2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası

Sinan o işi yapıyor mesela. Dün ki maçı izledim, gerçekten muazzam savunma yaptık, bu turnuvada bi yerlere geleceksek, savunma yapmamızdan gelecek. Bizim için fastbreak sayıları ve 3lük yüzdeleri çok önemli. Eğer bunları ortalamanın üstünde yaparsak aslında isimlerin pek önemi kalmaz.

Dixon fizik olarak çok dezavantajlı kalıyor. 3 lük attı attı atamadı bi fonksiyonu kalmıyor pek. Fener iyi ki almış.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dixon takımın oyun düzenine uygun değil kesinlikle. Takım topa baskılı sert savunma ile ve düşük tempoda oynadığında üst seviyeye çıkarken Dixon savunmada aksadığı gibi, hücumda da topu çevirmeden, başka opsiyon aramadan kaldırıp atıyor. Üçlükler girmediğinde zarar veriyor. Hazırlık turnuvalarında Doğuş Balbay sahadayken daha düzenli oynayan ve çok üst seviyede mücadele eden bir takım çıkıyor ortaya.

şimdi şöyle bir durum var dixon henüz resmi maça çıkmadı türkiye ile. aziz atar yaptı aslında dixonı oynatmasa ataman ülker dixonı türk olarak oynatamaz. bugün bir gazetede okudum. Emiri çağırabilirmiş milli takıma...

şimdi şöyle bir durum var dixon henüz resmi maça çıkmadı türkiye ile. aziz atar yaptı aslında dixonı oynatmasa ataman ülker dixonı türk olarak oynatamaz. bugün bir gazetede okudum. Emiri çağırabilirmiş milli takıma...

Vallahi Daçka'ya gitmişken Emir'i alsın takıma Dixon'uda çıkartsın Milli takımdan onlar Ligte oynatamasın KISASA kısas hem ağzının payını vermiş olur şikeci spor teröristinin,gereksiz saçma sapan zamanda sataşmanın ne demek oluğunu anlar belki.

Doğuş sakatlanmış. Çok kötü oldu bu. En iyi katkı veren guardımızdı. Şimdi Dixon 30 dk üstü oynayacak ve Dixon varken savunmamız iyi oluyor ama fark yaratmıyor. Bakalım Kartal beklenilen katkıyı verecek mi yoksa Sinan mı daha çok guard oynayacak?

Huertel, Diot'un sakatlığı sonrası Fransa milli takımına çağırılmıştı, ama takıma katılmayacağını açıklamış. Yerine Westermann kadroya dahil edilmiş.

Birkan Batuk'un kadrodan çıkartılmasıyla 12 kişilik turnuva kadromuz belli oldu.

Cedi Osman
Furkan Korkmaz
Göksenin Köksal
Kartal Özmızrak
Oğuz Savaş
Semih Erden
Melih Mahmutoğlu
Sinan Güler
Barış Hersek
Bobby Dixon (Ali Muhammed)
Ersan İlyasova
Furkan Aldemir

Maçlar yarın başlıyor. Günün programı şu şekilde:

A Grubu (Montpellier)
16.00 Polonya-Bosna Hersek
18.30 İsrail-Rusya
22.00 Fransa-Finlandiya

B Grubu (Berlin)
16.00 Almanya-İzlanda (Ntv Spor)
19.00 İspanya-Sırbistan (Ntv Spor)
22.00 İtalya-Türkiye (Ntv Spor)

C Grubu (Zagreb)
16.00 Gürcistan-Hollanda
19.00 Makedonya-Yunanistan
22.00 Hırvatistan-Slovenya

D Grubu (Riga)
16.30 Çek Cumhuriyeti-Estonya
19.30 Belçika-Letonya
22.30 Litvanya-Ukrayna

Yarın başlıyoruz. Umarım perdeyi galibiyetle açarız. Genç bir takımız ve grubumuz çok çok zor. Ergin Ataman ve öğrencilerine güveniyoruz. Ay-Yıldızı en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyoruz.
#Başarılar12DevAdam

Turnuva tahminlerim :

B grubundaki sıralama özellikle ilk 3 direk etkili.

1-) B grubuda ilk 2 sıra İspanya,Sırbistan olursa ;

Fransa- D2/C3 galibini yener ve yarı finalde B2 - C1 ile oynar. B2 yani İspanya veya Sırbistan bence C1 deki Yunanistan veya Hırvatistan'a üstünlük sağlar. Yani Fransa-B2 ilk yarı finalim olur. Diğer yarı finalim B1-C2 ve B3-Litvanya 4 lüsünüden çıkan takım yani bence B1 ( İspanya veya Sırbistan ) .

Toparlayalım bu seçenekte B grubunu 1. bitiren ( İspanya veya Sırbistan ) finalist , B grubunu 2.bitiren ( İspanya veya Sırbistan ) - Fransa maçının galibi diğer finalist. B2-Fransa maçının galibi o gazla şampiyon olur gibi hissediyorum.

2-) B grubunun 2.si İtalya olursa ;

Bu ihtimalde B1-B3 yani Sırbistan ve İspanya yarı finalde karşılaşır , Fransa yar finalde İtalya-Yunanistan maçının galibini yenerek finalist olur. Yani final Fransa- ( İspanya-Sırbistan maçının galibi olur) . Bu ihtimalde %50 , % 50 veriyorum şampiyonluk şanslarına.

Rio bileti bizim için büyük bir başarı olacaktır. Hedef zor ama Dünya Şampiyonasında yaptığımızı burada da yapabiliriz. Son şampiyonada Fransa underdog olarak gelip sürpriz bir şampiyonluk çıkarmıştı. Bu sefer ise İspanya ve Sırbistan ile birlikte favori olarak gözüküyorlar. Ben yine de Yunanistan'ın söyleyecek bir sözünün olduğunu düşünüyorum. Üstlerinde çok fazla baskı yok ve kaliteli bir kadroyla geldiler. İspanya-Yunanistan finali tahminim...

Gruptan çıkmak bizim için başarı olacaktır açıkçası. Çok kötü bir gruptayız. Performanslar falan değişir tabi ama grupta altımıza alabileceğimiz tek takım ev sahibi Almanya. Özellikle İtalya baya güçlü bir takım ile gelmiş. Savunmaları nasıl olacak bilmiyorum pek savunmacı oyuncular değiller ama çok etkileyici bir hücum takımı var yarın karşımızda. Hackett, Belinelli, Gallinari, Gentile, Datome ve Bargnani gerçekten üst düzey oyuncular. Bütün maçlarının çok zevkli geçeceği kanısındayım. İspanya ve Sırbistanı konuşmaya pek gerek olduğunu zaten düşünmüyorum. İkisinden en az birinin finalde olma ihtimali yüzde 95 falan bana göre. Onların üzerine çıkabilmemiz Şu kadro ile gerçekten mucize olur.

Bizim için önemli olan Almanyayı altımıza alabilmek. Onlara baktığımızda da Schröder, Nowitzki ve Pleiss gibi 3 tane üst düzey oyuncu üzerine kurulu bir takım var karşımızda. Hazılık maçı performansları çok iyi olmasa da turnuvada ev sahibi avantajı ile birlikte vites yükseltebilecek bir takım. Dönüp bizim takıma bakıyoruz sürükleyici bir tane oyuncumuz yok. Dixon ilk alındığında bu açıdan iyi olduğunu düşünmüştüm fakat oyun tarzı olarak milli takım ile çok ayrı kafadalar. Hazırlık maçlarında da hep Doğuş oynarken takım halinde daha iyi oynamamız bunun kanıtı (Bahsettiğimiz oyuncunun Doğuş olmasıda ayrı bir komik).

Sonuç olarak Ömer ve Doğuş sakatlanmamış olsa savunmamız ile zorlayabilirdik. Fakat şuan onu bile yapamayacak vasatlıkta bir takım var elimizde. Tek beklentim Furkan ve Cedinin güzel performanslar göstermesi. Rakipleri kötü yakalamadıkça pek zorlayabileceğimizi sanmıyorum.

Su Dixon'u gordukce iyiki Galatasaray'a gelmemis diyorum. Verilmis sadakamiz varmis. Yoksa her mac top kayiplari 2 li sikistirma karsisinda... Cildirtirdi heralde. Sonuc olarak Ergin hocamizin oldugu yerde her sey mumkun zaferler adina.

Bu hücum gücü ile gruptan çıkmanın tek yolu savunmadan geçtiğini çok iyi biliyoruz.
Çok iyi savunma yapıp bu enerjiyi hücuma taşıyabilir isek bir nebze şansımız var.
Hücumda Dixon, Melih, Sinan, Cedi, Ersan ve Semih 6'lısı her maç en az yüzde 70 ' leri ile oynamalılar.
Allah yardımcıları olsun..

Eurobasket 2015'in açılış maçında Çek Cumhuriyeti, Estonya'yı 80-57 yendi.

Fenerbahçeli Jan Vesely ve Galatasaraylı Blake Schilb'in 14'er sayı attığı ilk yarıyı 43-20 önde tamamlayan Çek Cumhuriyeti ikinci yarıda as oyuncularını dinlendirdi.

Jan Vesely 16 sayı, 8 ribaund, 1 asist, Blake Schilb 14 sayı, 4 ribaund, 1 asistle maçı tamamlarken geçen sezon ortasında Muratbey Uşak Sportif'e gelen David Jelinek 11 sayı, 3 asistle oynadı. Estonya'da Siim-Sander Vene 18 sayı, 13 ribaundla double double yaptı.