2015-2016 Eurocup Şampiyonu Galatasaray!

Alba Berlin-Bayern Münih 82-82 bitti. Avantaj Münih'te, muhtemelen geçecekler turu. Maçın 2.yarısını izleme fırsatım oldu. Alba'nın Jordan Taylor önderliğinde yarısahayı her hızlı geçtiği pozisyonda Münih savunması zor anlar yaşadı. Bryant ve Deon Thompson geri koşmakta zorlandı. İçeride kalıplı uzunları var ve bu şekilde pota altını domine ediyorlar. Tempo, yer yer match up zone ile Münih'i çözmemiz kuvvetle muhtemel. Haftaya geçersek Karşıyaka'yı İpekçi'de, yarı final için avantaj bizde derim Münih'e kıyasla.

Alba Berlin-Bayern Münih 82-82 bitti. Avantaj Münih'te, muhtemelen geçecekler turu. Maçın 2.yarısını izleme fırsatım oldu. Alba'nın Jordan Taylor önderliğinde yarısahayı her hızlı geçtiği pozisyonda Münih savunması zor anlar yaşadı. Bryant ve Deon Thompson geri koşmakta zorlandı. İçeride kalıplı uzunları var ve bu şekilde pota altını domine ediyorlar. Tempo, yer yer match up zone ile Münih'i çözmemiz kuvvetle muhtemel. Haftaya geçersek Karşıyaka'yı İpekçi'de, yarı final için avantaj bizde derim Münih'e kıyasla.

Bende izledim maçın bir kısmını.Geri koşma problemini gördükçe, aklıma sürekli Calebb geldi.Turu geçersek, bizim adımıza Green , Munich serisinin kilit adamı olur...Umarım, hızlı bir şekilde formunu bulur.Bu arada, Taylor'da sakatlık sonrası formunu tekrar bulmuş sanırım.Hatırlarsın, sene başında ısrarla önermiştim.

Bende izledim maçın bir kısmını.Geri koşma problemini gördükçe, aklıma sürekli Calebb geldi.Turu geçersek, bizim adımıza Green , Munich serisinin kilit adamı olur...Umarım, hızlı bir şekilde formunu bulur.Bu arada, Taylor'da sakatlık sonrası formunu tekrar bulmuş sanırım.Hatırlarsın, sene başında ısrarla önermiştim.

İzlerken aklıma direk sen geldin zaten abi. Hatta bir ara whatsapp'tan yazacaktım ne oldu bilmiyorum kaynadı :) Bu kadar ağır uzunları varken ve bizim neredeyse tek 5'iimiz varken o seride mutlaka tempo yapmalıyız. Önce bir Karşıyaka'yı geçelim de bir yazı da Münih'e yazarım. Yalnız Taylor şutunu bir tıkgeliştirmeli aksi halde seviye atlaması zorlaşır.

İzlerken aklıma direk sen geldin zaten abi. Hatta bir ara whatsapp'tan yazacaktım ne oldu bilmiyorum kaynadı :) Bu kadar ağır uzunları varken ve bizim neredeyse tek 5'iimiz varken o seride mutlaka tempo yapmalıyız. Önce bir Karşıyaka'yı geçelim de bir yazı da Münih'e yazarım. Yalnız Taylor şutunu bir tıkgeliştirmeli aksi halde seviye atlaması zorlaşır.

Evet şutu mekaniği bozuk biraz ve pek istikrarlı atamıyor ama bizde düzeni kurabilecek bir guard olduğunu düşünüyordum..Neyse, seneye bakacağız artık yeni duruma :)

Top 16'da ilk maçların çoğu yakın skorlarla bitti.

Nizhny 102 - 76 Zenit

Karşıyaka 67 - 64 Galatasaray

Banvit 69 - 73 EA7 Milan

Zielona Gora 68 - 72 Unics Kazan

Alba Berlin 82 - 82 Bayern Münih

Zaragoza 85 - 83 Energia Trento

Limoges 65 - 82 Gran Canaria

Strazburg 76 - 78 Ewe Basket

Zenit ve Limoges sürpriz sonuçlar aldı. Diğer taraftan Zenit-Milano yarı finali olur diye tahmin ediyordum ama Nizhny ilk maçtan işi bitirmiş gibi görünüyor. Nizhny'yi deplasmanda yendik bu sene. Deplasman performanslarımızı bir tık yukarı çekersek şampiyon oluruz.

Zenit ve Limoges sürpriz sonuçlar aldı. Diğer taraftan Zenit-Milano yarı finali olur diye tahmin ediyordum ama Nizhny ilk maçtan işi bitirmiş gibi görünüyor. Nizhny'yi deplasmanda yendik bu sene. Deplasman performanslarımızı bir tık yukarı çekersek şampiyon oluruz.
Grubun son maçında epey bir önde götürdüğümüz maçı son iki üç dakikada kaybetmiştik diye hatırlıyorum. Hatlar karışmadıysa evimizde de Mccollumun ekstra oyunuyla 87 86 kazanmıştık. Şu Karşıyakayı geçelim de Kazan hariç diğer rakipleri nakavt ederiz bence

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nizhny'ye ben iyi takım derken, bana denilmeyen kalmamıştı. Adamlarla oynayan bin pişman. Şu an için Kazan'dan dahi iyi bir takımlar (oyuncu kalitesi olarak değil, oyun ve takım oyunu anlamında)...

Gran Canaria bence küçümsenmemesi gereken bir takım. Geçen sene final oynamışlardı.

Grubun son maçında epey bir önde götürdüğümüz maçı son iki üç dakikada kaybetmiştik diye hatırlıyorum. Hatlar karışmadıysa evimizde de Mccollumun ekstra oyunuyla 87 86 kazanmıştık. Şu Karşıyakayı geçelim de Kazan hariç diğer rakipleri nakavt ederiz bence

Neptunas'la karıştırdım, haklısınız. Ek olarak Victor Rudd bizim maçlarda da dikkatimi çekmişti, dün akşam takımı sırtlamış. 3 numaraya göre boyu da uzun. 3'lük yüzdesi biraz düşük ama önümüzdeki yıllar için düşünebiliriz.

Gran Canaria'yı küçümsemiyorum aslında. Kyle Kuric'in hastalığından dolayı istedikleri katkıyı almadılar ama ona rağmen iyiler. Bu konuda hem fikirim.
Limoges deplasmanından alınan 17 farklı galibiyeti sürpriz olarak değerlendirdim. Bu kadarını beklemiyordum. Neyseki Kazan'la eşleşecekler. Karşı taraftaki takımlar daha vasat göründü. Şamiyonu Bayern-GS/Kazan-Gran Canaria tarafı çıkaracak gibi.

Bayern ile Almanya'da oynayacağımız maçta 10-12 sayılık bir mağlubiyet bile tolare edilebilir bu salonda bu atmosferde. Sonu kupa olur inşallah.

Bayern deplasmanı zor deplasman herşeye rağmen. Karşıyakayı geçmemiz bizi çok havaya soktu ama hala ciddi sorunlarımız var. O guard sıkıntısı keza Lasmenin yalnız kalması vb. sorunlar deplasmanda başımızı ağrıtmaya devam edecek gibi. Bugün Iverson erken 3lemese orayı işleyeceklerdi o da işimizi kolaylaştırdı. Bayern de Lasme üzerinden gidecektir. Sinanın performansı da düşündürücü birkaç maçtır. Sıkıştığımızda çok ihtiyacımız olacak, daha iyi oynaması gerekiyor Bayern serisinde

Bayern aslında tam bizim kalemimiz bir eşleşme.

Bizim takımımızdaki en büyük sorunlardan biri Micov ve Schilb'in cut savunması. Bayern'de burayı kullanacak iyi bir 3 numara yok. O yüzden bu bir avantaj. Ek olarak Colton Iverson fizik olarak çok güçlü bir oyuncu olmasının yanında ayakları da çok hızlı. John Bryant'ın aynı kalemde olduğunu düşünmüyorum.

Bayern'in KSK'ye göre +'larından bir kaçı ise oyuncu kalitesi ve geniş rotasyonu. Ama ben yine KSK gibi dışarda 3-5 sayılık bir mağlubiyet, içerde ise yine 10+ galibiyetli bir seri olacağını düşünüyorum

Deplasmanda da kolay kolay kaybedeceğimizi düşünmüyorum ben. Green-Chuck yeterli katkı verirse lasme üzerindeki baskı azalacaktır. Tabi nolursa olsun sinan-schilbb-micov üçlüsünün sayı-asist katkısı çok çok önemli...

Bayern pek deplasman sayılmasa da daha dikkatli olunması gereken, Micov ve Sinan´ ın eski formuna ulaşması gereken, Green ve Chuck´ ın dün performanslarını tekrarlaması gereken bir deplasman olacak. Ama oradan 5 farklı mağlubiyetin üstü bizi sıkıntıya düşürebilir.

Renfroe ve Djedovic sıkıntı yaratabilir.
Savanovic de savunmada maden ama günüde olursa Micov, Green gibi oyuncuları yıpratabilir.