2015-2016 Transferler ve Takım Yapılanması

Ekrem Memnun: Lloyd’dan çok şey bekliyorum21 Eylül 2015

image11-e1442860571146-530x372.jpg
Galatasaray Kadın Takımı’yla son yılların en dikkat çeken başarılarına imza atan ve kupaları domine eden koç Ekrem Memnun, GS TV’de Eyüp Yıldız’ın sorularını yanıtladı. Ekrem Memnun çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Hedefleriyle ilgili konuşan Ekrem Memnun, ”Biz ilk hatayı kendimizde arıyoruz. Biz taraftarla yeteri kadar iletişimi kurabiliyor muyuz? Daha büyük çalışmalar yapmalıyız… Hedefimiz ligde ve Avrupa’da her sene olduğu gibi yine şampiyon olmak. Bizim 3 yıldır bir karakterimiz var; kolay sayı yememek ve kolay sayı atabilmek.Yine böyle bir oyun oynayacağız. Benim yıllardır oturmak istediğim bir oyun kültürü var.Tamamen bu kültürün üzerinde yine aynı oyunu oynayacağız.” diye konuştu.
Yeni transferleri Lloyd’tan büyük beklentileri olduğunu kaydeden Ekrem Memnun, ”Jewell Lloyd’u 2 yıldır takip ediyorum. Açıkçası gelecek senelerin dünyada en iyi kadın basketbolcusu olabilme kapasitesi var. Jewell Lloyd ile sözlü olarak 11-12 Nisan’da anlaşmıştık.Lloyd’un büyük hedefleri var. Çok ciddi bir sporcu. Lloyd’dan çok şey bekliyorum. Ama başlarda sabretmek lazım. Çok büyük skorer ve atlet. Tek dezavantajı; yaşı ve tecrübesizliği” dedi.
Başarılı koç, ”Torrens yarın dönebilir. Ama taraftarımız salonu doldurur, sponsorumuz olur. O zaman bakarız. Sancho Lyttle’ın oyunculuğuyla ilgili söyleyecek bir şey yok. Ama imkanlarımız belli talipleri çoktu’ ifadelerini kullandı.

bu ne demek arkadaşlar ??İroni mi ??

Sebnem takimdan ayrilmis. Chiney ile hoca birebir gorusmus ama ne zaman nasil donecegi belli degilmis.

Isil - Aysegul
Lloyd - Martinez - Seda
Bahar - Cansu
Dubljevic - Nevriye - Meltem
Kulichova - Kizer - Inci

Kadromuz bu sekilde kesinlik kazanmis oldu.

Gecen yıl asegül, Martinez guard rotasyonu ile sampiyon olmustuk . Beklentilerin altinda kalan deniz colakoglu ve Casas'ın yerine Işıl Alben ve Draft pick 1 Jewell loyd transfer edilerek ,
muazzam bir guard rotasyonuna sahip olduk . Az önce Galatasaray tv'de ekrem memnun'un jewell loyd hakkında düsünceleri fazlasiyla tatmin ediciydi . Oyuncudan cok umutlu ve 1+1 yıllık
sözlesme imzalamisiz ..
En önemliside Petra kulichova disinda tüm oyuncularimizin cesitli mevkilerde oynayabilmesi .. Cok kompakt , 10 kisilik dengeli bir kadro kuruldu .. Takım kimyasi tutarsa avrupa'da final bekliyorum.

Nuria - aysegul
Loyd - ısıl
Cansu - bahar
dublijevic - nevriye
kulichova - kizer

Sebnem takimdan ayrilmis. Chiney ile hoca birebir gorusmus ama ne zaman nasil donecegi belli degilmis.

Isil - Aysegul
Lloyd - Martinez - Seda
Bahar - Cansu
Dubljevic - Nevriye - Meltem
Kulichova - Kizer - Inci

Kadromuz bu sekilde kesinlik kazanmis oldu.

Chiney ile görüştüğünü programda mı söyledi? Ben 2 yerde şu cümleyi okudum "Ogwumike ile ocak ayı için anlaştığımız yalan haber."

Ekrem Memnun: Lloyd’dan çok şey bekliyorum
21 Eylül 2015

Galatasaray Kadın Takımı’yla son yılların en dikkat çeken başarılarına imza atan ve kupaları domine eden koç Ekrem Memnun, GS TV’de Eyüp Yıldız’ın sorularını yanıtladı. Ekrem Memnun çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Hedefleriyle ilgili konuşan Ekrem Memnun, ”Biz ilk hatayı kendimizde arıyoruz. Biz taraftarla yeteri kadar iletişimi kurabiliyor muyuz? Daha büyük çalışmalar yapmalıyız… Hedefimiz ligde ve Avrupa’da her sene olduğu gibi yine şampiyon olmak. Bizim 3 yıldır bir karakterimiz var; kolay sayı yememek ve kolay sayı atabilmek.Yine böyle bir oyun oynayacağız. Benim yıllardır oturmak istediğim bir oyun kültürü var.Tamamen bu kültürün üzerinde yine aynı oyunu oynayacağız.” diye konuştu.
Yeni transferleri Lloyd’tan büyük beklentileri olduğunu kaydeden Ekrem Memnun, ”Jewell Lloyd’u 2 yıldır takip ediyorum. Açıkçası gelecek senelerin dünyada en iyi kadın basketbolcusu olabilme kapasitesi var. Jewell Lloyd ile sözlü olarak 11-12 Nisan’da anlaşmıştık.Lloyd’un büyük hedefleri var. Çok ciddi bir sporcu. Lloyd’dan çok şey bekliyorum. Ama başlarda sabretmek lazım. Çok büyük skorer ve atlet. Tek dezavantajı; yaşı ve tecrübesizliği” dedi.
Başarılı koç, ”Torrens yarın dönebilir. Ama taraftarımız salonu doldurur, sponsorumuz olur. O zaman bakarız. Sancho Lyttle’ın oyunculuğuyla ilgili söyleyecek bir şey yok. Ama imkanlarımız belli talipleri çoktu’ ifadelerini kullandı.

bu ne demek arkadaşlar ??İroni mi ??

Yani hoca diyor ki Alba bizi seviyor, ileride imkanımız olursa (ki burada maddi imkanı diyor) takıma geri dönebilir..

şebnem'e çok üzüldüm çok. kalmalıydı, sürpriz oldu. onun dışında hoca ümitli konuştu, yüreğimize su serpti. kadın basket yine kulübün en iddialı olduğu branş olacak. avrupa'da bir final daha gayet olası.

2 yıl önce EL şampiyonu olduk Alba'yı kaybettik.Geçen sene Sancho'yu kaybettik.Hatta ilk sezon Whalean'ı kaçırmıştık.İlk sene oyun onun üzerine kuruluydu.Demek istediğim her sene bir kilit oyuncu çıkıyor ve kaybediyoruz.Yerine ise daha mütevazi isimler alınıyor.Burada topu yönetime atarım ben.Dün skor üretebilecek tek oyuncu Loyd idi.Winner bir oyuncu şart bu takıma her sene bir oyuncu kaybederek nereye gideceğiz.Dün ki maça bakarak eksiğimiz vardı yine şampiyon oluruz demek yanlış olur.Bu fenerin koçu azımsanacak adam değil eski koçları zaten

Lig şampiyonluğu için kritik nokta normal sezonu lider bitirmek.
Onun dışında kesinlikle skorer bir oyuncu ihtiyacımız var ama çok zor görüyor böyle bir transfer hamlesini.

Mersin bile Angel'i 200 bin dolara alabilirken biz hala daha ucuz, Ekrem hocanın adam etmesini beklediğimiz yabancılar alıyoruz. Her sene ne kadar daha düşecek bütçe merek ediyorum.

Ya yönetici olacak adam çıkmış, 6 milyon dolarlık takım kurduk (ki yanlış hatırlamıyorsam yarısı sponsordan) bu bütçelerle devam etmek zor, alt yapıya önem verip, oyuncu çıkarıp bütçeyi daha da düşüreceğiz diyor.. Artık daha ne kadar düşüreceklerse her 2 takım için.. Biz halen Ekrem hoca etkisiz kaldı, niye şunu tercih etti, niye şunda ısrar etmedi diye tartışıyoruz..

Bizim aklımıza basket şubesine gelir getirecek hatta şubeyi uçuracak projeler gelirken, bu yöneticiyim diye gezinenlerin bir tanesinin aklına gelmez mi ya.. Haksız yere kazanç elde ediyorsanız eğer, haram, zehir, zıkkım olsun hepinize..

Bizim ligde yabancı uzun ve kısaları iyiden kötüye doğru sıralama yapsak herhalde Nuria ile Kulichova en sonlarda yer alır.