2015-2016 Sezonu Kombineleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1-Önce geçen seneki kombine satış rakamlarına bakıp milyarlık saha içi kombinelerden kaç tane çok daha ucuz normal tribün kombinesinden kaç tane satılmış bir tespitinin yapılması

2-O rakamlara bakarsanız çok daha ucuz olan kombinelere talebin fiyat değişkenini hesaba kattığınızda görece olarak çok daha düşük olduğunu göreceksiniz

3-Bu durumun nedeninin düşünülmesi

4-Bu duruma yola açan neden bulunduktan sonra nedenin ortadan kaldırılması

5-Sebep tespit edilemedi ise benim önerim normal tribün kombinesi alanların ne pahasına olursa olsun kendi yerlerinde oturmalarının sağlanacağının bastan defaten deklere edilmesi ve bu sözün tutulması ilk sene için belki etki yapmaz ama ikinci seneden itibaren kombine satışları artar

6-5. Önerideki koşullar sağlacaksa normal tribünde de pota arkaları ve yan tribünler arasında bir fiyat baremi olabilir ilk planda sadece en alt bloklar için kombine çıkarılması yeterli olur zaten

7. Öğrenci indirimi

8. Aile indirimi aileleri salona çekmek basketbol sever bit kitle oluşturmak önemli örneğin aynı aileden iki üye alırsa yüzde 10,üç üye yüzde yirmi,dört üye yüzde otuz gibi tabi bunun suistimal edilmemesi için bu kombinelerin kullanımı kişilsel olmalı

9. Zaten tribün kombinesine talep azdı başarısız geçen sezondan sonra daha az olacak hem satışı artırmak hem de sadık bir basketbolsever bir kitle oluştırmak için çeşitli promosyınlar

A.Her kombine yanında kırmızı tshirt ve atkıdan oluşan düşük maliyetli bir hediye paketi salondakı ambiyans açısından da öenmli bu paketler storelarda da satılmalı
B. Kombine kart sahiplerine çekişlerle oyuncularla etkinlik ayda 5 kişiye ücretsiz yurt içi deplasman iki kişiye yurt dışı deplasman vs gibi etkinlikler
C.Kombine kart dışında bir de basketbol taraftar kart çıkartılabilir kombine alanlara bu kart bedava verilir kombine almayanlarla uygun bir ücretle satılır kartı alana ürün paketi hedşye verilir bu karta sahip olanlara basketbol maçları için indirim uygulanır (tabi indirimli hali kombineden ucuza gelmemeli) etkinliklere katılma çekilişine basketbol taraftar kart sahipleri de katılabilir arada storelarda seçili ürünlerde basletbol taraftar kart sahiplerine indirim yapılabilir .Ana amaç FB maçı gibi Tüyap maçına da heyecanla gidecek basketbolu da seven bir kitle oluşturmak başta biraz subvansiyon gerekebilir.
10 Basketbol kombinesi konusunun ciddiye alınması

Kombineden bu sezonluk kar etmeyi değil, taraftar çekmeyi düşünmeleri. Bizlere oldukça yüklü bir özür borçları var..

Kombineler sadece maça girmek için olmamalı. Oyuncularla tanışma organizasyonu, antrenman ziyaretleri, basketbol ürünlerinde indirim gibi promosyonlar da olmalı.

Lakin basketbol ürünlerinde indirim için önce basketbol ürünü olması gerekiyor.

Bu sezon Euroleague´de oynamayacağımızı dikkate alırsak kombine fiyatlarının düşük olacağını tahmin ediyorum. Tahmin etmenin ötesinde, öğrencileri dikkate alarak, öyle olması gerektiğini düşünüyorum.

Organizasyon anlamında ise geçtiğimiz sezon ki uygulama beni tatmin etmişti, internetten aldığım kombine adresime kargo ile ulaştırıldı. Yalnız bizim kulübün sağı solu belli olmaz, bazen iyi yaptıkları şeyi ertesi sene uygulamadan kaldırabiliyorlar! Bu uygulama devam etmeli.

Şehir dışından kombine almayı düşünen taraftarı dikkate alsınlan, fiyatları ve ödeme şeklini öğrencileri üzmeyecek şekilde düzenlesinler yeter benim için. Neticede dolu tribünün yolu ciddi kombine satışından geçiyor bu sene.

Ciddi bir tanıtım kampanyası da yapılmalı GSTVde sık sık dönecek reklam filmleri hazırlanmalı.Sadece internet sitesinden duyurmakla olacak gibi değil.Kombine "lütfen" çıkartılmamalı satışı artırmak için özellikle bu sene bu işe ciddi mesai ayrılması lazım.

Basket kombinelerinden gelecek parayla, Sabri, Eray ve Yekta gibi kan emicilerin maaşı ödenmesin ve ödenmeyeceğinin garantisi verilsin. Basketboldan gelen gelir basketbol için kullanılsın. Aksi takdirde kombine almayacağım.

Gecen yil saha ici kombinelerin hepsi satildi diye kandirdilar beni.Ben ve arkadasim boyle olunca protokol tirbununden aldik mecburen birer tane.Cunku 4 yildir gs bench arkasindaydim tanimadigim adamlar yerime oturuyordu tikis tikis ayakta mac izliyoduk zorla.Ve ustune ustun bu kisilerde bilet yoktu guvenlik onlari cikarmiyordu ve alkollulerdide.Saha icindeki koltuklari gecen yil inceledim ve herzaman ayni koltuklarda farkli kisilerin oturdugunu gordum.Bu senede saha icinden istiyorum kombine ve ayni yalanlara maruz kalmak istemiyorum.Kombine satan gorevlilere diyorumki ya lutfen neyse parasi verelim ipekcide oynadigimizdan beri duzenli kombine aliyorum bikerede burdan almak istiyorum diyorum bitti diyolar.Sonra bir kuzenim gidiyor 2 hafta sonra sahaici kombine aldim diyip maclara gidelim diyor.Bir ayrimcilik var bu MUTLAKA DUZELMELIIIIII

Gecen yil saha ici kombinelerin hepsi satildi diye kandirdilar beni.Ben ve arkadasim boyle olunca protokol tirbununden aldik mecburen birer tane.Cunku 4 yildir gs bench arkasindaydim tanimadigim adamlar yerime oturuyordu tikis tikis ayakta mac izliyoduk zorla.Ve ustune ustun bu kisilerde bilet yoktu guvenlik onlari cikarmiyordu ve alkollulerdide.Saha icindeki koltuklari gecen yil inceledim ve herzaman ayni koltuklarda farkli kisilerin oturdugunu gordum.Bu senede saha icinden istiyorum kombine ve ayni yalanlara maruz kalmak istemiyorum.Kombine satan gorevlilere diyorumki ya lutfen neyse parasi verelim ipekcide oynadigimizdan beri duzenli kombine aliyorum bikerede burdan almak istiyorum diyorum bitti diyolar.Sonra bir kuzenim gidiyor 2 hafta sonra sahaici kombine aldim diyip maclara gidelim diyor.Bir ayrimcilik var bu MUTLAKA DUZELMELIIIIII

Tabi bir de bu hadise var Daçkadaki pembe koltukların en iyi yerlerinin cemiyete ayrılması sonrada abdi ipekçideki ilk sezonda en iyi yerlerin önce satışa çıkarılmayıp tepki üzerine satışa çıkarılması ile başlayan önce açıktan tepki gelince güya çaktırmadan basketbol kombinelerinin peşkeş çekilmesi hadisesi var yani kombine peşkeşi de yetmiyor salonun en kıymetli yerlerine önemli maçlarda kaçak seyirci sokulması ile devam ediyor.3-4 numara arasına sıkışıp kalmış ne kısa forvet olabilmiş ne uzun forvet olabilmiş oyuncu gibi Bu şark ile garp arasında çıkılmış hilkat garibesi anlayış değişmeden bu iş düzelir mi ?

Duzelmez duzelmeyecekte.Maalesef bu ulkede sistem boyle ilerledi.Fb ulkerde kombinede saha ici fiyatlari belli oturanlarda belli onlar bi duzene soktu.Bizde sokmaliyiz.

- Kombine satabilmeleri için, kombine sahibi olmayı prestijli hale getirmeleri lazım. Sadece kilit maçlarda garanti koltuğun olması yeterli değil. GS Store basketbol ürünlerinde %5-10 arası indirim olsun mesela kombine sahipleri için. Ne bileyim. Varsa bir pazarlama departmanı, az kafa patlatsınlar artık.

- Online yenileme ya da satış yapmaları lazım. Bütün dünya zamanı daha verimli kullanmak üzerine dönüyor. Kredi kartı bilgilerimi tanımadığım, Galatasaray çalışanı olduğunu doğrulatamadığım insanlara vermek de istemiyorum; kalkıp işim gücüm varken metro seferleri keyfen çalışan TT Arena'ya da gitmek istemiyorum. Bu yöntemi dayatırsan, insanları caydırırsın.

- GS Bonus Kart'a indirim, diğer kredi kartlarına taksit seçeneği koymaları gerekiyor. Bunun oluru bu çünkü. Taksit bir ayrıcalık değil. Ayrıcalıkmış gibi kullanmak saçmalık.

Açıkçası, bu sezon sırf koltuğumu kaybetmemek için yenileyeceğim kombinemi. O da fiyatlarda anlaşılmaz bir artış olmazsa tabii. Yoksa yukarıda yazdığım eziyetleri/saçmalıkları kulübe destek olmak için hiç çekesim yok. Zira satış yöntemlerinde hiçbir iyileştirmeye gidilmemesinden çıkarabileceğim tek şey taraftarların, kulübün gram umrunda olmadığı. "İster satın al, ister alma" tavrını kenara bırakmadan "gücümüz sizsiniz" vs diye çıkmasınlar hiç ortalığa.

Galatasaray'ın en kötü yanı; oyuncu, çalışan, taraftar farketmeden, "Galatasaraylıyım" diyenlerin bağlılıklarını sömürmesi olabilir. Halbuki müşteri sadakati üzerine çalışma yapmalılar. Bu takım tutmak değil, bu kısmı artık . Madem kombine alırken/yenilerken mesleğime kadar kişisel bilgilerimi alıyorlar, o zaman CRM için danışman firma ile anlaşsınlar. Çıkan verilere göre de insanlara telefonla satış yapmaya çalışsınlar artık. Her seferinde "Efendim, şöyle futbol formalarımız satışta, böyle futbol temalı ürünlerimiz indirimde" diye telefon almaktan da bıktım çünkü. Telefonumu GS Dergi abonesi olmak ya da futbol forması almak ister miyim diye arayıp durmaları için vermedim kulübe.

"Nasıl olsa maçlara gelecek yeaa" demek yerine "Nasıl daha çok kombine satabiliriz? Nasıl kombinede upgrade etmelerini sağlayabiliriz? Hangi ek ürünleri, kimlere sunabiliriz?" diye kafa yormaları lazım. Yapmayacaklarını biliyorum ya, yine de yazmak istedim.

RVPZyn.jpg

Ultraslanı salonun en iyi yerine konuşlandırdığınız sürece kimse yerine oturamaz. Abdi İpekçi'de protokolde oturmuyorsanız maç izlenecek en güzel yer ultraslanın işgal ettiği yer. Eğer bağırıp çağırmıyorsanız orada barınamaz, efendi efendi maçınızı izleyemezsiniz. F.Bahçenin salonundaki gibi pota arkasına geçseler ne iyi olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...