2015-2016 Transfer Sezonu

Burak Yılmaz kötü oyuncu değil ama söylendiği gibi teklif 10 milyon euroysa satılması normal. Fakat bu yönetim Burak'ın yerini doldurabilir mi bence zor. İşin ucunda Umut'a kalmak var o yüzden temkinli yaklaşmak lazım.

Yedek kaleci olarak, Beşiktaş'tan Cenk deniyor. Kaleciliği iyi, Taffarel etkisiyle daha da iyi olur bence. Ayrıca yıllar önce sınıf arkadaşımla röportaj yapmıştı. Söylediği, gördüğüm en düzgün ve dolu futbolcu. Kısaca iyi bir transfer olabilir.
(Goal.com Özel) Cenk Gönen: "Düşünüyorum, öyleyse kaleciyim" - Goal.com
Bence de zor hatta imkansız. O yüzden sorun burak iyi kötü değil bu yönetim neyi düzgün yaptı ki sportif manada burakın yerini doldursun. Bence satılmaz ama satılırsa tsnin de payı var dörtte bir ona da dikkat edilmeli. Ayrıca sorun FFP falan değil sadece bu yönetim 10 milyonluk satış yapsa bile o parayı iyi kullanamaz. Acil işi bilen biri sportif direktör falan olmalı

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Burak Yılmaz'la ilgili yorumlara sadece gülüyorum, adamın attığı goller ortada ama sonuçta adı Burak olunca bir futbolcunun hiçbir zaman taraftarın gözüne giremez, Burak giderse bu konuşanların oturup ağladığını görecem, Türkiye'nin en iyi forvetinden mahalle futbolcusu gibi bahseden kişiler var, siz futbolu biliyorsanız kimse bilmiyor demektir!!! Her türlü bahse girerim Burak bu sezon 25 gol üstü atar kalırsa, ama giderse yerine gelecek adam yarısı kadar atamaz!!! Aynı kişiler Arda'yıda küfür ederek gönderen taraftar topluluğu, şimdi Arda nerde siz nerdesiniz komik insanlar...

Yasin'in adı da Yasinho zaten. Ondan bu kadar çok seviyoruz.
 
Lafı geçmişken, şu "Arda'yı küfür ederek gönderdiler" mevzusuna da değinmek isterim. O dönem başkan Adnan Polat ile Arda arasında, medya aracılığı ile bir söz düellosu yer almıştı. (Florya'nın kapısı mevzusu) Sonra bir kaptanlık krizi patlak verdi. (İkinci kaptan olmam mevzusu) Bunların üstüne alınan kötü sonuçlar da eklenince, taraftar öfkesini Arda'ya kustu.

Yanlış anlaşılmasın, tabi ki küfür olayını savunmuyorum. Ancak o dönem Arda'nın da yanlışları oldu. Açıklamaları ile şimşekleri üstüne çekti. Taraftar durduk yere Arda'ya sövüp sayıp, yollamış gibi bir resim çizmek de doğru değil... Zaten küfür mevzusu tek maçlık bir olaydı ve sonradan tatlıya bağlandı hatırladığım kadarıyla...
 
Taraftarın medyanın gazına gelerek yaptıkları da var da Arda olayında yahu Arda'nın Galatasaray'daki haline bakın bir de şimdi ki haline bakın. Hep fit. Atletico'da da sakatlık yaşadı gördünüz mü vücutta bir yamulma. Lakin burada bayağı bir göbek saldı arkadaş. Yok tedavi sırasında kullanılan ilaçlar denildi. Kabul onlardan olsun iyileştikten sonra kilo vermek için ekstra çaba harcadın mı? hayır.

Gelelim Burak Yılmaz'a. 10 milyon euro veren varsa bando mızıka takımıyla gönderirim.
 
Burak Yılmaz'a gelince; Denilen paralar veriliyorsa 1 sn düşünmem satarım. Bence bizim için çok önemli ve haksız eleştirilen bir adam. ama 30 yaş ve aldığı uçuk ücret birleşince bu teklif gerçekse bu fırsat kaçmamalı
 
Tüm sporlar performansa bağlıdır. Selçuk hemen mi tepki görmeye başladı? Hemen her taraftar ancak 2013-2014 sezonuyla yavaş yavaş başladı. Yoksa ilk sezonu sonrası maç maç düşmeye başladı. Lakin ben adam kaç yıldır çok üst düzey oynadı bir sezon arada sıradan geçsin. Lakin Selçuk sonrada düşmeye başladı.

Burak gol atıyor mu evet? Lakin Burak ayağında top tutamaz (nasıl oluyor anlamıyorum o fizikle) topla mesafe kat edemez (yine bu fizikle imkansız lakin oluyor) ve gol atma oranı düşük. Şimdi diyeceksiniz bu kadar gol atmış. Evet lakin Jardel gibi üst düzey bir son vuruşçu değil. Hadi o kadar olmasa bile %35' çıkarsa girdiği pozisyon/attığı gol oranını idare eder. Eee o da yok.
Bu yaşında bu parayı veren varsa hiç durmam satarım. Selçuk için teklif varsa onu da yollarım.
 
Ortada bu sıralar meşhur olan ''yerli sevici'' bir zihniyet yok. Ama tam tersi bir durum var. Hele bazı oyuncular var ağızları ile kuş tutsalar yaranamazlar.

Misal Selçuk bugün gitse gram üzülmem hatta sevinirim. Malum Fb maçından sonra gönderilmeliydi. Ama geçen sene Hamza hoca geldikten sonraki performansına laf söyleyen çarpılır.

Bu sene çok zor ve önemli. İnşallah alınlarının akıyla çıkarlar. Bir stoper bir de sağbek transferi ile kapatılmayacak bir eksimizin olduğunu düşünmüyorum.
 
Biz şampiyonlar liginde Çeyrek final oynarkende, 2 tura çıktığımızda da bu yerlilerle çıktık, Burak'ında, Selçuk'unda futbolculuğuna laf atan adamlarla zaten futbol konuşmam, hiç biliyorsanız oturup istatistiklerini bakın adamların, belki futbola dair birşeyler öğrenince gelirsiniz konuşuruz, Bu adamlar bizi son 4 yılda 3 kez şampiyon yaptı, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve 2 tür gördükçe yine bu adamlarla...
 
Biz şampiyonlar liginde Çeyrek final oynarkende, 2 tura çıktığımızda da bu yerlilerle çıktık, Burak'ında, Selçuk'unda futbolculuğuna laf atan adamlarla zaten futbol konuşmam, hiç biliyorsanız oturup istatistiklerini bakın adamların, belki futbola dair birşeyler öğrenince gelirsiniz konuşuruz, Bu adamlar bizi son 4 yılda 3 kez şampiyon yaptı, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve 2 tür gördükçe yine bu adamlarla...

Selçuk 2 sezondur futbol oynamıyor. Oyunu öldürüyor. Burak ise zaten keskin bir golcü değil. Ben Tanju kaleciyle karşı karşıya kalsa kesin gol derdim sizler Burak için aynısını söyleyebilir misiniz? Diyorsunuz ya çeyrek finalde vardılar ee bu onları dokunulmaz mı yapar?

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
 
Burası bir forum ve forumlar tartışmak içindir. İnsanları küçümsemek, üstünlük taslamak için değil... Ki konudaki mesajlarda kimse oyuncunlara hakaret etmemiş. Sadece performansını eleştirmiş.
 
Yönetim Muslera (35 M€) ve Burak(15 M€) transferlerinden 50 Milyon Euro gelir elde etmeyi düşünüyor.
Bu iki oyuncunun yerlerine Rajkovic ve Niasse transferleri düşünülüyor.
 
Burak iyi bir golcüdür ona kimse itiraz etmez ancak bu onu üst düzey bir futbolcu yapmaz. Bir sürü eksiği var. Herkes de bunu söylüyor zaten. Galatasaray taraftarının daha kaliteli bir santrafor istemesi en doğal hakkıdır.


Selçuk'a gelince ilk senesinde iyiydi fakat sonra resmen "süründü" sahanda. Son iki sezon Selçuk'a iyi diyenlerle benim de konuşacak şeyim olmaz zaten:)


Bizi geçen sezon da yerliler falan değil "Sneijder ile Muslera" şampiyon yaptı. Bunun aksi iddia edilemez! Alın bakalım bu ikisini takımdan ilk 5'e girebilecek misin ligde o müthiş yerlilerle? Öyle işkembeden sallamakla olmuyor.
 
Şampiyonlukta ki aslan payı Sneijder ve Muslera'nın. Bu kim inkar edebilir.

Ama misal süpriz Yasin performansını görmezden gelemezsin. Keza Melo gitti lig bitti derken gelen Hamit katkısını. Son haftalarda ki Telles'in defansif sağlam oyununu. Her ne kadar dalga da geçilse Sabri ile hareketlenen sağ kanadı. Ve tabiki Hakan Balta'yı

Evet bu 2 oyuncu olmasa ilk 5'e giremezdik. Ama diğerleri olmadan da şampiyon olamazdık. Bu bir takım oyunu olduğunu unutmadan yorum yapmak lazım.
 
Ben de Selçuğu övenlerle futbol konuşmam mesela. Tercih meselesi tabi

Valla benim için sorun yok, Selçuk bu ülkenin en iyi orta saha oyuncularından birisi, bu sen kabul etmesende böyle, öncelikle sen bana Selçuk kadar gol ve asist katkısı yapan o bölgede oynayan geçmişte bizde oynamış bi oyuncu göster belki konuşuruz ne dersin, Senin Yasin sevginde 2 maça bakar kardeşim, sadece 2 maç kötü oynasın demediğini bırakmazsın. Diğer yorumlara gelince sizin mantığınızla Türkiye kupasınıda Burak aldı o zaman, yada Burak gol kralı olduğu sezon şampiyon yapan adamdır, sizin saydığınız adamlar Burak'ın yarısı kadar gol almamıştı sonuçta...
 
Selçuk 2 sezondur futbol oynamıyor. Oyunu öldürüyor. Burak ise zaten keskin bir golcü değil. Ben Tanju kaleciyle karşı karşıya kalsa kesin gol derdim sizler Burak için aynısını söyleyebilir misiniz? Diyorsunuz ya çeyrek finalde vardılar ee bu onları dokunulmaz mı yapar?

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Ben her yıl Burak en az 20 gol atar diyebiliyorum, ki önceki sezonlarda bunu kanıtladı zaten.
 
Galatasaray'daki oyuncu bağımlı sistemden oldukça rahatsız olduğumu her fırsatta dile getirdim. Selçuk İnan ve Burak Yılmaz'ın son 4 yılda alınan 3 şampiyonlukta büyük emekleri olduğunu gözardı etmem mümkün değil. Ancak Burak Yılmaz için bahsedilen teklif geçerliyse fazla düşünülmemesi ve satılması gerektiğini düşünüyorum. Transfer dönemimin kapanmasına az bir süre kala yerini nasıl dolduracağımızı inanın bilmiyorum çünkü ciddi planlama hataları var yönetim ve Hamzaoğlu'nun. Burak satılınca nasıl bir plan uygulamaya geçecek gerçekten merak ediyorum.


2 yıldır söylüyorum hala daha söyleyeceğim. Omurgası ( savunma yazmıyorum ) Selçuk-Melo-Sneijder-Burak olan bir takımın oyunu rakip sahaya yıkması ve tempo yapması çok zor. Selçuk-Melo birlikteliğinin 4.yılındayız ve artık hem tahmin edilebiliriz hem de bu oyuncuların tempoları fazlasıyla düştü. Selçuk-Melo-Sneijder benzer özellikleri olan denge - pas oyuncuları , buna bir de ileride top tutamayan bir forvet eklediğinizde pas organizasyonları rakip kaleden çok uzak bölgede işliyor ve oyunu rakibe kabul ettiremiyoruz. Burak çok kaliteli golcü ama çok iyi futbolcu değil bana göre. Burak gol atmadığı sürece toplu ve topsuz oyuna katkısı inanılmaz az. Burak gol atacak diye bekleyip çok fazla alandan taviz veriyoruz. Yani eğer doğruysa bu yazılanlar Burak satılmalı , yerine daha komple bir golcü alınmalı. Bu plansızlıkta kim alınacak o da soru işareti .


Melo konusunu da inanılmaz kötü yönettik. 33 yaşındaki adam kulübü aylarca parmağında oynatıp kampa bile gelmeyecek , yeni sözleşme almak için türlü şaklabanlıklar yapacak ve yılda 3.1 olan maaşını 2.6 dan 3 yıl uzatacak. Tüm bu olanların adı FEDA olacak. Melo'nun her yıl yaptığı bu oyunlara düşmeyeceğiz diye aylarca rest çek , daha sonra insanların zihninde mecburmuşuz hissi uyandırıp kendinle çeliş ve sözleşme imzala. Mevcut yönetime yakışır bir durum. Burada Hamzaoğlu'na da söylenecek çok şey var. Melo yerine düzgün bir liste yapıp 23-28 yaş aralığındaki oyunculardan oluştursa bu listeyi oyun merkezindeki yaş ve tempo sorununu çözeceğiz belki. Bu süreçte içimizden çıkarırız açıklamaları yapmak Galatasaray'ın menfaatlerini düşünmek değil kolaya kaçmaktır. Mücadele edip çırpınacak insan daha iyisi için. Inter ile pazarlık masasında olduğumuz için Medel ile ilgilendik , olmadı. Daha sonra Ozan Tufan'a gittik. Ozan Tufan ile Melo'nun özellikleri arasında çok fazla fark var , biz ne istediğimizi biliyor muyduk ? Avrupa piyasasına bu kadar uzak kalma lüksü yok Galatasaray teknik direktörünün . Herneyse Melo twitter da takipten çıkardığı Galatasaray kulübünü yine takip etmeye başlamış. Kupaların yanında bir fotoğraf , Fenerbahçe'ye laf giydirme temalı bir tweet de attığı zaman her yer güllük gülistanlık olur. Melo gitseydi orada Jem oynayacaktı diyenleri duyar gibiyim bu yüzden kısa vadede yararlı olduğunu söylemeliyim Melo'nun dönüşünün. Melo'nun yaptıklarını inkar edecek biri değilim sadece insanları aptal yerine koymasından bıktım artık. Inter'de 1.9 , burada bonuslarla beraber 3.5-4 . Her yıl sözleşmeden çıkılabiliyor olması sözleşmenin iyi yanı olsa da 36 yaşında kadar bu paraları alma ihtimali var ve bu sanırım bu topraklara özgü bir durum.


Planlamadan devam edersek forvet ve sağ bek mevzularını da atlayamayacağım. Dani Alves , Maxi ve Thomas Meunuier ile ilgilenildi. Şimdi sağ bek ihtiyacımız yok açıklaması geliyor. Soru çok basit : Sağ bek ihtiyacı var mıdır ? Varsa neden alternatif oyuncular , bütçeye uygun oyuncular belirlenmiyor hala ? Yoksa neden bu 3 oyuncu ile ilgilendik. Forvet için Gignac , Huntelaar , Gomez ile ilgilendik ve şimdi alternatif olarak Niasse ile ilgileniyoruz. Biz ne istiyoruz ? Bu oyuncuların hepsi özellikle de Niasse çok farklı özellikleri olan oyuncular. Bu tip oyunculara ilgi gösterip pazarlık masasında iş bitirici tavırlardan kaçınılması da kabul edilebilir bir durum değildi. Yine bu oyunculara ilgi gösterip en son Niasse'ye kaldık algısı yaratmanın negatif olarak kendinize yansıyacağını ve bunun her fırsatta dile getirileceğini tahmin etmek bu kadar zor mu ?
 

Üst