Bütçemizin 6m olduğunu düşündüğümüzde her pozisyon için 1.2 m ortalamalı kombin oluşturmak gerekiyor.
Guard: Görünen o ki guard pozisyonumuz jeter, şafak ikilisiyle oluştu. Gönül isterdi ki buraya bir oyuncu daha alalım ancak bütçemiz dahilinde bu ikiliyle yetinmek
zorundayız. Yine de sakatlık veya başka bir sıkıntı olmadığı taktirde bu ikilinin yeterli olduğunu düşünüyorum. Zira geçtiğimiz sezona bakarsak karşıyka'da boby dixon'ı
yedekleyen oyuncu soner'di. Ancak burdaki olmazsa olmaz Jeter'ı savunmada saklayabileceğimiz bir kadro ve hücumda baskı anlarında jeter'a yardımcı olup ikili oyun
oynayabilecek, hücumu şekillendirecek bir oyuncu. Bu noktada Sinan'ın ve Micov'un varlığı Hocayı yanıltıyor ki Troy De vries ismi düşünülüyor. Sinan da Micov da ikili oyun
temelli hücumları şekillendirebilecek isimler olsa da tam olarak winner karakterli oyuncu olmadıkları için sert savunmalarda Micov'un tıkandığını, Sinan'ın ise istikrar problemi
olduğunu gördük. 2 numarada winner karakterli bir combo guard tercih edilmesi bu açıdan olmazsa olmaz. Dj strawberry aslında bu rol için çok uygun bir isim, gerektiğinde
şapkadan tavşan çıkarır, ön alan savunmasında, topa baskıda geri adım atmaz, elleri iyi çalışır ancak oly'nin elinden almamızın tek yolu oly'in vazgeçip başka oyuncuya yönelmesi.
Kısa forvet: Hocanın Göksenin'i hücumda topla haşır neşir olamamasından dolayı 3 numarada kulanacağını düşünüyorum. Micov 750k göksenin 250k kombiniyle
zaten burası için bütçemiz kalmadığı da ortada. Bu pozisyondaki 200k tasarrufu 2 numarada combo için kullanarak iyi bir isim alınabilir.
pooh jeter 850k - şafak tahmini 250k
sinan 600k - dJ strawberry 800k
Micov 750k - göksenin tahmini 250k
Uzunlarda ise elimizdeki tek isim Ege 50k tahmini ücreti. Bir şutör 4, Bir atletik savunmacı 5 ve iki pozisyonu da yedekleyebilecek bir 4-5.
Uzunlarda belki bir oyuncuya 1m civarı kontrat önerebiliriz. Tahmini ücretler üzerinden;
Haragondy 700k, Ersin-Warrick-Jelovac 500k, Ege 50k
Eli Holmen 1m, Dusan 250k
Son olarak uzunlarda yedek 4-5 için Ersin alınabilirse sezon içinde ihtiyaca göre kimseyi çıkarmadan direk kullanmak için 1 yabancı hakkımız kalmış olur. Ergin hocanın sezon
içi transferinin olmazsa olmazı olduğunu unutmayalım.