2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Ben kristicin oyunun dışında da takıma önemli katkı yapacağını düşünüyorum. Ondan kalmalı tutmazsa sezon ortası lasmeyle anlaşırız. Ben bu efsaneyi bu forma altında izlemek istiyorum açıkçası. Biraz romantiklik olabilir ama öyle :)

Kısa yabancı umarım takımı oynatmaya daha yatkın biri olur. Kevin Martin de olmaz heralde o kadar da değil. :)

ben forumu 2-3 yıldır düzensiz aralıklarla takip ediyorum, silinen başlıkta da dile getirdiğim birkaç görüşüm vardı yani yeni değilim ama affınıza sığınarak Tanju Çiçek kimdir? neden onun açıklamlarını kulüp açıklaması netliğinde kabul ediyoruz? sadece merak.

Valla Kevin Martin'in buralara düşeceğini hiç zannetmiyorum. Şayet gelirse birçok sorunumuzun net çözümü olur. Ama benim bildiğim kadarıyla bu oyuncuya başta Chicago olmak üzere birçok takım talip.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hiçbir adamı hiçbir Koç zorla getirmemeli zaten,sonuçta köle ticareti değil ama diğer taraftan da kontratların da bir bağlayıcılığı olmalı her zaman,sonuçta planlar ona göre yapılıyor.sözün özü gelmek istemeyen eşi ise bişekilde o sorun aşılır bence ama krstic de gelmek istemiyorsa o zaman zaten gelmemeli ama diğer taraftan yeni sezon için sıkı çalıştığını söyleyen,Twitter'dan paylaşımlarda bulunarak sezona ve geri dönüşüne karşı heyecanlı olduğunu düşündüren bir oyuncunun da gelmek istememesi bana garip gelir doğrusu.

ayrıca mesaj kutun dolu olduğu için msj atılamıyor,öyleyse ben de buradan sorayım,arkadaşlarımız da faydalansın.söylediklerinden kişisel olarak 1.sıradaki oyuncunun sg olduğu,2.sıradaki oyuncunun da combo olduğu çıkarımını yaptım.isim veremiyorsun biliyorum bu bahsettiğin oyuncular arasında sence ciddi bir kalite farkı var mı ve eğer paylaşabilirsen,biz ne teklif ettik onlar ne istiyor,bunlar bizim için oldukça aydınlatıcı veriler olacaktır.

Tamam köle ticareti yapılmıyor ama çocuk oyunu da değil bu işler. Adam zorla getirilmediki, kendisi kabul etti teklifi. Bu olay (ki bu arada durum değişmiş sanırım) 1 ay sonra olsa teknik ekibin bütün planları altüst olucaktı. Sen planını yapıp ona göre kadro kuruyorsun, takım kimyasını oluşturuyorsun sonra şımarık adamın/karısının keyfi yüzünden herşey dağılıyor. Bununla anlaştığın için alternatifleriyle ilgilenmezsin, haliyle onlarda başka yerlere giderler ve tamamen ortada kalırsın.

Oyuncuya da bir yaptırımı olması lazım, ama kolay değil tabi, adam bu durumdan sonra gitse kötü, kalsa daha da kötü. iyi ayarlamak lazım ceza işini..

ben forumu 2-3 yıldır düzensiz aralıklarla takip ediyorum, silinen başlıkta da dile getirdiğim birkaç görüşüm vardı yani yeni değilim ama affınıza sığınarak Tanju Çiçek kimdir? neden onun açıklamlarını kulüp açıklaması netliğinde kabul ediyoruz? sadece merak.

Öncelikle eğer klüp açıklaması olarak kabul edenler varsa büyük hata eder. Arkadaş sadece duyduklarını söylüyor. İnsanlar buraya transferlerde kimle ilgileniyoruz yada transfere devam ediyor muyuz yoksa bitirdik mi sorularına yanıt aramak için geliyor. Tanju Beyin daha önce verdiği birkaç transfer haberi doğru çıkınca, forumdaki arkadaşlar Tanju Beye bu konuda güvendi. Açıkçası bende güvendim. Bu güven kazanmasında da en önemli unsur üslubu oldu. Ancak bu demek değildirki her söylediği gerçekleşecek. Eğer gerçekleşmezse bu durum yalan söylediği yada kafadan salladığı için değil, sonuçta transfer politikasını belirleyen kişiler farklı. Eğer Ergin Hoca yada yönetim artık transfer yapmama kararı alıyoruz derse, yapabilecek bir şey yok...

Kevin Martin geçen sene $7,402,474 kazanıyormuş. Haliyle bize düşmez. Lakin Jason Terry olabilir gibi duruyor. Şuan Free Agent ve geçen yıl $1,499,187 almış. 38 yaşında belki ama sonuçta bu Jason Terry kimse hayır demez diye düşünüyorum.

Shane Larkin Laboral'a 900k$'a imzalamis. Düsündügümden cok daha az bir para.
Russ Smith yerine bizim takimda görmek isterdim. Ins yanilirim.

Düzeltme : David Pick bu para'nin NET oldugnu acikladi ve Nets'den aldigi 1.5M$'dan fazla oldugunu yazmis.

Arkadaşlar Lasme ile Kristic arasında önemli bir fark var. Yanlış bilmiyorsam Kristic Lasme'ye göre çok daha ucuza oynuyor. Lasme tabi ki de geçen seneye göre daha ucuza imza atat ama Kristic ile aynı fiyata anlaşır mıyız, bilemiyorum. Bir de en az 3 aynamayacak. Bizim El'de içeride ki maçların çoğu ilk yarı. Bir daha yapmayacağının garantisi var mı bu da soru işareti. Kristic'te riskli, Lasme'de. Hangi risk daha alınabilir dikkatli incelemek gerek.

3 ay ceza alırsa cezası 13 Haziran - 13 Eylül arasında geçerli olacak maç kaçırmayacak zaten

Yanlışlıkla silinen başlığa Ergin Ataman'ı ve oyun planımızı sanırım 2-3 kez yazmıştım. Bakın bu çok net; basketbol artık başka bir yöne kaydı. Ne eski tip guardlar sonuç getiriyor ne de eski tip uzunlar. Tabi ki hala bu oyunun içinde olacaklar ama başrollerde değil. Dünkü Hırvatistan maçı da güzel bir örnekti. Bilan'ın sahaya girişlerinde Simon, Bogdanovic, Saric'in verimi düştü; çünkü oyun alan paylaşımı üzerine değil ritmsiz temposuz şekilde alçak posta yıkıldı. Oyun değişti, her anlamda çabukluk istiyor. Artan savunma önlemleri, fiziksel olarak teknolojiyle de beraber üste çıkan oyuncular derken ritmsiz, temposuz set hücumları sizi tahmin edilebilir kılıyor. Bourosis geçtiğimiz yıl çok özel bir yıl geçirdi ama o salt alçak post oyuncusu değil, şutu da var. Hem özel bir yıl geçirdi hem de sadece 1 tane sayabiliyoruz belki biraz da Radu. Şu anda Krstic'in gidebilecek olması çok büyük nimet. Jawai, Vuyukas, Maric'ten aldığımız verim ile Bonsu, N'dong, Lasme'den aldığımız verim aynı mı? Kısalarda yine yetenek üzerinden gidiyorken ve savunmaya dair şüphelerimiz varken almamız gereken en son uzun Krstic. Krstic kalsa dahi sezon ortasında sert uzun arayacak koç bu belli.

Fersu Yahyabeyoğlu haberi yalanlamış, alakası yok; gerçekten böyle bir durum var ama kesin değil şu anda. Ben göndereceğimizi düşünüyorum.

Yanlışlıkla silinen başlığa Ergin Ataman'ı ve oyun planımızı sanırım 2-3 kez yazmıştım. Bakın bu çok net; basketbol artık başka bir yöne kaydı. Ne eski tip guardlar sonuç getiriyor ne de eski tip uzunlar. Tabi ki hala bu oyunun içinde olacaklar ama başrollerde değil. Dünkü Hırvatistan maçı da güzel bir örnekti. Bilan'ın sahaya girişlerinde Simon, Bogdanovic, Saric'in verimi düştü; çünkü oyun alan paylaşımı üzerine değil ritmsiz temposuz şekilde alçak posta yıkıldı. Oyun değişti, her anlamda çabukluk istiyor. Artan savunma önlemleri, fiziksel olarak teknolojiyle de beraber üste çıkan oyuncular derken ritmsiz, temposuz set hücumları sizi tahmin edilebilir kılıyor. Bourosis geçtiğimiz yıl çok özel bir yıl geçirdi ama o salt alçak post oyuncusu değil, şutu da var. Hem özel bir yıl geçirdi hem de sadece 1 tane sayabiliyoruz belki biraz da Radu. Şu anda Krstic'in gidebilecek olması çok büyük nimet. Jawai, Vuyukas, Maric'ten aldığımız verim ile Bonsu, N'dong, Lasme'den aldığımız verim aynı mı? Kısalarda yine yetenek üzerinden gidiyorken ve savunmaya dair şüphelerimiz varken almamız gereken en son uzun Krstic. Krstic kalsa dahi sezon ortasında sert uzun arayacak koç bu belli.

Fersu Yahyabeyoğlu haberi yalanlamış, alakası yok; gerçekten böyle bir durum var ama kesin değil şu anda. Ben göndereceğimizi düşünüyorum.

Sorun zaten mecbur kalacaksaki kalacağı kesin gibi sezon ortasında aramaktansa sezon başında garanti hareket edip sağlam savunmacı bir uzun aldırmaktı,büyük kumar oynadı umarız o kumar kendiliğinden iflas ederde yani Krstic sonuç itibariyle gelmezde şimdiden Avrupa'da pek kalmadığına göre Güney amerika veya D-Lieague'den savunmacı bir uzun getirirler çünkü takımda yeterince hücumcu uzunlar var.

Utanmadan şu bayan takımının adını ağzına alıyorlar.Ergin hoca Tyus 'ın savunmasını Thompson'un orta mesafesinı kullanarak 2 oyuncudan 1 tane Lasme katkısı almaya çalışacaktı şimdi o fırsat eline geçerse affetmez.

Davis katkısınını kimse veremez bizim takıma o çok farklı bir oyuncu topu yere vurup oyununu tamamen birebir üzerinden oynuyor .Thompson-Dudley bence .

İyi bir yabancı guard transferi yapmazsak bu sezonda işimiz çok zor olur bütün yük yine yabancı guardın üzerine kalır daha önce arroyo ve mccollumun üzerine kaldığı gibi inşallah iyi bir yabancı guard daha transfer ederiz.