• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Okben ismi ilk nereden çıktı acaba Efesin sözleşmeli oyuncusu değil mi nasıl alacağız ?

İsmail Şenol'e artık kayıtsız güvenmek lazım. Ergin Ataman 30 Ağustos Zafer bayramımızı kutlarken bile İsmail Şenol'den aldığı resmi screenshot alıp atmış :)

Jerom Dyson geliyor, yabancı kaynaklara düştü şimdi..

Şu kadroya pg olarak yakışmadı sanki, yapıcak birşey yok....

Eurohoops yazdı şimdi Jerome Dyson diyorlar.
Şu kadroya olmadı gibi geldi bana.

Dyson-Şafak guard rotasyonu ile yazık ederiz bu kadroya bence.

Dyson hamlesi
Bütün kadronun, yapılan transferlerin üzerini tek kalemle çizmek gibi olur. İnşallah yanlış haberdir ..

Dyson ile ilgili sorun şu; kendisi net bir point guard değil. Daha çok combo diyebileceğimiz, öyle set organizasyonu falan pek dinlemeyen, deli dolu, dengesiz bir adam. Sassari'de buna alıştı adam. Orada da bilindiği gibi bir numarayı tek başına ona emnaet etmediler, Logan ile birlikte takılıyordu. Bu arkdaşlara Sassari'de ne dur diyen, ne hop yavaşlayalım biraz diyen oldu. İkisi de birebirler üzerinden oynadılar sürekli.

Şimdi biz böyle bir adamı getirip, oyun kurucu pozisyonunu emanet edeceğiz. Stil olarak uymamasını geçtim, ben Dyson'ı net bir PG olarak bile göremiyorum. Sassari'de asist ortalamasına baktığınızda Logan'dan öndedir ama net bir PG değil. Mesela McCollum da şu kadroya stil olarak uyumu soru işaretidir, ikili oyun, organizasyon vs. ama en azından stili farklı da olsa bir PG diyebilirim. Dentmon da keza skor yönü ağır basan, hafif dengesiz bir isimdir ama en nihayetinde oyun kurucudur. Dyson biraz daha Gordon tarzına yakın bir isim gibi geliyor bana. Umarım farklı bir seçim yaparız, yada Dyson gelirse o evrimi gerçekleştirir.

Son olarak Dyson'ın yetenekli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum, hatta bir saf PG alsak, ekstradan Dyson'ı alsak çok da güzel olabilirdi. Ama şimdi oyun kurucu pozisyonunu tek Dyson ile geçmek, riskli. Lasme&Dorsey gibi hücum etkinliği için oyun kurucunun katkısına ve etkin kullanmasına ihtiyaç duyan uzunlar için bu kötü de bir haber diyebiliriz.

Huertas gelmek istememiş ise zorla mi alacağız arkadaşlar ?
Huertas olmayacağına göre başka birisi olacak.
Dyson yetersiz ama yapacak bir şey yok malesef.
Şu anda çok az kişi kaldı zaten guard bölgesinde.
3-4-5 rotasyonumuz Real Madrid.
1-2 rotasyonumuz Real Betis.

Dyson elbet bir Huertas değil ama son iki sene Sassari de yaptıkları ortada...
Huertas olmayacaksa bence iyi bir seçenek.
En azından Çin sayı rekortmeni diğer adaydan çok daha iyi...

Abi Dyson olamaz ya şaka olmalı yazık değil mi Dorsey'e, Lasme'ye bu adanlar bi sezon boyunca napcaklar Dysonla back up guardımızda Şafak beyler yani hani Ender falan olsa en azından hani kotarabilirdik ama zor neyse artık hayırlısı.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Jerom Dyson geliyor, yabancı kaynaklara düştü şimdi..

Şu kadroya pg olarak yakışmadı sanki, yapıcak birşey yok....
Aslında iyi oyuncu da Huertastan sonra bence de olmadı.Hodge daha iyi bir tercih olurdu sanki ya da nbaden kesilecek bir pg.
Bir de hep nba olmazsa huertas kesin bizde gibi bir hava yaratıldı şube yöneticileri tarafından nba'den de bir kontrat bulamadı henüz bildiğim kadarıyla,demek ki böyle geliyor,sözleşmeyi yolladık,herşey olumlu görünüyor pazartesi salı açıklarız gibi bir hava yaratmamak lazımmış.Futbolda da basketbolda da aynı vasat zihniyet tarafından yönetiliyoruz maalesef bu da oldukça can sıkıcı bir durum.

Dyson ile ilgili sorun şu; kendisi net bir point guard değil. Daha çok combo diyebileceğimiz, öyle set organizasyonu falan pek dinlemeyen, deli dolu, dengesiz bir adam. Sassari'de buna alıştı adam. Orada da bilindiği gibi bir numarayı tek başına ona emnaet etmediler, Logan ile birlikte takılıyordu. Bu arkdaşlara Sassari'de ne dur diyen, ne hop yavaşlayalım biraz diyen oldu. İkisi de birebirler üzerinden oynadılar sürekli.

Şimdi biz böyle bir adamı getirip, oyun kurucu pozisyonunu emanet edeceğiz. Stil olarak uymamasını geçtim, ben Dyson'ı net bir PG olarak bile göremiyorum. Sassari'de asist ortalamasına baktığınızda Logan'dan öndedir ama net bir PG değil. Mesela McCollum da şu kadroya stil olarak uyumu soru işaretidir, ikili oyun, organizasyon vs. ama en azından stili farklı da olsa bir PG diyebilirim. Dentmon da keza skor yönü ağır basan, hafif dengesiz bir isimdir ama en nihayetinde oyun kurucudur. Dyson biraz daha Gordon tarzına yakın bir isim gibi geliyor bana. Umarım farklı bir seçim yaparız, yada Dyson gelirse o evrimi gerçekleştirir.

Son olarak Dyson'ın yetenekli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum, hatta bir saf PG alsak, ekstradan Dyson'ı alsak çok da güzel olabilirdi. Ama şimdi oyun kurucu pozisyonunu tek Dyson ile geçmek, riskli. Lasme&Dorsey gibi hücum etkinliği için oyun kurucunun katkısına ve etkin kullanmasına ihtiyaç duyan uzunlar için bu kötü de bir haber diyebiliriz.
Aynen öyle kardeşim.Dyson daha çok combo bence de ve saf pg almak ve bütçen el veriyorsa yanında Dyson'ı almak daha doğru bir tercih olurdu.
1 numarayı yalnızca Dyson ile geçmek bence de büyük sıkıntı,kaldı ki güvenebileceğin bir türk guardın olsa elinde yine anlarım ama elinde güvenebileceğin yerli bir numaran da yok maalesef.Ender veya Engin Atsür olsa yanına Dyson belki bu kadar sırıtmaz ama tek başına Dyson ile orayı geçmek bence de ciddi sıkıntı ve 1 numarayı tek yabancıyla geçersek bence de bu saf bir pg olmalı.

İsmail Şenol a göre(ki kendisi hep doğru söyler) yarın Huertas ya bizde ya da değil.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Huertas ın olmayışına üzüldüm açıkçası, ama NBA den kontrat bulamazsa kendi kaybı daha büyük olacak.

Oyuncular sonuçta sorumluluk alarak büyürler. Dyson oyunu sürükleyen, winner karakterli bir oyuncu; ama kendine yüklenecek sorumluluğa nasıl cevap vereceği mechul şimdilik. Gordon bu işi becerememişti ve bizi kurtaran Hawkins in gidişi sonucu Arroyo nun gelişi olmuştu.

Dyson, Huertas tan farklı olarak savunma, topa baskı ve özellikle de pas arası yapma konusunda iyi bir oyuncu. Topu rakip alana çok hızlı getiriyor, topla oldukça hızlı ve içeri dalınca da çok dengeli bitiren bir oyuncu. Bizde yeterince dış atıcı olduğundan 8-10 metreden üçlük atmasına gerek kalmaz diye umuyorum.

Bizim kadroya uymama olayı bence çok da geçerli değil. Herkesin sürekli bahsettiği, ama benim bir türlü göremediğim şu Micov un oyun zekası biraz konuşmaya başlarsa bizim kadroya şu haliyle bile olur aslında; sonuçta Sinan da bizde.

Ender olsa olur diyenlere de hiç katılmıyorum. Savruk oyuncu diyorsun, sonra Ender ile oynasın diyorsun. Ender e benim tahammülüm kalmadı. Ben Hodge u tercih ederdim ama potansiyel olarak Dyson belki hepsinden daha fazla getirisi olabilecek bir oyuncu, tek problem rizikosu. Ergin Hoca ya uygun bir oyuncu bence, bunu da göz önüne almak lazım.

Ayrıca Huertas a kapıyı kapamamak lazım, başka yere imza atmadıkça gelebilir.

Can Topsakal açıklamış, Salı gününe kadar Huertas dan artık kesin bir yanıt bekliyoruz, olmassa Dyson ile imzalıyormuşuz.

Hadi be Huertas

Eylül ayına girdik sayılır yani piyasada talep azaldı birçok takım transferi tamamladı.Bu durumda NBA şansı olan ve Çinden ciddi teklif alan oyuncular hariç(ki Çinde bile yavaş yavaş takımlar yabancı tercihlerini tamamlıyor) oyuncular fiyatlarını iyiden iyiye kırmak zorunda.Zaten İtalya liginde bütçeler malum geçen sezon Sasariden de büyük paralar almış olamaz.Sonuç olarak alırsak uygun bir yıllık ücrete alacağımızı düşünüyorum.Eğer bütçe gerçekten altı milyon dolar civarı ise hala elde ciddi para kalacaktır.Bir tane daha maliyetli yerli alma planımız vardı alamadık oraya gidecek bütçe boşa çıktı.Huertas için 1.1 milyonlar konuşuluyordu.Rowland birıaç hafta önce Kuduse 450 bine gitti Dorse gibi adamı 650ye aldık Dysonın maliyeti en fazla 400-450 bindir ki daha da az olabileceğini düşünüyorum

Sözün özü Dyson'ı alırsak 1 numaradaki asıl oyuncu olarak değil arkadaşlarında belirtiği gibi 1-2 oynayacak combo guard olarak alacağımızı ve asıl 1 numara transferi için beklemeye devam ededeğimizi düşünüyorum.Bu oyuncu gelene kadar da Dyson,Şafak ve Sinan ile 1 numarayı idar edeceğiz

Ekim başında NBAde kamp kadroları kesinleşiyor Ekim sonu NBA takımlarının kamp kadrolarından kesilen oyuncular boşa çıkıyor bu dönemde piyasa da talep azalmışken görece kaliteli oyuncılardan oluşan bir piyasa oluşuyor.Asıl pgyi almak için Ekim sonuna kadar bekleyebiliriz.

Durum düşündüğüm gibi değil iise bütçede ekstra kesinti olmuş demektir şu kadronun maliyeti (Dyson da gelirse) 4.5-5 milyon civarı olmalı

Huertas'in karari icin son iki gun sanirim.

Jerome Dyson transferinin artilari ve eksileri olur. Takima muthis atletizm katar, savunma enerjimizi yukseltir. Fakat uzunlari besleme konusunda istedigimizi alamayiz, Sinan ve Micov'un omzundaki yuk artar asist konusunda.

Huertas'in karari icin son iki gun sanirim.

Jerome Dyson transferinin artilari ve eksileri olur. Takima muthis atletizm katar, savunma enerjimizi yukseltir. Fakat uzunlari besleme konusunda istedigimizi alamayiz, Sinan ve Micov'un omzundaki yuk artar asist konusunda.
Aslında mümkün olsa imkanımız olsa huertas+dyson çok güzel olur ama öyle birşey olacağını sanmıyorum maalesef.
Huertasın eğer olursa alacağı ücret 1.1 milyon euro civarı sanırım.Eğer Huertas olmazsa ona ödeyeceğimiz ücretin biraz fazlasına hodge+dyson gibi bişey yapabilir miyiz diye düşünüyorum ama o da zor muhtemelen.

Anlaşılan Huertas dışındaki oyun kurucu alternatifleri Ergin Ataman'ı tatmin etmedi ve hoca da uygun maliyetli bir combo alıp, PG için beklemeye karar verdi. Zaten bu sene Eurobasket sebebiyle sezon geç başlıyor. Bir kaç ay eldekiler ile idare edilebilir.

Sezon içinde NBA'den kopabilecek alternatifler kim olabilir? Takip eden arkadaşlar yazabilirse iyi olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri