Ender 400 ü verin bu iş huzur içinde çözülsün demiş anlaşılan
Ender in gitmesiyle tek defo Erceg kaldı. Zaten gitmezse takıma fazla ümit bağlamaya gerek yok. Bilek fetişistleri için onun oynadığı paranın yarısına Lavrinovic kardeşleri getiririz, dönüşümlü olarak oynarlar. Abdi İpekçi de onlar bile gayet iyi savunma yapar emin olun.
Rica ediyorum artık F4 takımlarından filan oyuncu yazılmasın artık. Onları bilmeyen yok, dahası Maccabi ve Oly gibi sistem takımlarından oyuncu almak da çok tehlikelidir, Steve Nash sonrası Shawn Marion etkisizliğinde kalmaları riski vardır hep!
Gayet uygun bütçelere iyi takımlar kurulabilir. Ben olabilecek oyuncuları daha önce yazmıştım. Çok daha ucuza kurulabilecek bir kadro şu oyunculardan oluşabilir mesela:
Mardy Collins-Sergii-Gladyr
Khalif Wyatt-Casey Jacobsen(Bırakmadıysa şutör olarak)
Pontika veya Donta Smith-Fran Pilepic veya Ivan Siriscevic
Adrien Moerman-Caleb Green
Kikanovic-Booker(Çok yaşlı filan ama idare eder) Olmadı Shawn King olur.
Başta yazdığım beşli ile sonda yazdığım beşli ayrı takımlar olarak kurulduğunda gayet iyi uyum sağlayabilirler. Gladyr o yükü kaldıramayabilir, Pontika Eurocup ta kötüydü, Fran Pilepic filan rol oyuncusu olduğundan iyi bir sisteme ihtiyacı var ve Booker yaşlı. Buna rağmen bana göre gayet iş yapabilecek ve hesaplı kadrolar bunlar. 5 numaraya ikisini, diğer pozisyonlara birini alsan en fazla 3 milyon civarı tutar.
Aslında ben hep Fesenko yu istemiştim ama Kuban almış. Vezenkov, Toolson, ve Kyle Kuric gibi oyuncuları da almak çok zor çünkü piyasaları yüksek.
Veya daha da uygun fiyatlı bir kadro olarak:
Jerome Dyson(Gordon etkisinin fazlasını yaratabilir) veya Eric Maynor
Kees Akerboom veya Sehovic(İyi şutör, güçlü ama fundamental açısından zayıf) veya Benjamin Raymond(Topu elinden çabuk çıkarıyor ve şut mekaniği çok iyi)
Tony Mitchell veya Nobel Boungou Colo(Daha yetenekli bir Shipp); kumar oynayıp Reyshawn Terry filan da alınabilir.
Hrvoje Peric(Şu aralar alev alev yanıyor)
Olaseni Lawal veya Johandre Jefferson
Peric hem 3 hem 4 oynayabiliyor, Mitchell da da Hawkins potansiyeli var. Jefferson oldukça atlet, Lawal de rahatlıkla işimizi görür. Dyson da çok iyi combo olur. Çok hızlı, iyi atlet, iyi savunmacı ve güçlü bir oyuncu.
Onca oyuncu yazılmış, aralarından sadece Mike James ve Reggie Redding i beğeniyorum desem yeridir. Redding i zaten senelerdir yazıyorum, Mike James in de potansiyelini tam yansıtamadığını düşünüyorum, alınabilirse iyi olur.
Yanlarına Sinan, Nikolov, mümkünse Serhat olabilir. Ayrıca bence Göksenin yerine Göktürk e yatırım yapmak daha mantıklı.