2015-2016 Eurocup Şampiyonu Galatasaray!

Malum şu an pivot transferi gündemdeyken 2015-2016 kadro yapılanması başlığı açılsa diyorum, bence kimse o başlık açık diye maçlara konsantre olmamazlık etmiyor bu forumda :)

Resmen kupa bizi istiyor. Canaria'yı elemek mucize gerektirmez yeter ki konsantre olalım.
Yalnız şimdiden ileriye yorum yapmayalım derim ben. Önümüzde Bayern maçları var. Açıkçası "nasıl olsa içeride hallederiz" psikolojisi oyunculara da geçecek diye çok korkuyorum. Allah korusun deplasmanda bir konsantrasyon kaybı 15-20 farka gider sonra toparlayamayız.
Önce Bayern...

3-4 sezon önce besiktas formasi giyen Brad newley ve bu sezon ortasinda besiktas'dan ayrilan D.j Seeley Canaria'da cok ciddi işler yapiyor ..

Unics Kazan' ın Stelmet Zielona Gora' ya hem de kendi evinde fark yiyerek elenmesi gerçekten büyük sürpriz.

Birkaç hafta önce Tanju Çiçek' in Valencia ile ilgili gelecek sene için Euroleague sözü aldılar ve bu yüzden bu kupayı önemsemeyip bilerek elendiler gibilerinden bir takım öngörüleri vardı; bu tez ne kadar doğru ya da yanlış şimdiden bilmemiz pek tabi ki mümkün değil ancak şeytanın avukatlığını yaparak tekrar aynı kanıdan yola çıkarsak; Unics Kazan' ın da gelecek sezon için Euroleague Yönetimi' nden bir takım vaatler almış olduğunu ve bundan dolayı kendilerinde hedefsizlik gevşemesine yol açtığını ortaya atabiliriz. Bu ve bunun gibi tezlerle Beyaz Futbol / Derin Futbol tarzı eyyamcı fikirler üretilebilir.

Bununla beraber biz kendi işimize bakacak olursak; şimdi önümüzde zorlu bir Bayern Münich eşleşmesi var ve Unics Kazan' ın bu sezon artık Eurocup sahnesinde yer almayacak olması Galatasaray' ı şampiyon ilan etmeye yeterli değil. İnsanlar şimdiden Gran Canaria' yı konuşuyor ama ilk etapta Bayern Münih virajını dönmeliyiz.

Finale giden yolda en zorlu taraftayız ve diğer taraftan gelmesi muhtemel Armani Jeans Milan finaline kadar en az final kadar zor maçlar oynayacağız. Evet Bayern Münih kendi liginde şampiyonluğu göğüsleyip de bu şekilde Euroleague katılımını kazanabilir, bundan dolayı da Eurocup eşleşmelerine yeteri kadar asılmayabilir doğrudur, diğer yanda ise olası Yarı Final rakibimiz Gran Canaria' nın ise bence mümkün olması imkansız İspanya ACB Ligi şampiyonluğunu kovalayamayacak olması kendileri için Euroleague' e açılan tek kapı Eurocup görülüyor. Hemen hemen aynı ortam Armani Milan için de geçerli olmakla beraber finale çıkmalarıyla beraber hedef sadece Euroleague katılım hakkı değil de prestij olacak.

Pek tabi ki şu an itibariyle Gran Canaria ve Armani takımlarını konuşmak için erken. Her ne kadar takımın yıldızı Nihad Dedovic' in sakatlığının söz konusu olması ve Vasilije Micic' i de Kızılyıldız' a kaptırmış da olsalar da hiç de fena olmayan bir kadroyla mücadale eden Bayern Münich özellikle Joey Dorsey' in de ayrılmasıyla beraber yumuşak karnımız olarak görünen pota altında Galatasaray' a zorluk çıkarabilir.

Konu uzun ve yazacak çok detay var, açıkçası bunlar için yeterli süremiz de var....
Sevgiler ....

Yanlış hatırlamıyorsam 2007-2008 senesinde çeyrek finalde Gran Canaria ile eşleşmiştik. O seride de ev sahibi avantajı onlardaydı. Ama Hite Gaines ve Owens'ın harika oyunuyla oraya 26 sayılık avantajla çıkmış sonrasında final-four görmüştük. Hemen hemen aynı senaryoyu yaşayacakmış gibi hissediyorum. Ama önce Bayern'i uğurlamak lazım

Banvit ters geliyor bize hiç sevmiyorum Banviti o açıdan. Çok keyif veriyorlar ama o konuda hakkını vermek lazım.

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şaka maka diğer tarafta final yolu oldukça kolay dediğimiz Euroleague gediklisi Armani Jeans Milan, Banvit karşısında ilk yarıyı 6 sayı geride kapattı. Gentile' nin takımı Gentile' nin yokluğunda tam randıman veremiyor.
Bununla beraber çok derin kadrosu olmamasına karşın Banvit' e kötü takım demek de yanlış olur. Bu eşleşmeden galip çıktıkları taktirde karşılarına gelecek bir diğer İtalyan Trento' nun kendilerine rakip olabileceklerine inanmıyorum. Yarı Final' de ise Nizhny Novgorod ya da Strasbourg ile başa baş mücadele edecek güce sahipler.
Biz Türkler hayal kurmayı ve bu hayallere de kayıtsız şartsız inanmayı severiz; ister misiniz iki Türk takımı final oynasın *nerd*

Banvit, hakemlere karşı da kazanmak zorunda.
Unics'in eklenmesi süpriz oldu.
Ama önce Münih serisini düşünelim.
Ama şunu da unutmayalım ki bu yenilgi Ergin Hoca'yı daha da şevklendirecektir ve kupayı kazanma isteği daha da artacaktır. :) :)

Banvit paramparça edeceği kaç milyonluk takım olan Milano'yu, hakemlerin devreye girip her hareketi sportmenlik dışı faulle durdurmasıyla elinden kaçırdı.
Bilmiyorum da, burada olsa çok kötü şeyler olurdu. Bizim takımın başına gelse yakardık valla... Yazık oldu Banvit'e hakları yendi.

Hakemler maçı Banvitten aldı Milanoya verdi. Maç dengeye gelince Banvit de çözüm üretemedi,Fortson çok kötüydü son çeyrek

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beyler bir şey soracam. Şimdi Milano A lisansına sahip yani seneye direkt Euroleague'e katılacak. Bu sene Eurocup'da final oynayıp kazanırsa A lisansı mı geçerli olacak yoksa Eurocup şampiyonluğu mu? Yani Milano'nun şampiyon olması durumunda diğer Eurocup finalisti direk katılabilir mi Euroleague'e?

Beyler bir şey soracam. Şimdi Milano A lisansına sahip yani seneye direkt Euroleague'e katılacak. Bu sene Eurocup'da final oynayıp kazanırsa A lisansı mı geçerli olacak yoksa Eurocup şampiyonluğu mu? Yani Milano'nun şampiyon olması durumunda diğer Eurocup finalisti direk katılabilir mi Euroleague'e?

A Lisansı geçerli sayılacak ve Eurocup şampiyonluğuna ayrılan kontenjan Wildcard olacak...

Bu Milano ile 10 yapsak 8 ini kazaniriz,o derece berbat otesi bir takim... Banvit'teki fortson bizde olsa heralde gonderilme kampanyasi icin dilekce yazilmisti.Bugun Jerrells i Fortsonla degistirsen Banvit turu gecerdi.

Şimdi şöyle birşey var artık Canaria hariç takımlara karşı 2.maçları Abdi İpekçi'de oynayacağız. Finalde Milano gelirse muhabbeti üzerine söylüyorum Abdi İpekçi'de final maçını(2.maç İpekçi'de olacak) verme ihtimalimiz baya düşük. Ne gerekiyorsa yaparız. Cem abi açıklamış "wild card"a dönüyor. Ama artık sadece 16 takım katılıyor Euroleague'e ve bize yine de "wild card" vermeyebilirler. Daçka ve birkaç takım bu konuda şimdiden gerekli çalışmaları yapıyor zaten.

Adım adım gitmek gerek. Önce Münih. Şu an için en büyük sorun Gran Canaria..