2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

ya yeni helen koç iyi mutlaka ama nedense bi burukluk var içimde. Sanki euroleague alsak bile böyle bi burukluk var Galatasaray basarılı olsun tabi ama ne biliyim Ekrem hoca gitti bi heves bi anlamsız boşluk var içimde

Abi Milica Daboviç iyi oyuncu, Antonija Misura ile bir tulacak bir oyuncu değil...

Kardeşim Dabovic'in en son hangi üst düzey kulupte iyi oynadığını söyleyebilir misin bana? Son 7 senede oynadığı kulupler: Beşiktaş, Hatis Yerevan, Partizan, Novi Zagreb. Eğer biz de seneyee bu seviyelerde oluruz diyorsanız eyvallah ama son oynadığı büyük kulup 2007 senesindeki Spartak Moskova olan bir oyuncuyu sadece milli takımdaki enerjisini, oyununu gösterip çok iyi oyuncu diye yutturmaya kalkmasın kimse. Unutmayın ki Eurobasket'te Abd'li oyuncular değil etkiyi yaratan, ama hem ligimizde hem de Avrupa kupalarında Abd'li isimler fark yaratıyor, dolayısıyla Dabovic'in etkisi de kuluplerde o derece olmuyor. En yakın örnek Ana Dabovic, ablasından çok daha iyi oyuncu ama o bile ligimizde senelerdir, genelde kötü sezon geçiriyor.

Kardeşim Dabovic'in en son hangi üst düzey kulupte iyi oynadığını söyleyebilir misin bana? Son 7 senede oynadığı kulupler: Beşiktaş, Hatis Yerevan, Partizan, Novi Zagreb. Eğer biz de seneyee bu seviyelerde oluruz diyorsanız eyvallah ama son oynadığı büyük kulup 2007 senesindeki Spartak Moskova olan bir oyuncuyu sadece milli takımdaki enerjisini, oyununu gösterip çok iyi oyuncu diye yutturmaya kalkmasın kimse. Unutmayın ki Eurobasket'te Abd'li oyuncular değil etkiyi yaratan, ama hem ligimizde hem de Avrupa kupalarında Abd'li isimler fark yaratıyor, dolayısıyla Dabovic'in etkisi de kuluplerde o derece olmuyor. En yakın örnek Ana Dabovic, ablasından çok daha iyi oyuncu ama o bile ligimizde senelerdir, genelde kötü sezon geçiriyor.

Ana Daboviç Orman Gençlik'te çok iyi sezon geçirdi, Yakın Doğu'dan ayrılma sebebinin performansı olmadığı kesin, üstelik Avrupa Şampiyonu Sırbistan'ın en iyi oyuncusu, Avrupada çok az olan kaliteli kısa oyucudan birisi kendisi.

Milica Daboviç'de iyi oyuncu dedim, çok iyi oyuncu, bizi uçurur diyen yok zaten ama Casas ve Nuria Martinez'den iyi oyuncu olduğundan eminim. Misura'yla kıyaslanacak birisi hiç değil. Bu oyuncuların hepsini uzun zamandır izleyen biri olarak bunu söylüyorum.
Daboviç Sırbistan milli takımında Dünya şampiyonasında ve son Avrupa şampiyonasında sadece enerjisiyle hareket kazandıran bir oyuncu olmadığını aynı zamanda Sırbistan'ın skor üretiminde önemli bir yerinin olduğunu gördüğünüzü düşünüyorum, üstelik son Euroleague sezonu olan Novi Zagreb'de ülkemizde Bjk'de gayet iyi sezonlar geçirdi, Novi Zagreb bizimle aynı gruptaydı zaten.

Avrupalı üst düzey oyuncu sayısı zaten çok az, Daboviç'ten daha iyi oyuncu dediğiniz oyun kurucular kimler mesela bende onu merak ettim?

Palau, Dumerc, Silvia Dominguez, Anna Cruz, gelecek vadeden Sottana vs isimler dışında bir oyuncu göremiyorum, bahsedilen bütçelerle bu isimlerden birini de beklemiyorum.

Bazı oyunculara sadece istatistik olarak bakmam, Ana Dabovic'in ligimizde oynadığı Ormanspor ve Ted Kolej küme düşmüştü, Yakın Doğu da o ayrıldıktan sonra çıkışa geçti, belki onlar da küme düşecekti? Orman ve Ted Kolej'de takım arkadaşları tarafından sevilmeyen biriydi, Yakın Doğu'da konuşmadım bile kimseyle, herkesin şikayeti tamamen kendine oynayan, savunmadan bir haber, bencil bir oyuncu olduğu fikriydi ki o iyi sayı attı ama takımları başarısız oldu, benim de beğendiğim bir oyuncu ama bu görüşlerden sonra soğumuştum kendisinden. Hadi o dönemki Beşiktaş neyse de bana Novi Zagreb örneği ile gelmen garip, oralarda coşan Avrupa'lı oyuncular ligimizde başka takımlarda bile zor tutunuyor.

Casas ve Nuria ile şampiyon olduğumuzda onlar sayesinde değil Ekrem hoca sayesinde olduk unuttun galiba?

Abi Ekrem Hoca sayesinde şampiyon olduğumuzu unutan yoktur herhalde ama o takımın 40 dakika oynayan oyun kurucusu Nuria Martinez Daboviç'ten iyi oyuncu değildi, anlatmak istediğim bu. Ekrem hocayı hepimiz çok seviyoruz ama artık önümüze bakmamız gerek.

Ben Marina Maljkoviç doğru bir tercih olduğunu ve başarılı olacağına inanıyorum, tıpkı Ekrem hoca geldiğinde inanıp desteklediğim gibi.

Bazı oyunculara sadece istatistik olarak bakmam, Ana Dabovic'in ligimizde oynadığı Ormanspor ve Ted Kolej küme düşmüştü, Yakın Doğu da o ayrıldıktan sonra çıkışa geçti, belki onlar da küme düşecekti? Orman ve Ted Kolej'de takım arkadaşları tarafından sevilmeyen biriydi, Yakın Doğu'da konuşmadım bile kimseyle, herkesin şikayeti tamamen kendine oynayan, savunmadan bir haber, bencil bir oyuncu olduğu fikriydi ki o iyi sayı attı ama takımları başarısız oldu, benim de beğendiğim bir oyuncu ama bu görüşlerden sonra soğumuştum kendisinden. Hadi o dönemki Beşiktaş neyse de bana Novi Zagreb örneği ile gelmen garip, oralarda coşan Avrupa'lı oyuncular ligimizde başka takımlarda bile zor tutunuyor.

Novi Zagreb Euroleague'de oynadığı son sezon ve Euroleague iyi bir sezon geçirdi bu yüzden örnek verdim. Misura ile Daboviç ne oyunculuk olarak nede kariyer olarak aynı kefeye koyulacak isimler değil. Ben Işıl'ı yedekleyecek guard olarak Daboviç'in gayet yeterli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

Novi Zagreb Euroleague'de oynadığı son sezon ve Euroleague iyi bir sezon geçirdi bu yüzden örnek verdim. Misura ile Daboviç ne oyunculuk olarak nede kariyer olarak aynı kefeye koyulacak isimler değil. Ben Işıl'ı yedekleyecek guard olarak Daboviç'in gayet yeterli bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

O Novi Zagrep yetersiz bir takımdı işte sonuncu olan ortalama 15-20 fark yiyen ondan dedim, biraz orta seviye takım olsa anlarım :) Neyse hayırlısı olsun, 5.yabancı olarak gelse veya 10-15 dakika arası oynasa sorun yok ama 30 dakika oynayacak muhtemelen önümüzdeki sene...

Işıl-Eda

İrem-(Alina Lagupova-Frida Eldebrink-Anete Jekabsone-Kim Mestdagh-Nevena Jovanovic)

Cansu-Meltem-(Zellous(Hırvatıstan)-Hayes(Azerbaycan)-Clark(İsrail)

Bahar-(Breanna Stewart-Chiney Ogwumike-Jonquel Jones-Morgan Tuck-Latoya Williams)

İnci-(Nevriye-Nevlin)-(Dolson-Stokes-Larkins-Breland-Boyette)

Avrupalı oyuncuların çoğu kaçtı alınabilicek üst seviye avrupalıların çoğu imzaladı özellikle uzun pozisyonundaki.
Mecburen 2 kıta dışı hakkımızı uzundan kullanabiliriz. Nevriye bırakıcaksa Nevlin ile orayı kapatabilirsek güzel olur eksiğiz çünkü orda.
Avrupalı devşirmeler olarak kısa pozisyonuna Zellous-Hayes-Clark üçlüsünden birini alabilirsek hem 2 uzunumuzu istediğimiz gibi kıta dışı alırız hemde diğer avrupalı kısamız kim olursa olsun takım belli bir ritimde gider alıcağımız 2 kıta dışı uzunla beraber.
Geç kaldığımız için avrupalı oyuncular sınırlı ama Iagupova filan olabilse güzel olur veya diğer seçeneklerde iyi olur. Dabovic hoca kontenjanından gelirse avrupalı devşirme oyunculardan alabilirsek en azından 2 kıta dışı hakkımızı güzel kullanarak önümüz açılır.

Zoi Dimitrakou'yu AGÜ bırakmış. Euroleague oynayamayacakları için ayrılmış olabilir belki.
Ama öyle değilse ve eğer paramız yeterse (!) bizim için kaçmaz fırsat olur.