2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eğer defolarını kapatabilecek bir kadro kurarsak Erceg direk fark yaratacak oyuncu olur. Ama bu seneki kağıt helva kıvamında bir takım kuracaksak hiç gerek yoktu.

Bu yüzden önce kadroyu beklemek en doğrusu.

Ergin hocanın kalacağının ve bütçenin en az 8-9 civarı olacağının sinyalini vermesi itibariyle sevindiğim bir haber.

Ancak oyuncu kalitesi anlamında üzüldüm.Savunma ve mücadele defosu olan bir oyuncu takımda görmek istemem.İlla böyle bir oyuncuya kontenjan açılacaksa Arroyo ve Goudelock gibi kısa pozisyonunda açılmasını tercih ederim.

Uzunun savunma yapmayanı hiç çekilmiyor.Ayrıca artık 4 numaradan topu yere vurup birebir oynayabilme özelliğine sahip olan takımlar fark yaratıyorlar.

Avrupa piyasasında bize uygun kontratı biten oyuncu aklıma gelmiyordu ama hocanın Nba pazarından bir 4 numara kovalayabileceğini düşünmüştüm. Hoca kolayını seçti ve Erceg'i takımda tutmaya karar verdi demek ki. Şimdi etrafını onun açıklarını kapatacak oyuncularla doldurmalıyız. Bence Samuels transferi rafa kalkar Erceg'in kalmasıyla.

Logan-Jeter-Nikolov
Redding-Sinan-Göksenin
Mejia-Serhat
Erceg-Kerem-Ege
Mejri-Sertaç

7 yabancıyla başlarsak D'or Fischer'da pota altımıza sertlik getirebilir.

Perperoglunu bizden önce kaparlar EL yapmazsak, ki yapsak da talibi çok olur. Erceg son bikaç aydır istekli savunmada ama her zaman soru işareti.

Olaya sadece oyuncu maaşı olarak değil toplam giderler olarak bakalım bu kadro 11 zor olur bizim birini almamız için normalden daha fazla para odememiz gerekecek hem Euroleagueda olmadığımız için hem de geçen sene adımızın parasızlıkla anilmasindan dolayı

Erdem sende biliyorsun Ünal Aysal geldiğinde Galatasaray'ı dünya kulübü yapıcam ( bizce zaten öyle ama gerçek anlamda ) ve dünyaca ünlü oyuncular alıcam diyordu.( Sneijder, Drogba, Muslera hatta çakma yıldız Bruma ) 1 sene geç olsada adam dediğini yaptı :)

Bunu neden yazdım çünkü Dursun Özbek çok net Ünal Aysal'ın devamı ( vizyon ve misyonları aynı ) olarak görüyorum. Futbolda bir İbrahimoviç ateşi yaktı halen ateşe su döken olmadı, geriye dönüp Drogba haberlerine bakıyorumda sanki süreç aynı şekilde ilerliyor bu sene gelmezse seneye kesin gelir...Ünal Aysal'ın siyasi oyunlar yüzünden bıraktığını düşünürsek Dursun Özbek'in bu konuda fikirleri kulüpteki geleceğini belirleyecektir. Şike sürecine müdahil olup çomak sokarsa 6 ay içinde yerler onuda !!!

Basketbola gelince daha öncede yazmıştım, bu sene yaşadığımız para sıkıntısının sebebi son maçta sahaya çıkmamanın bir cezası olarak sponsorun 5/1 oranında düşüse gitmesi ( kurumun gördüğü zarar vs siyasi baskılar artı futbolda sağlık alanında diğer firmalarla aramızın bozuk olması şimdiki sponsorla yola mecburi devam etmek oldu diye düşünüyorum ) tabi bu duruma sebep olarak Ünal Aysal ve yönetimi suçlu kabul ama o süreç bence bitti.

Dursun Özbek'in seçilmeden önceki basketbol ile söyledikleri belli, tarihin en büyük sponsorluk anlaşması olacak dedi ? Bence bu sponsor Huawei olacak
( 2 ay önce Huawei yöneticisi cnbc-e de gelecek sene için basketbola yatırım yapabiliriz dedi )
Hatta sırtta Odeabak olursa şaşırmam veya tam terside olabilir :)

Erdem yorumuna gelecek olursak evet başkalarından daha çok vermemiz gerekebilir :) Ama kesinlikle Euroleague de olacağız...
Kadroyu kurarken;

Brown ( 2 milyon ) Barış ( 500 ) Nikolov ( 50 ) .........2.550.000$
Anderson ( 1800 ) Sinan ( 750 ) Göksenin ( 250 )......2.800.000$
Perperoğlu (1300 ) Carter ( 500 ) Göktürk ( 50 ).........1.850.000$
Erceg ( 800 ) Ege ( 50 ) Kerem ( 100 )........ 950.000$
Samuels ( 800 ) Furkan ( 1000 ).............................1.800.000$
Staff........................................................................1.500.000$

TOPLAM...............................................................11.450.000$
Hesap bende böyle çıktı gerisi yönetime kalmış....Söz verdiyse 10 milyon $ başlaması lazım bütçenin :)

Erceg'in maaşında indrim yapması fikri bana pek gerçekçi gelmiyor. Biz performansını çok tatminkar bulmasak da; skandallarla dolu bir sezonda, pek çok oyuncu çekip giderken, o takımda kaldı. Ligde ve EL'de 15 sayı ortalama ile oynadı. Kızılyıldız maçında yarı sahadan üçlük atıp, takımın Top 16'ya kalmasında önemli bir paya sahip oldu. Tüm bunların üstüne, neden ücretinde indirim yapsın? Üstelik her şartta EL takımlarında kendine yer bulabilecek bir konumdayken?..

Ercege herkes sallarken onu en çok savunanlardan biriydim. Ama Erceg bizim topcumuz değil biz onun defolarını kapatabilecek bir yapıda transfer yapamıyoruz. ki erceg de büyük takımlarda olmadı, geniş kadroların oyuncusu değil oyuna ısınması lazım. Ben şahsen Ercegi bu sene kesinlikle istemiyordum madem anlaşılmış şimdi kuracağımız kadroda 3 numaramız iyi ribaundcu olmalı ve çok çok iyi bir pota altı oyuncusu bulmalıyız. 5 numaramız hem yırtıcı olmalı, savunmada caydırıcı olmalı hem de hücumda pota altında bitiriciliği iyi olmalı..
Ercegi bu sene iyi yedekleyecek bir oyuncumuz mutlaka olmalı ki onla rekabet eden biri olursa oyun hırsı artabilir. Samet Geyiği çok istiyorum ben..
Bi ara forumda Artest(world piece) ismi dolaşıyodu. Malum bir oyuncu büyük risk ama alınabilirse 3 numaramız için 4 numara defolarını da kapatabilecek komple bir oyuncu olur.

Erceg buradan aldığını kimseden alamayacağını bildiği için kaldı. iki gün geç ya da erken alacak biliyor. sözleşmesi var. diğer oyuncularda hem kariyer hem de paranın düzgün olarak ödendiği bir yerleri tercih etti.
Erceg yabancı kısıtlamasının olduğu bir yerde asla ve asla takımda olmamalı. Bedava olsa bile olmamalı.

Erceg i beğenmeyecek duruma geldik vay be bizde çıta amma yükselmiş
bu adam o kadar maç kurtardıki hakkı yenemez
iyi bir Erceg e bu takımın ihtiyacı var her oyuncuda form düşüklüğü olabilir bu sene daha farklı bir Erceg izleyebiliriz
hayırlısı

Butce az diyorlar, 1 milyona sut atmaktan baska hicbirseye yaramayan adami takimda tutuyorlar.

Bu arada Odeabank 8 milyon Euro verecekse butce 10 milyondan asagi olmaz, yayin, iddaa gelirleri vs ne kadar bilmiyorum ama subenin kendine ait bi 2 milyon geliri vardir herhalde. Forma sponsoru falanda alanacagi soyleniyor, pazarlama as'den ayrilan bir butce oldugunu da soylemisti Dursun Ozbek ( 12 milyon TL )

Erceg Ergin hocanın en çok güvendiği isimlerin başında geliyor. Yıpranmışlık yüzünden ayrılmasını isterdim ama koç vazgeçmemiş. Avrupanın skor açısından sayılı 4 numaralarındandır bence ama savunmada da sayılı kara deliklerdendir. Önemli olan onun savunma defosunu ortadan kaldırmaktır. Samuels adı geçiyor. Fevkalede yanlış bir tercih olur. Samuels iyi bir isim ancak Erceg ile kombinlersek inanılmaz takım savunması yapmamız gerekir ki o da zor gözüküyor malesef. Sert, savunmacı beş numaralar alırsak nispeten daha rahat kullanabiliriz Erceg'i.

Kısalarda da 3 numaranın özellikle iyi ribaundçu ve sert bir isim olması gerekli bence. Ortam oluşursa Kalinic veya Kuzminskas harika olur ama onlar olmazsa Moss, Maciulis, Thomas falanda gayet iyidir bence.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Erceg i beğenmeyecek duruma geldik vay be bizde çıta amma yükselmiş
bu adam o kadar maç kurtardıki hakkı yenemez
iyi bir Erceg e bu takımın ihtiyacı var her oyuncuda form düşüklüğü olabilir bu sene daha farklı bir Erceg izleyebiliriz
hayırlısı

Cidden merak ettim kaç maç kurtarmış Erceg? İroni yapıyorsunuz heralde. O değil de Erceg'in savunması gereken adamların yıldız olup kaybettiğimiz maçlar burdan köye yol olur. 20 sayı atıp 40 sayı yediren adamın vereceği katkı uzak dursun! Onun savunma defosunu kapamak için takıma Ibaka, Paul George, Noah, Iguodala falan lazım.

Yüz milyon dolar bütçe olsun sınırsız yabancı olsun ben almam Erceg'i. Sınırsız yabancı da belki dediğim ise belki işte lakin almam. Yok agaya pozisyon hazırlanacakta agada o gün gününde olacakta cakta cekte.

Erceg aldığı paraya bakıp bakıp gülüyordur muhtemelen. Bitmiş ve piyasası tükenmişken buralara gelip şu paraları aldığı için aldığı paranın yarısını Ergin Hoca ya verip cemaatini kursa yeridir.

Bir de yanına savunmacı diye konuşup durulur artık forumda. Adam iki senedir yanında Furkan ve Young ile oynadı, 3 numaralar desen Marko, Hairston filan, kimi koyacaksın yanına Horace Grant ı mı?

Erceg dediğiniz adam sadece kendi adamını savunmakta kötü değil, takım savunmasını da baltalıyor. Reboundlara öyle aman aman katkı vermiyorken yerine alınabilecek onlarca farklılık yaratabilecek oyuncudansa neden tercih edilir anlamak güç. On senedir takımda Chris Owens ve Mike Wilkinson dışında all around bir PF izleyemedik ve buna Rancik de dahil.

Cidden merak ettim kaç maç kurtarmış Erceg? İroni yapıyorsunuz heralde. O değil de Erceg'in savunması gereken adamların yıldız olup kaybettiğimiz maçlar burdan köye yol olur. 20 sayı atıp 40 sayı yediren adamın vereceği katkı uzak dursun! Onun savunma defosunu kapamak için takıma Ibaka, Paul George, Noah, Iguodala falan lazım.

Çok maç kurtardı arşivden bulabilirsin hepsini bu sene tüm takım kötüydü gerek para gerek bazı oyuncuların gidişi oyunu etkiledi
ama bu demek değildirki Erceg çok kötü bir oyuncu kariyeri belli ama performansında düşme olduğu da bir gerçek

Dursun Özbek'in seçilmeden önceki basketbol ile söyledikleri belli, tarihin en büyük sponsorluk anlaşması olacak dedi ? Bence bu sponsor Huawei olacak
( 2 ay önce Huawei yöneticisi cnbc-e de gelecek sene için basketbola yatırım yapabiliriz dedi )
Hatta sırtta Odeabak olursa şaşırmam veya tam terside olabilir :)

Erdem yorumuna gelecek olursak evet başkalarından daha çok vermemiz gerekebilir :) Ama kesinlikle Euroleague de olacağız...
Kadroyu kurarken;

Brown ( 2 milyon ) Barış ( 500 ) Nikolov ( 50 ) .........2.550.000$
Anderson ( 1800 ) Sinan ( 750 ) Göksenin ( 250 )......2.800.000$
Perperoğlu (1300 ) Carter ( 500 ) Göktürk ( 50 ).........1.850.000$
Erceg ( 800 ) Ege ( 50 ) Kerem ( 100 )........ 950.000$
Samuels ( 800 ) Furkan ( 1000 ).............................1.800.000$
Staff........................................................................1.500.000$

TOPLAM...............................................................11.450.000$
Hesap bende böyle çıktı gerisi yönetime kalmış....Söz verdiyse 10 milyon $ başlaması lazım bütçenin :)[/QUOTE]

Sponsor konusunda bende bi sürpriz bekliyorum ikiside aynı anda olabilir biri sırta biri göğüs için.

Kadroya gelecek olursak Perperoglu bence ayakları yavaş bir isim savunmasıda o kadarda iyi değil
Erceg kadroda kalacaksa diğer oyuncuların atletik sert v e savunma açıpını kapatacak oyuncular olmalı.

Will Bynum ( 1300) Barış ( 500 ) nikolov ( 50 ) ------------- 1.850.000 USD
Anderson ( 1500 ) Sinan ( 750 ) Göksenin ( 250 ) ---------2.500.000 USD
Marko ( 1000 ) S. Hopson ( 900 ) Göktürk ( 50 ) ------------- 1.950.000 USD
Erceg ( 1000 ) Barış Hersek ( 500 ) Ege ( 50 ) --------------- 1.550.000 USD
Samuels ( 1000) John Bryant ( 850 ) Sertaç (300)----------- 2.150.000 USD

Toplam-------------------------------------------------------------------- 10.000.000 USD

Bence bu kadro daha dengeli olur.

Erceg'e çok haksızlık ediyorsunuz. Ben de yolları ayrımamızın doğru olacağını düşünüyordum ama resmen Valentin Pastal muamelesi yapılıyor adama.

Takımın en zor zamanlarında hem Micov hem de Erceg menajerlerinden gelen tekliflere rağmen takımı yalnız bırakmamayı seçtiler, bunu bizzat duydum. Yönetimin bütün ödeme yalanlarına rağmen takımı sahiplendiler. Üstelik Erceg'in bu sezon muhteşem oynadığı bir çok maç oldu. Bizzat Ergin hoca sakat sakat oynadığı maçlardan bahsetti, dinlenme fırsatı bile bulamadı çoğu zaman.

Evet savunmada çıldırttı bazen ama bunda darmadağın olan kadro planlamasının da rolü vardı.

Yani kalırsa hiç öyle ağıtlar yakacak bir durum olmaz. Doğru bir kadro planlamasında Erceg her zaman iş yapar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...