nizhny Maccabi'yi deplasmanda yenerek Gruptan çıktı. ...Benim adamım Khostov yine şov yapmış...

Valencia nın elendiği maccabinin elenmemek için çırpındığı bi eurocup tarihinin en zor senesi olacak bu kupayı daha da anlamlı hale getirecek alın getirin şu kupayı aslanlar güvenim tam sizlere ligde karşıyakaya kaybettiğimiz maç sonunda yazmıştım gün itibariyle hem eurocup hemde lig şampiyonluğumuz hayırlı olsun diye! Yanıltmayın beni aslanlar...

İlk maçın deplasmanda olması bence avantaj değil. Yumruğu yedikten sonra ne anlamı kalabilir ki? Rezalet bir eleme sistemi. Gruplarda 1. olmanın hiçbir artık değeri yok bana kalırsa.

Karşıyaka sorunlarını bitirdi gidenler gitti gelenler geldi. Transferleri bize göre daha önce yaptılar. Bracey ve Lazeric iyi hamleler bence.

Samet Geyik hamleside rotasyonlarını genişletti. Kafa kafaya geçen bir seri olur bence vurur geçeriz diyemiyorum sezona çok iyi girmediler ama son maçlarında galibiyet serileri ile yükselişteler. Zor bir eşleşme olacak. Kötü günümüze denk gelirse işler karışacak. Tam konsantre gerek.

Sent from my iPhone using Tapatalk

İlk maçın deplasmanda olması bence avantaj değil. Yumruğu yedikten sonra ne anlamı kalabilir ki? Rezalet bir eleme sistemi. Gruplarda 1. olmanın hiçbir artık değeri yok bana kalırsa.

Eğer yumruğu yersek zaten sistemi eleştirmeye çok da gerek yok.
Açıkçası turnuvanın en iyi 4 takımından biriydik. Valencia gitti. Kazan ve Milano kaldı. Finale kadar Milano yok. Kazan'ın saha avantajı var. Deplasman performansımız malum. İki Kazan deplasmanı ile bir Kazan deplasmanı arasındaki fark dramatik.
KSK ve olası Bayern serileri için bu sistem bizim için dezavantaj gibi görünse de bir iç-bir dış saha olan serilerde İpekçi'deki baskınlığımızı da dikkate alırsak sorun olmayacaktır. Yani buradaki kaybımız olası Kazan serisindeki kazancımızın yanında önemsenmemeli.
Saha avantajı olan takımın evinde 2 maç yapılan sistemde en fazla yarı final görürüz. Yani Kazan bizi eler.
Mevcut sistemde şampiyon olma ihtimalimiz daha yüksek. Tabi yarı final öncesi elenme ihtimali de. EC'de yarı finalde elenmekle öncesinde elenmek arasında çok fark olmadığına göre şampiyonluk ihtimalimizi artıran mevcut sistemin avantajından İpekçi'yi doldurarak yararlanmak en akla yatkın olanı.

Valencia nın elendiği maccabinin elenmemek için çırpındığı bi eurocup tarihinin en zor senesi olacak bu kupayı daha da anlamlı hale getirecek alın getirin şu kupayı aslanlar güvenim tam sizlere ligde karşıyakaya kaybettiğimiz maç sonunda yazmıştım gün itibariyle hem eurocup hemde lig şampiyonluğumuz hayırlı olsun diye! Yanıltmayın beni aslanlar...

Maccabi de elendi. Şu an mini bir euroleague diyebiliriz Eurucup için. Kalan takımların önemli bölümü Euroleague'de top 16 yapabilecek takımlar...

Eleme sisteminin rezalet olduğuna ve deplasmanda olmasının avantaj sağlamadığına aynen katılıyorum. Evde oynasak o yumruğu bizde atabiliriz/bize de atabilirler. Herşey o maçlarda o günkü konsantrasyon, yoksa saha avantajımız yada dezavantajımız filan yok