2015-2016 Eurocup Şampiyonu Galatasaray!

Darüşafaka'nın olmayışı hiç hoş değil. Üstte bu kadar sağlam takım varken Darüşafaka Euroleague'e alınırsa Galatasaray'ın, Rusların ve İspanyolların yerinde olsam boykot ederim

Bu arada Valencia'ya Euroleague sözü verildi deniyordu. Belli ki o söz Darüşafaka'ya verilmiş

Bu 24 takımdan zaten VTB,ABA, ve Alman liginden bir takım Euroleague'de olacak gibi duruyor.
Kalan 3 kişilik Eurocup yeri için Türkiye'ye en az 1 kontenjan daha verilir sanırım. Ama şu anki Eurocup takımlarına göre 1 tık daha zorlu olur ve güzel bu kupa.
Sonuç şu ; 11A,VTB,ABA,BBL şampiyonları +Darüşşafa+EC = 16 takımlı Euroleague . Yani Ec şampiyonu olmadıktan sonra oraya gitmek 1%

Darüşafaka'nın olmayışı hiç hoş değil. Üstte bu kadar sağlam takım varken Darüşafaka Euroleague'e alınırsa Galatasaray'ın, Rusların ve İspanyolların yerinde olsam boykot ederim

Bu arada Valencia'ya Euroleague sözü verildi deniyordu. Belli ki o söz Darüşafaka'ya verilmiş

Valencia'ya Euroleague sözü verilmedi diye biliyorum. Yabancı medyada da göremedim hiç. Sadece bu sezon EC'de erken elenince galiba bu işe yorduk ama sanmam.

Ergin hoca açıklama yapmış. Euroleague olmazsa hiçbir yerde oynamayız diye. Çok da iyi yapmış. Malaga, Valencia, Kuban, Khimki, Bayern, Brose gibi takımların da bu duruşu sergilemesi lazım. Euroleague en azından 6-7 takımı başarıya endeksli almalı

Planlanan proje çok sıkıntılı tutmama olasılığı fazla. En azından ilgiyi artırmak için 6-7 kontenjan liglerdeki başarı odaklı olmalı.

ULEB, 24 takımı sözleşme için toplantıya davet etmiş.

Aek Athens, Aris Thessaloniki (Greece); Limoges, Strasbourg (France); Besiktas, Galatasaray (Turkey) ; Malaga, Valencia, Gran Canaria (Spain); Lietuvos Vilnius, Neptunas Klaipeda (Lithuania) ; Alba Berlin, Bayern Munich, Bamberg (Germany) ; Kazan, Khimki, Lokomotiv Kuban (Russia); Crvena Zvezda, Partizan Belgrade, Cedevita Zagreb (ABA Liga), Dinamo Sassari, Pallacanestro Reggiana and Aquila Basket Trento (Italy)

Açıkçası güçlenmiş ve pazar payı nispeten daha yüksek bir organizasyon olacak gibi duruyor bu seneye oranladığımızda.
Sportando bu 24 takımın Eurocup için çağırıldığını ve 3 yıllık kontrat önerildiğini yazmış.

EL takım sayısını neden 16'ye düşürdü bu Jordi denilen zaat ve Avaneleri ? Zaten sportif açıdan adil olmayan sistem takım sayısı 16'ya düşünce iyice kabul edilemez bir hale geldi.

Tercihlerinde temel faktör sportif başarı olmadığı gibi kurumsallık falan da değil aslında eğer öyle olsa BJK'den önce belki bizden de önce Banviti çağırmaları lazım ama Banvit Daçkanın yaptığı gibi direk kaynak aktarmadığı için Eurocupa bile çağrılmıyor doğrudan para vermeselerde kitle klübü oldukları için üzerlerinden dolaylı olarak para kazanılabilecek iki klüp GS ve BJK çağrılıyor Banvit Daçkanın(Doğuş Holding iştiraklarinin sponsorluğu kisvesi ile) verdiği paranın fazlasını verse Daçkayı alırlar 3-4 kat fazlasını verse EL ambleminin ortasına tavuk koyup bir de tavuk kostümü ile poz verirler.

Konuşulanlara göre EC için çağrılan ABA,VTB ve Beko ligi takımları için EL şansı hala var bu liglerden birer takımı alacaklar.11 A lisansı takımı ve EC şampiyonu ile 15 ediyor Daçkayı ECye çağırmadıklarına göre 16 takım da Daçka olmalı.

Adamlar tüm bu sinir bozucu düzenlemeleri yaptıktan sonra seni de 3 yıl boyunca kendi ikinci liglerine bağlamak istiyorlar.Tamam kestirip atmamak lazım ama şu hali ile de hiç içe sindirebilir kabul edilebilir bir teklif değil benim açımdan .Ne kadar mümkün bilmiyorum ama tablonun dışında kalan güçlü klüplerle ortak hareket edip EL takım sayının artırılması bir çözüm olabilir eğer 16 sayısınndan geri dönüş şansı varsa.Başka bir çözüm de yine ne kadar mümkün bilmesem de EL ve EC dışında kalan Türk takımları ile ortak hareket edip EL'deki 2 A lisans hariç Türkiyeye verilecek Tüm kontenjanların sportif başarıya endekslenmesi olabilir .Daçkaya verilecek gibi duran kıntenjan ve bize ve BJK ye verilecek EC kontenjanı Türkiyeye verilse adaletsizlik en azından eski düzeyine iner.Son seçenek de FİBA organizasyonu ama Jordi ve adamları VTByi ,ABAyı ,Beko ligini bağladığına göre en iyi olasılık ACB'nin başaltı takımları ve biz kalıyoruz FiBAYa güç katabilecek Fransız ve İtalyanın Milano dısında kalan takımları çok ciddi yatırım yapmıyor çünki ki tüm bu takımların FiBa tarafından ikna edilme olasılığı da düşük.

Oldukça zor ve kritik bir sürece giriyoruz işin asıl kötü tarafı mevcut yönetimin bu süreci umursadığını da pek sanmıyorum umursasa bile süreci yönetecek yeterlilikte olduğundan emin değilim

EL takım sayısını neden 16'ye düşürdü bu Jordi denilen zaat ve Avaneleri ? Zaten sportif açıdan adil olmayan sistem takım sayısı 16'ya düşünce iyice kabul edilemez bir hale geldi.

Tercihlerinde temel faktör sportif başarı olmadığı gibi kurumsallık falan da değil aslında eğer öyle olsa BJK'den önce belki bizden de önce Banviti çağırmaları lazım ama Banvit Daçkanın yaptığı gibi direk kaynak aktarmadığı için Eurocupa bile çağrılmıyor doğrudan para vermeselerde kitle klübü oldukları için üzerlerinden dolaylı olarak para kazanılabilecek iki klüp GS ve BJK çağrılıyor Banvit Daçkanın(Doğuş Holding iştiraklarinin sponsorluğu kisvesi ile) verdiği paranın fazlasını verse Daçkayı alırlar 3-4 kat fazlasını verse EL ambleminin ortasına tavuk koyup bir de tavuk kostümü ile poz verirler.

Konuşulanlara göre EC için çağrılan ABA,VTB ve Beko ligi takımları için EL şansı hala var bu liglerden birer takımı alacaklar.11 A lisansı takımı ve EC şampiyonu ile 15 ediyor Daçkayı ECye çağırmadıklarına göre 16 takım da Daçka olmalı.

Adamlar tüm bu sinir bozucu düzenlemeleri yaptıktan sonra seni de 3 yıl boyunca kendi ikinci liglerine bağlamak istiyorlar.Tamam kestirip atmamak lazım ama şu hali ile de hiç içe sindirebilir kabul edilebilir bir teklif değil benim açımdan .Ne kadar mümkün bilmiyorum ama tablonun dışında kalan güçlü klüplerle ortak hareket edip EL takım sayının artırılması bir çözüm olabilir eğer 16 sayısınndan geri dönüş şansı varsa.Başka bir çözüm de yine ne kadar mümkün bilmesem de EL ve EC dışında kalan Türk takımları ile ortak hareket edip EL'deki 2 A lisans hariç Türkiyeye verilecek Tüm kontenjanların sportif başarıya endekslenmesi olabilir .Daçkaya verilecek gibi duran kıntenjan ve bize ve BJK ye verilecek EC kontenjanı Türkiyeye verilse adaletsizlik en azından eski düzeyine iner.Son seçenek de FİBA organizasyonu ama Jordi ve adamları VTByi ,ABAyı ,Beko ligini bağladığına göre en iyi olasılık ACB'nin başaltı takımları ve biz kalıyoruz FiBAYa güç katabilecek Fransız ve İtalyanın Milano dısında kalan takımları çok ciddi yatırım yapmıyor çünki ki tüm bu takımların FiBa tarafından ikna edilme olasılığı da düşük.

Oldukça zor ve kritik bir sürece giriyoruz işin asıl kötü tarafı mevcut yönetimin bu süreci umursadığını da pek sanmıyorum umursasa bile süreci yönetecek yeterlilikte olduğundan emin değilim

Son 4-5 yıldır ciddi bir istikrarla yönetilen Lokomotiv Kuban bile bu sözleşmeye imza atıyorsa açıkçası başka şansımızın da şikayet hakkımızın da olduğunu düşünmüyorum. Şampiyon olursan gidersin diyorlar kısaca ama takım sayısı da arttırılacaktır bence. Şuan bu kulüp bu yapısıyla Euroleague'de oynamayı haketmiyor oynasak bile averaj takımı olacağı hepimizin bildiği bir gerçek açıkçası istikrara kavuşacaksak 1-2 sene daha eurocup'ta oynamayı yeğlerim.

Direkt gitme yolları, wild-card yolundan her zaman daha avantajlıdır. Galatasaray basketbolunu, Euroleague'de wild card aldıracak insanlar yönetmiyor. Adamlar basketbol şampiyonlar ligini önemli bir şey sanıyordur muhtemelen. Oraya değinmeme bile gerek yok.

Yorumu yaparken eldeki verilere gore yaptim.Yani 16 takim ve TBLye ekstra kontenjan verilmemesi durumu için yaptim .Zaten takim sayisinin artmasi ve TBL ye ekstra kontenjan verilmesi durumu benim.için de meselenin çözümlerinden biri olur daha önce de belirttiğim gibi ama su anki durumu ile Kubanla durumumuz ayni değil onlar için VTB üzerinden de EL hakki kazanma şansi var benzer şekilde kontentan artirimi ya da Dackaya verilmesi muhtemel kontenjanin TBLye aktarimi gibi bir yolla EC sampiyonu olmak dişinda da ELye katilma seçeneğimiz olursa zaten benim acimdan da mesele kalmazdı ama su an gözüken boyle bir durumun en azindan henüz olmadigi.Bu arada adamların kriteri net olarak istikrarlı yönetilme olsa yine durum farklı olur belki ama.kriter istikrarlı yonetilme olsa ECye BJKyi değil Banviti cagirirlardi kaldi ki sportif anlamda da Banvit son iki yildir daha basarili.Kriterine ne olduğu Dackanin tepeden inme getirildiği yerden belli maalesef. Dediğim gibi red edelim kestirip atalim demiyorum zaten ama EC şampiyonu olmaksizin da ELye katilma olasiligini kapmak için caba sarf etmek lazim tum seçenekleri değerlendirmek de lazim ama korkarim bu süreci yönetmek de Atamanın omuzlarina kalacak ki müdahil olmaya basladi

Ergin Ataman : Euroleague'de olmayacaksak hiçbir Avrupa Kupasına katılmayacağız.

Bu kulüpte aklı başında açıklama yapabilme yetisine sahip bir insan evladı var mı çok merak ediyorum.

Kusura bakmayın ama böyle bir adeletsizliğin olduğu yerde bizim işimiz olmamalı, varsın oynamayalım Euroleague 'de, ülke şampiyonlarının katılamadığı, katılmak için eleme oynadığı, yada davetiyeyle alındığı saçma bir ortamda biz olmayalım abi...

Bence blöf olarak böyle bir şey söylediler. Bir şekilde tepkimizi ortaya koyup bir kaç takım daha yanımıza çekebilirsek belki lig şampiyonlarını da alırlar diye düşünüyoruz bence.

Oyuncu maaşlarında sıkıntı yaşıyoruz, bir sezon sonraki bütçemiz belli değil. Biz ağız burun eğiyoruz.

4 yıldır ciddi bir yapılanma içinde olan Lokomotiv Kuban 4 yılın ikisini Eurocup'da geçirdi. Eurocup toplantısına gidiyor.

Bu tarz şovmenlikler artık canımı sıkmaya başladı. Euroleague'ye blöf atmaya çalışıyoruz ama bu kulüp neyle nasıl Euroleague oynayacak. Bize de bi anlatılsa da bilsek.