2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Zaten Erceg kaldı. Bir tane daha böyle adama ihtiyaç yok. Savunmamız perişan olur o zaman.

Nee Nasıll? yaa kusura bakma ama nasıl izliyoruz oyuncuları ercege laf ediyoz ya savunma yapmıyo diye milko ercegden de beter. en en sevmediğim adam.
drapperın iyi özellikleri var ama bence sadece savunma yönü ağır basan bir guard yerine daha komple birini bulmak lazım ama 2 guard ikilisinden biri olacaksa ses cıkarmam.

Bu sene hiç savunma yapamayarak geçtiğinden savunma ağırlıklı oyuncu istemenizi anlıyorum da basketbolda sade savunma yaparak oynanmıyor. Dışardan şutları sokabilecek rakip savunmaları açabilecek oyunculara da ihtiyaç var. Rotasyonlarda bir pozisyonda birinin savunma birinin hücum özellikleri iyi olan oyuncular olması kadro yapılanmalarının temel noktası. Sezon başında Krstic'in olmadığı dönemde Lasme ile rotasyona girip zaman zamanda 4 numaradan dakika çalıp fazlasıyla etkili olmuştu Bjelica. Daha sonra Krstic'in dönmesiyle savunma zafiyeti oluşturduğundan gözden düştü.

Önemli olan o savunma-hücum ikililerini yakalamak tabiki 4 numarayla da birlikte. Bjelica'dan daha iyisini maalesef kaçırdık(Kulig). Bjelica olur başkası veya olur ama atletik pivot arkasında bazen de yanında 4-5 oynayabilen şutu olan 3.yabancı uzun tercih edilmesi yerli uzunların kıtlığı sebebiyle elzem.

Gönül ister ki farmar olsun bobby brown olsun,Hackett olsun ama onlar olmayacaksa Alex renfroe'yu kaçırmamak lazım..gerçi ergin Ataman'ın radarında olduğunu sanmıyorum ama yine de benim fikrim bu yönde.ergin Ataman biraz fazla aynı oyuncular Etrafında Dönüyor gbi geliyor bana yabancı konusunda

Maalesef Renfroe da kaçtı Bayern'le anlaşmış kendileri. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi yine geç kalıyoruz

Rice-Pargo,Marshoon Brooks,Hackett,Nachbar,Paul Davis,Salah Mejri,Bryant bu oyuncular arasından bir kadro kurmak isterdim.Özellikle Paul Davis ve Rice mükemmel hamleler olur.Ama kim ne kadro yazarsa yazsın.İlk seneyi hatırlayın.Arroyo-J.Gordon ve Ndong bu 3 adam kilit adamdı.Direk katkı veriyorlar ve diğer oyuncuları da gerektiğinde devreye sokuyorlardı.Bu sene bir Arroyo ona yardımcı olacak bir Gordon ve bir de pota altına Ndong bulup diğer bölgeleri tamamlamak bana daha uygun geliyor.Parayı bu bölgelere harcayıp diğer bölgelere de ona göre hamle yapılması kanaatindeyim.

Malcolm Delaney'den bir haber var mı? Geçen sezon Kuban'la bir yıllığına anlaşmıştı. Şimdi boşta olması lazım.

Pınar Karşıyaka örneği hatta Trabzon MP örneği önümüzde o yüzden 10 milyon USD + bütçe bence çok yeterli olur ki ben artık fulker değil A.Efes günlerinin geri döndüğünü düşünüyorum...

Kesinlikle dediklerine katiliyorum.Bjelica felaket bir adam sut isitikrari yok,savunma berbat,ribauntta zayif size ina gore gucsuz.Dunyada guardmi bittide draper a bakiyoruz.Zaten ucuz bir adamda degil 650bin dolar aliyor o paralara ne adamlar bulunur.

Vallah çok defa da dedim burada da Twitter'da da. ERkek basketbolu ile kadın absketbolu farklıdır. KAdınlarda Erceg gibi savunma yapmayana kızarım belki amA erkeklrde Erceg önemli oyuncudur benim basketbol mantığımda. Hem şutu giren hem savunması dört dörtlük olanın avrupada işi ne zaten? Ki buna rağmen savunması iyi olmasa bile şutu iyi olan gene NBA'e gidebiliyor.

Takımda PG yok. Combo yok! Saf Şutör yok (ki 4-5 rahatlasın) Kalın 5 numara yok. Ama Erceg suçlu:)) Seneye bütçemiz 20Milyon da olsa Erceg kadroda kalsın isterdim ben şahsen. Takımda herkes süper savunma yapıyor Erceg batırdı tabii takımı ahahaha yahu GS'a karşı oynayan tüm takımlar 3lük rekorlarını kırdı. Dış savunma tamamıyla cacık. Nerede Erceg'İn tuttuğu maçın yıldızı olmuş? Ligde EL'de maç maç gidelim isterseniz bakalım kaçında Erceg'in tuttuğu maçın adamıydı? Üstelik sakatlık derdi yok uzun dakikalar oynayabiliyor. Ne istiyorsunuz bilmiyorum gerçekten.

Vallah sormaya korkuyorum ama Kerem > Erceg diyeceksiniz sanırım:)))

Bende Erceg'in kalmasına bir ben seviniyor diyordum kendime. Neyseki yanlız değilmişim.
Aynen yazdıklarına katılıyorum, bana ekleyecek fazla bir şey bırakmamışsın...

Pınar Karşıyaka örneği hatta Trabzon MP örneği önümüzde o yüzden 10 milyon USD + bütçe bence çok yeterli olur ki ben artık fulker değil A.Efes günlerinin geri döndüğünü düşünüyorum...

ATletik takımın farkı fener'in kısalarından hiçbiri atletik değil atletik takımlar her zaman fark yaratıyor Oly- Maccabi ligde Karşıyaka

Aslında geçen sene bize gelmek istemiş ama bizim yönetim Arryo'yu tutup yanına genç adam almayı düşününce yatmış keşke bu sene gelse iyi olur oladı Will Bynum da olabilir.

Genç olarak düşülen Nolan Smith ise, Delaney, Smith'ten 1 yaş küçük. Tamamen maddi problemlerle alakalı. Sonuçta Nolan 400k, Malcolm 1.3m'ye oynuyor.

Pınar Karşıyaka evinde Fenerbahçe'yi yenerek durumu 2-1'e getirdi.

Transfer için ise ben guard pozisyonuna 2 yabancı transfer yapar, üçüncü kişi olarakta Nikolov'u kadroma alırdım.
Nikola Kalinic 3 numara için en büyük adayım benim.
Uygun bütçe olursa Ergin Ataman geçen sene yaptığı hataları yapmayacak ve bu senenin başarısızlığını telafi edecektir.

Domercant transfer yasağı koydurmuş,takımda hali hazırda bulunan oyuncuların da alacaklarının tamamının ödenmiş olma ihtimali bence yok. Gelecek sezonun bütçesinin bir kısmı borçlara gidecektir,sezon bütçesinin 10 milyon dolar olma ihtimali bana pek yakın gelmiyor. Umarım yanılırım.

Mesajların hepsini okudum ama alıntı yapmak için tekrar dönmek zor geldi.

Konu: Milko Bjelica

Erceg yerine veya onu yedeklemek için ilk bakışta mantıklı gözükse de kesinlikle değil. Boy, kol açıklığı, fundamental hatta şut stili bile Erceg'le kıyas kabul etmez bence.
Erceg'in savunması kötü diye çok yaygın bir söyleyiş olsa da bunun hangi pozisyonda ve hangi kadroyla olduğunu değerlendirmek gerekir. Her maç 37-38 dakika oynatmak zorundasın ve kendini yormadan oynaması gerekiyor. Bu tek maç olsa "Yardır Mürsel" dersin ama sezon ortasında gidenlerden sonra koca sezon bu şekilde oynamak zorunda olduğu açıktı artık, ve ona ayak uydurmak zorundaydı. Bi de bu adamın tendon sıkıntısı var ki, çekenler bilir. Ben bu kadar maç bu kadar dakika nasıl dayandı anlamıyorum, saygı duyuyorum.
Ben şut stilini çok beğeniyorum. Aldığı topu yere indirmeden bir mekanik geliştirmiş, ki o kadar kıymetli ki. Avrupa'daki şutör 4 numaraları gözümün önüne getiriyorum, hiçbirinde böyle bir stil yok. Peki bu stilin ne faydası var? Engellemesi en zor şuttur bu oynayanlar bilir, elini topa göstererek falan savunma yapamazsın. Aldığı topu havaya kaldırıp şut mekaniğini yere indirmeden tamamlıyor herif. Şutu girdiği bir maçta hatırlıyorum Nemanja Bjelica'yı bile deli etmişti, ki Nemanja şu an Avrupa'nın en iyi 4 numarası desem yeridir.

Ben kısaca Erceg'i bizim takımda görmeyi çok isterim ama kadronun geri kalanı da çok önemli. Şu an Efes'in kadrosunda Erceg olsaydı eminim pırıl pırıl parlıyordu her maç.

Şu sponsor, bütçe bi belli olsun da artık.

8 milyon euro=9 milyon dolar. Sponsor getirisi bu. Bu şubenin yaklaşık 2-2,5 milyon dolar arası lig+iddaa+bilet vs geliri var. Dursun Özbek mağazacılıktan 12 milyon tl aktarılacağını söyledi şubeye o da 4,5 milyon dolar yapar. Yarısı erkek takımına verilse ki tahminim 1,5 milyon kadın, 3 milyon erkek takımı gibi olacak. 13-14 milyon dolar arası bir para girişi olacak kulübe. Eski borçlardan dolayı bütçe 10 milyon dolar civarı olacaktır diye tahmin ediyorum. Bununda yüzde 70-80 i oyuncu bütçesi olur. 7-8 milyon dolarda Eurocup'ta başarı için oldukça yeterli bir bütçe.

Mesajların hepsini okudum ama alıntı yapmak için tekrar dönmek zor geldi.

Konu: Milko Bjelica

Erceg yerine veya onu yedeklemek için ilk bakışta mantıklı gözükse de kesinlikle değil. Boy, kol açıklığı, fundamental hatta şut stili bile Erceg'le kıyas kabul etmez bence.
Erceg'in savunması kötü diye çok yaygın bir söyleyiş olsa da bunun hangi pozisyonda ve hangi kadroyla olduğunu değerlendirmek gerekir. Her maç 37-38 dakika oynatmak zorundasın ve kendini yormadan oynaması gerekiyor. Bu tek maç olsa "Yardır Mürsel" dersin ama sezon ortasında gidenlerden sonra koca sezon bu şekilde oynamak zorunda olduğu açıktı artık, ve ona ayak uydurmak zorundaydı. Bi de bu adamın tendon sıkıntısı var ki, çekenler bilir. Ben bu kadar maç bu kadar dakika nasıl dayandı anlamıyorum, saygı duyuyorum.
Ben şut stilini çok beğeniyorum. Aldığı topu yere indirmeden bir mekanik geliştirmiş, ki o kadar kıymetli ki. Avrupa'daki şutör 4 numaraları gözümün önüne getiriyorum, hiçbirinde böyle bir stil yok. Peki bu stilin ne faydası var? Engellemesi en zor şuttur bu oynayanlar bilir, elini topa göstererek falan savunma yapamazsın. Aldığı topu havaya kaldırıp şut mekaniğini yere indirmeden tamamlıyor herif. Şutu girdiği bir maçta hatırlıyorum Nemanja Bjelica'yı bile deli etmişti, ki Nemanja şu an Avrupa'nın en iyi 4 numarası desem yeridir.

Ben kısaca Erceg'i bizim takımda görmeyi çok isterim ama kadronun geri kalanı da çok önemli. Şu an Efes'in kadrosunda Erceg olsaydı eminim pırıl pırıl parlıyordu her maç.

Şu sponsor, bütçe bi belli olsun da artık.

Bi yandan haklısın renktaş ama Erceg geçen senede takım savunma yaparken 4 numaradan yada alan savunmasında pivotla eşleşince hiç duramıyor iktir bişeyler yap faul yap adam. Şutuna gelince tek kelimeyle muazzam hele 2.11 lik bir uzuna göre.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...