• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Herkes transfer girişimlerinin sonuna geldi bizde tık yok. Murat Özyer iki hafta sonra çıkar 'Görüşmelere yakında başlayacağız' der.
Scout bilginiz yok madem bu forumu okuyun en azından düşük bütçeli iyi kadro kurarsınız.

Hala aldığı para diyosun imzalamicaktin o zaman 2 yıl önce .Gs de o parayi alcak biri varsa oda erceg zaten tüm parayi da vermedik merak etme 1.6 mi alıyordu o geçen senemiydi bu sene 1.3 mu aman her ne haltsa bu adamın aldığı parayı sonuna kadar haketti sen merak etme

Ben mi imzaladim o parayi rahatsiz misin nesin.

Sut atmaktan baska en ufak katkisi yok, savunmada kolunu kaldirmiyor,

Her mac 6'dan asagi dis atis kullanmayip %35 ile sokan adam ariyorsak Vanja Plisnic'i alalim oda o kadar sokuyor zaten.

Eyüp Yıldız'la facebooktan konuştuk.Oyuncu bütçesinin 6-7 milyon dolar olduğunu söyledi.Geçen sene bir çok insan bütçeye 15-20 bandında derken, Eyüp Yıldız inatla bütçenin 10 bandında olacağını söyledi ve dediği çıktı.Bence bu anlamda güvenilir.

Bu para iddialı bir takım kurmak için oldukça yeterli.Muhtemelen 6 yerli oyuncuya 1.5-2 arası bir para ayıracağız.Geriye 6 yabancı transferi için 4.5 - 5 milyon dolar kalıyor ki bence oldukça yeterli.Oyuncu başına ortalama 750 - 800 bin dolar verebilirz.2 oyuncuya 1 milyon dolar cıvarı para verip diğer 2 oyuncuya 500 bin dolar vererek dengeyi yakalarız. 750 bin civarına oynayacaklar Marko ve Erceg olacak gibi geliyor

Burada 1 milyon dolar verdiğimiz uzun ve kısa aldığı paranın hakkını verirse oynadığımız tüm branşlarda son derece iddialı bir takım oluruz.Bu arada bizim ülkede vergi avantajının olduğunu da unutmayalım.Bizim verdiğimiz parayı oyuncular net cebe inidrirken Avrupa'nın bir çok yerinde oyuncular kazandıkları paranın 1/3'ünü vergiye veriyor.İspanya'da yüzde 40 sanırım.Yani bizim 6 milyon dolara kurduğumuz takımı, bir İspanyol takımı 10 milyon dolara kuracak

Erceg'in nesini savunuyorsunuz Allah aşkına 20 atsa 25 yediren bir herif. En ufak temasta un ufak oluyor. Erceg, savunma açığını kapatacak bir takımda forma giyebilir biz daha iyi mücadele etmiyoruz ne savunması.

Erceg iyi bir oyuncu olsa bile bu şartlarda bize uygun değil. Geçen sene Jawai için tüm forum yalvardı almayalım Milli maçlarda yürüyemiyor diye ama Ergin Hoca görmedi aynı olay bence Erceg içinde geçerli. Erceg'in bu şartlarda kalması büyük hata olur.

Yine son 1 hafta kala transferler yaparsak bu sezon ki gibi 2 ay o takımın uyum sağlamasını bekleriz, beklerken de bol bol kaybederiz.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benim şahsi fikrim, Göksenin kalacaksa Carter olmayadabilir...

Bu arada Göksenin bu sene kendisini geliştirdi, seneyede gelişimine devam edecek diye tahmin ediyorum. Göksenin'i küçük görmeyin...

Sinan, Göksenin, Ege, Kerem türk rotasyonuna Mehmet Yağmur/Barış Ermiş, Serhat Çetin/Cenk Akyol, Sertaç Şanlı/Orhan Hacıyeva/Deniz Kılıçlı gibi rotasyon oyuncuları dahil edilebilir.... Türk uzunlardan hangileri alınırsa, yabancılarda ona göre seçilir...

Bu arada alınabilirse Shane Lawal ve Samuordo Samuels beraber alınmalı bence... Uzun rotasyonu da minimum 5 kişi olmalı...

Oyun kurucu yıldız olmalı. Parayı en çok bu bölgeye vermeliyiz... Logan, bu sene verimsiz de olsa Hackett, NBA'den Barrea gibi isimler düşünülebilir. 7 Milyon bütçemiz varsa 1-1,2 arasını bu bölgeye ayırmalıyız...

Kısa forvet için bence çok para harcamaya gerek yok. İyi bir şutör olması en önemli kriter olmalı. Telekomdan Carter dahi düşünülebilir...

2 numaya bence takviyeye gerek olmayabilir. Ancak skorer düşünülüyorsa Manny Harris olabilir, çokda maliyeti olmaz...

Kısaca 1 numara Yıldız PG/Barış Ermiş/Nikolov
2 Numara Sinan/Göksenin/Skorer yabancı
3 numara Serhat yada Cenk/Yabancı şutör
4 Numara Samuels/Kerem/Orhan yada Ege
5 numara Shane Lawal/ Sertaç

Bu tip bir kadro çok can yakar bence...

Iyi bir kadro Emre.
3 numara Marko ve Serhat Çetin olabilir.
Şu kadroda 5 yabancı var.
4 numaraya şutör biri alınıp,5 numara Mejri-Lawal-Samuels-Mbakwe 4lüsünden 2si olabilir.
2 numara içinde adayım Mejia.
Ama guard bölgesi için o derece kaliteli kim var bilmiyorum.

X-Barış
Sinan-Mejia-Göksenin
Marko-Serhat
X-KG-Barış (Orhan)
Mejri(Lawal)-Samuels(Mbakwe)

Cenk mümkünse bu kulübün kapısından içeri girmesin bir daha..

Ya sanki final oynuyoruz da oyuncu aramaya başlamadık. Hadi ya seneye yine Jawai Vuyukas gibi gereksizlere kalacağız.

Trabzon kulig le resmi olarak 2 yıllık sözleşme imzalanmiş

Nihat isimler değişebilir tabi. Ben örnek diye yazdım. Senin yazdığın isimlerden herhangi biri de olsa olur...
Yıldız PG derken, takımın lideri olabilecek bir oyuncudan bahsettim. Gönül ister NBA'den Barrea'yı getirelim tabi...
Ama Logan, ne kadar kötü bir sezon geçirmişse Hackett, hatta Farmar'a da fitim ben...Aslında gönlümde yatan aslan Mantas Kalnietis, risk ama tutarsa çok şey kazanacağımız bir risk... Sakatlığının bildiğim kadarıyla geçmiş olması lazım. Zekasıyla oynadığı için ben kısa sürede forma gireceğini düşünüyorum, tabi sezon içi sakatlıklardan da çok çektik, bu riske girilir mi bilmiyorum...
Meija'yı bende çok isterim, Banvitin bırakmasına çok ama çok şaşırdım...

DLeagueden iş görür bence sanırım Trabzon getirmişti bir ara sonra akıbeti ne oldu bilmiyorum.
[video=youtube;Zp8NcgPAWJ8]https://www.youtube.com/watch?v=Zp8NcgPAWJ8[/video]

Ender 400 ü verin bu iş huzur içinde çözülsün demiş anlaşılan :)

Ender in gitmesiyle tek defo Erceg kaldı. Zaten gitmezse takıma fazla ümit bağlamaya gerek yok. Bilek fetişistleri için onun oynadığı paranın yarısına Lavrinovic kardeşleri getiririz, dönüşümlü olarak oynarlar. Abdi İpekçi de onlar bile gayet iyi savunma yapar emin olun.

Rica ediyorum artık F4 takımlarından filan oyuncu yazılmasın artık. Onları bilmeyen yok, dahası Maccabi ve Oly gibi sistem takımlarından oyuncu almak da çok tehlikelidir, Steve Nash sonrası Shawn Marion etkisizliğinde kalmaları riski vardır hep!

Gayet uygun bütçelere iyi takımlar kurulabilir. Ben olabilecek oyuncuları daha önce yazmıştım. Çok daha ucuza kurulabilecek bir kadro şu oyunculardan oluşabilir mesela:

Mardy Collins-Sergii-Gladyr
Khalif Wyatt-Casey Jacobsen(Bırakmadıysa şutör olarak)
Pontika veya Donta Smith-Fran Pilepic veya Ivan Siriscevic
Adrien Moerman-Caleb Green
Kikanovic-Booker(Çok yaşlı filan ama idare eder) Olmadı Shawn King olur.

Başta yazdığım beşli ile sonda yazdığım beşli ayrı takımlar olarak kurulduğunda gayet iyi uyum sağlayabilirler. Gladyr o yükü kaldıramayabilir, Pontika Eurocup ta kötüydü, Fran Pilepic filan rol oyuncusu olduğundan iyi bir sisteme ihtiyacı var ve Booker yaşlı. Buna rağmen bana göre gayet iş yapabilecek ve hesaplı kadrolar bunlar. 5 numaraya ikisini, diğer pozisyonlara birini alsan en fazla 3 milyon civarı tutar.

Aslında ben hep Fesenko yu istemiştim ama Kuban almış. Vezenkov, Toolson, ve Kyle Kuric gibi oyuncuları da almak çok zor çünkü piyasaları yüksek.

Veya daha da uygun fiyatlı bir kadro olarak:

Jerome Dyson(Gordon etkisinin fazlasını yaratabilir) veya Eric Maynor
Kees Akerboom veya Sehovic(İyi şutör, güçlü ama fundamental açısından zayıf) veya Benjamin Raymond(Topu elinden çabuk çıkarıyor ve şut mekaniği çok iyi)
Tony Mitchell veya Nobel Boungou Colo(Daha yetenekli bir Shipp); kumar oynayıp Reyshawn Terry filan da alınabilir.
Hrvoje Peric(Şu aralar alev alev yanıyor)
Olaseni Lawal veya Johandre Jefferson

Peric hem 3 hem 4 oynayabiliyor, Mitchell da da Hawkins potansiyeli var. Jefferson oldukça atlet, Lawal de rahatlıkla işimizi görür. Dyson da çok iyi combo olur. Çok hızlı, iyi atlet, iyi savunmacı ve güçlü bir oyuncu.

Onca oyuncu yazılmış, aralarından sadece Mike James ve Reggie Redding i beğeniyorum desem yeridir. Redding i zaten senelerdir yazıyorum, Mike James in de potansiyelini tam yansıtamadığını düşünüyorum, alınabilirse iyi olur.

Yanlarına Sinan, Nikolov, mümkünse Serhat olabilir. Ayrıca bence Göksenin yerine Göktürk e yatırım yapmak daha mantıklı.

Hrvoje Peric benimde gözüme çarpıyor, onu da akşam soracağım.

Aslında Pocius bize gelmeden önce Z.Kaunasta gayet iyi bir performans sergilemişti, Aradoride hem takımında hemde milli takımda kariyer sezonu yaptı nerdeyse bize geldiler geriye gitti adamlar umarım bundaki tek etken maddi parasal şeylerdir, koçtan kaynaklıysa düşündürücü bir durum.

Nolan Smith, Goudelock ile birlikte en dikat çeken oyunculardan biriydi bizden gönderilene kadar iyi bir maçını hatırlamıyorum...

Kadro mühendisliği çok iyi dediğimiz E.Ataman çok kötü bir sezon geçirdi aslında kendi adınada Jawai - Vougukas (adını yazmayı öğrenemedim şu adamın) - Maric fiyaskolarıda cabası ucuz diye aldık diyor koç ama sonuçta P.Youngada milyon dolar vermedin belkide onlardan daha da ucuza geldi...

Umarım bu yıl tekrar aynı hatalara düşmez, bizde ligin 2.haftasında fark atarız diye beklediğimiz Tofaş - İBB gibi takımlara yenilip hemde 90lı sayılarda yiyerekk kahrolmayız TV başında, salonda...

Aradoriye Laboral maçı öncesi üç beş kelam etme şansım olmuştu mutlu musun dediğim de cevabı "ci vediamo" olmuştu yani soruyu atladı resmen umalım ki tek sorun paradır söylediğin gibi

GSCimbom forumunda biri önermiş 4-5tane d league oyuncusu dikkat çeken 2 oyuncu vardı yazim bakın dedim.

Eric Griffin şutu nasıl bilmiyorum ama Vesely'nin fbde verdiği katkıdan daha iyi katkı verir bence. Süper atletik adam ya. Blake Griffin le bir bağı olabilir bu adamın :D

https://www.youtube.com/watch?v=HcLW4S8JsEU

Elliot Williams zalgirs kauntas taki James Anderson'a benzer özellikte lider bir oyuncu tam bizlik bi SG.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv9ZzkArqAc

Seth Curry - Tim Frazier
Tyler Haws
Andre Dawkins
Rakeem Christimas
Arinze Onakwu

aklıma gelen NBDL-NCAA oyuncuları net olarak güvenebildiğim.

Transferler 10 güne bitecekmiş ?
Euroleague'de seviyesinde oyuncuları transfer edecekmişiz.

Bunu söylemeleri normal ama inanıyor muyum ? HAYIR!

GSCimbom forumunda biri önermiş 4-5tane d league oyuncusu dikkat çeken 2 oyuncu vardı yazim bakın dedim.

Eric Griffin şutu nasıl bilmiyorum ama Vesely'nin fbde verdiği katkıdan daha iyi katkı verir bence. Süper atletik adam ya. Blake Griffin le bir bağı olabilir bu adamın :D

https://www.youtube.com/watch?v=HcLW4S8JsEU

Elliot Williams zalgirs kauntas taki James Anderson'a benzer özellikte lider bir oyuncu tam bizlik bi SG.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv9ZzkArqAc
Griffin'in ABD dışındaki maceraları sanırım pek başarılı geçmemiş. İtalya, Venezuella ve Porto Rİko'da oynamış. Elliot ise hiç ABD dışına çıkmamış, ama NBA'den sürekli kontral bulmayı başarmış. :) Bu tür transferler her daim risklidir. Bakalım Ergin Hoca böyle riskler alacak mı?

Bu arada ben D-League için arı başlık açmıştım ama pek ilgi gösteren olmadı. :D

http://gsbasket.org/forum/erkek-takimimiz/102021-nba-d-league-2014-15-sezonu-en-leri.html

Ender'e emekleri için teşekkürler ama artık yolların ayrılması gerekiyordu. Hem maaşı yüksekti, hem de istikrarsızlığı delirtiyordu sıkça.

Yerine Barış ya da Engin getirilebilir.

Elliot Williams Keşke düşünülse. Heryerden şut atabilen, çembere gidebilen, bu kadar hücum özelliklerine rağmen bencil oynamayan komple bir oyuncu. Size probleminden dolayı Nba'de tutmadı. Buralarda öyle bir problemi olmaz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri