2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
uzun transferini mart ayının ortasına doğru alacağız çin ligi o zaman bitiyormuş galiba hem daha az takımda duracak ucuza getirmiş olacaz yine ligde iyi katkı versin lig maratonu uzun daha

Cin liginde su anda yari final oynayan 4 takimda bize uyabilecek bence iki pivot var. Bunlardan biri hadadi digeri ike diogu. Diger oyuncularin takimlari elendi. Tabi birde andrew blatche var ama o bizim boyumuzu baya bi asar.
Hocada bugun soylemis, tek atimlik kursun var, dorsey'den aldigimiz bonservis ve odemeyecegimiz maas olarak toplam 450 bin dolar civari bir artimiz var. Bunun yarisina 4 ay icin iyi bir pivot bulunur ama acele etmeden dogru hareket etmek gerek.
Ben sahsen holman ve aylik 150k usd maas olayina inanmiyorum. Avrupada o maasi alan oyuncu nerdeyse yok ki, 4 ayda 600k usd ediyor, adam cinde bir sezonda o parayi aliyor. Bunlar su anda hep menajer oyunlari, piyasa artik daraldi simdi bu oyuncular icin euroleague takimlari devreden cikti, artik ya buralarda kontrat kovaliyacaklar yada portoriko ligi lubnan ligi falan kaliyor geriye.
Bahsi gecen holman gecen sene 150k usd ye lubnan da butun sezon oynadi cin ligi bitince bu arada.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Neden Çin'e bu kadar odaklanmış durumdayız. D-league'den Montrezl Harrel hem pis işleri yapar, hem seriliğiyle pick n roll savunmamızı çözer. atletizmiyle ikinci şans sayısı bulur. takımın ritmini üst seviyede tutar. Seneye Euroleague yaparsak kendisini elimizde tutmayı da başarabiliriz. Takım yeterince yaşlı zaten bence böyle kanı kaynayan genç bir adama ihtiyacımız var.

Gelecek sene Odebank'tan alacağımız 2.4 milyon euro var. Büyük ihtimalle katılacağımız Fiba Şampiyonlar Ligi de 2.5 milyon euro gibi bir rakam veriyormuş. 800 bin dolar Digitürk'ten gelecek. İddia ve ligden alacağımı parayı da düşünürsek 6 7 milyon euro bir bütçemiz olacağı gözüküyor kulüp hiç katkı vermese bile. Bu paraya son yılların en iyi takımı kurulabilir. Başkan çıkıp saçma sapan konuşmuş olabilir ama niye enseyi karartıyoruz anlamış değilim. Lasme-Micov-Schilb-Sinan-Göksenin hatta Caleb'i de takımda tutarak bir iki takviyeyle iyi bir takım oluruz yine.

Gelecek sene Odebank'tan alacağımız 2.4 milyon euro var. Büyük ihtimalle katılacağımız Fiba Şampiyonlar Ligi de 2.5 milyon euro gibi bir rakam veriyormuş. 800 bin dolar Digitürk'ten gelecek. İddia ve ligden alacağımı parayı da düşünürsek 6 7 milyon euro bir bütçemiz olacağı gözüküyor kulüp hiç katkı vermese bile. Bu paraya son yılların en iyi takımı kurulabilir. Başkan çıkıp saçma sapan konuşmuş olabilir ama niye enseyi karartıyoruz anlamış değilim. Lasme-Micov-Schilb-Sinan-Göksenin hatta Caleb'i de takımda tutarak bir iki takviyeyle iyi bir takım oluruz yine.

Oraya Eric'i de yaz bence Melih kardeşim.
Kaliteli 1 ve 5 numara transferi ile çok iyi işler yaparız dediğin gibi bir bütçe olursa.

Ama önceden şimdi ki sezonu düşünmek lazım.
Artık gelsin bir 5 numara.

Şimdiden gelecek sezonu konuşmak bizim gibi kulüpler için çok zor bir olay. Onun dışında bence Schilb i tutmayabilir Ergin hoca kalırsa. Hepsi bütçeye bağlı değişkenler. O 2.5 milyon euroyu Eyüp Yıldız yazmıştı galiba Euroleague olmazsa umarım bu parayla Fiba ya gideriz

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Seneye şöyle bir yapılanma iyi olabilir bence;

Oyun kurucu- Şafak
McCollum- Sinan-Göksenin
Micov-Schilb
Green (sezon boyu performansına göre) - yerli oyuncu
Lasme-yabancı kalıplı birebiri iyi bir pivot

7nci yabancı olarak da 3-4 oynayabilen atletik bir oyuncu bulursak işimizi görür, sanıyorum 6 civarı bir paraya kurulur bu kadro.

Bu sezon için bu kadar kadar karamsar olmayalım. Green'in dönüşü ve iyi bir uzun transferi ile ligde şampiyonluk için iddialı duruma gelebiliriz. :)

Sinan - McCollum - Schilb - Göksenin - Micov - Green - Lasme - Transfer

Bu şekilde 8 kişilik sağlam bir çekirdek rotasyonumuz oluyor. Davis ve Jerrels ikilisinden biri de ligde yer almaya devam eder. Şafak; Ege ve Duşan üçlüsünden de 1-2 dakikalık da olsa verim alabiliriz. Enseyi karartmaya gerek yok.

Ataman takımları en son ne zaman Şubat ayında iddialı bir görüntü çizmiş? :)

Davis ve Jerrells transferlerinden bir kez daha gördü ki transfer yapmak için transfer yapılmaz.
Bu 2 oyuncu gibi bir 5 numara alacağımıza hiç transfer yapmamak çok daha mantıklı. Alacaksak pota altında fark yaratan bir uzun almalıyız. Lasme gibi fark yaratacak kalıplı bir uzun olmalı. Ergin Ataman'ın da düşüncesi bu sanırım. Bekleyip en iyisini alabilmek. En doğrusu da bu olur.
Lasme'nın yanına fark yaratacak bir uzun ile ligde şampiyonluk için oldukça iddialı bir duruma gelebiliriz.

Açıkçası sezonun burdan sonrası benim için önemli değil Eurocup'u mı alırız ligde 2. mi oluruz ne olursa olsun. SIKILDIM.

büyük harflerle yazıyorum. SIKILDIM. Ayaklarını sadece yürümek için kullanan bir oyuncunun sezon ortasında derde derman olması için geldiği, sözde katkı vermesi gereken ama 2 aydır 1 arpa boyu yol alamayan Fenerbahçe'nin ve Beşiktaş'ın eskisi oyun kurucu görünümlü bir adamın performans vermesini beklemekten SIKILDIM.

SIKILDIM. 2 senede 19 tane yabancı oyuncunun geldiği, bir çoğunun performanstan fazla FIBA'da dosya bıraktığı bu düzensiz ortamdan SIKILDIM.

6 tane eli ayağı tutan basketbolu bulmak bu kadar zor mu yahu Avrupa'sı Asya'sı Amerika'sı oyuncu kaynıyorken neden Galatasaray, Ergin Ataman'ın daha önce selamlaştığı oyuncuların etrafında dönüp duruyor? NEDEN?

Jerrelsı tahmin ediyorduk da Davis hakikaten bitmiş. En iyi yaptığı işleri dahi yapamaz durumda. Üstüne koyarak da gidemedi şu ana kadar

Seneye şöyle bir yapılanma iyi olabilir bence;

Oyun kurucu- Şafak
McCollum- Sinan-Göksenin
Micov-Schilb
Green (sezon boyu performansına göre) - yerli oyuncu
Lasme-yabancı kalıplı birebiri iyi bir pivot

7nci yabancı olarak da 3-4 oynayabilen atletik bir oyuncu bulursak işimizi görür, sanıyorum 6 civarı bir paraya kurulur bu kadro.

Wanamaker, zirbes güzel olurdu..

Greenin lig lisansı tekrar çıkarılabiliyor iptal olsa dahi. Gelecek uzunla 10 olacak. Yani sorun yok

Önümüzdeki yıla dair birkaç farklı havuz oluşturmaya çalıştım

I-
Pooh Jeter - Kevin Pangos - Mehmet Yağmur
Sinan Güler - Göksenin Köksal
Blake Schilb - Serhat Çetin
Jeff Brooks - Nusret (Metin)
Lasme - Omic (Hendrix-Sims)

II-
Jeremy Pargo - Mehmet Yağmur
Ryan Toolson - Sinan Güler - Göksenin Köksal
Tarence Kinsey - Vladimir Micov
Adrien Moermann
Lasme - Semih - Duşan

III-

Pargo - Mehmet
Sinan - Göksenin
Schilb - Ponitka
Moermann - Caleb
Lasme - Semih

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...