2015-2016 Transferler ve Takım Yapılanması

Geçen sezon gösterdiği performans ile bu sezon da kalmasını istemiştim, Işıl ile güzel bir ikili olurlar diyordum ama maalesef büyük hayal kırıklığı oldu şu ana kadar :( eğer zorla oynuyorsa söylesin de yolları ayıralım, Ayşegül onun yerine daha iyi katkı verir diye düşünüyorum, kızın da süresi azaldı iyice.. Yönetimin de tavırları, ilgisizliği hocayı çok geriyor sanırım, bazen aldığı kararları da etkiliyor gibi.. Martinez bariz kötü oynuyor ama halen ısrarla Martinez'i oyunda tutuyor.. Ben çok çok iyi anlamam, belki de benim görmediğim şeyleri görüyordur hoca, o yüzden fazla da yorum yapmak istemiyorum

Nuria için rotasyonun tamamlanmasını beklemekte fayda görüyorum.Pota altına dairse Nevriye hem iç-dış dengesini yukarı çeker hem de kısalar için daha ideal bir yapı sunar fakat Kizer'ın hücumda birkaç imza sunması şart.Petra'ya göre sert ve verimli olması bize yeterli gelişimi sunmaz.

Geçen sezon da sadece uzunlardan sayı buluyorduk bu sezonda öyle olacak gibi. Martinez zaten yokları oynuyor. Işıl boş şut kaçırıp serbest atış atmiyor. Loyd desen büyük risk. Jelena ve Bahar dışında skor yapabilecek isim göremiyorum. Petra kollar uzun ayaklar çabuk fakat hücumda hiçbişey yapamıyor. Kosice'nin 3. Sınıf uzunlardan bile blok yiyor! Acilen Nuria ve Petra ile yollar ayrılmalıdır.

Fenerbahce yıllardır skorer kısa konusunda hata yapmiyor . Kısa oyuncu 'şutör' olur ilkesinden şaşmiyorlar . Yillarca Pondexter ve Angel'in ekmegini yediler bu yılda Quigley ve Coleman gibi iki temiz şutöre sahipler . Quigley cum baba kupasinda bize karşı kalitesini göstermişti . Coleman'da cok iyi bir atici .. Peki biz neden yıllardır bunu göremiyoruz ? En azindan elimizden Şebnem gibi kritik anlarda dıs sut atabilen bir oyuncumuz vardi. Takımdan caylak Loyd'u cıkardıgımızda topu potaya atacak kısa yok . Lige baktigimizda bir cok kaliteli kadrolara sahip . Dün , hatay ve Canik'in galibiyetleri tesadüf degildi .. Hatay'da snytsina cok tecrübeli bir skorer. Takimimizda onun gibi bir atıcı yok . Gecen yıl aysegül-martinez ve deniz colakoglu üclüsüyle sampiyon oldugumuzu düsünürsek Isıl-Aysegül ve Loyd Guard rotasyonunu rahatlika götürebilir . Martinez'in yerine saf bir şutor transfer Loyd'un da verimini %30 arttırırdı ..

Diğer takımlar 100-150 bin dolar civarında çok ciddi oyuncular getiriyor, daha önce de yazdım Angel 200 bin dolara gitti Mersin'e. Durum böyleyken bizim getirdiğimiz oyuncular ve ödenen paralar konusunda çok ciddi sıkıntılar var.

Aylık 200 bin dolar sanırım? 6 aylığına 200k olmaz bence. 6 aylığına 1.2 milyon dolar yapar ki bu bizim bütçemiz zaten neredeyse. Makul para değil.

Anıl Bey 1.2 milyon Dolar demişsininiz, Angel fb'de bu rakamın yarısına oynuyordu, üstelik Mersin bu rakama oyuncu alabilir mi? Bu size mantıklı geliyor mu hiç?

Kısa skorer oyuncu almaya niyetli olsalardı şimdiye kadar çoktan transfer ederlerdi,şubedeki becerjksiz ve çözüm üretmekten ziyade uğraşmak yerine kadın şubesini fırsat kovalayıp kapatmaya odaklı ve saboteci diyebileceğimiz basketbol düşmanı kişiler istemiyor,her sezon iyi oyuncuların gitmesine ses çıkarmamaları vede zemin hazırlamaları bu iddiamızı hep haklı çıkardı rakiplerimiz çok uygun maliyete üst düzey oyuncu alabiliyorlarken bizim kadın takımımızın güçsüz ve yalnız bırakılmaları başka türlü açıklanamaz.

Abi peki hocanın aklında kıta dışı uzun dışında bir yabancı kısa daha alma fikri var mı sence?

AGÜ maçında sahaya çıkarabilecek 10 oyuncu bulabildiler. Onlardan da sadece 7'si oynadı. Yönetimin son defa uyarıyoruz çıkışı da şubeyi kapatmak için bulunan bir bahane sanırım. Benzerini Ü.Aysal yönetimi de yapmıştı. Merhun Canaydın döneminde küme düşürdüler. Sevmiyorlar basketbolu da amatör şubeleri de. İsteyen bal gibi sponsorlar buluyor. Bu takımın geçen sene sponsoru vardı onu da erkek takımına devrettiler. Bakın buraya yazdım 1-2 sene içinde kadın basketbol takımını nostaljiden ibaret hale getirecekler.

Takımın rotasyon açısından bir sıkıntısı yok ki. Gayet yeterli bir rotasyon var.

Işıl-Ayşegül
Nuria-Lyod
Bahar-Cansu
Nevriye-Dubliyevic
Kizer-(Petra)
Bu oyuncuların yanına da Seda, Meltem ve İnci gibi gençler.

Nasıl bir rotasyon beklentisi içindeyiz bilmiyorum ama bana yeterli gözüktü. Daha kaliteli yabancılar olabilir miydi? Onun cevabı evet.

Takımın rotasyon açısından bir sıkıntısı yok ki. Gayet yeterli bir rotasyon var.

Işıl-Ayşegül
Nuria-Lyod
Bahar-Cansu
Nevriye-Dubliyevic
Kizer-(Petra)
Bu oyuncuların yanına da Seda, Meltem ve İnci gibi gençler.

Nasıl bir rotasyon beklentisi içindeyiz bilmiyorum ama bana yeterli gözüktü. Daha kaliteli yabancılar olabilir miydi? Onun cevabı evet.

Sorun da burada zaten. Nuria artık eski süreleri alamayacak, Cansu isteneni henüz veremiyor -belki de kiraya gider-, Seda-Meltem-İnci üçlüsü de henüz benchden gelip net katkı verecek konumda değiller.

Işıl-Loyd-Bahar-Nev-Jelena-Kizer-Petra-Ayşegül rotasyonuyla oynuyoruz. Bu takımın net bir skorere ve net bir Chiney'e ihtiyacı var.

Sorun da burada zaten. Nuria artık eski süreleri alamayacak, Cansu isteneni henüz veremiyor -belki de kiraya gider-, Seda-Meltem-İnci üçlüsü de henüz benchden gelip net katkı verecek konumda değiller.

Işıl-Loyd-Bahar-Nev-Jelena-Kizer-Petra-Ayşegül rotasyonuyla oynuyoruz. Bu takımın net bir skorere ve net bir Chiney'e ihtiyacı var.

Katılıyorum. Belki bir uzun gelirse Jelena tekrar 3 numura da süre almaya başlayabilir.

Ama kurulan kadro rotasyon sıkıntısı yaşayacak bir kadro değil onu söylüyorum. Nuria bu kadar formsuz sezona başlamasını nasıl hesap edebilirsin? Gençleri de gayet kullanabilir koç ki neden kullanmadığını anlamıyorum. 20'li farklarla kazandığımız maçlarda bile az süre veriyor.

Katılıyorum. Belki bir uzun gelirse Jelena tekrar 3 numura da süre almaya başlayabilir.

Ama kurulan kadro rotasyon sıkıntısı yaşayacak bir kadro değil onu söylüyorum. Nuria bu kadar formsuz sezona başlamasını nasıl hesap edebilirsin? Gençleri de gayet kullanabilir koç ki neden kullanmadığını anlamıyorum. 20'li farklarla kazandığımız maçlarda bile az süre veriyor.

Hocayla ilgili anlamadığım nokta bu benim. Dediğin gibi çok farklı önde olduğumuz maçlarda bile süre vermiyor bazen gençlere. Agü maçında Meltem'i kullanması ümitlendirdi ama beni. Öncelik vermek gerekirse de ben kısadan önce uzun isterim orası daha problem. Kizer ribaund konusunda şüphelendirdi beni.