2015-2016 Transfer Sezonu

Ben anlamıyorum Atınç 5M , Tarık 4.7M , Podolski 2.5 M ?

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bonservisler kariyere göre belirlenseydi Ronaldinho bonservisi elinde takımsız kalmazdı. Podolski yi ucuza almışız demek istiyorsun ama 3 milyon euro; kulubünün bırakmak istediği ,maaşı yüksek dolayısiyle talibi fazla olmayan, 30 yaşında ve kariyeri düşüşe geçmiş bi adam için çok bile. (Ben podolskinin hala Türkiye de iş yapacağını düşünüyorum:)) 3 yıllık maliyeti bize 14 milyon euro civarı olacak gibi duruyor. Misal Atınç ın Liepzig e maliyeti 3 yıl için max 7 milyondur. Ayrıca Atınç ı ilerde satabilir de.
 
Ben piyasadaki anormalliğe dikkat çekmek istedim aslında. Atınç max 1 M eder bonservisi. Podolski 3 yıl 9M alacak. Podolski nin kariyeri düşüşte değil bence. Arsenal formasıyla gayet iyi istatistik yaptı. İtalya zaten dünya üzerinde çok az futbolcuya iyi geliyor.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Podolski çok iyi bir oyuncu. Güzel transfer yaptık. Hayırlı olsun. Çok da sempatik kerata:)

Yalnız Melo-Xelçuk orta sahasının son kullanma tarihi geldi geçiyor. Yerine dinamik sağlam bir orta saha oluşturmak şart. Bunu göremezse Hamzaoğlu da sezon sonunu göremez bence.
 
Yalniz fener van persieyi mi almis öyleyse acaip calim atmis olurlar bize. Podolski iyi transfer ama hala sag bek yok vb gibi bi dolu sorun var karsi taraf iyi kadro kurdu ciddiye almak lazim.
 
Fenerbahçe bu sene iyi transferler yaptı Allah için.
Gereksiz tüm oyuncuları gönderdiler.
Yerlerine de çok iyi hamleler yaptılar.
Nani ve Persie gibi dünyaca ünlü isimler kadroya kattılar.
Transfer bütceleri 50 milyon euro olunca normal tabiki.

Bizde Poldi'nin yanına Huntelaar ve Farfan transferleri yaparsak onlardan eksiğimiz kalmaz.
Hatta bizim Muslera ve Sneijder'imiz var :)
Tabi sağ bek ve Melo'nun yerine de hamleler lazım.
Ayrıca bence stoper de şart oğlu şart.
Fenerbahçe'nin transferleri inşAllah yönetimi gaza getirir ve gerekli takviyeler yapılır.
Çünkü yarıda da dediğim gibi bu takımın bir forvete (Huntelaar ya da en kötü Niasse), bir kanat oyuncusuna (Farfan biçilmez kaftan), bir stopere, bir sağ beke (Pereira ya da Ozan Tufan), bir ön liberoya (Leviathan, Inler, Medel) muhakkak ihtiyacı var.
Yönetim ve teknik ekipte inşAllah bu eksikliklerin farkındadır.
 
Yalnız Nani dışında çok saçma transferler yaptılar. Tamamen "ya tutarsa" transferleri

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Farfan, 13/14 sezonda sürekli sakatlanmış, 14/15in neredeyse tamamını sakat geçirmiş sadece 9 maç yapabilmiş. Kabul iyi oyuncu hatta sonuca giden yıldız oyuncu. Fakat muhtemel yüksek maliyet ve sakatlık probleminden dolayı risk almaya hiç gerek yok. Çalım atabilen genç bir oyuncuyla doldurabiliriz, Yasin'in son 3 ay verdiği performansa güvenerek.
Çok sevmeme rağmen Melo gönderilmeli. Her yaz geleneksel para koparmaya çalışması artık baydı. Maaşına zam isteyen tüm oyuncular gönderilmeli(Muslera ve Sneijder hariç). Burayı Alex Song ile doldurabiliriz. 27 yaşında, yaş ortalamasını düşürüp, orta saha direncini artırmış oluruz.
Huntelaar'ın bu sezon Real deplasmanındaki maçını izleyen herkes hemen gelsin der. Fakat yıllık 4.5 milyon euro maaş konuşuluyor. Bu kadar fark yapacağını düşünmüyorum. Huntelaar tarzı bir pivot forvet rotasyona mutlaka eklenmeli. Burakla bu işin olmayacağı aşikar olmasına rağmen onu geçecek bir oyuncu geleceğini düşünmüyorum.
Şampiyonlar ligi seviyesinde bir sağ bek de şart. Maxi son 2 sezon sırasıyla 43 ve 42 maç yapmış. İstikrarlı ve kaliteli oyuncu. Tek alternatif olarak düşünmeliyiz.

Fenerin iyi transfer yapmasına seviniyorum. Bir şekilde bizimkiler de iyi transfer yapmak zorunda kalıyor. Ayrıca biz iskeleti 11/12 sezonundan bu yana kurmuş durumdayız. Onlar daha yeni oluşturmaya çalışıyor.

Lütfen Ülker ile tekrar sponsorluk anlaşması imzalamayalım. Artık kulüp, karşı tarafta yer almayı seçen Ülker, Ntvspor ve Hürriyet gibi kurumlara bir tavır sergilesin.
 
Tanman maxi perreira yi yalanladı poldinin töreninde. Belçika basını 5.5M ye 23 yaşında bi sağ bek ile anlaştığımızı yazmış adını unuttum.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Tanman maxi perreira yi yalanladı poldinin töreninde. Belçika basını 5.5M ye 23 yaşında bi sağ bek ile anlaştığımızı yazmış adını unuttum.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yaklaşık 1 hafta önce Poldi'yi yalanlamıştı ;)
Maxi çok iyi transfer olur.
On libero için Obi, Song, Levia ve Gökhan Inler'den birisi çok iyi olur.
Huntelaar ve Soldado'dan birisi müthiş katkı sağlar.
Niasse olursa Burak'a yedek olur.
Kanat oyuncusu için Farfan'dan başka aklıma MANU'dan Valencia aklıma gelen isim.

Burak kardeşime katılıyorum.
Fb'nin transferlerini gördükçe yönetim transfer yapmak zorunda hissediyor kendini.

Önümüzdeki günlerde eksik yerlere transfer yapabiliriz inşAllah.
 
Fenerbahçe'nin ne yaptığına değil kendi eksiklerimize bakalım biz. 3 4 iyi takviye ile gene şampiyonluğun en büyük adayı oluruz. Kaldı ki fenerbahçe de takım planlamasında birtakım sorunlar olduğu aşikar, hala Emre tarzı oyunu ileri taşıyacak bir oyuncu almadılar galiba da almayacaklar. Maxi pereira transferi kesinlikle ilaç olur mutlaka bir şekilde onu kaçırmamalıyız. Sağ ön forvet melo giderse onun yerine bir orta saha bir de stoper almamız şart.

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Takıma bence hala transferler gerekli. İlk önce sağ beke. Sabri geçen sezon elinden gelenin en iyisini yaptı ama Şampiyonlar Ligi ile beraber Tarık ve Sabri'ye güven olmaz. Maxi Pereira, Glen Johnson gibi bir transfer oraya cuk oturur. Liverpool, Clyne'ı aldı oraya Southampton'dan, umut vaat eden bir oyuncu. Savunma yönü daha ağır basan biri Pereira'ya göre. Telles'in rahat bir şekilde hücuma çıkması için çok iyi bir transfer olur. Pereira'ya da hayır demem tabi ki.

Melo giderse oraya bir tane oyuncu şart. Melo gitmese de bir alternatif alınmalı bana kalırsa. Song transfer yaptı zaten. Leiva, Mikel ve Gökhan İnler deniyor ama bunların hepsi farklı adamlar. Gökhan İnler tam bir ön libero diyemeyiz daha çok iki yönlü. Lucas Leiva tam Melo'nun ikamesi denilebilecek bir oyuncu, tabi formda hali. Son yıllarda sakatlıklardan çok çekti. Melo kadar sert değil ama top çalma ve markajı gayet iyi, teknik özellikleri üst düzeyde bir oyuncu. Her sene gençleşmeye çalışan Liverpool takımından koparılma ihtimali düşük değil bence.

Bu takıma iyi bir sağ kanat lazım. Bruma olsun ya da olmasın fark etmez. Bruma dribblingi iyi, ver kaça giriyor ama sonrası yok. Ne yapması gerektiğini bilmiyor. Bu eğitimi de Bruma'ya biz tam olarak veremiyoruz. Kiralama bence onun için iyi bir opsiyon. Bize böyle topu 20-30 metre sürükleyebilen, kişisel becerileriyle pozisyon üretebilen hızlı bir kanat oyuncusu lazım. Hücum opsiyonu açısından bize büyük bir olanak sağlar bu tip bir oyuncu. Farfan eskisi gibi oynayacaksa eyvallah ama ondan iş geçti diye düşünüyorum.

Burak seneye net santraforumuz. Yıllık 3 milyon verdiğimiz bir oyuncunun üstüne daha fazla maaşla oyuncu getirip oynatacak lükse sahip değiliz açıkçası. Hava toplarına hakim, sırtı dönük oynayabilen bir santrafor bu takıma çok güzel katkı sağlar ama adı geçen forvetlerden bir tek Soldado bu tip özelliklere sahip. Huntelaar'da ceza sahası golcüsü aynı Burak gibi. Burak ile ikisinin yan yana oynayabilmesi bizim takım için çok lüks ve pek mümkün görünmüyor. Niasse bu saydığım özelliklere sahip değil ama hızlı, ceza sahasını karıştırabilen, Burak'tan daha iyi dribblingi olan birisi. Bu tip bir alternatif de işimize yarar.

Stoper bence de lazım ama elde Chedjou-Dany-Semih-Hakan-Koray varken pek olası görmüyorum. Bu oyunculardan ikisini elden çıkarabilirsek bir ihtimal ama pek olası görmüyorum.

Sol beke de alternatif lazımdı, Carole'yi aldık. Olumsuz konuşan çıkmadı şu ana kadar. Fransa 2.liginden gelen biri için beklentiler de çok yüksek değil. Ortalama bir oyuncu çıkarsa ben fitim. Telles ile iyi bir rekabete girerler umarım. Olcan geçtiğimiz sezon büyük bir hayal kırıklığı yarattı bende. Yetenekli bir oyuncu ama fiziken bitik. Son Carole transferiyle beraber sol bekteki yeri de sarsıntıya girdi. Trabzonspor'da ki son sezonu gibi olursa kanatlara iyi bir alternatif olur ama ondan da pek umudum yok.
 
Öğrencilerim mesaj atmış.
Siz gördünüz mü bilmiyorum ?
Muslera'ya MANU'nun 35 milyon euroluk teklifi varmış.
Eğer bunun gerçeklik payı varsa hiç kaçırmayalım.
Bir daha böyle bir para bulamayız.
 
Nando için 35 veren varsa durmam satarım. Giderim Real'den Navas'ı alırım. Kalan parayla da Ranocchia ve iyi bir santrafor alırım. Unutmuşum bir de Guarin. Maxi falan demiyorum o iş büyük ihtimalle tamam.
 
Size katılıyorum.
Eğer gerçekten 35 milyon euroluk teklif varsa zerre düşünmem.
Bence böyle bir durum da yönetim de düşünmez.
Tüm eksikliklerimiz tamamlanır.
Teklifin gerçeklik payı vardır inşAllah.
 
35 milyon€ inanılmaz para zerre düşünülmez. Gelecek parayla hem Ospina alınır kaleye, hem de tüm transferler için bütçe oluşturulur ama yalan haberdir bence . Fb transferlerine ben seviniyorum bile eğer ki bu yıl şampiyonlar ligine kalamazlar ise durumları gerçekten felaket olacak Allah büyük cidden son kozlarını oynuyorlar bakalım ne olacak .
 
LigTv, Muslera için 35 milyon euro teklif geldiğini söyledi. Teklif çok iyi olabilir. Fakat ben Muslera'nın satılmasını istemiyorum. Bunun mantıklı bir nedeni yok sadece duygusal. Hem bizim için hem Muslera için hayırlısı neyse o olsun.
Eğer satılırsa Asmir Begovic düşünülmeli. Ayak tekniği Muslera'dan zayıf fakat çizgide en az onun kadar iyi. Bu sezon çok maçını izledim, güven veren bir kaleci.https://www.youtube.com/watch?v=mDdnf24O8zE
 

Üst