2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

3 Milyon dolar Ekrem Hocanın elinde olsa evet iyi kadro kurulur diyebilirdim ancak Ekrem Hocanın belirsizliği kötü oldu.Umarım yakın zamanda sorunlar çözülür ve Ekrem Hocayla devam ederiz.Yoksa kısıtlı bütçeye göre başka bir koçun başarılı olma şansı çok zor.

Ligden alinacak bir Turk oyuncu Can Maxim olabilir. Birde Efes'in genclerinden bir isim belki dusunulebilinir. Yabanci olarak her zaman bir numaraya koydugum Harris basta olmak uzere, Adrien Moerman'da dusunulebilinir yedek 4 numara olarak. Ama asil gercek 4 numaranin Euroleague'te oynamis Claver tarzi bir oyuncu olmasi iyi olur.

3 milyon dolar bütçemiz olsa, her yıl EL + Lig + Kupa yaparız.

Boş verin 3 milyon doları, ''2 Milyon TL'' bütçemiz bile olsa EL'de F4 yapar, ligde de finali oynardık.

Sanırım bizim paradan önceki sorunumuz iyi yönetilememek.Ayrıca 2 milyon çok az sanki,şöyleki bu sene özel bir vakıfa ait okul sponsorluk için 1 milyonluk teklifi kabul edilmemişti yanlış hatırlamıyorsam.Ayrıca 2013 yılı Milliyet Gazetesi haberine göre iddaa'dan aldığımız para 2 milyon 377 tl İddaa’dan basketbola 61 milyon lira - Milliyet ayrıca Can Topsakal'ın Hürriyet Gazetesindeki açıklamalarına göre gecen sene bütçe 3.2 milyon dolar bu sene 1.8 milyon dolar.Galatasaray’dan 80 milyon TL kar! - Hürriyet FutbolGerçek mi değil mi bilemiyorum bilen birileri mutlaka vardır.

Işıl, Cansu kesin kalıyor desek. Bahar'da bir şekilde takımda tutulsa net 5 topçu lazım önümüzdeki seneye. Nev bırakıyorken sınırın 5 yabancı olması bize nefes aldırır.

Takımın, şubenin, kulübün ilk hedefi ışık hızıyla hemen gidip Pelin'e kontrat imzalatmak olmalı. Hayatta kaçırılmamalı. Eko olsun veya olmasın, alınmalı. Kız bu sene ligin en iyi yerlisi. Hırslı, yürekli kız. Kendi pozisyonu yaratır, KBSL düzeyinde 1. sınıf yerli olma sınırlarında dolaşıyor. Sana uzun konusunda +1 yabancı alma şansı yaratır. 3 yabancı uzun yani. Bonservisi en fazla 50 bin dolar'dır, Ayşegül'ün (kalırsa da farketmez) maaşını bonservisine yatırsınlar.
Pelin olmazsa mecbur yabancıya gideceğiz. Zellous Gemelos Doron Iagupova Epoupa Milica Oblak Abdelkader.
Sottana, Cruz üst seviyeye giriyor, onlar olmaz.
Loyd geldi tam skoreri bulduk, oturttuk derken şimdi de gitti. Kayla düşük bütçeli büyük takımların alabileceği en dengeli skorerlerden. İsimli, havalı ve keskin nişancı. Ve 1. sınıf potansiyelli. Ya da Sims Carson ve biz az paraya çok işlevli bir skorer arıyoruz diyorsanız Riquna. Chelsea Gray'ı bırakacaklarını bilsem o da eklenir tabii. Ya da drafttan bakılmalı.

Torrens ve Jelena forvet kısmı için hep 1. sınıf topçulardı. Bu diziyi devam ettirmek lazım. Jelena'nın yerine alacağımız topçu ya 1. sınıf olmalı ya da ona yakın olmalı.
Tchatchouang Xargay Ayayi Snystina Abdi. Mutlaka unuttuğum yazılabilecek iyi forvetler vardır, zamanla onları da ekleriz buraya.

Biz bu sene ne çektiysek uzunlardan çektik. İyi araştırılıp, analiz edilmeli ve bu sefer garanti verim vadeden uzunlar alınmalı. Pelin'i alırsak 2 Avrupalı uzun alma şansı gelecek, 1'si %100 1. sınıf uzun olmalı. Eğer 2. Avrupalı uzun alacaksak o az paraya deneme-yanılma (Casas Petra gibi, onlar olmadı fakat iyi scout'la kolay) yolu olabilir. Milovanovic Yacoubou Vadeeva Robinson Miyem Coulibaly Nicholls.

Her seferinde yazmaya çalıştım, Chiney eğer yıldız alamıyorsanız bizim gibi düşük bütçeli büyük takımların alabileceği en iyi 2-3 uzundan biri. 1 yıllık sakatlığı olmasa şu an buraya onu yazamayacaktım belki de, alamayacağımız için. 1 yıllık sakatlık, acayip ciddi, çok ama çok geriye gitmemişse zamanla o gerçek potansiyeline yaklaşacaktır bence. WNBA 2016 onun için ilk önce en azından eski Chiney'i yakalamak olmalı, zamanla potansiyeline doğru gidiş. O olmazsa Stokes Larkins Breland Dolson. Buradaki hepsi iş yapar.

Karma, istek bir kadro oluşturalım desek;
Işıl, Pelin
Kayla, Cansu
Tchatchouang (sakatlıktan sonra çok geriye gitmemişse), Bahar
Chiney, Robinson, Coulibaly. Bence.

Işıl-Ayşegül-Eda
(Karima christmas-Aeriel powers-Rachel banham-Kahleah copper-Courtney williams-Tiffany mitchell-Bria holmes-Talia walton-Jamie weisner)-Meltem
(Zellous(hırvatıstan)-Ana dabovic(dinamo moskova anlaştığı söyleniyor doğruysa)-Alina laqupova-Tiffany hayes(azerbaycan)-Alsyha clark(israil)-Jekapsone-Marta xargay-Frida eldebrink-Sottana-Johannah leedham-Ayayi)-Cansu
Breanna stewart(kesin almamız gereken bir oyuncu)-Chiney ogwumike-Morgan tuck-Jonquel jones-Adut bulgak)-Bahar
(Aneika henry(azerbaycan)-Gıntare petronyte-Laura niccols-Marija rezan-Yacoubu-Colibaly-Ndour)-(Nevriye veya Nevlin)-İnci

Oyuncuları kıta dışı ve avrupalı olarak ayırdım karışıklık olmasın diye.(bazı oyuncular avrupalı devşirmeler)
Hem avrupalı hemde kıta dışı oyuncular kimisi 1-2 pozisyonuna yakın bazısı 2-3 bazılarıda 4-5 avrupalı ve kıta dışı olarak ayırdığım için karışıklık olmasın.
Nevriye bırakması durumunda eğer 5 yabancı kuralı gelicekse 3 uzun almamız mantıklı olur. Eğer 4 yabancı kuralı devam ederse mecburen Nevlin filan eklememiz lazım veya 2 uzun alıp Baharla uzun rotasyonunu öyle geçmek zorunda kalırız.
Değerli oyuncular var umarım doğru yapıda kadro kurarız, başarıyı hakediyo hem Ekrem hoca hemde bu takım inşallah bırakmaz hoca.

Umarım bu sezon bizi en zor durumda bırakan uzun oyuncu tercihleri bu sefer doğru yapılır. Petra gitti Jelena gitti,Nevriye bırakıyor bu sebeple uzun tercihlerimiz nokta atışı olmalı burada bütçemiz ne kadar olur sorusu da aklımıza gelmiyor değil. Hep yazdım ve muhtemelen bütün yaz yazacağım Chiney Ogwumike kesinlikle bize uygun bir oyuncu pota altındaki dinamikliği hareketliliği vs geri getirir. Uzun bir sakatlık geçirdi nasıl döneceği soru işareti ama ben iyi döneceğini düşünüyorum.

Su 3 milyon dolar soylentilerinin kaynagini merak ettim. Her halukarda bu miktara ulasmamiz mumkun gozukmyor, bu sezon bile o kadar butçemiz yoktu, olsa Petra'ya kalmazdik.
Bu sartlarda gelecek sezon butçenin yukselmesini beklemedigimden 1,5 milyon dolara takim kurarsak opup basimiza koymamiz lazim. Aci ama gerçek, bizi bu raddeye getirdiler.

Arkadaşlar ümidinizi kırmak istemem ama boşuna kafa yoruyorsunuz.
3 milyon euro falan hikaye.
Bu yönetim varken boşuna ümitlenmeyelim...

Komik bütçelerle saçma sapan takım kurulacaksa Ekrem Hoca'nın da kariyerini engellemeye hakkımız yok. Gider bir EL takımına canı sıkıldıkça şampiyon olur..

Eurocup'ı kazanıp hedefimize ulaştığımıza göre kadrodaki eksikleri tamamlamak adına birkaç eksiğimizi de yazalım.Birkaç takip ettiğim oyuncu var bunları derleyip bir kadro oluşturmak istedim kendimce.10 milyon dolar gibi bir bütçemiz olursa yazacağım kadronun kurulabileceğine ve EL de şampiyonluğa oynayabileceğimize inanıyorum.Yazdığım fiyatlar benim internet aracılı ile bulabildiklerim tabiki avrupaya gelmesini istediğim nba oyuncuları için biraz daha fazla para isteyeceklerini öngörerek yazıyorum kadroyu....Ayrıca kadroyu EL odaklı yazdığımıda belirtmek isterim. Yanlış bildiğim şeyler varsa yorumlara açık bir kadro olarak bulunsun bu da burada :)

huertas veya fredette(1.200-1.500)-mccollum(800)-şafak(250)
sinan(700)-göksenin(500)
micov(600)-james anderson(1.000)
montrezl harrell(1.200)-chuck(400)
lasme(1.000)-sim bhullar(1.200)-semih veya samet geyik(800-400)

aşağı yukarı 10 milyon dolar civarına tekabül ediyor.
türk liginde 2 yabancıyı kenara yollayıp Obradovic'in yaptığı gibi her maç alt yapıdan 2 genç oyuncu çıkarmalıyız bence.Ayrıca Duşan-Doğukan ve Ege kiralık verilmeli bu çocuklar süre alamayacaklarsa burda tutulmalarının anlamı yok.Kiralansınlar ileride belki faydalanırız.Özellikle Ege daha çok süre alacağı bir takıma kesinlikle yollanmalı.Duşan dan ise ben hala umutluyum,o boyda biri kolay bulunmuyor güçlendirilmeli ve özel çalıştırılmalı diye düşünüyorum.1 numara konusunda ise fredette ve mc aynı tip oyuncular gibi geliyor bana o yüzden Huertas daha öncelikli olabilir.Wanamaker,Delaney,Rice,Mike james gibi oyuncular bu yılki çıkışlarıyla bize pek kalmaz gibi geliyor.Harrell ve Bhullar bence gerçekten avrupa da fark yaratabilecek isimler gelirlermi bilemiyorum ama o da bizim staff ın görevi,gelirlerse bence ciddi fark yaratacaklardır.Benim nacizane düşüncem bu şekilde kadro planlaması konusunda.Erken kalkan yol alır demişler,ne kadar erken eksiklerimizi tamamlamak için çalışmaya başlarsak o kadar iyi olur.Malum klubümüz transferleri son güne bırakıp bize kalp problemleri yaşatma konusunda son yıllarda baya gelişme gösterdi Dursun Özbek yönetimi ile de...

Moerman + Dunston (Lasme'den farkı yok bence sadece Efes adamı kullanamadı). Oyun kurucu kısmınada Eric+Bobby Brown yolun sonu finalfour, artık oradan kupayı alırız herhalde.
Bobby Brownu alabilirsek Mccollumla devam etmemiz ne kadar doğru olur bilmiyorum ben. Brown büyük oyuncu çok isterim gelmesini. Dunstonla Lasmeyle de dehşet korkutucu oluruz. Twitterda bir iki yerde bütçe üç katı olacak falan diye bişeyler yazılmış bana çok saçma geldi açıklaması, 10 milyon dolara tavım ben. 10 milyon büyük para