Gelsin artık şu sg,pg, combo ne ise artık..
Yanlışlıkla silinen başlığa Ergin Ataman'ı ve oyun planımızı sanırım 2-3 kez yazmıştım. Bakın bu çok net; basketbol artık başka bir yöne kaydı. Ne eski tip guardlar sonuç getiriyor ne de eski tip uzunlar. Tabi ki hala bu oyunun içinde olacaklar ama başrollerde değil. Dünkü Hırvatistan maçı da güzel bir örnekti. Bilan'ın sahaya girişlerinde Simon, Bogdanovic, Saric'in verimi düştü; çünkü oyun alan paylaşımı üzerine değil ritmsiz temposuz şekilde alçak posta yıkıldı. Oyun değişti, her anlamda çabukluk istiyor. Artan savunma önlemleri, fiziksel olarak teknolojiyle de beraber üste çıkan oyuncular derken ritmsiz, temposuz set hücumları sizi tahmin edilebilir kılıyor. Bourosis geçtiğimiz yıl çok özel bir yıl geçirdi ama o salt alçak post oyuncusu değil, şutu da var. Hem özel bir yıl geçirdi hem de sadece 1 tane sayabiliyoruz belki biraz da Radu. Şu anda Krstic'in gidebilecek olması çok büyük nimet. Jawai, Vuyukas, Maric'ten aldığımız verim ile Bonsu, N'dong, Lasme'den aldığımız verim aynı mı? Kısalarda yine yetenek üzerinden gidiyorken ve savunmaya dair şüphelerimiz varken almamız gereken en son uzun Krstic. Krstic kalsa dahi sezon ortasında sert uzun arayacak koç bu belli.
Fersu Yahyabeyoğlu haberi yalanlamış, alakası yok; gerçekten böyle bir durum var ama kesin değil şu anda. Ben göndereceğimizi düşünüyorum.
Oğuzhan ın dediklerine aynen katılıyorum. Yalnız geçen sene Davis'in alçak post oyunundan çok ekmek yediğimizi de düşününce kafamda karışmıyor değil. Krstic le oyun sıkıştığında içeriden oynadığımızda çok katkı alabiliriz. Hele Daye ile dışarda kalacak bir rakip 4 numarası nedeniyle çok sayı yakalayabilir takım.
İyi bir yabancı guard transferi yapmazsak bu sezonda işimiz çok zor olur bütün yük yine yabancı guardın üzerine kalır daha önce arroyo ve mccollumun üzerine kaldığı gibi inşallah iyi bir yabancı guard daha transfer ederiz.
Oğuzhan ın dediklerine aynen katılıyorum. Yalnız geçen sene Davis'in alçak post oyunundan çok ekmek yediğimizi de düşününce kafamda karışmıyor değil. Krstic le oyun sıkıştığında içeriden oynadığımızda çok katkı alabiliriz. Hele Daye ile dışarda kalacak bir rakip 4 numarası nedeniyle çok sayı yakalayabilir takım.
Oğuzhan Bey, düşüncelerinizde katıldığım pek çok husus var. Ancak siz de biliyorsunuz ki basketbol tek doğrusu olan bir oyun değil. Evet özellikle hücum süresinin 24'e inmesi ve hatta faul sonrası 14 saniyeye inmesi sonucu post oyununa rağbet iyice azaldı. Post oyunu hücumun en az 4-5 saniyesini yiyen bir strateji ve tıkanırsa hücum süresi içinde 2. bir opsiyona dönmek zor. O nedenle hemen hemen herkes pick & roll oynamaya gayet ediyor. Çünkü oradan daha fazla alternatif üretmek mümkün ve bir hücum içinde 2 hatta bazen 3 kez denemek mümkün. NBA'de post oyunundan çok isolation oynanır senelerdir. Pek fazla post-up yapan oyuncu yoktu. Özellikle son yıllarda bu sayı iyice azaldı. Bir dönem Abdul-Jabbar yapardı ancak onda Allah vergisi bir hook yeteneği vardı ve post up yapıp topu bir kez yere vurup her iki eliyle de hook atabilirdi. bire birde zaten durdurulması çok zordu ve yardım geldiğinde de ya Scott'u ya da Magic Johnson'u bulup işi bitirirdi. Onun dışında benim 40 yıllık ömrümde gördüğüm en iyi post oyuncusu Hakeem'di ve sırtına birini aldığında adeta adamın içinden geçerdi. Ancak bu adamlar çok ekstra oyuncular.
NBA buna çok ekstra oyuncular olmadığında rağbet etmez. Avrupa'da hücum süresi 30 saniye iken çok fazla post up oyuncusu vardı. Özellikle Bodiroga bu işi çok iyi becerirdi. Ancak dediğiniz doğru son dönemde pek fazla post up silahı kullanan yok.Fakat post up hala bir silah. Bkz. N'dong, Bknz Chuck Ancak Krstic'in post-up dışında çok iyi pick & roll oynadığını unutmayalım. Kalıplı olmasından ve tecrübesinden dolayı rakipleri perdeye çok iyi takan bir oyuncu Nenad. Özellikle Russ Smith gibi Avrupa tecrübesi az bir pg için bence çok faydalı olacaktır. Post up oyunu da ekstrası. Evet defoları var ancak post up yapabilen bir oyuncu her şekilde takım için silahtır. Tyus'un olduğu ortamda bir de Krstic'in olması bence gayet mantıklı. Kaldı ki her ne kadar atlet uzunlar çok faydalı olsa da ben pota altında 2,10 üzeri bir oyuncunun her şekilde elzem olduğunu düşünüyorum. Rakiplerin bu size'da oyuncularına karşı erken faul problemine giriyoruz aksi takdire. Daye bence de akıllı bir top paylaşımı yapabilirsek yılın en flaş transferidir. Hem de bu paraya. Ancak ortalama bi Krstic bile verilen paraya bakıldığında fiyat/performans faydası açısından ondan aşağı bir transfer değil. Bu da benim görüşüm.
Alinacak oyuncu muhtemelen takimin en degerli, en winner oyuncusu olacak...Olmali.. Yoksa siradan Rochestie'ler gelecegine hic kimse gelmesin daha iyi.
3 ay ceza alırsa cezası 13 Haziran - 13 Eylül arasında geçerli olacak maç kaçırmayacak zaten
Kevin martin ismi nereden çıktı sosyal medyada filan denk gelmedim hiç,kimin tahmini ya da iddiası..?Crawford ya da kevin martin gelirse imaj olarak da üste çıkarız. Umarım herkesin tatmin olacağı biri alınır.
Kevin martin ismi nereden çıktı sosyal medyada filan denk gelmedim hiç,kimin tahmini ya da iddiası..?
Bence o isim fredette
Yanlış hatırlamıyorsam bir Çin takımıyla imzaladı.