2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Vallahi daha erken, bütçe ne olacak eurolig olacak mı ataman kalacak mı vs belli bile değil bence.
Ama bende şimdiden geceleri yatarken gelecek senenin kadrosunu hayal etmeye başladım.
Lasme, micov kesin kalmalı. Pivot için bence semihi kadromuza katmalıyız. Mahalbasici ben bu sene çok beğendim, kalıplı, sırtı dönük oyunu olan bir pivot. O tarz bir pivot alacaksak düşünmeliyiz bence.
Sanikidze ligimizde oynayan bir oyuncu onun gibi savaşçı birini de takımda görmek isterim açıkçası greenden daha fazla katkı verecektir ama 4 numara transferi kritik olacak. Eğer bütçemiz yüksek olursa başka başka şeyler düşünebiliriz. Geçen sene olmadı ama huertas nbaden dönerse bize gelir mi ama ben o tarz bi guarda ihtiyacımız olduğu kanısındayım. Atamanın saha içinde liderleri olmalı ve bu lider guard olursa çok iyi olur. Seneye guardı alıp sonra etrafını döşemeliyiz.(ki micov lasme sinan göksenin falan zaten kalır.)

Murcia'dan Vitor Faverani de seneye düşünülebilir. 2sene Nba'de oynamış, sene başı Maccabi ile 2 maça çıktıktan sonra İspanya'ya gitmiş. İki hafta önceki Murcia-Barça maçı izlemiştim; Tomiç ve Samuels'i denize döktü, ikisi de 5 faulle kenara gelmek zorunda kaldı. Maçı da alıyordu neredeyse. 2014-2015 senesinde sakatlıktan dolayı hiç basketbol oynayamamış olmasına rağmen o takımda olması şaşırtıcı.

İspanya ligi istatistikleri : 12 maç, 20 dakika, 10.4 sayı, 4.9 ribaund.

Bu takima transfer lazim..Saka degil...James'e 2 maclik katkisi icin tesekkur edilip yollanmali veya isteyen varsa takasla degerlendirilmeli.. Usak'tan keske Birch gelse..James'in ucretini tamam biz karsilamis olalim,Usak'taki Birch'e de 50.000 dolar daha versek uzerine yararli takas olur..Benden demesi....Yazik verilen paralara karsiliginda alinamayan performanslara..

Bu takima transfer lazim..Saka degil...James'e 2 maclik katkisi icin tesekkur edilip yollanmali veya isteyen varsa takasla degerlendirilmeli.. Usak'tan keske Birch gelse..James'in ucretini tamam biz karsilamis olalim,Usak'taki Birch'e de 50.000 dolar daha versek uzerine yararli takas olur..Benden demesi....Yazik verilen paralara karsiliginda alinamayan performanslara..

2 maçta oyuncu göndermeniz enteresanmış. Bu arada transfer hakkımız da yok bilginiz olsun.

Seneye Moerman ile Iverson takviyesi ile bir de saha görüşü iyi, takımı oynatan 1 numara alırsak tadından yenmez.

2-3 tane de süre alabilecek kaliteli yerli takviyesi şart tabii.

Moermann ve Iverson birlikte mi gelsin.
Lasme,Chuck ve Green ne olacak ?
Açık konuşmak gerekirse EL oynayacaksak Greenin bu takımda olmaması gerekiyor, Moermann o şekilde düşünülebilir. Davis de 7. yabancı olur mu diye düşünüyorum. Gerçi yazılan isimlerin piyasası bu yaz acayip olacak. Moermann BSLde kalırsa Efes çöker banko. Iverson da iyi bir yere gider gibi. İkisine de hayır demem ben

Moermann ve Iverson birlikte mi gelsin.
Lasme,Chuck ve Green ne olacak ?

Lasme kalmalı bence kesinlikle. Green ise az çok aynı başlıklarda denk geldiğimiz ve bildiğiniz üzere aslında benim çok tuttuğum bir oyuncu fakat eğer katılırsak ki katılacağız Euroleague seviyesinde bize ne kadar katkı verir emin değilim, 7nci yabancı olarak kalabilir bence eğer 4 numaraya kaliteli bir yerli almazsak.

Chuck ise evet iyi katkı veriyor, eski formuna yaklaşmış gözüküyor fakat fiziki durumunu ve ilerleyen yaşını düşününce Euroleague için bence o da yeterli olmayacaktır. Chuck ya da Green 7nci yabancı olarak kalabilir bence takımda ama Moerman ikisinden de daha çok katkı verir gibi duruyor bize bence.

Kafamdaki rotasyon şu şekilde benim:

1 numara? - Şafak - Can Uğur Öğüt (Kartal)
Schilb-Sinan
Mİcov-Göksenin (Erkan Yılmaz, Ceyhun Altay,Cenk Akyol)
Moerman- Nusret (Gani Erdi) -Ege (Lasme 4 de oynayabilir, Chuck ya da Green de kalabilir)
Lasme-Iverson-Oğuz Savaş (Deniz Kılıçlı, Mutlu Demir)

Eğer Chuck ya da Green kalmazsa da McCollum kalabilir 7nci yabancı olarak, değişmeli dinlendiririz diye düşünüyorum.

Tabii konuşmak için çok erken, sezon için kritik bir noktadayız ama maksat sohbet etmek, kafa açmak olsun bence :)

Seneye Micov,Lasme,Sinan,Göksenin mutlaka takımda tutulması lazım bunlara Chuck ve McCollumda eklenebilir.

2.10 ve üzeri saf bir 5 numara ve 1 numara safkan guard mümkünse yıldız bir oyun kurucu alınmalı.

Green,Schilb,Jerrels ve ilerleyen duruma göre Bernard James ile yollar ayrılabilir.

Önümüzdeki yıl McCollum, Micov, Chuck Davis ve Lasme kalır inşallah, Micov'un sözleşmeside var zaten...
Eğer McCollum Nba yaparsa yerine Andrew Goudelock süper olur...
Oyun kurucu olarakta Wanamaker veya Delaney'den biri süper olur, ama ben Wanamaker'ı daha çok beğeniyorum...
Caleb Green'nin yerine Moerman, 5 numaraya'da Dunston veya Bırch'ü alsak süper olur :)
Son olarakta Blake Schlib konusunda karasızım, bi süper bi çok kötü :) Schlib tutmazsak yerine Manny Harris benim adayım...
Birde yerli 5 numara gerek, mesela Semih çok iyi olur...
Böyle bir kadro Ergin Hoca yönetiminde Euroleague'de F4 yapar...