Yanlışlıkla silinen başlığa Ergin Ataman'ı ve oyun planımızı sanırım 2-3 kez yazmıştım. Bakın bu çok net; basketbol artık başka bir yöne kaydı. Ne eski tip guardlar sonuç getiriyor ne de eski tip uzunlar. Tabi ki hala bu oyunun içinde olacaklar ama başrollerde değil. Dünkü Hırvatistan maçı da güzel bir örnekti. Bilan'ın sahaya girişlerinde Simon, Bogdanovic, Saric'in verimi düştü; çünkü oyun alan paylaşımı üzerine değil ritmsiz temposuz şekilde alçak posta yıkıldı. Oyun değişti, her anlamda çabukluk istiyor. Artan savunma önlemleri, fiziksel olarak teknolojiyle de beraber üste çıkan oyuncular derken ritmsiz, temposuz set hücumları sizi tahmin edilebilir kılıyor. Bourosis geçtiğimiz yıl çok özel bir yıl geçirdi ama o salt alçak post oyuncusu değil, şutu da var. Hem özel bir yıl geçirdi hem de sadece 1 tane sayabiliyoruz belki biraz da Radu. Şu anda Krstic'in gidebilecek olması çok büyük nimet. Jawai, Vuyukas, Maric'ten aldığımız verim ile Bonsu, N'dong, Lasme'den aldığımız verim aynı mı? Kısalarda yine yetenek üzerinden gidiyorken ve savunmaya dair şüphelerimiz varken almamız gereken en son uzun Krstic. Krstic kalsa dahi sezon ortasında sert uzun arayacak koç bu belli.
Fersu Yahyabeyoğlu haberi yalanlamış, alakası yok; gerçekten böyle bir durum var ama kesin değil şu anda. Ben göndereceğimizi düşünüyorum.