Dyson ile ilgili sorun şu; kendisi net bir point guard değil. Daha çok combo diyebileceğimiz, öyle set organizasyonu falan pek dinlemeyen, deli dolu, dengesiz bir adam. Sassari'de buna alıştı adam. Orada da bilindiği gibi bir numarayı tek başına ona emnaet etmediler, Logan ile birlikte takılıyordu. Bu arkdaşlara Sassari'de ne dur diyen, ne hop yavaşlayalım biraz diyen oldu. İkisi de birebirler üzerinden oynadılar sürekli.
Şimdi biz böyle bir adamı getirip, oyun kurucu pozisyonunu emanet edeceğiz. Stil olarak uymamasını geçtim, ben Dyson'ı net bir PG olarak bile göremiyorum. Sassari'de asist ortalamasına baktığınızda Logan'dan öndedir ama net bir PG değil. Mesela McCollum da şu kadroya stil olarak uyumu soru işaretidir, ikili oyun, organizasyon vs. ama en azından stili farklı da olsa bir PG diyebilirim. Dentmon da keza skor yönü ağır basan, hafif dengesiz bir isimdir ama en nihayetinde oyun kurucudur. Dyson biraz daha Gordon tarzına yakın bir isim gibi geliyor bana. Umarım farklı bir seçim yaparız, yada Dyson gelirse o evrimi gerçekleştirir.
Son olarak Dyson'ın yetenekli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum, hatta bir saf PG alsak, ekstradan Dyson'ı alsak çok da güzel olabilirdi. Ama şimdi oyun kurucu pozisyonunu tek Dyson ile geçmek, riskli. Lasme&Dorsey gibi hücum etkinliği için oyun kurucunun katkısına ve etkin kullanmasına ihtiyaç duyan uzunlar için bu kötü de bir haber diyebiliriz.